השירשור שהסתרבל והתבלבל

נחה עלי רוח השיתוף- קבלו חוויות מהשטח....

אתמול הגעתי לקיבוץ בעמק הירדן.להופעה . יוזמה חביבה ומרעננת של הספרנית החדשה. היא חשבה שאם יגיעו 12 ילדים, זה יחשב מבחינתה – הצלחה! והגיעו קרוב ל-30 עם הורים וסבים/ות והחדר הקטן היה מלא מפה לפה. ההצגה שבחרנו היתה " הארנב ממושי", מאת שלומית כהן-אסיף – סיפור מתוק על חברות אמת. הקשב היה נפלא. היה באוויר מתח טוב כזה. כולם היו מרוכזים. גם אני ( כן, לא תמיד אני מרוכזת...). כולם צחקו, התעצבו והגיבו במקומות הנכונים. שמחתי , אפילו, כשילדה אחת קטנה פחדה מקול הפיצוץ של הבלון. היא כיסתה את אוזניה בידיים קפוצות , כיווצה את הפנים והתכוננה למפץ הגדול. אז למה שמחתי? כי אני נמנעת מקול הפיצוץ. אני מוציאה את האוויר בשקט, וכולם מבינים מההקשר של ההצגה שהבלון התפוצץ.... למה? כי ילדה אחת שתפחד זה יותר מדי! אם אני באה להציג לקהל צעיר- אני מרגישה אותם , רגישה כלפיהם, סומכת על האינטליגנציה שלהם להבין סובב ומסובב גם בלי לעשות את הכל ואת הקול למוחשי. לאט-לאט היא שיחררה. עם הבלון השלישי והאחרון היא כבר לא פחדה. לא כיסתה אוזניים. הקשיבה , התרכזה ונהנתה מההצגה. ולמה בחרנו דווקא בסיפור הזה, מתוך כל הרפרטואר? כי ציפינו לקהל צעיר מאד וצעיר קצת פחות, של גילאי 2-6 . ההצגה של ממושי מאפשרת גם לקטנטנים לעקוב אחרי הסיפור ולהשתתף ובכל זאת, מרתקת את הבוגרים יותר ומאפשרת להם השתתפות בוגרת יותר. יש בסיפור מתח והתפתחות, ואין בו אלמנטים מפחידים. אני תמיד בודקת עם מזמין ההצגה- מה קהל היעד, הרגליו, ציפיותיו ומה מטרת האירוע. עם 20 שנות ניסיון ומבחר גדול- אני מצליחה, ברוב המקרים- לקלוע....

כל הכבוד.

הלוואי וכולם היו מתייחסים לילדים בידיעה שהם מבינים ולא כל דבר צריך "להאכיל" אותם. וגם היחס שלך בכבוד והבנה לאותה ילדה כל הכבוד בשנית. לי קרה לפני שבועיים בהופעת יום הולדת של בני 5 שאחד הילדים פחד קצת מהבובה
, ואני ידעתי רק אחרי , כי היתי מאחורי הפרגוד.... האמא של ילד היומהולדת התישבה ליד הילד המפוחד והרגיעה אותו
.

tov22

New member
מאחלת עוד הרבה חוויות עם תחושת הצלחה..

איזה כיף לשמוע- גם את התיאור על המפגש המקסים- ממש עושה חשק, אבל בעיקר היה לי נעים לשמוע את הביטחון שלך, ההכרה בכוחות ובידע המקצועי שלך, הפירגון העצמי- בעיני, זה המסר העיקרי - להרשות לעצמנו להרגיש מוצלחים, לתת מילה טובה וגם להאמין לזה. הלוואי על כולנו :) עשית לי חיוך גדול גדול- תודה! שיהיה יום מקסים! טובית

תודה על השיתוף

היה מאוד מעניין לקרוא ! כל הכבוד על הרגישות שלך לקהל ועל הפירגון העצמי- חשוב! אשמח לשמוע עוד הרפתקאות בהמשך :)

גליתוי

New member
אבישג../images/Emo45.gif ו.. גם אני משתפת.

איזה כיף ששיתפת אותנו, יש לנו אמנם המון קהל אבל בכל זאת עם ההצלחות שלנו והכשלונות אנחנו נשארים בסוף לבד. גם אני מאוד מאוד אוהבת את הסיפור על הארנב ממושי ומאוהבת בסופרת/ משוררת שלומית כהן אסיף היא מומלצת! ואכן זה סיפור מנצח שעובד על הקטנים והגדולים, סיפור מסע על חברות שנוגע לכל אחד מאיתנו באיזשהו מקום רגיש. את צודקת בקשר לבלונים גם אני לא מפוצצת אותם ומודיע לילדים מראש כך שלא יהיו מודאגים. בעקבותייך גם אני משתפת אתכם בסוף השנה העמוס שיגיע לשיאו היום אחר הצהריים. ורציתי לספר לכם על מסיבת הסיום אתמול של כיתות א'בבית שאן . בחרתי ביוסף מוקיר שבת, מכיון שזהו בית ספר דתי והבובות הן בובות שולחן מרשימות (שזה חלק מה"רושם" שהיה חשוב למורים לעשות). אחרי חוגי אמנות שהעברתי ובוקר עמוס לפני כן, הגעתי בריצה להופעה בערב. נכנסתי לכיתה והילדים קיבלו אותי בעיניים מאירות ובהמון חיוכים. המורה סיפרה עד כמה הילדים מצפים לי בכל שבוע ואין אף אחד שיכול לזכות בתשומת ליבם כשאני בסביבה. ההורים הינהנו בהסכמה והילדים כבר חיכו להצגה. המילים חיממו את ליבי וכשהתחלתי להופיע הרגשתי כל כך טוב שסחפתי את כל הקהל להצגה. אתם בטח מכירים מה אנרגיות טובות בקהל יכולות לגרום לשחקנים. בסוף ההצגה מחיאות הכפיים והמחמאות הרבות שקיבלתי מההורים שאמרו שהחזרתי אותם לימי ילדותם, ושהם היו מרותקים יותר מהילדים. וכמובן החיבוקים הגדולים של הילדים זה היה שווה את כל השנה שלא תמיד הייתה קלה. את כל מה שנתתי אני מרגישה שקיבלתי חזרה! כשחזרתי הביתה חיכתה לי מסיבת יום הולדת שערכנו אני ובני משפחתי לנערה שאנחנו מאמצים, היא נמצאת בקיבוץ בפנימיה לנערות במצוקה והיא נערה מדהימה! יש לנו זכות גדולה שהיא חלק ממישפחתינו וכולנו מאוד אוהבים אותה. אז תוך כדי היום המטורף הכנתי עוגה וקניתי מתנה והבנות שלי גם הן הכינו לה מתנות וקישטו את הבית. וכשהגעתי הביתה חגגנו בארוחת ערב חגיגית שיובל הכין ומתנות ושירים וצחוקים... איזה יום מדהים!!! אז כתבתי די הרבה מרוב התרגשות ושמחה, ואני באמת שמחה שיש לי את מי לשתף בחוויה. היום מחכה לי מסיבת סיום בגן שבו הפקתי את ההצגה והבובות עם הילדים, מקווה שיהיה מוצלח! סופשבוע נעים לכולם!

shir300

New member
כל כך מרגש!

כולכן עושות עבודה מדהימה ולקרוא על כך מאוד מחזק ומלמד. תודה על השיתוף ושתמשיכו להצליח. גלית, הנערה שלכם רגשה אותי כ"כ... אני גם עובדת עם ילדים במצבים של מצוקה קשה עם בובות. אשתף בהמשך.. פשוט חיבת לצאת..

גליתוי

New member
היי שיר../images/Emo24.gif

תודה על ההתיחסות! הנערה שלנו מאוד מרגשת גם אותי כי היא כל כך מיוחדת! וכל פעם היא פותחת צוהר נוסף דרכו אנחנו לומדים להכיר אותה. אשמח לשמוע על העבודה שלך כשתתפני...

עבודה המשכית במהלך השנה

היא באמת סוחטת וסוף השנה תמיד עמוס ולחוץ ומאידך- בגלל הקשר שנוצר עם הילדים, עם הצוות ולפעמים גם עם ההורים- זו חוויה מרגשת מאד, שאכן, ממלאה באנרגיות ומצברים לקראת עוד שנה בפתח.... כל הכבוד לך על הנתינה העצומה, לשכבות אוכלוסיה לא פשוטות וגם , כמובן, על הנתינה של משפחתך לאותה נערה. הבת שלי נמצאת בפנימייה וחלק מהשנה גם אימצנו לביתנו חברה שלה, עם סיפור לא פשוט ( לא שהסיפור שלנו פשוט...אבל, תמיד טוב לקבל פרספקטיבה...) והיא בילתה איתנו סופי שבוע וחגים. עכשיו, דווקא לקראת הקיץ, עבר ביניהן חתול שחור. אתמול, דווקא היתה לי הצגה איומה, עם קהל מעצבן וילדה שכל הזמן קמה והסתובבה, חזרה ונעמדה לפני כולם והסתירה. לא עזרו בקשותיי/הוראותיי/התעצבנות הילדים. בנוסף- נאלצתי למשוך כבל חשמל ארוך מאד וביקשתי מההורים להשגיח שהם והילדים יעברו רק בצד השני. לילדה הנ"ל זה ממש לא הזיז, לעומת כל שאר הבקשות שלא הזיזו לה. ממש לקראת סוף ההצגה המקוצרת והמעצבנת היא גם ניתקלה בחוט, ניתקה לי את ההגברה וסיימתי את ההצגה כשאני מאמצת את קולי בצורה לא -שפויה. ובלבי תפילה - שייגמר כבר......אני לא אייגע אתכם בתיאורים על מה ייחלתי בלבי. רק אציין שלא מימשתי מאומה מכל זה.....

גליתוי

New member
אבישג...../images/Emo23.gif

אני בטוחה שאת אמא מדהימה, מצחיקה ואוהבת למרות כל הקשיים, וזה נהדר שהצלחת עם כל הקושי להכיל עוד נערה למשפחה שאת בעצם כאמא חד הורית נושאת על כתפייך! ובאשר להופעה... כמו שאבא שלי היה אומר, "יום עסל יום בסל" שזה בערך יום דבש ויום בצל
גם לי הייתה לא מזמן התנסות מאוד קשה ביום הולדת של קרובי משפחה מבית שאן, שם ההורים והילדים עשו ממני קרקס,והייתי ללא מערכת הגברה. יצאתי ממש מובסת
מזל שיש ימים טובים יותר שמזכירים לנו שיש גם טוב! אבל אני חושבת שהכי חשוב זה לשמור על הפרספקטיבה הנכונה ולזכור שילד שמפריע, לא מחפש לפגוע בנו אישית אלא שהוא עם קושי או הרגלים אחרים שלא תמיד מתישבים עם הציפיות שלנו. אז אני משתדלת לנטרל את הכעסים והעצבים ולזרום עם הסיטואציה הקשה בדרך שבה אני עדיין מכבדת את עצמי ואת הילדים כי זה בסופו של דבר חשוב עוד יותר מההצגה עצמה! מאחלת לכולנו שבוע נפלא!!!!!!!!!!!!!!

את כל כך צודקת!../images/Emo140.gif

מזל שהבקר שוב היתה הצגה מוצלחת.... אתמול, בכלל, הגעתי להופעה שלקתה ליקוי שיווקי חמור. במילים אחרות- אף אחד לא ידע שיש הצגה...... היו כ-10 ילדים והיה כיף!!!! אני את גמולי קיבלתי, כי זה לא לפי מס' הילדים ובדרך עוד עשיונו מסלול ג'יפים קצר ביערות מנשה. ככה, בשביל הנשמה...! ולגבי הגברה- שנים עבדתי עם מערכת מיושנת ומסורבלת עם מיקרופון עם חוט ומשדר שתלוי לי על המכנסיים. אח,כ התחילו תקלות והכל חובר עם סלוטייפ, חוטים, אזיקונים . חוץ מהחבל השחור של החציר ברפת- היה שם הכל! התמזל מזלי והמורה לאירובי נאלצה להחליף את המדונה החדשה שלה בגלל בעיות תדרים. רכשתי ממנה שמחה וצוהלת, ואפילו בתשלומים, כי היא ממש אוהבת אותי וזהו. חסל סדר חוטים, המשדר מקרין לי ישר למוח ואני יכולה ללבוש מה שבא לי ולא רק עם כיסים ועכשיו, כ-7 חודשים אחרי- התקלקל משהו שאי אשפר לתקן, להדביק או לקשור ואני צריכה להוציא במחי ניפנוף סכום נכבד על מיקרופון חדש... עסל ובסל כבר אמרנו?!?!?!?!

הי אבישג! מאד נהניתי לקרוא את מה שכתבת ../images/Emo140.gif

ומאד מעודד אותי לקרוא שגם לאחרים יש לפעמים הצגות פחות מוצלחות... לי היום הייתה הצגה שלא יצאתי ממנה ב"היי" כמו בד"כ, אלא הרגשתי מותשת. דווקא הילדים די נהנו, אבל סתם, הרגשתי שהיה יכול להיות יותר מוצלח...
לעומת זה, גם אני אשתף
בסוף שבוע שעבר היה לי משהו מאד משמח ומחמיא... אני עובדת כמטפלת בעזרת תיאטרון בובות פעם בשבוע בבי"ס אזורי בחטיבה הצעירה (כיתות א'-ג'). אחת מהקבוצות שם היא כיתת תקשורת, עם ילדים עם בעיות על רצף ה PDD, (כאלו שלא מסתכלים בעיניים, מכונסים בעצמם ומתקשים להבין הבעות פנים של הזולת ועוד) ולהם אני עושה מין הצגות "טיפוליות" עם בובות, שעוסקות בהבעת רגשות. מהרגע שהתחלתי איתם, הילדים יוצאים מגידרם וקופצים עלי בשמחה כל פעם שאני באה. כל פעם מחדש הם מתים מסקרנות לראות איזו בובה חדשה יש באמתחתי... לפני שבוע המנהלת עצרה אותי לטפוח לי על השכם וסיפרה לי שהכיתה הזאת ממש מרוצה ממה שאני עושה איתם, ושהתכנים משפיעים על הילדים בצורה מדהימה והם לא מפסיקים לדבר על זה...
וגם המורה שלהם השבוע שאלה אותי אם אוכל להמשיך איתם גם בשנה הבאה, למרות שהם עוברים לבי"ס אחר, לחטיבה הבוגרת, ואמרה שאם אסכים הם יפנו לבקש את זה גם מהנהלת ביה"ס השני וימליצו עלי בכל פה
כי הם נורא רוצים אותי איתם! -יאו, איך התרגשתי!!! כמובן, זה חימם לי מאד את ה-
... אני באמת מרגישה אנרגיה מטורפת כשאני מציגה לילדים האלה עם הבובות, כאילו אני מעלה אותם לתדר גבוה ועולה איתם יחד בעצמי... איזה כיף שיש עם מי לשתף...

אה... ולגבי מערכת הגברה מומלצת ../images/Emo124.gif

גם אני חויתי כבר כל מיני מדונות ורמקולים. היה לי רמקול ענק וכבד, דווקא עם מדונה אלחוטית יקרה שעבדה לא רע. אבל אישי היקר והחמוד הפתיע אותי לא מזמן וקנה לי רמקול חדש וקטן, קל משקל, פשוט תענוג, שעובד עם מיקרופון דש (NECK MIC), ואז אני יכולה להחליף כובעים ותחפושות בלי חשש, וגם לא רואים שום עב"ם מוצמד לי ללחי. הוא טוען שזה עלה לו כ-1500 ש"ח, וזה של חב' MIPRO. ממש כיף לי איתו, ואני ממליצה בחום. בהצלחה!

גליתוי

New member
היי קינמון!

אני רכשתי מערכת הגברה לפני כמה חודשים במחיר של כ2000 ש"ח. היא טובה! ומתאימה לקהל של עד 100 ילדים בערך. הבעיה היא המשקל, הרמקול כבד וקשה לנייד אותו, ועוד בעיה היא שהמגבר נטען לשעה ומעבר לזה צריך כבלים אם את רוצה פרטים נוספים תגידי ואשלח לך מסר.

גליתוי

New member
היי מספרית!../images/Emo140.gif

כבר אמרתי לך שאת מספרית
לעבוד עם אוטיסטים זו נשמעת חוויה מדהימה (זה סוג של אוטיזם קל? או שעשיתי סלט...) בכל אופן אני יודעת מנסיון אחד שנכשל, שזו עבודה מאד קשה! ומה זאת אומרת הצגות טיפוליות? למדת את זה? האם זו תכנית מיוחדת או שזה משהו שלך? בכל אופן מסיפורך נשמע שהצלחת ליצור עם הילדים קשר טוב ועניין מיוחד וזה בטוח נותן סיפוק רב! תודה על השיתוף וכל הכבוד!!!!!!!!!!!

../images/Emo51.gif גליתוי!

הילדים בכיתת תקשורת הם לא ממש אוטיסטים, אלא על הרצף... עם כמה מאפיינים דומים. את ההצגה הטיפולית למדתי מ...הבן שלי! שגם הוא מוגדר כ-PDD קל. בעקבות התנהגויות חוזרות ונשנות שלו פיתחתי והמצאתי באופן ספונטני דמויות דרמטיות (שאני הופכת להיות אחת מהן עם תחפושות ועם בובות) שמצליחות לחדור אליו דרך השיריון שהוא עוטף בו את עצמו, וכך, במהרה, נולד חוג 'לגעת בילד', שהרצתי בגנים רבים, והוא עוסק ברגשות בעזרת דרמה, סיפור ובובות. השנה החלטתי לנסות את החוג הזה גם לילדים הנ"ל שהם בכיתה ג', וזה ב"ה קלע בול
מסתבר שעבודה על רגשות מתאימה וחיונית לכל הילדים...

shir300

New member
גם אני, גם אני רוצה לספר

עבדתי השנה בגן לילדים עם עיכוב התפתחותי. חלקם מרקע מאוד קשה וכמה מהם אפילו הוצאו מהבית. הקשר שנוצר איתם פשוט מדהים. גם הם מחכים לבובות ונקשרים אליהם ומתבטאים באמצעותן וכל מפגש עם הילדים האלה ממלא אותי בסיפוק. הגן מקסים ומכיל והחוויה שם מדהימה. לפני שבועיים גם אני קיבלתי מהמנהלת טפיחה על השכם וזה פשוט האיר לי את היום! כל כך נהניתי מהעבודה איתם. זו באמת עבודה בתדר אחר כמו שכתבת לעומת זאת אני עובדת בצהרון בבי"ס ושם היו לי חוויות קשות של התמודדות עם בעיות משמעת, קשב וריכוז ומה לא...גם התנאים שם מזעזעים. כמעט עזבתי באמצע השנה. הילדים יוצרים בובות והצגות מקסימות אבל הם עשו לי קרקס... מה אתם עושות בקיץ כשאין חוגים?

shir300

New member
נו...

המשך ההודעה מהבוקר- היום הכנו תערוכת בובות, חילקתי הזמנות כבר לפני שבוע וחצי, וחצי מהילדים בחוג לא הגיעו! זה היה פשוט מאכזב, אבל כל ההתנהלות השנה היתה מעצבנת. לאף אחד במסגרת לא ממש אכפת מהחוג, לא לרכזת ולא למדריכים... רציתי פשוט ללכת אבל נשארתי בגלל הילדים שכן היו ויצאה תערוכה מקסימה. ובכל זאת נשארתי עם חוויה לא טובה מהמקום הזה..

למעלה