אירוח בפורום - ריקי חן יהונתן

../images/Emo26.gifאירוח בפורום - ריקי חן יהונתן../images/Emo36.gif../images/Emo13.gif

האירוח יתקיים ביום שלישי , 1/1/08 , בין השעות 20:00-22:00
ריקי-חן יהונתן
קסם הקריסטלים - יותר מאבני חן מנחת סדנאות, יעוץ, טיפולים ותהליכים הוליסטיים ואנרגטיים בליווי קריסטלים. בעלת תאר שני במנהל ותקצוב מאוניברסיטת ת"א ובעלת נסיון עסקי בנקאי של מעל 30 שנה. ב 11 שנים האחרונות תלמידה ומורה בתחום הרפואה האינטגרטיבית עם התמחות בקריסטלים תוך מתן דגש לעבודת הילינג ואיזון , אימון רוחני והוליסטי לצועדים במסע החיים במודעות ובהתעוררות
אני מזמינה אתכם לשרשר שאלות ומקווה שאירוח ראשון זה , יהיה הראשון בסידרת אירוחים שבוע טוב לכולנו
ענת

שאלה בנושא קריסטלים ותכונותיהם.

שלום לריקי, לענת ולכל מי שמצוי בעולמם של הקריסטלים. נהוג לשייך סגולות כאלה ואחרות לכל קריסטל. אני מרגישה שלכל אבן אכן יש תדר אנרגטי משלה והשפעה משלה. יחד עם זאת, אני תוהה לגבי רמת הפרוט של האפקט האנרגטי של כל אבן ואבן, שניתן למצא באתרים ובספרים שעוסקים בכך. כיצד ועל סמך מה הצטבר מידע כה מפורט לגבי סגולותיו של כל קריסטל? האם המידע הגיע מתוך התנסויות? מחקר? אינטואיציה? תקשור? מסורות עתיקות? באיזו מידה של דיוק ואחריות ניתן לקבע מהי ההשפעה של כל קריסטל לדעתכן/ם? תודה וכל טוב.

איזה יופי - גם שאלת וגם ענית מדויק

שלום אורנה - אכן כפי ששאלת וענית לכל אבן התדר האנרגטי שלה שהינו פונקציה של מרכיבים רבים. ראשית מבחינה גימולוגית ההרכב הכימי, המבנה הפיזי הפנימי ברמת המולקולות והדנא של הקריסטלים, כמו גם הצבע שהינו בחלקו גם פונקציה של המינרלים האגורים בתוכו. יתר הנתונים המשויכים לתדר הספציפי של כל אבן נאספו באופנים שונים, בדיוק כמו שכתבת. מבחינת מידת דיוק - לפחות כמו שאני חובה אותה זו אינה מתמטיקה , אבל עובד מדויק תמיד, יש גם השפעה של אוטוסוגסטיה - אך לא רק ויש לי דוגמאות רבות לכך. בשיעור אבנים לדוגמא נתתי אבן מסוימת לתלמידות - ועשינו איתה מדיטציה - אף אחת מהמשתתפות לא הכירה את האבן קודם - קורס מתחילים. האבן היתה אגת בלו לייס - התלמידות התבוננו בקריסטל, הרגישו אותו , טעמו אותו (כן עם הלשון) הקשיבו לו, עשינו איתו גם מסע אנרגטי קטן. התוצאות מבחנתי לגמרי לא מפתיעות - רוב הקבוצה אם לא כולה הגיעה לאותם תאורים שאחר כך הראתי להן זאת בכתובים: של רוגע, זרימה, נוחות, תקשורת, ים ......אלו בדיוק המאפינים המובים של אבן זו. אני חווה תהליכים כאלו ברמה רבה - נקרא לזה סוג של תקשור. צריך להבין שהקריסטלים הם למעשה מוליכי אור - קרי ידע, מידע אנרגטי(לא מילולי) ונדרשת מיומנות להקשיב לשפה שלהם מעבר לכל התעוד הקיים לגביהם. ולכן אם למשל נעשה קריאה בקריסטלים - כן יש דבר כזה, הרי שאנחנו יכולים לזהות בתהליך את האנרגיות המשתתפות במשחק החיים של המתיעץ עמנו - ויש מצב שלמשל (וזה גם קרה) שענת ואני עושות פתיחה/קריאה משותפת בקריסטלים למישהי - ונפתח מגירות מידע שונות עבור הלקוח על אותם אבנים . ועד כמה זה מדויק - נעשה למשל מחקר - על אבן שנקראת לפידולייט (המרכיב הכימי הגובה של הוא ליטיום) לפיכך נחשבת לאבן שמנקה טרדות ומחשבות טורדניות , עוזרת לשינה שקטה - בבית חולים במחלקה של אנשים שסובלים ממנה דיפרסיה (התרופות שהם מקבלים מבוססות ליטיום)- מה האבן שנבחרה שם ברוב קולות- הלפידולייט. זהו יקירה אני יכולה להמשיך ולהמשיך עם דוגמאות אין ספור, עם תרגילים אין ספור. אם מענין אותך כתבי לנו שוב ואתן לך משימה שתמכיש לך באופן אישי את שכתבתי כאן. להשתמע ריקי-חן יהונתן

למי שמעונין לבדוק את החיבור לתדר הקריסטלי

אורנה יקרה התשובה היא אליך - אך כמובן שכל מי שגולש כאן מוזמן להתנסות. ההתנסות כתובה בלשון נקבה כי היא מופנית לאורנה ששאלה עליה. בוודאי שיש לך קריסטלים - לצערי לא השתתפתי הרבה בפורום, אך את נקלטת בעיני כרבת ידע בתחום ובוודאי משבחת אותו. הכיני מין מחצלת כזאת תחתית ששמים מתחת לצלחת או כלי או צלחת גדולה שטוחה (לא מתכת או פלסטיק, אפשר עץ או זכוכית) פני לעצמך חצי שעה, בחדר שקט בלי טלפונים וכוו... שימי לך מוזיקה נעימה (אם מתאים לך) לא הכרחי, קחי אבן אחת מהשפע שברשותך - בין אם את מכירה אותה או לא - זה לא משנה. ועשי עימה תהליך הכרות מסוג אחר- תתבונני, תמשמשי, טבלי במים ותתטעמי אותה, תריחי אותה, תקשיבי לה כמו קונכיה (כל פעם אוזן אחרת) , לעשות הכל לאט, לנשום, שימי אותה על הלב - או בכלל עשי איתה מסע על הגוף , מין טיול שכזה מהרגלים עד הכתר. תשאלי אותה אם יש לה מסר עבורך וגם תציגי את עצמך בפניה - לזכור לנשום בכל התהליך. אחרי כל אלו - שימי אותה על המחצלת/צלחת והוסיפי אליה עוד 5 או 6 אבנים שונות מהאוסף. שבי מול עיצמי עיניים וסובבי את המחצלת - הרעיון הוא לנוע אנרגטית מעל הצלחת (כ10- 20 ס"מ)ולנסות לחוש מי האבן ההיא שעשית איתה את התהליך. כשתרגשי משהו (לא משנה מה :דקירה, עקצוץ, חום, קור, תחושה לא מוגדרת...)הורידי אצבע מורה וראי אם "צילפת" עשי זאת מספר פעמים ברציפות - כמובן שבין כל פעם להזיז ולסובב את המחצלת (כלומר על תעבדי על עצמך). התוצאות מענינות אני מבטיחה לך. דווחי לנו. להשתמע ריקי-חן יהונתן

תודה ריקי

אכן יש לי קריסטלים בבית, אני אוספת אותם כבר שנים ולאחרונה גם התחלתי ליצור תכשיטים מקריסטלים לפי האינטואיציה. גם הערב בעודינו כאן משוחחות, יצרתי צמיד מפרידות, קרנליאן, גרנט וכסף. אשמח לנסות את התרגיל בעת מתאימה. תודה. לילה טוב

ועוד משהוא על השפעה של קריסטלים

אנשים שונים ,בזמנים שונים, מגיבים באופן שונה לקריסטלים. אמנם יש את הכלל לגבי מה הקריסטל עושה , גם דרך מסורות (אבני החושן, אינדיאנים, הפרעונים ועוד תרבויות מרתקות), הידע שנצבר בהמלך השנים. ויש את האדם עצמו , שבזמנים שונים מרגיש אחרת עם קריסטלים שונים. לדוגמא: בילדותי ושנות נעורי, אהבתי מאוד את המטייט - ענדתי אותה לכל מקום, אם הטבעת של המטייט לא היתה עלי , אז הלכתי עם עגילים. הרגשתי שאני צריכה את הקריסטל הזה לידי ואיתי. בשנים האחרונות , אני לא מסוגלת להסתובב איתו , בטח שלא לעשות איתו מדיטציות. המטייט היא קריסטל מדהים - מאזן את מחזור הדם, מכניס אופטימיות לחיים , מחזק את מערכת השלד. אבל נכון לעכשיו, הוא לא מתאים לי.

אהבתי את תשובתך.

אני מניחה שההשפעה אינה נובעת רק מהתדר של הקריסטל, אלא ממפגש התדרים בין האדם לקריסטל.

בדיוק - יש את הענין של ההרמוניה

החיבור שלנו עם הקריסטלים מזכיר לגוף נפש איך רוצה ,יכול וצריך להיות ועוזר לו לעשות זאת - כמו מחזיר את ההרמוניה המקורית - כמו שנבראנו. הם חברים הם עובדים איתנו. בכל מקרה יש לי הרגשה שאת מחוברת לעולם הקריסטלי - אז תודה שאת כאן איתנו.

שלום. השאלה שלי היא:

יש לי בעיה עם זיכרון לטווח קצר, חוסר ריכוז ואנרגיות חלשות בגלל מחלת פיברומיאלגיה. האם ניתן "לשאוב" אנרגיות מקריסטל כלשהו, שיעזור לי להתמודד ביתר קלות עם הבעיה? ואיזה אבן מתאימה. ושאלה נוספת בקשר לטיהור אבני חן. יש לי גוש של אמטיסט בבית. ומדי פעם אני מניחה מתחת למים זורמים ואחר כך שמה בשמש. האם זוהי הדרך הנכונה לטהר אבנים? ותודה על התשובות.

שלום צל הרים ושמש - אהבתי

יש לך אתגר עם זיכרון לטווח קצר - אני לא מכירה את המחלה שתארת (אשמח ללמוד ממך) בכל אופן - יש מגוון קירסטלים שהיעוד והמסר האנרגטי שלהם מתיחס לנושא הזכרון. אצייך כמה מהם: סיטרין, כלציט כחולה, אמטיסט, פרינהייט, היולייט, המטייט וכמובן הקוורץ. מבחינת חיזוקים אנרגטים - אוונטורין תמיד מצויינת - אבן בריאות כללית ומעוררת צמיחה והקלה על מתחים ולחצים. כמובן שאפשר לחשוב גם אבנים מחזקים בסיס כמו גאספר אדומה ואנרגיה באופן כללי כמו הקרנליאן. נשמח לשמוע באתר אם תנסי את האבנים אלו - ראי מה מהם מתאים לך או שילוב שלהם. ובהצלחה. ספרי לנו כאן בפורום. לגבי הטיהור כתבת נכון. השטיפה במים זורמנים לאבן היא כמו המקלחת שאנו עושים לגוף שלנו והתזונה שלה, קרי ההטענה האנרגטית הינה שמש וירח עד ולא יותר מ 24 שעות. כשיגיעו הגשמים בקרוב אני מקווה דרך נהדרת לטהר קריסטלים במי גשם. ולפעמים גם באדמה ולפעמים גם במי ים - אבל שם צריך להקפיד היות ויש אבנים בעיקר המתכתיות ומשפחת המלכית ועוד כמה שלא נרצה לטהר במלח. בהצלחה. ריקי-חן יהונתן

ענתוש מודיעין שלום ותודה רבה

על צירוף המאמר. הפורם שלכם כייפי, ואתחיל "לטייל" בו , זה חשוב לשם השכנת שלום בנשמה.

תודה רבה לריקי יהונתן.

אני מודה על ההסברים והפירוט. ואני כן אנסה, משום שאין לי מה להפסיד. כל הטבה ולו הזעירה ביותר - שווה לי. והרעיון לדווח בפורם על שינוי/הטבה/או משהו אחר, הינו רעיון טוב מאוד. זאת אעשה. מאוד מודה לך.

הריון ולידה

הרבה פעמים שואלים אותי מה עוזר בזמן הריון ולידה, רציתי שקצת תרחיבי בנושא:
איזה אבנים מתאימות בטיפולי פריון? ואיפה לשאת אותן?
במקרה של הפלות חוזרות, מה כדאי לקחת בהריון הבא?
שהלידה תהיה קלה?
שההחלמה מהלידה והתפרים תהיה קלה? וקצת על התינוק והנקה:
האם יש קריסטל שיכול לעזור בהנקה, שהחלב יזרום ?
ובדיוק להפך, כרוצות להפסיק להניק , מה כדאי לקחת (חוץ מכדורים וכרוב בחזיה
) תודה ענת

למעלה