האם השואה נמצאת בקונצנזוס

סיוי 24

New member
אני אומנם לא בת לניצולי שואה

משפחתי היא מזרחית. בכיתה י"א נסעתי למשלחת בפולין, ומאז דברים רבים השתנו אצלי, בתפיסה של מה זה שואה בכלל, בתור ילדה זה מאוד סיקרן אותי לא הבנתי מה זה בכלל השואה, הייתי צופה בסרטי השואה "ההוליוודים" (כך כינה אותם ניצול שואה שהצטרף אלינו למסע) שחלקם היו עם "הפי אנד", שהילדים בורחים וניצלים, היסתרו את האמת... היום כשאני חושבת על זה, בקרוב רוב הניצולים כבר לא יהיו בין החיים, עצוב לי לחשוב שעוד 200 שנה יום השואה יהפוך ליום שהוא לא בר חשיבות אצל הרבה אנשים (כמו למשל 9 באב- מישהו מהנוער בכלל יודע מה קרה אז??) אפילו לי 9 באב לא אומר כלום אפילו שאני יודעת מה קרה אז. ברור שאני לא משווה בין חורבן הבית לרצח של 6 מיליון יהודים, אבל מבחינת הסימבוליקה יש דימיון. אני זוכרת שהיינו בפולין בשלג עטופים בשכבות ומעילים באושוויץ- יש שם מן שקט כזה ואתה מנסה לתפוס במחשבה שלך מה קרה שם ואתה לא מבין, אני מבינה את מי שלא מתחבר ליום הזה אם אין לו קשר אישי אליו- לא קל להתחבר למשהו שאי אפשר לתפוס, אנשים בורחים ובוחרים לראות סרטים מהוידיאומט במקום להתמודד... אי אפשר להאשים אותם.

תשובה שלי

אני אומנם לא חברת פורום אבל הגעתי אל השאלה דרך העמוד הראשי ומכוון שהעניין מעסיק אותי ברצוני לתת את התשובה שלי. אני בתור מתבגרת רואה ביום השואה כיום שמעיק עליי, מה שלא סותר את הכבוד שלי לשישה מיליון יהודים שנרצחו. מעיק עליי הטקס יום זיכרון בבצפר ( הלמצוא את החולצה הלבנה בלי שום נקודה בצבע שהוא לא לבן) , מעיק עליי שאין לי מה לראות בטלוויזיה (תוכניות על השואה גורמות לי סיוטים), מעיק עליי שאין לי מה לשמוע ברדיו, אין מה לעשות אני חושבת שעל המון אנדים זה מעיק , וזה גורם לי ביום השואה לנסות כן להתנתק מהעניין ולומר לעצמי שאני לא קשורה לזה. אבל אני כן עומדת בצפירה ואני כן לפעמים חושבת על הנושא . הדרך היחידה לדעתי להעצים כבוד שלי ושל אנשים כמוני לעניין הוא לכבד אותי ולא להעיק עם הנושא כל כך ( לאפשר שידורי טלוויזיה נורמלית לדוגמה). אגב פתחתי קומונה שעוסקת בדעות על שידורי הטלוויזיה ביום השואה ( בנתיים היא ריקה) ואני מזמינה אותכם להכנס ולהביע את דעתכם.

אם יום אחד לא תראי טלויזיה לא יקרה

לך כלום. איזה חשיבה ילדותית,אף אחד לא אמר לך לראות גם טלויזיה ביום השואה אם זה עושה לך סיוטים את בטח לא מסוגלת לקלוט את הרוע שנעשה שם. איך ירגישו ניצולי השואה שהאחים שלהם נהרגו שם ובטלויזיה ממשיכים כרגיל ומעבירים את היום הזה לסדר היום הרגיל כיאלו שום דבר,לאנשים שם נלקחו החיים בכוח,ביסורים,המטרה היא לא לשכוח את זה. יום אחד בשנה זה הכול אם לזה את קוראת מועקה אז באמת שאין לי מה להגיד לך.

נו באמת,

את מדברת שטיות זה שהיא לא רוצה לראות סרטי שואה ביום השואה לא אומר שהיא לא מבינה מה שקרה שם ולא כואב לה. נכון המון אנשים מתו ביום השואה אבל די למה אני צריכה לשבת שיבעה כל שנה מחדש? אני מכירה אנשים שהמשפחות שלהם נספו בשואה וזה כואב להם אבל לא כל המדינה צריכה לבכות איתם כל שנה מחדש אתם מגזימים. אני לא אומרת שלא צריך ללמד ואני לא אומרת שצריך לשכוח אבל נו באמת את לא יכולה לקטול אנשים רק בגלל שלא בא להם לצפות בשידורי השואה יש לאנשים צרות ויש לאנשים בעיות ואם אנחנו מקימים יום לזכר האנשים בשואה אז למה לא נעשה יום זיכרון גם לכל יום שהיה פיגוע או שבנאדם נפטר גם זה כואב גם את זה צריך לחלוק לא?

CrAzY DoLL101

New member
חושבת אחרת

גם אני מתבגרת אך אני רואה את יום השואה כדבר שונה לגמרי. זהו "יום מעיק" (ולא מבחינת החולצה הלבנה והשידורים בטלויזיה!) וטבעי שיהיה כך - השואה היא באמת נושא מעיק וקשה. אני לא חושבת שרבים האנשים שמצליחים לעקל את מהות השואה, מה היא היתה ולמה כל כך חשוב להיזכר בה מדי שנה בשנה. אולי זו הסיבה שאנשים חשים שזהו "סתם עוד יום". אולי הם חשים כך מכיוון שזה לא נוגע בהם, הם לא היו שם ולכן לא אכפת להם מה קרה. אני חושבת שכשאדם יודע על עברו ועל עבר עמו הוא יהיה אדם טוב יותר בעתיד. השואה היתה. 6 מיליון איש נרצחו בה בגלל היותם יהודים. האנטישמיות היתה אז ולצערנו היא קיימת גם היום! אנו חייבים לזכור את השואה! נסיכה קטנה, אני ממליצה לך לנצל את היום הזה, לקרוא, לחקור, לשאול. אולי כך תוכלי להבין את המשמעות האמיתית של היום הזה ותוכלי לקחת אותו ביותר רצינות.

תשובה שלי

אני אומנם לא חברת פורום אבל הגעתי אל השאלה דרך העמוד הראשי ומכוון שהעניין מעסיק אותי ברצוני לתת את התשובה שלי. אני בתור מתבגרת רואה ביום השואה כיום שמעיק עליי, מה שלא סותר את הכבוד שלי לשישה מיליון יהודים שנרצחו. מעיק עליי הטקס יום זיכרון בבצפר ( הלמצוא את החולצה הלבנה בלי שום נקודה בצבע שהוא לא לבן) , מעיק עליי שאין לי מה לראות בטלוויזיה (תוכניות על השואה גורמות לי סיוטים), מעיק עליי שאין לי מה לשמוע ברדיו, אין מה לעשות אני חושבת שעל המון אנדים זה מעיק , וזה גורם לי ביום השואה לנסות כן להתנתק מהעניין ולומר לעצמי שאני לא קשורה לזה. אבל אני כן עומדת בצפירה ואני כן לפעמים חושבת על הנושא . הדרך היחידה לדעתי להעצים כבוד שלי ושל אנשים כמוני לעניין הוא לכבד אותי ולא להעיק עם הנושא כל כך ( לאפשר שידורי טלוויזיה נורמלית לדוגמה). אגב פתחתי קומונה שעוסקת בדעות על שידורי הטלוויזיה ביום השואה ( בנתיים היא ריקה) ואני מזמינה אותכם להכנס ולהביע את דעתכם. כתובת הקומונה http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=2498

מסכנה אומללה ועלובה שכמותך

בגלל שאת צריכה לראות רק הכל ורוד ולא בא לך לראות סרטים על איך שחטו לילדות קטנות ומתוקות כמוך תגרון אז את צריכה שביום השואה יהיו תוכניות ומבדרות כל הזמן את צריכה להדחיק ולא לראות ? אולי תתחילי לראות וגם לקלוט ? אה ילדה מטומטמת ?

מי את שתקראי לה ילדה מטומטמת?!

זה שבא לך לראות ולבכות כל שנה מחדש לא אומר שאנשים אחרים גם רוצים בזה! מי אתה שתגיד מה היא מרגישה ואם זה כואב לה או לא?! מי אתה שתקרא לה "אומללה עלובה ומטומטמת"?! אני חושבת שאתה כזה רק בגלל התגובה האינפנטילית שלך!

shiroshy

New member
אני חושבת ש

כן יש מלא אנשים שלוקחים את היום הזה כעוד סתם יום (אני מכירה הרבה כאלה) אני חושבת שיש כאלה שזה פשוט מעיק עליהם או שזה קשה להם מבחינה נשפית אי אפשר לשפוט אף אחד... אני עצמי מנסה להדחיק את היום הזה אני לא רואה סרטים אני לא מדברת על זה כי זה פשוט מעיק עליי נפשית זה לא טוב לי נפשית וזה לא כי אני לא מכבדת את זיכרם של הניספים כי אני כן, זה פשוט כי קשה. נכון,השואה זה אכן טרגדיה של כל עם ישראל וזה לא כזה נורא להקדיש לזה יום זיכרון אבל זה קשה וזהו אי אפשר לבוא ולשפוט אנשים כל אחד לעצמו

elyaqim

New member
לכו לוידאומט ולבלוקבסטר

ותראו את אחוז השכרת הסרטים קופץ בכמה מאות אחוזים למה אתם שואלים את האמת נמאס על אנשים כל שנה ביום הזה אותם סרטים אותם סדרות או לראות כמה אנשים זקנים מספרים על התעללויות שעברו למה זה נמאס אולי כי לאנשים יש מספיק צרות על הראש שלהם ביום יום ולא צריכים לשמוע על אחרים ובטח כאלה שקרו בעבר או שאנחנו סתם אגואיסטים שלא מעניין אותנו כלום בכל מקרה אני אישית מתבאס שאין מה לראות בטלויזיה בכל הערוצים חוץ מהשואה ועם כל הפלצנות של אנשים שיהיה להם להגיב לפחות אני אמיתי משום מה היום עם הבעיות שיש לי מה איכפת לי מה קרה לפני 50 60 שנה מבחינתי שכל המדינה תמחק אבל כל עוד היא לא נמחקה ויש איזה סרט או סידרה בטלוויזיה שיגרמו לי לשכוח לשעה שעה וחצי והנות ממשהו מה איכפת לי...

shiroshy

New member
הלוואי ויכלותי

לשכוח הלוואי..... אני לא בת לניצולי שואה וגם לא נכדה ולא נינה ולא כלום. אני מזרחית. אבל בכל זאת קשה לי עם היום הזה אני מרגישה משותקת ביום הזה. אז כן,אני גם מאלה ששוכרים סרט,לא בושה זאת לדעתי דרך ההתמודדות שלי עם היום הזה. וזה לא מתוך חוסר כבוד. (כי יש הרבה כבוד לגיבורים ולניספים)

dance of life

New member
דעתי, רובכם תחשבו שטיפשית

אני מוצאת ביום הזכרון הזה טיפה לא מועיל ולא מזיז מסדר היום אף אחד, מהסיבה הפשוטה שכולם עובדים כרגיל. אחרי יום עבודה מתיש, חוזרים הביתה (כי אין לאן לצאת), מזפזפים בטלוויזיה, ורובנו פשוט מקצרים תהליכים ומנצלים את זה ללכת לישון מוקדם. ***לדעתי, צריכים לקצר את ימי הזכרון האלה לימים של חצי יום עבודה (כמו שישי.. ולא בגלל שאני רוצה שיפחיתו לי עבודה, אלא בגלל המשמעות) ושכל העסקים יהיו סגורים מהצהריים... שפשוט הכל יהיה קודר, מעצבן ומדכא. ככה כולנו נשוב הביתה מוקדם מהעבודה, ונמצא את הזמן ו"חוסר הברירה" להזכר בקורבנות ובפשעי מלחמת העולם השניה. כולנו נראה טלוויזיה, כולנו נהיה מספיק ערניים כדי לסבול ביום הזה ולעמוד לזכרם של הנספים.*** כמו שביום כיפור, רובנו לא מוצאים סיבה למסיבה כי הכל סגור, חשוך וקודר, כך אנו צריכים להזכר בשש מליון היהודים שנרצחו ואט אט נשכחים מזכרוננו.

jeray

New member
לדעתי,

הבעיה המרכזית של ישראל בטיפול בשואה היא אופן ההצגה. אני כבחורה שעשתה מסע לפולין לפני כחודש, נורא חשוב לי שההצגה של המקום הזה תיהיה נכונה- קשה, אמיתית,כואבת ומעניינת(!) ובבית ספר כמו שלי, ואני בטוחה שככה זה ברור הטקסים שמתבצעים, הטקס משעמם, חוזר על עצמו ולא מספיק מצמרר. זה הופך את הנושא למייגע, וזה. פשוט הכי לא נכון שיכול להיות.

שואת העם היהודי

היתה דבר נורא , אך הוא נגמר וטוב שנגמר . כעת מתרחשת לנגד עיננו וקרוב לאוזננו שואה נוראה מכל שואה אחרת שהתרחשה אי פעם - שואת בעלי החיים . ושואה הזו שמתרחשת בזמן הווה , רוב הציבור לא רק שאדיש אליה , אלא גם מסייע לה וגורם ששואה זו תמשך . כל מי שמשתמש במוצרים מן החי , בעצם קניתו אותם מקיים את תעשיית העינויים והרצח הנוראה ביותר בכל הזמנים . מליונים רבים של בעלי חיים נכלאים מידי שנה במה שמכונה מחלבות ובתי מטבחיים ומשחטות , שם הם מבלים את חייהם ביסורי גיהינום עד שרוצחים אותם . אפשר להכנס לאתר של אנונימוס או לאתר של שב"י ולמצוא שם את כל המידע בנושא . ולמען האמת , זה הרבה יותר גרוע מכפי שתארתי זאת במשפטי הספורים . ובערב יום השואה לזכרם של המעונים והנרצחים ההם , כדאי שניתן דעתנו גם על המעונים והנרצחים האלה . הלקח המוסרי מן השואה , הוא לא לעשות לאחרים את שעשו לנו . הסופר יצחק בשביס זינגר שהיה ניצול שואה , התגורר במקרה ליד בית מטבחיים (לאחר שהשואה הסתיימה) , ובראותו את הרצח ההמוני והשיטתי של בעלי החיים , הוא כתב : "עבור בעלי החיים , כל יום הוא טרבלינקה" . דודתה של אמי אשר היתה ניצולת מחנה "אאושוויץ" הפכה לצמחונית כיוון שלא רצתה לעולל לאחרים את שעוללו לה . מי שהמוסר והצדק עומדים לנגד עיניו , מן הראוי שיעשה הכל כדי לשים קץ לשואת בעלי החיים .

Mentos

New member
צודק, אבל..

כל העניין לא כל כך במקום, אין להשוות, ולו בשל הסיבה שאז היתה מגמה להשמיד עם ועל הדרך לנצל. (לא אכנס לשאלה של מותר האדם מן הבהמה) הרב קוק כותב בחזון הצמחונות והשלום שהרמה המוסרית של בני האדם היום אינה גבוהה כמו בימי אדם הראשון אז לא הותר לאכול בשר, ולכן א"א לכפות על ציבור שלם נורמות מוסריות גבוהות מן הרגיל (הוא מרחיב שם). כל זה לא פוגע כלל בטענה שבעה"ח מוחזקים בתת תנאים ויש הרבה מה לעשות בנדון...

oren1001

New member
יחס

מה קשור הספרדים מה קשור פוליטיקה דיי להיות מטומטמים בני אדם להזכיר לכם הלוווווווווווו בני אדם

אני אמנם לא חברת פורום

אבל הנושא שלו קרוב מאוד מאוד לליבי. גם מבחינה אישית גם משפחתית גם היסטורית. ועכשיו בקשר להודעה, מערכת החינוך עושה שימוש נוראי. הטקסים. אם רק היה אפשר לשנות אותם למשו קצת מעבר ל"6 מליון,גברים,נשים,טף,זקנים,רצח,לכל איש יש שם" וכיוצא בזה אלא למשו קצת יותר נגיש. אני חושבת שזה הצעד הראשון לשינוי היחס בנושא. בנוסף, לצערי, אני חשה סביבי את המועקה שיש באוויר אצלי זה שונה. בגלל הרקע המשפחתי,וגם העובדה שהייתי בפולין אני לא מצליחה לנסח את עצמי כמו שצריך. הנושא הזה כ"כ טעון אצלי ואני מסתבכת בתוך עצמי כמעט בכל משפט. הדבר הכי חשוב שיש לי להגיד, שראיתי עכשיו בטלויזיה, וחייבים לקחת אותו ברצינות 2048 בשנת 2048 כל מה שישאר זה רב הדור השני והדור השלישי ואני מאמינה שכבר יהיו גם הדור הרביעי ואפילו החמישי חייבים לשנות את הנקודת מבט. חייבים לחשוב על דברים שיחזיקו וינציחו את הדבר האיום והבלתי נסלח שעבר על עמנו. לצלם לתעד לספר לדבר. לא לאפשר למכחישי השואה להצליח. ולסיום,
אני בטוחה שמי שיקרא את ההודעה הזאת לא ילך הערב לכיוון הבלוקבסטר מה שנשאר, זה רק לקוות שגם אלה שלא יקראו לא ילכו.

viko222

New member
אני חושב

שהרבה אנשים כבר עושים מיום השואה מסתם עוד יום אני תמיד שומע אנשים שאומרים"שונא את היום הזה אין מה לראות בו בטלוזיה" ות'אמת אני עד לפני שלוש שנים לא הייתי מעמיק נושא ביום הזה עד שקראתי ספר "בקצה היער" והוא עזר לי להבין באמת מהי השואה כמה רוע סבל פחד אשפלה עברו האנשים שאני יכול לראות אותם מחר במכולת,או כל מקום אחר, אני גם חושב שהמדינה לא פחות מורידה את החשיבות של היום הזה צריך לדבר ביום הזה,על השואה בבית הספר,ולא לעושת רק טקס ולהגיד ציינו את יום השואה,אני חושב שגם המדינה עושה הפליה שביום הזיכרון עומדים 3 דקות וביום השואה רק 2 דקות, ביום הזיכרון יש צפירה בערב ובבוקר למחרת,ביום השואה פעם אחת (מחר) זה משהו שאני אישית פגוע ממנו,אפילו שאין לי קשר משפחתי לשואה...

לדעתי,

השואה זה נושא שתמיד מזעזע אותי מחדש, אבל אני לא חושבת שזה צריך להעיק עליי ברמה כל כך מוגזמת. אני חושבת שזה מספיק לי שאני זוכרת כל מה שיש לדעת בנושא. אני לא צריכה לשבת שבעה כל שנה מחדש.

למעלה