אירוח נציג של הקונגרס

RanLoel

New member
../images/Emo251.gif אירוח נציג של הקונגרס ../images/Emo251.gif

שלום חברים, ביום א' הקרוב, החל מהשעה 20:00, נארח בפורום את אסף מור, מטפל ברפואה סינית ומנהל הקונגרס הבינלאומי השלישי לרפואה סינית בישראל, שיערך בתיאטרון גבעתיים בסוף פברואר. הקונגרס השנתי הינו כינוס מקצועי המכוון למטפלים, לסטודנטים ולכלל קהילת העוסקים בתחום הרפואה הסינית כולל שיאצו, טווינה, טאי צ’י וצ’י קונג. הקונגרס מציע ארבעה ימי הרצאות, סדנאות ודיונים בהשתתפות בכירי המרצים מהארץ ומהעולם, המשלבים העשרה מקצועית והזדמנות ייחודית ליצירת והעמקת קשרים מקצועיים וחברתיים עם עמיתים למקצוע. הקונגרס מאגד את הגופים, המכללות והאיגודים העוסקים ברפואה סינית בישראל. פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר הקונגרס. כדי להכנס לאווירה, אתם מוזמנים לקרוא את חוויותיו של אסף מביקורו בקונגרס הגרמני שנערך ב-2010 ברוטנבורג, כמו שפורסמו באתר סינית. זו ההזדמנות שלכם לשאול את כל השאלות המעניינות באמת. בנוגע לתכנים, להרצאות, למרצים, שאלות מקצועיות , שאלות טכניות, התלבטויות ושאלות בכל נושא אחר הקשורות לקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית בישראל. מוזמנים לשרשר את שאלותיכם לכאן:

אסף מור1

New member
שלום לכולם

שלום, אשמח לענות על שאלות בנוגע לקונגרס. כל שאלה שעולה בדעתכם. אתם מוזמנים לשאול. נתראה, אסף

RanLoel

New member
שאלות לאסף

שלום אסף ותודה על הזמן שלך. אני מאמין שלא נשאלו שאלות משום שאנשים לא כל כך יודעים מה לשאול.... שאלות על תוכן או שאלות טכניות. אז כדי שיהיה יותר קל ונוח אני אשאל את השאלות ואנשים יוכלו לקרוא ואולי אפילו להוסיף שאלות תוך כדי. אז בוא נתחיל ממך
מה זה אומר בדיוק מנהל הקונגרס? מה הם תחומי האחריות שלך ואיך הגעת לתפקיד?

אסף מור1

New member
תשובה

היי רן, קודם כל תודה על האירוח, אני שמח מאוד להיות כאן. מנהל הקונגרס זה אומר - זה שמוציא את כל הסיפור הזה לפועל. החל מנעת הגלגלים הראשונה ועד חיבורי החשמל. יחד עם הצוות המדהים שלנו אנחנו עושים הכל. למי שלא מכיר מערכת כזאת- זאת אופרציה לא פשוטה. במיוחד בצורה שאנחנו מוציאים את הקונגרס לפועל שהיא עצמאית ולא תלויה באף גוף. השאלה איך הגעתי לתפקיד היא מעניינת כי למעשה יצרתי את התפקיד מ-0. הכל התחיל ברעיון מבריק של שחיפש מי שיוציא אותו לפועל וכך זה מצא אותי. ד"ר יאיר מימון פנה אלי עם הרעיון לפני כמה שנים ואני החלטתי שזה משהו שחייב להתקיים במציאות שלנו בתחום. את הקונגרס הראשון קיימנו עם קמפוס ברושים. בקונגרס השני כבר היה ברור שעל מנת שכל בתי הספר יוכלו לקחת חלק בצורה נוחה צריך להוציא את הכנס לחברה חיצונית ואל ברושים הצטרפו מדיסין וסמינר הקיבוצים. והשנה- אני מפיק אותו בצורה עצמאית בשיתוף מקצועי עם האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי ובשיתוף כל המכללות ובתי הספר וכל העמותות.

RanLoel

New member
הקונגרס השנה לעומת הקונגרסים הקודמים

ואם כבר סקרנו את היסטוריית הקונגרסים של הרפואה הסינית בישראל... מה הייתה הסקת המסקנות שלכם? מה היו הלקחים שהופקו מהקונגרסים שעברו? במה יהיה הקונגרס השנה טוב יותר?

מי העוסקים במלאכה

דיברנו על התפקיד שלך, והזכרת את יאיר מימון. מן הסתם יש עוד אנשים שעוסקים במלאכה, אולי תוכל להציג אותם כאן?

אסף מור1

New member
תשובה

בוודאי ובוודאי. לא התכוונתי לפספס את ההזדמנות להודות לצוות הנפלא של הקונגרס: כשאני אומר אנחנו - אני מתכוון לכל הצוות המופלא -יחד איתי ועם יאיר בכובע יו"ר הכנס עובדים- ענת רגב- מנהלת תוכן וקשרי חוץ גליה עידן- מפיקה בפועל יעל ארנסט- מנהלת קשרי קהילה עידן פרנק- אחראי קשר עם אזור הצפון ישי גרשון- אחראי תחום מגע אייל שפרינגר- אחראי תחום תזונה אלון טמיר- אחראי מתנדבים וחונכים וכמובן את צוות העבר של הכנס שבנה את הכנסים הקודמים: יעל מנדלבויים, עדי שפר, אפרת קלוש, נועה קרן, יוני המי ונדב סולטניק -כולנו משפוחה אחת גדולה נשמע כמו נאום התודות שלי ? כנראה לא סתם. הם כולם פשוט מדהימים!!!

אסף מור1

New member
תשובה- מסקנות

ואו- כל הכבוד לך על השאלות !!! המסקנה העיקרית היתה שצריך לבנות את התוכנית שתהיה 4 ימים במקום אחד ולא לנדוד ממקום למקום כמו בשנים הקודמות. כך ניתן לבנות אירוע שהוא יותר מרשים ויותר מכיל את כולם וגם מאפשר לתת תוכנית מעבר להרצאות והסדנאת. בחרנו את תיאטרון גבעתיים כאתר הקונגרס כי הוא מספיק מכובד אך לא פלצני ומאיים כמו מלון/ מרכז הקונגרסים / מרכז הירידים. ומאפשר לקיים את הכנס בצורה אינטימית אך רצינית. מעבר לכך הוא נגיש מאוד בתחבורה ציבורית . עוד מסקנות היו בנושא התוכנית ומגוון ההרצאות- גם בכך השתפרנו רבות- בכנס הקודם היו חצי מכמות המרצים- אני בטוח שהשנה לא יהיה אחד שיוכל לאמר שהוא לא מוצא משהו מעניין בכנס. מסקנה אחרונה ומאוד חשובה היא החשיפה לקהל הרחב על מנת שיוכל להתרשם ממה שיש לנו להציע כמקצוע וכקהילה- אנחנו נפרסם בימים הקרובים את התוכנית המלאה של "תוכנית הטעימות ברפואה סינית"- אנחנו נשלח לכל המטפלים הזמנות למטופלים שלהם שיוכלו לשתף אותם בכל החגיגה הזאת.

RanLoel

New member
תכנים

לפי מה בחרתם את נושאי ההרצאות ואת המרצים?

אסף מור1

New member
תשובה - תכנים

לקונגרס אין למעשה נושא אחד. אני לא מאמין שזה נכון בתחום שיש בו כל כל הרבה ידע. מה שכן- אנחנו מתרכזים בנושאים מובילים והשנה בחרנו בתחומים הכי חמים ברפואה סינית: רפואת נשים רפואת ילדים מחלות אוטאימיוניות- נושא שמובל ע"י האגודה לריפוי סיני מסורתי. את התוכנית אנחנו בונים עם הוועדה המארגנת ובליווי הוועדה המייעצת בניצוחו של יאיר- כיו"ר הקוגנרס אנחנו מקבלים מהרבה מרצים הצעות לסדנאות והרצאות לחלק אנחנו פונים מיוזמתינו ובונים את התוכנית ביחד. חשוב לנו לאפשר לכל התחומים ברפואה סינית לבוא לידי ביטוי וחשוב עוד יותר לאפשר למרצים חדשים להרצות לצד המרצים הוותיקים ולכן השנה ניתן לראות הרבה מרצים שלא הרצו בשנים הקודמות. בסופו של דבר ירצו בכנס כ 7 מרצים מחו"ל !!! וכ 60 מרצים מהארץ!!! דבר נוסף מאוד חשוב הוא מבנה וסוג ההרצאות- הקונגרס הוא כנס לימודי- אנחנו שמים דגש מאוד רציני על איכות ההרצאות ועל התוכן המקצועי שלהם. לא יהיו הרצאות של רבע שעה שמציגות בכלליות נושאים אלא רק הרצאות שהקהל שיושב שהן יקבל ערך מוסף אמיתי.

RanLoel

New member
למי בעצם מיועד הכנס?

האם הכנס מיועד למטפלים ברפואה סינית בלבד או שגם סטודנטים ומטפלים מתחומים אחרים יוכלו למצוא בו עניין? ומה בדבר הקהל הרחב?

קהילתית

New member
אסף שלום.

האם יוגדר בכנס מתחם בו מטפלים יוכלו לבדוק אופציות לייסוד מיזמים משותפים, שותפויות כאלה ואחרות בקליניקות, בדיקה או הצעה של משרות פנויות וכדומה? תודה, אסתי ליבוביץ'

אסף מור1

New member
תשובה קהילתית

היי אסתי, ביום רביעי של הקונגרס מתוכנן המפגש הראשון של המטפלים ברפואה סינית קהילתית וזה בדיוק המקום ליוזמות האלו. מעבר לכך הרעיון הבסיסי שמאחורי הקונגרס הוא המפגש הבלתי פורמלי עם קולגות. אנחנו מקדישים לזה לא מעט זמן בתוכנית- גם בהפסקות המתוכננות וגם במסיבת הקוקטייל. אני מאמין שאין כמו שיחות על ארוחת צהריים ליוזמות חדשות. בנוגע למשרות פנויות- נותני החסות הראשית שלנו - מכללת רידמן, קופ"ח לאומית וקמפוס ברושים יגיעו עם חטיבות ההשמה שלהן ויציעו משרות. עוד בתוכנית- יעוצים מקצועיים של סוכן ביטוח, הרצאות על שיווק ועוד. הכי חשוב זה שאנחנו מאוד פתוחים ליוזמות חדשות ואם יש רצון לייצר מפגש כזה או אחר- אנחנו מאוד שמחים לתת לו את הבמה והאמצעים.

אסף מור1

New member
תשובה

הקונגרס מיועד לכל מי שמעניין אותו רפואה סינית. התוכנית מתאימה למטפלים וותיקים מאוד, מטפלים מתחילים וסטודנטים- לכולם יש מקום בכנס וכולם ימצאו תכנים רלוונטים. יש תכנים ברפואה סינית קלאסית , רפואה יפאנית, מגע, צמחים, TCM, תנועה, תזונה, מחקרים... בקיצור הכל. בנוסף- השנה אנחנו פותחים את הכנס לקהל הרחב. לייתר דיוק- לקהל המטופלים שלנו- אנחנו רוצים לחשוף גם אותם לכל טוב של התחום שלנו. כמטפל- אני מוצא את עצמי מספר הרבה על התחום ורציתי הזדמנות להזמין את המטופלים שלי שיראו מה יש לנו להציע. במקביל להרצאות והסדנאות רצה תוכנית שלמה שיועדת לקהל רחב ולמתעניינים בתחום: מתחם תזונה עם אבחון מקרוביוטי בהובלה של TEF שיכלול סדנאות בישול ומסעדה אנרגטית בריאה. מתחם קליגרפיה של ביה"ס של תרצה פייטן מתחם מציגים בו יציגו כ 20 חברות מהתחום. מתחם טיפולים - בכל יום נושא אחר. מפגש של מטפלים ברפואה סינית קהילתית. הרצאות המתאימות לקהל הרחב ולסטודנטים וגם כמה נושאים שיכולים מאוד לעניין מטפלים וותיקים כגון פיענוח ביולוגי וסדנאות בונזאי. סרט בחסות סינית ומסיבת קוקטייל בחסות העמותה לרפואה סינית שמתכננות בה הרבה הפתעות. לא יהיה משעמם... ו

שלום אסף

ברכות על ניהול הקונגרס, נראה ונשמע מבטיח שאלה פרטית לי - אני עם תינוק יחסית קטן ומן הסתם לא אוכל להיעדר ימים שלמים. השאלה שלי היא מבחינת תשלום, אם אני רוצה לבוא ליומיים של קונגרס ורק יום אחד של סדנאות (לצערי!) איך מחשבים את המחיר? הימים שמעניינים אותי הם היום השני והשלישי. ואם אני לא באה בכלל לסדנאות, מה השעות באותן ימים ומה יהיה המחיר? תודה רבה

אסף מור1

New member
תשובה מירב

היי מירב, בוודאי שניתן. בדף ההרשמה יש תחשיב של כל קומבינציה כולל זאת של יומיים קונגרס( שני ושלישי) ויום סדנאות. http://iccm.org.il/registration/ אפשר גם לקחת גם חצייום סדנאות ואפשר גם להביא את הבייביסיטר- אנחנו נמצא לה תעסוקה - יהיה לה כיף. בנימה יותר רצינית- תשלחי לי מייל עם מה שאת יכולה ונעזור לך לבנות תוכנית מתאימה: [email protected] אנחנו יותר משמחים לעזור.

RanLoel

New member
שאלת המחיר הבלתי נמנעת

למה למה למה מחיר ההשתתפות כל כך יקר? קהל היעד מורכב ברובו ממטפלים מתחילים ללא נסיון שנלחמים כדי להחזיק מעמד ולשרוד בתחום. אם אינני טועה המחיר ליום אחד הינו 250 ש"ח. מאוד יקר לאנשים שבקושי סוגרים את החודש. למה לא באתם לקראת אותם מטפלים מתחילים בנושא התשלום?

אסף מור1

New member
תשובה מחיר

טוב, באמת בלתי נמנע.... למעשה, זאת סוגיה לא קלה, אף פעם לא הייתה. באופן תיאורטי - הלוואי והיינו יכולים לתת לסטודנטים ומטפלים צעירים להיכנס ללא עלות. הלוואי, אבל זה לא אפשרי. אנחנו לא בתחום שחברות התרופות ממנות כנסים ולכן זה מצריך מהקהל לשלם על הכנסים ( אגב, גם כנסים של רופאים עולים מחירים דומים ואפילו יותר יקרים) הכנס מציע לקבל הרבה יידע בזמן מאוד מרוכז. כשאני טס עם מספר מצומצם של אנשי מקצוע לחול בשביל ללמוד- אנחנו צריכים לשלם על כרטיס טיסה, מלון, הוצאות יומיומיות ומחיר כנס. אם רוצים ללמוד ולהתקדם, להתבדל ולהתמחות- צריך להשקיע, אני לא מדבר רק על כסף אלא גם על זמן ורצינות. כאן למעשה- הכל מגיע מוכן- גם בקורס של שנה לא ניתן לקבל יידע של כ70 מרצים- פשוט לא ניתן. אנחנו מאפשרים לקבל המון ולא רק בהרצאות אלא גם במפגשים, אצל המציגים, במתחמים השונים ובאירועים החברתיים. עכשיו, לגבי המחיר- למעשה המחיר לא עלה ב5 שנים האחרונות!!! לרות שהמדד כן עלה ולכן למעשה המחיר יורד. אנחנו רגישים לכך שלא פשוט להתפרנס בתחילת הדרך ולכן מציעים תוכנית שמאפשרת גם בעלות לא גבוה לקחת חלק. נכון, זה לא קל להוציא כזה סכום אבל זאת השקעה בדיוק כמו קורס STEMS & BRANCHES, דיקור קוסמטי, שיטות איזון או כנסים של בתי החולים- כולם עולים יותר מ250 ש"ח ליום. 250 ש"ח ליום זה עלות של טיפול עד שניים. כנס שלם הוא עלות של 5-8 טיפולים- זה משהו שמטפל מתחיל עושה בשבוע- שבועיים. לטעמי- שבוע עבודה זה משהו ששווה להשקיע בשביל המקצוע שלך. מעבר לכל הדברים לעיל- לא חייבים לקחת את כל הימים. ניתן לקחת יום או יומיים במחיר יותר סביר ולבוא לשאר הימים לתוכנית טעימות (קהל רחב) . הרעיון הוא לבוא לא רק בשביל התוכן אלא גם בשביל האוירה והקהילה. צריך לזכור שהכנס הזה מטרתו היא לחזק ולהגדיל את הקהילה ולהציג אותנו בצורה רצינית אל מול הקהילה הרפואית- זה לא יכול להיות כנס של חצי יום במרכז קטן- זה חייב להיות משהו רציני שעלותו לא מבוטלת.

אסף מור1

New member
תשובה

יש כמה רמות מחירים בכנס: יש מחיר אורחים : http://iccm.org.il/registration/ יש מחירי סטודנטים וחברי אגודה http://iccm.org.il/registration/ ויש מחירים מסובסדים לגופים שממנים חלק מהעלות של החברים שלהם כגון- קופ"ח לאומית שמבינה את החשיבות של הכנס ולכן מעודדת את מטפליה להגיע וללמוד ע"י סבסוד של הכרטיסים. חשוב לציין- שכל המחירים כבר מפורסמים- לא יהיו יותר הפתעות- אין טעם לחכות לראות אם תהיה עוד הנחה וההרשמה מוקדמת מסתיימת עוד 10 ימים. בעוד 10 ימים- המחירים יעלו- חבל לא להירשם.

למעלה