בקשות למתכונים

מי רוצה לביבות תירס?

סבתא שלי כנראה מאוד שמחה כשהיא שמעה שנהייתי צמחוני. אחרי הכל היא היתה צמחונית 13 שנה (אבל אז לא היה להם מה לאכול...) ומסתבר שהאוכל הצמחוני שהיא מכינה הרבהההה יותר טעים מהבשר. אז בינתיים הוצאתי ממנה מתכון ללביבות תירס. הבעייה היא שיש שם ביצים, אז טבעונים- אם תמצאו אלטרנטיבה מוצלחת, תודיעו. אפשר כמובן להשתמש בביצי חופש. מצרכים: קופסה קטנה של תירס משומר שתי ביצים שתי כפות מים מלח פלפל כף פטרוזיליה יבשה חצי כף אורגנו יבש בערך חצי כוס קמח רגיל שמן לטיגון הכנה: מסננים את גרגרי התירס ומכניסים לקערה. מוסיפים את המים. שוברים את שתי הביצים אל התירס, מתבלים ומעכרבבים. מוסיפים את הקמח, עד שהתערובת נעשית סמיכה מעט. מחממים את השמן במחבת ומכניסים כף אחרי כף אל השמן הרותח. מטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. זהירות זה רותח! אפשר לצנן עם שמנת חמוצה. ואגב, זה מאוד מאוד טעים
 

gonzila

New member
ילד צמחוני

יש לי ילד בן13 צימחוני הרבה פעמים אני חסרת אונים ולא יודעת מה לכין לו לאכול האם יש אתר כזה
אשמח לקבל מתכונים
 

shirabalter

New member
פטריות וגם טבעוניות...

שלום לכם, בקיוסק שלנו בפנימיה שאנו מפעילים, מתארגן לו ערב פטריות. היות וחלק מן המארגנים טבעונים ומתטבענים (ביניהן עבדיכם הנאמן), אנו עטים אחרי מתכונים טבעוניים על בסיס פטריות.. המון תודה, טבעוני יאסא (ר"ת של הבי"ס-פנימיה) נ.ב.-ובהזדמנות פטרייתית זו- שלום. אני שירה.
 

Zia

New member
למישהו יש שיפור למתכון?..

כדורי שוקולד 400 גרם ביסקוויטים 100 גרם מרגרינה 10 כפות סוכר 10 כפות קקאו או אבקת חרובים ½ כוס חלב סויה 2 כפיות תמצית וניל קוקוס טחון לציפוי ההכנה מפוררים את הביסקוויטים בתוך שקית עד לקבלת פירורים. ממיסים 10 גרם מרגרינה במחבת על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר עד להמסתו. יוצקים את תערובת המרגרינה והסוכר על פירורי הביסקוויטים, מוסיפים את הקקאו, חלב הסויה ותמצית הוניל ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה. בידיים רטובות מכדררים כדורים מהתערובת. מפזרים קוקוס טחון על צלחת שטוחה ומגלגלים כל כדור בצלחת עד שהוא מתכסה במעטפת קוקוס. מצננים ומגישים קר. תודה
 

Neta558

New member
במקום הביצה

אפשר גם להשתמש בתחליף ביצה שנמצא במאמרים. הוא מתאים ללביבות, צריך רק לעשות כמה ניסיונות ולבדוק שזה לא יוצא דביק מדי\מימי מדי. בהצלחה, ובתאבון...
 

Neta558

New member
לא מסובך כמו שזה נראה...

אני בטוחה שסתם כך, הארוחות בבית לא מורכבות רק מבשר... יש המון מאכלים שמכינים שאינם כוללים בשר שאפשר להכין. בעיקר אם מדובר בבן 13, מומלץ פשוט להקפיד שהוא אוכל מאוזן. (בקיצוניות, לא להחליף המבורגר וצ´יפס ב...הרבה צ´יפס). במאמרי הפורום שלנו ניתן למצוא כמה מתכונים צמחונים וטבעונים, רובם דיי פשוטים להכנה. ישנם המון אתרים לצמחונות וטבעונות המכילים מתכונים. חלקם בקישורים, אחרים יופיעו בחיפוש קל ברשת. גם פתיחה של כל ספר מתכונים תגלה המון מתכונים צמחונים. פשטידות, סלטים, מאפים, תבשילים...
 

MooN aka asdfgh

New member
הכי טוב לחפש במתכונים של הפורום!!!

יש שם דברים ממש טובים וטעימים!!!
למרות שהאמת היא שהסמיילי הראשון שעלה לי לראש כשקראתי שאתם עושים ערב פטריות היה זה-
(מי יודע באיזה פטריות מהודו אתם משתמשים שם...
)
 

vegan

New member
בוודאי!

מוסיפים טחינה ומקבלים כדורים בטעם חלבה. גיוונים נוספים: - קליפת לימון או תפוז מגוררת - צימוקים - שוקולד צ´יפס - מנטה. מחממים את חלב הסויה קרוב לרתיחה ומשרים בפנים כמות גדולה של עלי נענע. מסננים וממשיכים כרגיל. - לגלגל באגוזים או פיסטוקים טחונים. ניתן ליצור 3 צבעים בעזרת אגוזים (חום), פיסטוקים (ירוק) וקוקוס (לבן).
 
לי יש! לי יש!

מצרכים: אבוקודו(ים) שמנת טופו (רצוי טופיטי) תבלינים לפי הטעם (פלפל, מיץ לימון ומלח עובדים הכי טוב) תהליך ההכנה: מקלפים את האבוקדו ומועכים עד ליצירת עיסה (רצוי לעשות את זה לתוך צלחת), העבירו את העיסה אל קערה. שפכו לפי הטעם כמות רצויה של שמנת טופו, תבלו לפי הטעם. מוכן! (יש לזה טעם מדהים! ומאוד פשוט להכנה!)
 

sheda0ktana

New member
שאלה לטבעונים

אני מבינה שאתם מתנזרים מחמאה בגלל שהיא מוצר מהחי, אבל מרגרינה?! שומן רווי והאמא של החומרים המסרטנים? לא חראם עליכם, כולכם כל כך צעירים ויפים? חייב להיות פתרון שהוא גם בריא וגם טבעוני, אולי איזה שמן צמחי לא מוקשה? שמן חמניות, שמן סומסום? למישהו יש תשובה?
 
שמן זית ../images/Emo47.gif

אמנם למתכון המתוק של כדורי השוקולד הוא לא יתאים, אבל בכל הנוגע לבישול ,טיגון (גם טיגון עמוק), שימון ואפיה הוא יותר טעים והרבה יותר בריא (הכוונה לשמן זין כתית מעולה Extra Virgin).
 

דורון ק

New member
אסף,ברוך הבא לפורום

ורק הערה קטנה: אף שמן אינו מומלץ לטיגון! שמן זית לא מומלץ לטיגון/אפייה/בישול מאחר שהוא "מתחמצן" יחסית מהר לשמנים אחרים שכפי שציינתי אף הם לא מומלצים לטיגון.בקשר לטעם-העניין אובייקטיבי.
 
תודה רבה :) + משהו מוזר..

כי המקורות שלי מידעים ששמן זית מתחמצן בטמפרטורה הגבוה ביותר (כלומר הכי פחות)..
 

דורון ק

New member
בבקשה + משהו לא מוזר

אכן ישנן הרבה בחירות יותר גרועות לטיגון משמן הזית לכן רשמתי יחסית מאחר שישנן אופציות פחות גרועות-שמן זית אינו השמן המתחמצן בטמפרטורה הגבוהה ביותר ביחס לקבוצתו-שומן חד בלתי רווי.
 

דורון ק

New member
שמן

אולי לא הסברתי טוב,אני אסביר שוב: אין אופציות טובות לטיגון! ישנן אופציות פחות גרועות לטיגון משמן הזית כמו שמן הליפתית למשל שאף הוא מאוד מאוד לא מומלץ לטיגון.
 

sheda0ktana

New member
גם לפי המקור שלי שמן זית שולט במחבת

והמקור שלי הוא דבורי גתי-יוסף, התזונאית שכותבת ב"חיים אחרים". בדיוק החודש היא הקדישה את המדור שלה לשיטות בישול, והיא אומרת שם ששמן זית הוא היחיד שמתחמצן בטמפרטורה שיותר גבוהה מטמפרטורת הבישול על גז. אבל שמן זית אני מכירה. מה בנוגע לשמן תחליפי לכדורי השוקולד?
 
למעלה