הנה אנחנו בימי הסליחות, עשרת

izmeral1

New member
קייזר סוזי ערב טוב לך......

אז יופי אני בוכה באמת בכול היקר לי. לא יודעת מה יש על לפספס..? אנשים רעים תמיד קיים בכול העולם. אבל כאן זה בפנים שלך. נכנסתי להסביר על הסליחה ומהיא הכפרה..? וכמובן מה שיש לנו בבית להביא ערכים הם. מה כתבתי לא טוב. רק טוב .ואנחנו ילדים כולם של אלוקים. אבל אנשים הם גם עם לב ויש שאין שם לב זה אחזרי. אני עכשיו לבד. ומאוד כאב לי התגובה מכוערת. זה עלי. לא יודעת לסלוח כאלה אנשים ואם הוא למעלה גם סוליח. רע נשאר רע לצערי. מאחלת לך גמר חתימה טובה לך ליקירים לך מתוקה.-ושבת מבורכת עם צום הכי קל.

izmeral1

New member
אני לא יודעת מי את רינתי00 כי לא מגיע לך 7 רע

אז כך את רעה והרעים נשארים רעים. ולא אסלח לך על מה שאת כותבת עלי.ולתגבה שלי. שהיא רק טובה ומבורכת. גם עברת את החטא ועונשו. על זה משלמים על שינאת אחים? בושה לך ותגובות שלך. חברים חברות אני כאן הבאתי דברים ממני כי בצרפת למדתי רק בבית ספר יהודי ןכמובן דתי. בית הורי מאוד מסורתיים. חלק במשפחה שלי הם דוסים. מצד האימא. וזה מה שלמדתי . הרבה כבוד לתת הרבה אהבה. איך יש עוד אנשים עם פה מאוד מלוכלך הגורם לי להיות בצד הלא נכון.. בושה לאנשים כאלה בושה ואין חמלה ולא סליחה. אנשים כמו הרינתי הזו הם אויב מר יותר מאויב. שבא מחוץ. לא מכירה את האדם הזה ולא פגעתי כמובן ולא אבין למה היא אדם רע. אתם אולי כן מכירים? ויש לעשות צדק. סליחה אבש רק מהחברים שאני הכרתי כאן באמת חשוב לי כמו לכם.לדעת מי היא הרינתי הזו.. שאין לה בושה איך לפגוע באנשים. בי היא פגעה .בטוחה אני שהיא בהרבה פגעה . שלא נדע מהרע הזה יותר. אני כאן לא פגעתי באף אחד. בושה לכנס לכאן ולראות הודעה כול כך פוגעת. שוב סליחה בשמי על זה שמחובתי להגיב על אנשים רעים. אני בשוק. גמר חתימה טובה לחברים לכול יהודי טוב.

רינתי77

Active member
אם אני הרעה, אז אקבל את מה שמגיע לי...

אבל! אם אני לא הרעה, אין לי פה מלוכלך ואני לא האויב. ועדיין אני לא מאמינה למילה שאת כותבת, מי שלא תיהיי...

דקל69

New member
למה זה טוב? זהו שרשור המיועד לסליחות,

גמר חתימה טובה לכל הצמים, שתכתבו כולכם בספר החיים ותדונו לכף זכות ושיהיה צום קל ומהיר לצמים ולכל השאר כיפור קל. כמובן סליחה ומחילה ממי שפגעתי בלי כוונה או בלהט הרגע.

poseidon111

Active member
איך הגזמת ונסחפת עם התגובה שלך

יתכן והיא חושבת שאת מתחזה,ואת לא מי שאת טוענת שאת.אז מה?את יודעת כמה אנשים חשבו שאני מתחזה?אני כבר לא זוכר כמה.אז שאחשוב שהם רעים,שיש להם פה מלוכלך או עוד כמה ביטויים שהשתמשת בהם ללא צורך? אין חמלה ואין סליחה?מה קרה,היא היא הרביצה למישהו.היא אויב או כל דבר אחר מוטרף אחר שכתבת? מה אגיד לך,היא לא כתבה שום דבר אחר ממה שכמה אחרים פה חשבו כולל אותי. אז יתכן ואנחנו טועים ויתכן שאת מי שאת.אז אנחנו טיפשים.לא פחות ולא יותר.אל תשכחי דבר אחד.כולה ,אנחנו פה בפורום.אל תאבדי את הפרופורציות,כי זה מה שקרה לך. קחי את הדברים יותר בקלות.

בתאכלס.. מה זה משנה מיהי.. מתחזה או לא

העיקר שהיא לא הייתה טרול, לא הייתה תוקפנית, לא השתוללה פה ובכלל כמו אחרים. וזה מה שמשנה בתאכלס. תקנו אותי אם אני טועה.

דקל69

New member
לדעתי הסיומת בהודעה של רינתי לא היתה במקום

"שאלוהים יסלח לך", כי אם יזמראל באמת עולה חדשה והשיבושים בהודעות נובעות משפה ואופן כתיבה לקוי לא ראוי להתייחס אליה בצורה כזאת, גם אם מפקפקים בזהותה. וזה מוזר, כי רינתי באמת נחמדה עם הגולשים ותמיד כתבה בנועם כל הודעה ולכולם. נראה לי שהבלבול נובע מכיון שההודעהשל יזמראל היתה הפעם מסודרת וללא שגיאות (כננראה שברכה שהועתקה). לא, ואת לא טועה לגבי יזמראל, זה סוג הכתיבה והניסוחים שלה, אני זוכרת אותה גם מפורום היכל התהילה ותמיד התנצלה על השפה המשובשת בגלל היותה עולה חדשה. אני לא מתארת את עצמי מנסחת וכותבת הודעה בצרפתית ללא שגיאות.

רינתי77

Active member
אני באמת מצטערת, אבל זה ממש חורה לי

ובעייני זאת ציניות. לא מדובר רק על סוג הכתיבה והניסוחים. אין לי בעיה עם שפה משובשת. אני לא אבשלום קור. אני דוברת צרפתית ואין קשר לתרגום לעברית. עדיף שאני אפסיק עכשיו, אין טעם להמשיך. המבין יבין.

izmeral1

New member
לא הבנתי הרבה מתחזה למה-

לגבר לא- יוהודיה . או הרבה שנים בארץ? מה מה בדיוק הכוונה. זה רוע לב לכנס כך לתוגבה של אדם. בסך הכול מביא משהו מהבית שלו והרבה ערכים.הם. גם בשפה המרוקאית. לדוגמה. אותם המלים בתפילות וכמובן בכתוב. אז על סליחה וכפרות. גם בשוק ורחוב אפשר ללמוד. מה כאן לא בסדר. תמיד סיפרתי על הבית שלי .דתי וכמובן. מסורתי. אני גם שמורת הרבה מהמצוות. ואם העברית שלי לא יפה? בכתיבה לה לאדם שנכנס לפגוע היה לו כוונה רעה. אפשר לשאול מאיפה הידע? שלי גם בגולה יהודים לומדים בבית ספר דתי.ועם הרבה ארכים יותר מכאן. ואם אני יותר שנים בארץ אז מה הבעיה לכתוב כך. אני בסך הכול. בת 30. ואני לא נכנסת עכשיו לפרטים שלי. ויש לפעמים ליד יושבת חברה או אחיינית שלי. שואלת גם אם אומרים ואיך כותבים. גם על הטל אני שואלת. וזה עוזר לי. מה כאן הבעיה. נכנסת אחת. אבל באמת. אף פעם לא היה לי השם הזה מוכר. גם לטוב וגם לרע. אז למה לפגוע ולעקץ. קשה לסלוח על אנשים רעים כאלה. תהילים יש בבית ספרייה יש לי לכולם. מה פה. - לא מובן תמיד אפשר ללמוד. חמש שנים שלי בארץ. כמובן שלמדתי גם קצת בצרפת. ואין לי מה להתביש כאן. הפוגעים הם ולהם הבושה. אומרים האדם סולח. ומה עם בורא עולם האם הוא כן.. חשבון לעשות לפני שמעליבים ופוגעים. גמר חתימה טובה לך. אף אחד לא צריך לתקן אותך סוזי. את מכירה אותי קצת יותר מהפוגעת כאן. מהפרופוציות אותה פוגעת היא שיצא וכמובן. ואני הכרתי חברים ממקו מזה שלוש שנים והם פה בתפוז. יום לפני הכיפורים. לילה טוב לך לכולם גמר חתימה טובה.

עידמןן

New member
גם אני מבקש סליחה אם פגעתי

מבקש סליחה בקשתם משהוא ולא ביכולתי להשיג כי לא התאמצתי עוד קצת אם פגעתי במשהוא בכוונה או בלא... סליחה סליחה!

easternstar

New member
הפגיעה הקשה ביותר היא זאת שלא התכוונו אליה

ופגעה באהובים עלינו. הם סלחו ושכחו אבל לנו קשה לסלוח לעצמנו. ברוח זאת אני שולח את השיר של שיקגו Hard To Say I'm Sorry אם פגעתי במישהו מהפורום, זה אף פעם לא היה במכוון. אני מבקש סליחה ומחילה מעומק הלב. גמר חתימה טובה

ערב טוב ../images/Emo13.gif

מרגישה קצת לא נעים, אבל יום כיפור, לפחות מהבחינה הסליחתית שלו , ממש לא מדבר אלי. בכלל לא. לחלוטין לא. נראה לי מאוד פלסטיק איך כל הפייסבוק שלי התמלא בימים האחרונים בסטאטוסים סליחתיים והכי מעצבן -בקשת הסליחה מגלעד שליט. אם היה משהו שהייתי יכולה לעשות ואני לא עושה למען שחררו, אז הסליחה שלי הייתה במקום, לצערי הרב, אין דבר כזה. יום כיפור עבורי, כיום, כאמא לילדים הוא בעיקר יום של הרבה כאב ראש. הילדים על האופניים מהבוקר ועד הלילה, לדאוג לקרם הגנה, לסנדוויץ' שווה לדרך ומספיק שתיה. לשים גם סלולרי לכל מקרה שלא יקרה בתיק וכובע. כי בכיפור תמיד השמש קופחת. זה מנהג משונה, בעיני, הסליחה הכללית הזאת. הרבה יותר יפה ומרגש היה המנהג לשלוח (בדואר!!) איגרת שנה טובה, זאת עם הנצנצים בסוג של תלת מיימד. כזה של פעם , שהיינו קונים בדוכנים שצצו לקראת החג. היו לי מעטפות רייחניות וברכות לכל בן משפחה וחבר, לכל אחד הייתי מחברת ברכה מיוחדת רק לו וכמובן גם מקבלת ברכות כאלו, בהתרגשות רבה, בתיבת הדואר. חבל שהמנהג הבאמת יפה הזה עבר מן העולם......הרבה יותר יפה מלבקש סליחה כשאתה לא בטוח מה בדיוק עשית ואם בכלל. אז סליחה שזה לא מדבר אלי
. בקיצור, סולחת לכולכם, מודה לכל מי ששם אותי בתפקיד כה רם שמאפשר לי לסלוח לכל דורשי סליחתי ועל הדרך, אם פגעתי......................................................................................................כנראה שהייתה סיבה טובה...

למעלה