Nightwinds Lullaby
New member
מי רוצה לביבות תירס?
סבתא שלי כנראה מאוד שמחה כשהיא שמעה שנהייתי צמחוני. אחרי הכל היא היתה צמחונית 13 שנה (אבל אז לא היה להם מה לאכול...) ומסתבר שהאוכל הצמחוני שהיא מכינה הרבהההה יותר טעים מהבשר. אז בינתיים הוצאתי ממנה מתכון ללביבות תירס. הבעייה היא שיש שם ביצים, אז טבעונים- אם תמצאו אלטרנטיבה מוצלחת, תודיעו. אפשר כמובן להשתמש בביצי חופש. מצרכים: קופסה קטנה של תירס משומר שתי ביצים שתי כפות מים מלח פלפל כף פטרוזיליה יבשה חצי כף אורגנו יבש בערך חצי כוס קמח רגיל שמן לטיגון הכנה: מסננים את גרגרי התירס ומכניסים לקערה. מוסיפים את המים. שוברים את שתי הביצים אל התירס, מתבלים ומעכרבבים. מוסיפים את הקמח, עד שהתערובת נעשית סמיכה מעט. מחממים את השמן במחבת ומכניסים כף אחרי כף אל השמן הרותח. מטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. זהירות זה רותח! אפשר לצנן עם שמנת חמוצה. ואגב, זה מאוד מאוד טעים
סבתא שלי כנראה מאוד שמחה כשהיא שמעה שנהייתי צמחוני. אחרי הכל היא היתה צמחונית 13 שנה (אבל אז לא היה להם מה לאכול...) ומסתבר שהאוכל הצמחוני שהיא מכינה הרבהההה יותר טעים מהבשר. אז בינתיים הוצאתי ממנה מתכון ללביבות תירס. הבעייה היא שיש שם ביצים, אז טבעונים- אם תמצאו אלטרנטיבה מוצלחת, תודיעו. אפשר כמובן להשתמש בביצי חופש. מצרכים: קופסה קטנה של תירס משומר שתי ביצים שתי כפות מים מלח פלפל כף פטרוזיליה יבשה חצי כף אורגנו יבש בערך חצי כוס קמח רגיל שמן לטיגון הכנה: מסננים את גרגרי התירס ומכניסים לקערה. מוסיפים את המים. שוברים את שתי הביצים אל התירס, מתבלים ומעכרבבים. מוסיפים את הקמח, עד שהתערובת נעשית סמיכה מעט. מחממים את השמן במחבת ומכניסים כף אחרי כף אל השמן הרותח. מטגנים עד שמתקבל צבע זהוב. זהירות זה רותח! אפשר לצנן עם שמנת חמוצה. ואגב, זה מאוד מאוד טעים