ועד הגדה הדרומית יוצא לדרך

רב סרן שמועתי

נחשפתי השבוע לעצומה שנתלתה בבניינים ברחוב המעלות, על מנת להחתים את תושבי הרחוב נגד כוונת העירייה לבטל את הגינה ולהפוך אותנ למגרש חנייה. תמהתי, בררתי. כנראה שזה הרבה יותר משעשו מחתימי העצומה בטרם יזמו אותה, שכן ברור קצר העלה שהמנכ"ל וההנדסה בכלל לא יודעים על מה מדובר, אף אחד לא מעלה בכלל את הרעיון, לא נדון, לא תוכנן, לא היו דברים מעולם, גורנישט. אז ככה: שאפו לתושבים על האכפתיות ויכולת ההתארגנות, רק תתעלו אותה בבקשה למקומות קונסטרוקטיביים....יש לנו בעיית חניה אמיתית באיזור, לא צריך להמציא נוספות

../images/Emo26.gif ועד הגדה הדרומית יוצא לדרך ../images/Emo26.gif

אני שמחה לבשר, כפי שפורסם היום בכתבת השער של עיתון צומת השרון, כי ועד שכונת הגדה הדרומית (של אחוזה) יוצא לדרך. אנו, חברי הועד, פועלים כבר מזמן בעניינים שונים הקשורים באיכות חיי תושבי הרחובות שמדרום לאחוזה. התקבצנו על מנת ליצור נייר עמדה חיובי, קונסטרוקטיבי, שיביא - בשיתוף פעולה עם העירייה וראש העיר - להזרמת יותר חיים בשכונת מרכז העיר. אני מצרפת כאן שורה של הודעות שמכילות: 1. את הכתבה בעיתון העיר - צומת השרון מהיום. 2. את נייר העמדה הראשוני שלנו. התושבים מוזמנים להצטרף, לתרום את חלקם, להביע עמדות ובקשות ולפעול עימנו על מנת להפוך את חיינו הטובים בעיר - אף לטובים יותר! חנה (בשמי ובשם שאחר חברי הועד - דפנה מנגן, ניסים עוזרי, רמי בלוטמן וכאלו שהביעו נכונות במייל להצטרף לפעילות).

לשם הבהרה - 2 הכותרות הראשונות הן שער העיתון

מדובר בכתבת השער של השבוע הזה. תודה לעיתון על המיקום.

../images/Emo51.gif

המון תודה ל"העיר" - צומת השרון, לאייל בסון שראיין אותנו והביא דברים כפי שנאמרו ובנימה הקונסטרוקטיבית שביקשנו שיוצגו, ולניר קידר צלם "העיר" שעשה עבודה מצויינת גם הוא. ותודה לעורך על הכותרות שאהבתי למדי

שמונצעס

New member
קראתי את הכתבה המצויינת

כל הכבוד על ההירתמות של התושבים לעבודה יד ביד עם העירייה על מנת לשפר את מרכז העיר. זו לא הירתמות מובנת מאליה. לי זה נראה "גדול" להשקיע בזה זמן. טוב שישאנשים כמוכם שמוכנים להשקיע ללא תגמול. אני רק לא מבינה את התגובה של העירייה. בגלל קרבתי לאנשים הטובים הללו, אני יודעת שבעירייה יודעים טוב מאוד על נייר העמדה, על הכתבה, שהיו פגישות גם עם דפנה וחופרי וגם עם שוצמן על החנייה, מה זאת התגובה שבעירייה לא ידעו מזה כלום? הדוברות חיה בבועה רחוק מהמציאות? מנותקים?

תודה.

נשמח להשתתפותך הפעילה. לגבי תגובת העירייה - הדוברת היפנתה אותי לחופרי ושוצמן בנושא. אברר איתם, אני מניחה שמדובר בטעות. למי ששלחו לי מיילים/סמסים חריפים בנושא - תגובת הדוברות בכתבה היא לא העניין המאג'ורי. מה שחשוב הוא העשייה המשותפת: פיתוח מרכז העיר הינו אינטרס משותף של העירייה והתושבים ועל בסיס ההנחה הזו הוקם הועד, בידיעתו של חופרי. ראש העיר קרא כבר לפני כשבוע את נייר העמדה, שחלק מפרטיו היו ידועים לו גם קודם לכן, והגיב (במייל) שהנייר מעניין והתייחסותו חיובית. שוצמן נפגש איתי ועם רמי בלוטמן כבר לפני כשלושה שבועות בנושא החניה. מה שחשוב יותר מכל דבר אחר, זה שהדברים ימשיכו להתקדם כפי שהתקדמו עד עתה ואנו מקווים ששיתוף הפעולה המבורך הזה והנכונות שהביעה העירייה לבחון את הנושאים, תביא גם לתוצאות בשטח. אגב, באופן לא רשמי כבר פעלנו, כ"א בענייניו. העירייה כבר עשתה רבות לטובת האיזור בחודשים האחרונים, כולל שינוי שעות איסוף הזבל על מנת להפחית את הרעש בשעות הבוקר המוקדמות, ועשייה נוספת בתחומים שונים.

עומר247

New member
כל הכבוד, יוזמה מצויינת

העירייה מתכננת כרגע בניין חדש על החניון של המשביר באחוזה. הוא ירכז את כל משרדי העירייה שמפוזרים כיום במבנים וקראוונים ברחבי העיר. ההצעה שלי היא שברגע שהבניין הזה יהיה מוכן, כנראה שיהיה אפשר לפנות את המתחם של העירייה בתחילת רחוב רמב"ם משני הצדדים (הצד של העירייה והצד של רחוב השוק). את הבניין ברחוב השוק יהיה אפשר לנצל למבנה ציבור כמו מרכז מוזיקה ועוד. על השטח מהצד השני לעומת זאת, יהיה אפשר לבנות חניון תת קרקעי שישמש לחניה בחינם לתושבי מרכז העיר החל משעות הערב. מעליו יהיה אפשר להקים ספורטק שישתלב בגינה הגדולה שיש שם היום ובגן הבנים החדש, לצד בית העירייה המשופץ, מגדל המים, בית הכנסת הגדול ובית ספר מגד. אין היום יותר מדי שטחים פנויים במרכז העיר ונדמה לי שזה יהיה חלק גדול מהפיתרון. את השטח של בית ספר תוחלת נראה לי שהעיירה רוצה להפוך לגינה ציבורית קטנה. לא ממש אידאלי להקים שם מרכז מוזיקה כל כך קטן, אבל אפשר לעשות את זה באופן זמני עד שהמגרש של העירייה ברחוב רמב"ם יתפנה..

lul5

New member
ואוו האמת אם זה ימומש אז אנחנו מסודרים

בכל אופן צריך להיות מעורבים בתהליכי התכנון כדי שתהיה לנו השפעה על התיכנון של אזורנו והייתי שמח אם אתה גם תהיה חלק מהפורום

yonitamit

New member
עיריה

שיתוף הפעולה האיזורי ממש נהדר. אין ספק שלמאבק נגד סגירת בי"ס זיו יש חלק בהצלחה של התארגנות כזו. חגבי תגובת העיריה-הרי יש עכשיו פורום שקם ומתכנס בעניין רעננה עיר בת קיימא-שאליו מוזמנים התושבים ונמצאים אניש העיריה כולל חופרי. היינו בפגישה הראשונה ואין ספק שהתהליך של חיזוק המרכז הוא חלק גדול מההצעות שהועלו. הפגישות נערכות בבית המורה-רח' אוסטרובסקי פינת קלאוזנר ויש פגישה ב 5.3 אם אינני טועה. למי שמעוניין לבוא ולהשפיע שיפנה לחברי הועד שגם הם (לפחות בחלקם) שותפים בפורום זה (ניסים ודפנה). שנצליח!!!

לא הבנתי

בסה"כ האוכלוסיה מזדקנת באיזור וזה דבר טבעי. אף ראש עיר לא ישקיע בבית ספר חדש או מרכז מסחר כלשהו ברחובות שאין להם כל סיכוי להתרומם. את רוצה להרגיש בסביבה צעירה ותוססת יותר,אז תעברי להתגורר בשכונת לב הפארק! חוץ מזה החיבור עם כביש 531 הוא ברכה ולא מאיים בכלל.

lul5

New member
פורום מרכז העיר "הגדה הדרומית"

הקמת הפורום לתושבי מרכז העיר בגדה הדרומית לאחוזה זה אקט שהוא דוגמה לדמוקרטיה שהרי במדינה דמוקרטית כאשר אזרחים מתארגנים תהיה דעתם קשובה יותר וגם מהצד של העירייה יש להם עם מי לדבר בצורה מסודרת ומאורגנת ולא עם כל תושב בודד ואפשר לבצע תוכניות ארוכות תווך בשיתוף התושבים ולרווחתם לזכר אלפא הנפלא - מרכז עיר שמזדקן מהווה בתוכו הזדמניות נהדרות לשינוי למשל מרכז ת"א שבמשך שנים היה מוזנח בשל אוכלוסיה זקנה ושכונות מוזנחות כמו אזור ש"ד רוטשילד אזורים מסביב לאלנבי אזור פלורנטין כיום אזורים אלו זוכים לפריחה מחודשת ויש ביקושים אדירים לאזורים אלו שלא נדבר על שכונות כמו רמת אביב הישנה שאוכלוסיתה ברובה התחלפה אל נשכח שהתשתיות הן החינוכיות והם מבחינת מסחר במרכז העיר ניבנו במשך שנים ויש מכל וכל כמו כן ישנה מגמה של החלפת אוכלוסיה מבוגרת בצעירה וזה ממש נראה בשטח אצלי בבניין לפני 5 שנים הייתה משפחה אחת עם ילדים והיום יש 6 משפחות עם ילדים קטנים וכך גם בבנינים הסמוכים לי ובכן הפורום לא פועל בגישה של כעס או בגישה מתלוננת אלה בגישה קונסטרוקטיבית שרוצה להוסיף לשמור וטפח את איכות החיים ואת רמת החינוך והפעילויות של הילדים והנוער אנו פועלים לשיתוף פעולה עם ראש העיר תוך נסיון להגיע לכמה שיותר תושבים שיהיו שותפים ולרעיונות ולדילוג עם העירייה בהזדמנות זו אני גם מבקש מכל מי שגר בגדה הדרומית של אחוזה שישלח מייל או לחנה או לדפנה כדי שיהיה חלק מרשימת התפוצה וישתתף בהחלפת הרעיונות והדעות שיתקיימו בפורום וגם מי שירצה בכך בדילוג עם ראש העיר הדברים המרכזיים שעומדים על הפרק היום הם הקמת מרכז למוזיקה בבניין בי"ס תוחלת שמתפנה ללב הפארק כך שמבנה ציבורי ימשיך לשמש את הקהילה ולא ימכר לנדלן וגם נסיון למצוא פיתרונות לחנייה ברחובות שיוצאים מאחוזה וגם בדיקת הקמת מרכז לנוער שישמש את כל העיר למסיבות שיהיו פתוחות לילדים ונוער מכל בתי הספר ויהיו בהשגחת הפיקוח העירוני ההורים (מתנדבים במסגרת משמר אזרחי) אולם כזה שגם ישמש לחוגים יותר מודרניים כמו היפ הופ תקליטנות (dj)ברייק דאנס וכדומה מרכז כזה יהיה גשר להכרת הילדים והנוער מכל קצוות העיר שבת שלום לכולם

למעלה