בקשות למתכונים

Neta558

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

אמנם גיליתי את קסם הפטריות רק לאחרונה, אבל לדעתי הכי פשוט הוא הכי טעים... לטגן פטריות חתוכות בשמן זית, עם רוטב סויה ותבלינים, יוצא מעדן! אני אחפש גם מתכון לפשטידה, בהנחה שהוא לא מכיל גבינות, אפשר יהיה לטבען אותו...
 
רק מהתיאור שלך

של הפטריות בשמן זית עם הרוטב סויה מגיע תאבון...יאמי. צריך מדפסת....להדפיס ולשמור
 

haleth

New member
סלט פטריות וג´ינג´ר חם

סלט פטריות וג´ינג´ר חם חומרים: ½ ק"ג פטריות ירדן (יער) 2 פטריות פורטבלו בינוניות ½ ק"ג פטריות שמפיניון 2 בצלים ירוקים 2 כף שמן זית (אפשר להחליף כף אחת במחמאה) 1 כפית שום כתוש ½ כפית ג´ינג´ר קצוץ ½ כוס עגבניות שרי 3 כפות רוטב סויה מלח פלפל הכנה: מפרידים את פטריות היער מהגזעים, חותכים את הפורטבלו לרצועות וחוצים את פטריות השמפיניון (אם הן גדולות). חותים את הבצלים לרצועות באורך 3-4 ס"מ. מחממים את השמן בווק או במחבת גדולה. מקפיצים את כל הפטריות על להבה גבוהה מאוד עד שהן מקבלות צבע כהה. לפני שהן מתחילות להפריש נוזלים, מוסיפים את השום, הג´ינג´ר, העגבניות, הסויה, מלח ופלפל ומקפיצים עוד כדקה. ממש לפני שמסירים מהאש מוסיפים את הבצל הירוק. מגישים חם.
 

haleth

New member
רוטב פטריות

רוטב פטריות חומרים: 1 חבילת פטריות שמפניון טריות 1 בצל גדול 3 כפות שמן 1 כפית אבקת מרק פטריות 1/3 כוס מים 2 כפיות קמח תבלינים לפי הטעם: גריל עוף תבלין לשווארמה מעט כמון מלח סוכר פלפל שחור (גרוס ואפשר גם מעט גרגרים שלמים) ½ קובית קנור - צלי בקר הכנה: קוצצים את הבצל דק ומוסיפים את התבלינים. מטגנים את הבצלים בשמן כמה דקות. מוסיפים את הפטריות והמים וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהפטריות מוכנות לאכילה.
 

haleth

New member
פטריות כבושות

פטריות כבושות חומרים (4 מנות): ½ קילו פטריות יער או שמפניון קטנות טריות ¼ כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחי עץ ½ כוס שמן זית ½ כפית מלח 2 כפיות גרגרי פלפל שלמים 2 שיני שום גדולות פרוסות 1 עלה דפנה 2 גבעולי טימין טרי הכנה: מנקים ושוטפים את הפטריות ושמים בצד. מערבבים את יתר החומרים יחד בסיר ומביאים כמעט עד רתיחה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים 5 דקות (מערבבים מדי פעם). בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הפטריות ומעבירים לצנצנת זכוכית גדולה. מצננים את הרוטב ויוצקים למעלה. מכסים ומעמידים בצד לשעה שעתיים. מנערים מדי פעם. שומרים במקרר. רצוי להשתמש תוך שבוע ולנער שוב מדי פעם.
 

haleth

New member
פטריות ממולאות בפטריות

פטריות ממולאות בפטריות חומרים: 24 פטריות שמפיניון גדולות, טריות 2 שיני שום, קצוצות 2 כפיות שמן זית ½ כוס יין אדום יבש שקית שמנת צמחית מלח קורט סוכר הכנה: מפרידים את רגלי הפטריות, חותכים אותם לחתיכות קטנות. מטגנים את שיני השום בשמן הזית, עד להשחמה חלקית. מוסיפים את הפטריות, המלח ו-1/3 כפית סוכר ומטגנים כ-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים את היין, מגדילים את האש ומבשלים כמה דקות עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה חוזרת משתמשים בכף מחוררת, וממלאים כל אחת מן הפריות בפטריות המרוסקות, ללא הנוזלים. מניחים בתבנית משומנת קלות ואופים בתנור בחום גבוה, במשך 15 דקות. כאשר הפטריות מוכנות, מוציאים מהתנור ושופכים עליהן את הרוטב מן המחבת.
 

shirabalter

New member
../images/Emo3.gif

אטלס משמאלי וספר מתכונים מימיני... (תודה! מעומק קיבתינו...)
 

tali_le

New member
ננסה לעזור....

א. במאמרי הפורום יש אגף שלם של מתכונים צמחוניים וטבעוניים - מאוד מומלץ ב. מומלץ פשוט לשאול את הילד מה הוא אוהבת לאכול ומשם לבנות איזשהם הרגלי תזונה צמחוניים מאוזנים שכוללים: - חלבונים - מוצרי חלב / ביצים / שילוב של דגנים וקטניות - פחמימות - בעיקר דגנים ועמילנים למינהם - ויטמינים ומינרלים - ירקות ופירות למינהם - שומנים - מוצרי חלב / ביצים / זרעים למינהם, זיתים, אגוזים ושקדים, שומשום טלי
 

AmitKar

New member
אני ילד בן 13 וצמחוני

בינתיים אין בעיה מיוחדת (טפו טפו) מתכונים את יכולה להשיג מהמאמרים של הפורום, מאתרי צמחונות באינטרנט (כמו IVU), או מספרי בישול. מאוד מומלץ ללכת לחנויות טבע ולראות (ולקנות) שם המון דברים לא מוכרים. אפשר גם לפנות לאנונימוס ולקנות ב-10 ש"ח בלבד את החוברת "צמחונות בקלות" יש בה כמה מתכונים לא רעים בכלל. כמובן שהכל קשור גם למה הילד שלך אוהב לאכול. אם את צריכה עוד עזרה, נראה לי שמנסיון, אפילו של הרגע הזה, את מוזמנת לפנות אליי ואל כל הפורום. שלך, עמית
 

enbalush

New member
וואו סבתא צמחונית-נדיר, חובה לאסוף

את כל המתכונים שהיא מכירה.
 
הוממ!

יש לי מתכון דומה ללביבות תירס ובצל. והוא מתכון טבעוני, וזה יוצא מאוד מאוד טעים. אני צריך לחפש אותו, אני אעלה אותו. (תזכירו לי אם שכחתי)
 

sheda0ktana

New member
שתי כפות קמח חומוס - דבק נגרים!

אני מוסיפה שתי כפות קמח חומוס לקציצות שאני מכינה (מכל דבר אפשרי, כולל רהיטים, אריזות נייר וכביסה מלוכלכת) והעסק פשוט נדבק! מעבר לזה שמתווסף טעם עדין ואקזוטי שאף אחד לא מצליח לנחש מהו...בקציצות עם מרכיבים שיש להם פוטנציאל מתוק, אני שמה כפית דבש במקום הנוזלים והעסק יוצא פיצוץ! (תשאלו את tookmy על הקציצות שהיא אכלה אצלי בשבוע שעבר...
משמינה מגאווה)(אני, לא tookmy).
 

TimBuck2

New member
לא שאני טבעונית

אבל דבש גם נחשב לטאבו בקרב הטבעונים לא? (מנצלים דבורים בשבילו)
 

lilithmm

New member
אין לי בעייה לאכול בשר!

אין לי בעייה לאכול בשר אם אני יודעת שדברים אחרים שאני אוכלת אני ממיתה בעלי חיים באופן אכזרי ביותר. לא? לא הייתי אוכלת בשר אם זה לא היה גוזל מהחיות את החיים שלהם? בדיוק כמו ביצי החופש. מתי אנשים יבינו שלאכול ביצים משמע לגרום למותם של אפרוחים בני יום. כנ"ל לגבי!!ביצי חופש = ביצי רצח!!! שגוזלות מהאפרוחים הזכרים את החיים בצורה אכזרית ביותר ולנקבות כלא ואח"כ מוות עוד יותר אכזרי!!!!!!!!! מקווה שהצלחתי להעיר כמה אנשים
 
יש הבדל בין לאכול משהו מת

ללאכול או להשתמש במשהו שגורם למוות. ואפשר גם להתנזר מכל דבר שעלול לפגוע במישהו. זה בלתי אפשרי. כל אחד והגבול שלו. אני צמחוני, לא לובש חיות, לא משתמש במוצרים שנוסו, וכו´. זה הגבול שלי.
 

lilithmm

New member
ביקוש ביצים גורם למוות אפרוחים

בדיוק כמו שביקוש לבשר גורם למוות של חיות המשק. אז אני יכולה להגיד, אני אוכל בשר במצפון שקט, כי לא אני הרגתי אותו, ובעייה של התעשייה שלא מחכים שהוא ימות מזיקנה מוות טבעי ואז אני אקבל אותו בצלחת, ללא נקיפות מצפון.
 

Neta558

New member
מקשרת...

שני מאמרים בנושא הדבש. המאמר בעברית מציד בעיקר שאלות בנושא. הדיעות לגבי שימוש בדבש חלוקות. לעמשה, אני חושבת שהרבה טבעונים כלל לא עוסקים בסוגיה, מאחר שלמדובר במצרך לא שכיח במיוחד בתפריט במילא. אני, אגב, לא צורכת דבש. אני מעדיפה להוריד מהתפריט שלי את מעט הדבש שהיה בו, בשביל למנוע את הסיכון שיש בכך מן הפגיעה בחי. (ואני גם בטוחה שיש בכך פגיעה בחי...)
 

ronelalala

New member
מאיה מאיה, דבורה מסכנה שכמוך...

אני צריך לבדוק שוב, אבל לפי דעתי, אם זכרוני אינו מטעה אותי ז"א, בהכנת הדבש לא פוגעים לא בדבורים, וגם לא מנצלים אותם באותה צורה פולשנית ופוגעת שבה מנצלים חיות אחרות לצרכים אחרים... העשן, אינו הורג את הדבורים אלא רק מבריח אותם לכמה זמן. וגם לדבורים אין צורך בכל הדבש שהן מכינות, הדבש הולך רק למלכות הצעירות, שהן אחוז מאוד קטן מהכוורת. הדבורים הפועלות אוכלות צוף. מה עוד??? אמממ חוץ מזה בקיבוץ בו גרתי היו מכוורות שבהם הייתי מסתובב מאז ילדות, וסבתא שלי עבדה שם בתור כוורנית, ואני לא זוכר מקרה שבו ירו בגיריות (ובטח שלא בדובים?). ולפי מה שאני יודע לוקחים את המדפים בלי הזחלים... ובואו נחשוב שניה בהיגיון, זה לא הגיוני שיקחו את המדפים עם הזחלים פשוט כי אחרת הכוורת תפסיק להתקיים... בהתחשב בעובדה שחיי הדבורה נמשכים בסביבות השבוע...שבועיים אני חושב... טוב ואת כל הנתונים האלה אני אבדוק ברגע שאני אהיה בסיפריה ויהיה לי זמן, בטח בזמן הארוך מאוד שבוא אהיה בריתוק לבסיס שעומדים לתת לי ביום רביעי... :)))
 
למעלה