אני פורים, אני פורים, שמח ומבדח

../images/Emo241.gifאני פורים, אני פורים, שמח ומבדח../images/Emo151.gif

מצד אחד - פורים רק עוד חודש. מצד שני - בעוד חודש פורים כבר כאן. שגיא הודיע אתמול שהשנה לא בא לו להתחפש לשום דבר חדש, ודווקא הוא היה רוצה את אחת מהתחפושות הישנות שלו. הסברתי לו שנמר במידה 6 לא יעלה על ילד שכבר לובש מידות 12 ומעלה לעיתים. ונגה? שוב טינקרבל. ועוד זאת משנה שעברה ומלפני שנתיים. למרות שאני לא אוהבת את החג הזה, אני דיי נהנית לחפש אותם בתחפושות שונות. אז לפני שתציעו לי להביא לי עוד ילד לעולם אותו אוכל לחפש, ספרו למה הילדים שלכם מתחפשים (ואולי להנות דרככם ולספוג מעט רעיונות לשיכנועים).

נטעטע

New member
מורן הוא ילד מאורגן

הוא יודע המון זמן מראש למה הוא יתחפש, וזה תמיד משהו מקורי שבא עם הוראות ביצוע, הוא יתחפש השנה לשקית ניילון, ואני אצטרך לעטוף את כולו בניילונית, אני מקווה שחבילה של 300 מטר תספיק. בד"כ אני מהאחרונים לקנות, אבל הפעם נעדר מהארץ בשלושת השבועות שלפני החג ונחזור בדיוק ליום של התחפושות, אז כבר הלכתי עם מיקה והיא בחרה להתחפש למיני מאוס, היום כבר שמעה בגן שתי בנות שמתחפשות לטיגרה מהפסטיגל, ואולי קצת התבאסה.

אפרת12

New member
אחרי נסיון מר עם לא לרוץ בזמן

השנה הצטיידנו בערך ביום הראשון ליציאת התחפושות בדן של הבקוגן לסיון ולדרגו לדור. דור התכוון להתחפש לזזה (זו מכשפה מסדרת החוברות מילות קסמים או משהו כזה), רק שלא הייתי בטוחה שאצליח להתארגן על זה ומעבר לכך - חששתי שברגע האחרון הוא יחליט שהוא כן רוצה משהו מותגי ולא יהיה. בשנה שעברה דור היה בוב הבנאי והיה סגור על זה לחלוטין בעוד שסיון לא מצא מה שרצה (לוחם סיני) ולכן התפשר על אלדין, אך מהר מעוד צץ במוחו רעיון מקורי אך בר-ביצוע: אטריו (מהסיפור שאינו נגמר). בכל אופן - אני תמיד מבהירה שאין מצב שאני קונה תחפושת נוספת. ככה זה בימינו - אין פריבילגיה של לשנות את הדיעה עד הרגע האחרון. מה שכן - הם יודעים שאם ישנו את דעתם למשהו שאפשר להכין home made אני אשתדל מאוד לספק את דרישתם.

אצלנו זה מאוד פשוט:

יונתן רוצה להתחפש לסטיצ' (תחפושת שהתחפש בה לפני שנתיים. יש יתרונות בילד ששוקל 17 ק"ג בגיל 7
). ליתר בטחון קניתי לו גם את התחפושת של דן מהבקוגן, כי הילד מאוד מזוהה עם בקוגנים בביה"ס (הוא נקרא "המומחה של שכבת ב' לבקוגן"
), וחששתי שהוא יחליט פתאום שזה מה שהוא רוצה וכבר לא יהיה. תמרה הודיעה שהיא רוצה להתחפש ליסמין (הנסיכה מאלאדין) כשהיא כלה. אפילו מצאתי תחפושת כזאת, כולה זהב ובדים שקפקפים מתנופפים. מאז קנינו עוד תחפושת של כלה (בנוסף לזו שיש לנו בבית), תחפושת של ברבי ותחפושת של בל מהיפה והחיה (מאלה של שנה שעברה, שהן זולות יותר). תמרה היא מהילדות שמגיעות כל יום הביתה מהגן, מתפשטות ולובשות את אחת התחפושות עד הערב. עכשיו יש לה 9 תחפושות בבית (כי כל שנה אני קונה לה כמה), והחגיגה גדולה.

חמניה1

New member
מיכל עכשיו ראיתי שגם תמרה תהיה יסמין

יש לך כתר ונעלים? אם כן, איפה מצאת ?

עם התחפושתשלנו הגיעו מעין נעליים מוזהבות

שמלבישים מעל לנעליים הרגילות, ומעין כתר מבד מרופד,מוזהב גם הוא. לא יודעת אם תמרה בכלל תרצה להשתמש בהם. תמיד אפשרלהיכנס לאתר של דיסני ולרכוש משם כתר הולם, ונעליים... בעיני הן לא חשובות, בקושי רואים אותן.

רוניללה

New member
עושים לבד

לוקחים קרטון ויוצרים את המסגרת, עוטפים בבד זהב, מדפיסים מהאינטרנט את התמונה, גוזרים ומדביקים על הכתר..

גוליגל

New member
איתמר לא אוהב להתחפש ../images/Emo10.gif

זה כנראה שילוב של ביישנות, אי-נוחות של תחפושות (לא תמיד. אבל אפילו גלימה מבחינת איתמר זה לא נוח. אני לא מדברת על תפרים וגומיות לוחצים ושורטים אלא סתם על אבזור), וזה שזה תכל'ס לא מצית את הדמיון שלו. אני דוקא בכיף משקיעה ותופרת/בונה - שידוך לא טוב בין ילד לאמא
. בדרך כלל הרעיונות באים ממני. כשהיה בן 3 היה לו תחביב (פטיש? קיבעון? משהו עז ומשלהב) של שעונים, אז עשיתי לו תחפושת של שעון כולל מטוטלת וגלגלי שיניים וקוקיה שיוצאת. הוא היה מבסוט וכל ילדי הגן שיחקו בו
בגיל 4 תפרתי לו תחפושת מדהימה של נסיך כולל גלימת זהב, מכנסי זהב תפוחים, ו-ווסט קטיפה אדום מרהיב. הוא לא רצה ללבוש או אפילו למדוד. השתדלתי לא לעשות רגשי (|גיבורה||נקראתי לשימוע בוורשה|) ושלחתי את התחפושת בשקית. בסוף היום בגן הוא היה מחופש הודות לגננות ונראה יפהפה
בגיל 5 התחפש לפיטר פן בתחפושת מוכנה מחו"ל (ותודה לחברה יקרה שארגנה את זה כשהייתי מאושפזת בשמירת הריון. הוא היה מבסוט - כי זה היה נורא נוח
השנה הצעתי לו להתחפש לרוח רפאים - "קניתי" אותו בזה שהסברתי לו שהוא לובש בגדים רגילים ומעל זה את תחפושת הרוח. הוא מבסוט מהרעיון ואני צריכה ללכת לקנות בד לבן
. האם לקנות בד ולגזור חורים, זה נקרא לתפור תחפושת?

נטעטע

New member
את היית צריכה ליהיות אמא של מורן

והנה רוח הרפאים שהכנתי שנה שעברה, אני השתמשתי בציפה לבנה.

גוליגל

New member
זה מקסים!

נראה שזה תפור איכשהו. את יכולה להסביר לי איך? איתמר היה שמח להיראות ככה

נטעטע

New member
ממש לא תפור

בד של ציפה, שני חורים גזורים לעיניים (הוא התעקש לא לעשות חור לפה), מסביב לצוואר גזרתי חריצים והשחלתי שרוך שיכווץ את זה וכך זה ישאר במקום.

למעלה