ליהי אמרה עכשיו שאיתן ודניאל עשו סקס...

שאפולי

New member
גם אני.

הבנתי אותך לגמרי. אתה טוען- אז זה היה הכרח- היום זה מבחירה. ואי אומרת- זו לא אותה כפיה אבל כפיה מסוג. ז"א זה המקום הנכון להיות בו היום. יש תחושה של הרבה ומהר- אם אתה רוצה להיות מישהו- עזוב כישרון, עזוב להתאמץ לך לריאלטי! אתה מבין מה אני מנסה להגיד? זאת לא כפיה פיזית- אבל משהו ברמה אליה הגענו- דוחף אנשיםצעירים בניגוד לכל היגיון לעבור את הדברים המזוועים האלה- כולל רצח אופי, חרם, השפלות וכו' זה הרי לא מצב תקין שהנאדם אין היז רייט מיינד יכניס את עצמו לזה. עיניין של נקודה מבט:)

poseidon111

Active member
ואם אומר לך שבעיני זה הפוך

אני בהחלט מסכים איתך שהמצב הזה לא מחמיא לנו כחברה.כל שניסיתי לומר הוא שאותם משתתפים,מנקודת מבטם הסובייקטיבית עושים את עיסקת חייהם.למה ללמוד,למה לעבוד בעבודה מייסרת כדי להתקדם, אם אפשר בשלושה חודשים להיות מפורסם, לזכות בקמפיינים ולהיות סלב?שלא לדבר על הזכייה הכספית שלהרבה אנשים לוקח 15 שנה להגיע לסכום הזה.הנה המקפצה האולטימטיבית שיכולה להביא אותך לאן שרק חלמת במהירות האור. בתמורה אתה רק נדרש לחשוף את עצמך לפרק זמן קצרצר של שלושה חודשים.עיסקה טובה לכל הדיעות.הרי הזיכרון הציבורי קצר.מישהו עוד יגיד לחודידה מה הוא חושב עליה,היום?לא חושב.

שאפולי

New member
אני אכבד את זה

אני מסכימה איתך שזאת עסקת המאה "כביכול" כי בפועל המחיר יקר- צלקות נפשיות לא עוברות בקלות וגם הזכרון לא כ"כ קצר. יתרה מכך- זה מזיק כחברה- זה מפחית את הסיכוי שהמצב ישתנה ומקבע את הרעיון שגורם רק לקומץ קטן של אנשים להיות יכולים "להצליח" וגם זה ללא כישרון הוא ייחוד. טוב אנ חנו מסתכלים על אותו המטבע- משני צדדיו

לונדרון

New member
מחזקת שעיקרון חופש הבחירה גורע מהאנלוגיה

גלדיאטורים היו עבדים, וככאלה הם לא נאלצו אלא אולצו לשעשע. למתמודדים כאן, לא רק שהיתה נתונה בחירה להיכנס לתוכנית אלא נתון בידם גם החופש לצאת בכל רגע נתון. ובוא נזכור גם, הם לא בדיוק נאבקים על חייהם כדי להישאר בחיים.

easternstar

New member
ברור שהאנאלוגיה אינה אחד לאחד

הרי עברו בערך אלפיים שנים ואנחנו זוכרים משיעורי ההיסטוריה את הנוצרים הראשונים בקולוסיאום ברומי. יש קווי דמיון ויש קווי שוני ולכן השתמשתי בגלדייוטורים כמטאפורה. אגב, זו לא המצאה שלי. השימוש במטאפורה הזו נמצא בכמה ספרים אוניברסיטאים. הפעם, אחרי ההתעללות הנפשית המכוונת שהיתה אתמול, ההשוואה התבקשה.

לונדרון

New member
לא הבנתי easternstar

אתה טוען שבספרות אקדמית נעשה שימוש בגלדיאטורים כמטאפורה למה, למתמודדים בתוכניות ריאליטי או לבדרנים באופן כללי?

easternstar

New member
הרי הסיסמא ברומי היתה: לחם ושעשועים

"השעשועים" היו משחקי הגלדיאטורים. הבעיה שה"שעשועים" האלה היו אכזריים. כל פעם שראיתי בספרות האקדמית את המטפורה של גלדיטורים הם התכוונו לסיטואציה שבה מכריחים או מפתים אנשים להיות במקום אכזרי מאוד כדי לשעשע את הקהל. לא בכל ריאליטי מעמידים את האנשים במצבים כאלה. לדעתי במשך כמה זמן, ובמיוחד אתמול, נחצה גבול. הגבול שנחצה הפעם הוא שזו ההפקה שמכוונת התעללות והאנשים בבית עיוורים למה שהם עושים. מה דעתך? נראה לך שההתעללות הנפשית הבוטה הזאת, יחד עם ההובלה הקבוצתית שהיתה שם למעשים בנוסח "בעל זבוב", היא קו אדום שנחצה בתוכניות ריאליטי בישראל?

לונדרון

New member
easternstar כנס

זו הייתה במשך תקופה מסוימת מדיניות ברומי. ברוב הפעמים לצופים (=לא מדובר היה בכל התושבים, אלא רק באזרחים) לא היה איכפת כלל מי נלחם במי, העיקר שהם יראו דם ויוכלו לדעת מי ניצח ומי הפסיד. השעשועים היו אכזריים בהחלט, גלדיאטורים נאבקו גם בחיות טרף בזירה - על זה אין ויכוח. הוילה בדור הבא אינה מקום אכזרי, אלא המהלכים שההפקה יוזמת יכולים להניב סיטואציה אכזרית או השלכות שליליות. ושוב, למתמודדים בריאליטי יש זכות בחירה אם להיכנס, אם להישאר ואם לקחת חלק בזה. "חופש" לא היה קיים כלל עבור גלדיאטורים, שאגב גם אומנו להתמודד עם סיטואציות בזירה (לעומת המתמודדים שלא זכו להכשרה מיוחדת להתמודד עם המציאות בוילה). בתוכנית האח הגדול, במשימות שחילקו את הבית - לעשירים ועניים, לאדונים ומשרתים, לאלו שחיו בחוץ בשנות ה-50 מחוסרי כל (אפילו מזון סביר לא היה להם) לעומת החברה שנבחרו לחגוג יום הולדת לדנה בתוך הבית, או המשימה לעמוד כל הלילה בכדי לסתום חורים באמצעות אצבעותיהם במגדל המים, או המהלך שהם עשו לליהיא גרינר (עם הכנסת הארוס שלה לשעבר, והיא ממש לא הייתה פייבוריסטית שלי) - אלה רק חלק מהדברים שעולים בזכרוני - גילמו סוג של התעללות נפשית או פיזית במתמודדים. התנהלות של ההפקה של הדור הבא אתמול הייתה נלוזה, דוחה, מתעללת, והתרעמתי על כך מאוד. אך האם נחצה אתמול קו אדום, ספק...

לונדרון

New member
אני גם לא מבינה את העניין בנושא שבשרשור הזה..

מה זה צריך לעניין אותנו אם הם עשו את זה או לא, ולמה צריך לבחוש בזה?

easternstar

New member
כבר הסכמנו שהמטאפורה אינה אחד לאחד

הסכמנו שמשחקי הגלדיאטורים הם רק מטאפורה בדומה לביטוי "רנסנס תרבותי", שגם בו לא מתכוונים ממש לימי הרנסנס עם התנאים של אז והטכנולוגיה של אז. אחרי שהסכמנו (וגם את סימנת לי בתשובה המפורטת לשאפולי שהבנת למה כוונתי) אני רוצה לעבור לנקודה המרכזית שדיברת עליה והיא חופש הבחירה והאם הווילה היא מקום אכזרי. עסקי הריאליטי בישראל הפכו, כמו בכל העולם, לאופציה כלכלית משתלמת. "פליטי ריאליטי" מנחים טוק שואוס, מככבים כפרזנטורים של דוגמנות בעשרות אלפי ש"ח ועוד. עסק משתלם מאוד. לכן מובנת לי החתימה שלהם על החוזים והכניסה לוילה. מכאן המצב מסתבך. בוילה באמת לא מרעיבים אותם והתנאים אמורים להיות טובים ויותר מזה. לכל אחד שם יש טוען שיש לו בעיות פסיכולוגיות והוא בא "לעבור חוויה של פעם בחיים" ולקבל תובנות פסיכולוגיות. . מה רע? במקום לשלם 700 ש"ח לשעת טיפול (ממוצע) יש גם טיפןך פסיכולוגי חינם.. דבש ושושנים. מה שמפתיע אותי הוא איך האנשים בבית מקבלים היסטריות וטוענים שאם ידיחו אותם הם לא יספיקו לעבוד על עצמם "ויש להם יותר להפיק מהחוויה" ו"הם יעזבו באמצע הטיפול".הם נראים נואשים. לפעמים הם נמצאים במצבים שאנשים "נורמליים" היו בורחים משם .ואחרי שיחה הם נשארים עם "תובנות מופלאות".. בהתחלה הם אמרו מה נאמר להם אצל הפסיכולוגית ואז ההפקה אסרה עליהן לדבר. בצבא עברתי קורס קצר על טכניקות השפעה פסיכולוגיות (הכוונה היתה לעזור לנו אם ניפול בשבי). לא תמיד מה שנראה כחופש בחירה הוא אכן כזה. "מת לדעת" מה הפסיכולוגית אומרת להם. שאלת האם קשר אינטימי מיני חשוב להבנת הקשר בין דניאל לאיתן ומה זה משנה. לא הייתי צריך את השרשור הזה כדי לדעת. אומרים שגברים מרגישים בשפת הגוף. הקשר הזה מוסיף להתעללות הנפשית שההפקה אירגנה לדניאל ביום הולדתה ואותי ההתעללות הנפשית הזאת רק הבחילה. אני קצת עייף אחרי שבוע של עבודה מסביב לשעון, כולל לילות ומקווה שהתנסחתי בצורה ברורה. אם לא, תשאלי. .

easternstar

New member
כל אחד שם טוען שיש לו בעיה פסיכולוגית

והוא בא "לעבור חוויה של פעם בחיים" ולקבל תובנות על עצמו..מרוב עייפות כתבתי משפט לא מובן..

easternstar

New member
תודה, שאפולי. ההשוואה לגלדיאטורים

היא כמובן לא אחד לאחד. עברנו מאז כמעט 2000 שנים. יש הרבה קווי דמיון ויש גם שוני. אני לא נגד ריאליטי באופן כללי ולדעתי הרמה של האנשים בפורום הזה, רמת הדיונים והכל - גבוהה. בריאליטי יש אינראקציות חברתיות ואפשר לנתח וללמוד ממנו הרבה. הבעיה של ההפקה הזאת שהיא לוקחת את הריאליטי הזה למקום ציני. אתמול הם ממש הכריחו את "הכוכב" שלהם לפגוע בבחורה, שקיים איתה יחסים, ונתנו אפשרות לבנות לשכוח מאמות המוסר שלהן ולמכור אותן בנזיד עדשים של הרצון להתחנפות ל"מקובלות". ההפקה במכוון מראה לנו בנות סובלות בפרומו וצועקת לנו:"ראו בפרק הבא: עם מי יצא ...כרגע מראים לנו את דניאל סובלת ומקנאה, מחר זו תהיה אחרת.." זה שונה מסדרות ריאליטי אחרות. מעולם לא דחפו לנו בצורה בוטה כזאת בעיניים:"תראו אדם סובל יחד עם קצת סקס לתיבול= ותהנו". אני מאשים את ההפקה שהיא מדרדרת הכל לטראש. אני מסכים עם KLAY שבפורמט הדפוק הנוכחי ובליהוק הנוכחי חלק מההתפתחויות הן בלתי נמנעות, אבל מה שהדינמיקה הקבוצתית לא עשתה, ההפקה הוסיפה בהתעללות מכוונת. לגבי זה חשתי ממש גועל. בינתיים אני לא צופה אבל כנראה שאחזור לראות מה שלום הגלדיאטורים שלנו ואם שרדו בשלום יחסית את מה שההפקה הכינה להם. התאכזבתי מאוד מההתנהגות של חלק מהאנשים שם. אני מצפה לאמות מוסר בכל מקום.. נקווה שההפקה הזאת תפנים ולא תחשוב שאנחנו נהנים ממחזות השפלה של אנשים בתיבול רציני של סקס בסדרות ובהחלפות.

הם נכשלו בפורמט של התוכנית

הם החליטו להביא רווק מפורסם וחשבו שיהיה להם ריטיינג בשמים הבנות שמה מבזבזות את הזמן שלהן, כי זה ברור שאיתן נעול על דניאל ויבחר בה. אפילו איילת אמרה לענת, אתמול בלילה שהיא היתה מעדיפה להיות עם המשפחה שלה, מאשר לבזבז שמה את הזמן שלה. עכשיו נאלץ לראות את ההצגות המיותרות של איתן. שהוא עושה טובה שהוא יוצא לדיטים עם בנות שהוא לא מעוניין בהן. ונשאר עוד חודש וחצי, לראות את ההצגות של איתן. אייל וענת אמרו, שאיתן רצה להיות בדייט עם דניאל ול קרן. הדייט של קרן ואיתן, היה ממש משעמם. עדיף לבנות שיצאו משמה, גם ככה הן מבזבזות את הזמן שלהן.

קשקשה9

New member
היי מיצ ../images/Emo140.gif

גם אם איתן כבר בחר ולא יהיו עוד שינויים(מה שלא נראה לי) עדיין האינטראקציה החברתית שם מאוד מעניינת ואפילו יותר מענייני האינטימיות של איתן

שבת שלום../images/Emo13.gif

בזה את צודקת. מרוב שאיתן משעמם, מראים את היחסים בין הבנות ואת יוני החופר.

easternstar

New member
גם אני חושב שהפורמט נכשל וצריך לעשות בו שינוי

אם הם חושבים לארגן לילות נוספים כאלה ולצלם לנו את האקסית בוכה מעבר לקיר אני חושב שהצופים יברחו.

אם הם עשו סקס, למה לא רמזו על זה במשדר המרכזי

? גם אני בטוח שהיה סקס, אבל איך זה לא נרמז במשדר המרכזי? הרי התוכנית עוסקת באהבה וזוגיות, באח הגדול שהנושא הרבה יותר כללי הקדישו זמן מסך רב ליחסי המין של עתי וליהיא. גם הראו את סיוון מספרת על הסקס שלה עם עמיר. אז איך כאן שום דבר? אני בספק אם המילה סקס אוזכרה אי פעם בתוכנית

למעלה