האם השואה נמצאת בקונצנזוס

../images/Emo26.gifהאם השואה נמצאת בקונצנזוס

בחברה הישראלית? לקראת "יום השואה" שיחול בעוד ימים ספורים, אני שואלת את חברי הפורום: האם החברה הישראלית רואה ביום הזה יום חשוב ומכבדת את זכרם של 6 מיליון יהודים שנרצחו, או שאתם חשים שישראלים רבים, לא רק שרואים בזה "סתם עוד יום", אלא ממש מרגישים שזה מעיק עליהם העיסוק בניספים ולהבדיל בניצולים. האם אפשר לעשות משהו כדי לגרום לישראלים לחוש שהשואה היא חלק מהטרגדיה של כל עם ישראל ולא רק של אלה שעברו אותה?

deebeebee

New member
אני חושבת שהשרשור

שהצגת מפורום תרבות מרוקו מדבר בעד עצמו.

ב ו ע ו ת

New member
קונצנזוס כן

אבל אני חושבת שלעיתים ישנו טיפול לא זהיר בנושא. זה לא סתם עוד יום בשבילי, כי אם שבועיים של אימה בהם אני לא פותחת טלויזיה ועיתונים. אני חוששת שמערכת החינוך עושה שימוש לא נכון בתכנים, במשלחות וכיוצא בזה. כן, חשוב שנדע, חשוב שנלמד אבל עוד יותר חשוב ה"איך". נעמה

למה יש לך רעיון יותר טוב?

מה לא בסדר באיך שמערכת החינוך מטפלת בנושא? מלמדים איך הגענו למצב של השואה, עושים טקסים, יש משלחות לחו"ל ואפילו מבאים ניצולי שואה שידברו עם התלמידים. רק חסר לשלוח אותם לעבר שיחוו על בשרם את השואה. זה מה שאת רוצה?

קונצנזוס

אין לצערי קונצנזוס. בקרב בני עדות המזרח אני שומע יותר ויותר דעות שיום השואה הוא "היום של האשכנזים". זה מצער אותי מאוד.

SARAH B

New member
לצערי הרב היו גם ספרדים בשואה לא

רק אשכנזים סלוניקי שביוון 98% מאנשיה ניספו בשואה ומכל יווןם 80000 איש אנשים לא קולטים

זו הכוונה

אבל יש אצלנו אנישם דוגמת כמה ממנהיגי ש"ס שהשנאה לאשכנזים מעבירה אותם על דעתם

פורטיו

New member
יש גם שנאה במפלגת שינוי לספרדים.

ראית את התשדיר שהם עשו לבחירות? גזענות לשמה ואני לא חרדי.

deebeebee

New member
השנאה בשינוי היא לממסד החרדי

אני לא דוברת של שינוי, ואפילו לא תומכת של מפלגה זו, אבל ראוי להעמיד דברים על דיוקם.

masorti

New member
טעות...

השנאה בשינוי היא לדת ולדתי (ובפרט לחרדי) באשר הוא דתי. ההתמקדות בממסד החרדי היתה משיקולים אלקטורליים. להזכירך ששינוי הניחה על שולחן הכנסת הצעה חוק לאסור את השחיטה הכשרה במדינת היהודים. (לא התבלבלתי, ואני לא מדבר על שחיטה כשרה במקביל ללא כשרה. בישראל יהיה אסור לשחוט כשר.) אם אינך מאמינה לי, הנה לך לינק לאתר של אנונימוס. עייני שם בסעיף "הצעות חוק שלא התקבלו" ובפרט בהצעה הבאה: "הימום לפני שחיטה". ההצעה מבקשת להתנות שחיטת בעלי-חיים בהימום מוקדם (ולחייב בכך שחיטה לא כשרה). הגישו שבעה מחברי שינוי, 17.5.2004." אני גם ממליץ לך לקרוא מה אמר פורז על כך שהממשלה עודדה הגעה לתפילות יום כיפור.

הם כבר נעלמו

הם כבר נעלמו!! לא כדאי להכנס לויכוחים על "שינאת חינם" השבוע זה שבוע רציני מידי וכדאי להתמקד לדברים שלנו או שנוגע לנו.

SimsY

New member
זה היה בדיוק במקום !

כשמפלגה ספרדית כמו ש"ס שמה במצע שלה חוקים שהיו במצע של המפלגה הנאצית כמו "חיסול מעמד האוכלוסיה ההומולסבית בישראל ושלילת הזכויות של אנשיה" אני אומר - רגע, מה אנחנו עושים פה ? כשמפלגה שמזכירה בדעותיה ופועלה את המפלגה הנציונל סוציליסטית נמצאת בכנסת ישראל. עכשיו האדון אלי ישי מנסה להעביר הצעת חוק שהומואים יהיו מחוייבים לעבור טיפולים בהורמונים וזריקות כדי לבטל כל מיני דברים שלדעתו משחיתים את העם. עכשיו האדון ישי נעשה גם ד"ר מנגלה ? רק שאני אבין. ככה שהם בסך הכל רוצות לגדוע מפלגה שכמו המפלגה הנאצית ביקשה להשמיד אוכלוסייה של אנשים רק בגלל שהיא חשבה שהיא נחותה וצריכה להשמד.

zvc1

New member
חבל באמת ששוכחים את יהדות ספרד

סבא שלי מסלוניקי, וכל המשפחה שלו נהרגה בשואה, הוא הצליח להסתתר אצל שכן בעליית הגג ובבוקר היה רועה צאן. ניצל בקושי רב. סבתא שלי מבולגריה, וזו גם יהדות שנהרגה, אומנם רובם הצליחו לברוך לתורכיה לפני שהתחיל הבלאגן,אבל מי שנשאר חוסל. יום השואה, הוא לא רק עוד יום, אבל כמו שאמרו כאן התכנים שמעבירים, והצורה שעושים את זה לא תמיד נכונה. מי שהוא דור שני ושלישי לשואה, תמיד יזכור את השואה עם היום הזה ובלי היום הזה, השאלה היא מי יזכור את זה בדורות הבאים.

avital82

New member
אולי כדאי שאת השינוי נתחיל

ממערכת החינוך... בספרי הלימוד בהיסטוריה כותבים מה התרחש בתקופת מלחמת העולם השנייה באירופה ולא במרוקו , עירק וכ"ו.. האמת שזה מעניין לדעת ,אך לא ניבחנים על זה בבחינת הבגרות כנראה שזה פחות חשוב. פעם בתיכון חברה(אשכנזיה) אמרה לי שמי שלא אשכנזי לא צריך לנסוע למשלחת בפולין...האמת שממש לא הסכמתי איתה. ובאותה מידה שמעניין אותי לללמוד על זה מעניין אותי גם לראות... אז מעניין למה אומרים שזה יום של אשכנזים????

תותח9

New member
לדעתי יותר ויותר

המודעות לשואה והפיכתה לקונצנזוס ישראלי הולכות ומתגברות - די אם נשווה את היחס לפני 40, 20 ו-10 שנים אני מרגיש את זה גם בקרב עדות המזרח, כולל אלו שלא היו קרובים אפילו לאירופה. יש לכך כמה סיבות: המסעות לפולין, ההפרדה בין שואה לגבורה, האינתיפאדה וההכרה שזה נעשה כלפי כל היהודים, לא רק אשכנזים

deebeebee

New member
ולמרות זאת---

שרשורי תלונות על תכניות טלוויזיה העוסקות בשואה (כמו 'עובדה' במוצאי פסח) נמצאים בפורום תרבות מרוקו. לגבי שנאה- שנאה לחילונים ולתרבות חילונית קיימת בקרב חוגים חרדיים (לא כולם) במידה שאיננה פחותה מזו הקיימת בקרב אנשי שינוי. גם אלה וגם אלה ראויים לגינוי.

עונה לחלק השני של שאלתך

כן לדעתי אפשר לעשות הרבה יותר במערכת החינוך........משם כולנו מתחילים את הראייה והלימוד על מה שקרה לעמנו........ אולי אפשר לשלוח הצעה לשרת החינוך החדשה........ להכניס את נושא השואה לא רק כמה ימים לפני יום השואה. ולשואה יש הבטים רבים........נקודות רבות ללימוד השואה ולא רק דרך התמונות המצמררות.....אלא דרך החיים בגיטאות האומנות לאורך התקופה ועוד דברים רבים.ודרך הלימוד להסביר שהשואה היתה של עם ישראל כולו ולא של רובד זה או אחר בעמנו....... אשת לפידות

תגובה

על מה את מדברת את לומדת בהיסטוריה על השואה! יש לך בגרות בהיסטוריה על זה! מה עוד את רוצה? יש לך טקסים יש לך תוכנית שלמה על השואה בסוף אם מערכת החינוך תטחן את הנושא מעבר לזה ילדים יתחילו לשנוא כל מה שקשור לשואה. גם ככה כולם כאן אומרים שמערכת החינוך צריכה לעשות יותר אבל שמלמדים על זה בהיסטוריה אז אתם יודעים רק להתלונן אז מה אתם משחקים לי כאן נו באמת?!

Attorney

New member
תמיד יש את הפרובוקטיבים

זו הרי מדינת ישראל ביום הזיכרון - אין חרדים שנוסעים וצופרים בזמן הצפירה? יצא לי להתקל בחבורת חרדים שהתחפשו לליצנים והגיעו לרחבת הטקס בישוב שלנו עם רמקולים ומוזיקה כדי להפריח בלונים צבעוניים ולעשות פרצופים בזמן הצפירה. ביום העצמאות - אין חרדים ששמים דגל שחור על המכוניות שלהם? כנסו לישובים וערים דוגמת קרית ספר או בני ברק ותיווכחו בעצמכם. ביום כיפור - אין חילונים חוליגנים שעושים מנגל ופיקניקים בפארקים העירוניים? אפילו צעירים שמגיעים לבתי כנסת עם מזון, והכל כדי לפגוע במתפללים? אין אזרחים ישראלים ערבים ששורפים את הדגל? אין אזרחים יהודים שזורקים ראשי חזירים לרחבות מסגדים? אנחנו חיים במדינה בה אדם לאדם זאב. תמיד יהיה מי שרוצה לפגוע במה שאתה רואה כקונצנזוס. בין אם זה כדי להביע דיעה ובין אם מדובר בואנדליזם לשמו. תמיד יהיה מי שרוצה לפגוע, להרוס, להשחית. תמיד יהיה מי שיזדעק על כך שהורסים לו את החיים כשמשדרים את טקס יום השואה במקום ארץ נהדרת או קצרים או מה שלא יהיה. אין דרך טובה להתמודד עם תופעה כל כך גדולה בארץ. חבל.

elyaqim

New member
לכו לוידאומט או לחנויות בלוקבסטר

ותראו את אחוז השכרת הסרטים קופץ בכמה מאות אחוזים למה אתם שואלים את האמת נמאס על אנשים כל שנה ביום הזה אותם סרטים אותם סדרות או לראות כמה אנשים זקנים מספרים על התעללויות שעברו למה זה נמאס אולי כי לאנשים יש מספיק צרות על הראש שלהם ביום יום ולא צריכים לשמוע על אחרים ובטח כאלה שקרו בעבר או שאנחנו סתם אגואיסטים שלא מעניין אותנו כלום בכל מקרה אני אישית מתבאס שאין מה לראות בטלויזיה בכל הערוצים חוץ מהשואה ועם כל הפלצנות של אנשים שיהיה להם להגיב לפחות אני אמיתי משום מה היום עם הבעיות שיש לי מה איכפת לי מה קרה לפני 50 60 שנה מבחינתי שכל המדינה תמחק אבל כל עוד היא לא נמחקה ויש איזה סרט או סידרה בטלוויזיה שיגרמו לי לשכוח לשעה שעה וחצי והנות ממשהו מה איכפת לי...

למעלה