חרשות מול עיוורון

qwerty27

New member
../images/Emo26.gifחרשות מול עיוורון../images/Emo36.gif

שלום לכולם. רציתי לשאול את כל חברי הפורום מה לדעתכם חמור יותר (מבחינה חברתית ואישית) להיות עיוור או חרש? אם היו מאפשרים לכם לבחור בין להיות חרש או עיוור, במה הייתם בוחרים? (ולא מדובר כמובן בליקוי שמיעה כזה, שאפשר לשפר בעזרת מכשירים. השאלה היא על חירשות עמוקה מול עיוורון). תודה רבה!!!

צלף

New member
אני מעדיף להיות חירש

כי העיניים הם גם האוזניים שלי. קראתי ששאלו עיוורים את אותה השאלה, והם השיבו שהם מעדיפים להישאר איך שהם...

גלאדיה

New member
ובשביל עיוור האזניים הן העיניים

אני לא חושבת שהרצון להשאר כמו שאתה נובע מזה שזה קל יותר, אלא מזה שהבעיה שאתה מכיר תמיד תראה לך קלה יותר מזו שאתה לא. אתה רגיל להיות חירש, אתה רגיל לסמוך על העיניים - פלא שזה נראה לך קל יותר?

כיסוף

New member
שאלה טובה שאלת

אז אני חושבת ששניהם זה לא מלבב. עיוור למשל לא רואה ומסגל לעצמו צורת חיים ויש לו תמיכה לפעמים כלב הנחיה צמוד. באוטובוס יש דגש או יותר נכון חובה לקום בספסל הראשון בלי שום ויכוח. לעיוור ברחוב או במקומות ציבוריים הסיכוי שיזכה לעזרה יותר גבוהה ויעזרו לו כמובן יש כמה חארות שמתעלמים אבל הרוב עוזרים זה מה שאני נתקלת עם עיור פונה אליי ואומר לי או לאדם אחר תסלח לי איזה אוטובוס עבר ורוצה שיגידו לו מתי מגיע האוטובוס שלו אם עיוור עומד במעבר חציה בלי רמזור ישר ניגשים אליו עוברי אורח לעזור לו. הוא יכול לתקשר לפחות עם הסביבה. רואים את הנכות שלו. הוא עדיין יכול לשמוע רדיו טלויזיה לדבר בטלפון לעבוד במקומות ציבוריים כמרכזן או דברים שישבצו אותו כמו טלמרקטינג אף אחד בעצם לא מודע שיש לו בעיה של נכות בצד השני של הטלפון ואף אחד לא יודע שיש לו מקלדת של כתב ברייל. הוא עדיין יכול ללכת לבד עם מקל הנחיה או כלב הנחיה או לפעמים מלווה אבל יהיה יותר עצמאי לעומת חירש שנזקק במוסדות מסויימים להיזקק לתרגומן. חירש- מלבד זאת שהוא לא יכול לתקשר עם חלק מהסביבה אלא רק בש"ס נגיד הוא עולה לאוטובוס או ברחוב ציבורי אף אחד לא ינחש שיש לו בעיה רק במקרה נגיד שמישהו יפנה אליו לשאלה מסויימת כמו מה השעה? או כאלה. ואז מגיע הקטע שאנשים פשוט מסתייגים או פשוט הבעה של מבוכה כי לא יודעים ש"ס. לדעתי בין חירש לעיוור עיוורים מוצאים יותר מהר קשר בזוגיות מאשר חירשים. מה הייתי בוחרת בשביל עצמי ? כמובן לא זה ולא זה לא יכולה לחשוב לא להיות אדם עצמאי שנכפה עליי להיות עם מלווה או מתורגמן... ממש לא בשבילי הקטע הזה שמישהו יתלווה אליי כל ימי חיי ויתערב במהלך חיי אדם בריא רוצה להשאיר לו מקום פרטי שהוא שלו שאם הוא רוצה ללכת למקום מסויים לא חלה עליו חובת הדיווח. ויש דברים נסתרים שלא כל העולם ואחותו צריכים להיות מעורבים. מקווה שקיבלת את התשובה

Dannyk

New member
הכי גרוע זה להיות עיוור

כי אתה לא יכול לראות את העולם שמסביבך ואתה תלוי באחרים עם החרשות יהי אפשר להסתדר רוב הזמן לבד ולהיות עצמאי אתה יכול לראות את הילדים שלך את ההורים שלך לגעת בהם לפטפט איתם עם העיוור זה יותר קשה ואני מסכים עם כל מילה של כיסוף

כיסוף

New member
אממממממממממממממ...

לא כל כך נכון...
לכל צד יש את היתרונות וחסרונות אתה אמנם יכול לראות את כולם. העיוור גם יכול לגעת בעזרת חוש המישוש וזה חוש מפותח שלהם מאוד.אפשר להמחיש לו דברים והוא שומע והוא יכול לדמיין. הוא יכול לתקשר חופשי עם המשפחה שלו הוא יכול להיות למשל בשיחות עם הילדים שלו בלי לראות אותם או נגיד שהוא חצי עיוור אז רואה במעורפל הוא עדיין יכול לעזור להם בשיעורי בית יכול ללכת איתם למסיבות כיתה או יום הורים הוא חלק פעיל בחיים שלהם הוא יכול לשמוע בלידה את הצווחה הראשונה של הבייבי שלו נכון שחירש יכול לראות את התינוק בוכה אבל זה לא דומה הציפיה לצויחה הראשונה כדוגמא קטנה. מבחינת פיתוח יחסים עם הצד השני לדעתי יש יותר זוגות מעורבים של נגיד צד עיוור ובן זוג בריא יותר קל לקבל (לא כולם תלוי באנשים כמובן) קוצר ראיה לבן זוג שכזה מאשר להיות הפה והאוזניים של חירש רוב הזמן. מבחינת עבודה היום המרכיב החשוב של רוב העבודות הם הטלפונים ועוד מרכיבים למרות שהיום עברו לשיחות טלפון מנותבות למחלקות מרכיב נוסף זה ישיבות עובדים שהעיוורים יכולים לקחת חלק פעיל בהשתתפות בהחלטות אם הגיעו לדרגת תפקיד ניהולית ויש עיוורים שכן. כמו שיש חירשים שיש להם תארים אקדמאים לא כולם מרכזנים. אז זהו כל צד והחבילה שלו.

גלאדיה

New member
מה עם מחשבים?

היום דווקא עוברים יותר לעבוד עם מחשבים. חירש יכול לתקשר בדואר אלקטרוני בלי שידעו בצד השני שהוא חירש בדיוק כמו שעיוור יכול לענות לטלפונים בלי שידעו בצד השני שהוא עיוור. בתחום ההיטק אני בטוחה שחירש יכול להסתדר לא רע בכלל. בקשר לזוגות מעורבים - אני מאוד בספק. איך חירש לא יכול לעזור לילד שלו עם שיעורי הבית? הרבה נעשה בכתיבה, וגם אם לא לפי מיטב הבנתי ילדים להורים חירשים מדברים גם בשפת הסימנים.

Dannyk

New member
מסכים אבל....

הממ מצבו של החירש יותר טוב מהעיוור כי לחירש יש אמצעים לשמוע וגם הרבה עזרים (כגון היבהוב). לעיוור יש 3אמצעים וזה רק מקל הליכה או משקפיים עבים בכדי לראות קרוב קרוב או כלב. המצב בלימודים בשניהם אותו הדברהחירש לא שומע את המרצה והעיוור לא רואה מה המרצה כותב. בחוץ העיוור זקוק להרבה עזרה מאשר חירש. מבחינת זוגיות שנהים נתקלים באותה בעיה עם הנורמלים (לרוב זה קורה.אני לא נגד אף אחד!!). כך כו כך שניהם באותה סירה.

qwerty27

New member
../images/Emo26.gifמעניין מאד...../images/Emo36.gif

תודה רבה לכל התגובות המעניינות. אני מוכרח לספר לכם שמשיחות שהיו לי עם כבדי שמיעה מצד אחד ועם עיוורים מצד שני ההתרשמות שלי הייתה שהחירשות יותר קשה. כמו"כ קראתי שהלן קלר נישאלה את אותה שאלה "אם היו יכולים להעניק לך אחד מהחושים חזרה, מה היית מעדיפה?" והיא, כעיוורת-חירשת-אילמת, ענתה שהיא הייתה מעדיפה לקבל את השמיעה. היא הסבירה זאת במשפט מאד מעניין ולא פשוט: אם אתה חירש-אילם אתה כמו בחדר ללא חלונות בבית סוהר. אם נותנים לך את חוש הראייה - פותחים לך חלון בחדר, אבל אם נותנים לך את חוש השמיעה - מוציאים אותך מהכלא! אני מנסה להעלות השערה שהסיבה לך היא שבסופו של דבר, כבני אנוש, הרבה יותר חשובה לנו התקשורת מאשר ההסתדרות היומיומית, והחיסרון הזה מתבטא הרבה יותר בחירשות מאשר בראייה. מה אתם חושבים?

כיסוף

New member
אני מסכימה עם מה שכתבת

השורה התחתונה ומילת המפתח היא תקשורת או במילה אחרת מהירות התגובה זה לא משנה בעבודה או באיזור טרטוריה אחרת שיש אמצעים אחרים כמו מיילים פקסים שזה גם כלי עזר אבל גם אחרי אותם אמצעי עזר בסוף צריכה להתבצע שיחה טלפונית גם עם בעל כתובת הדואר האלקטרוני. ואין כמו שיחה קולית בין היתר כדי לזהות תגובות של הצד השני בין עם בבית או בעסק מסחר נגיד כמו בשיווק מסחרי ארצי או בין לאומי בטלפון ניתן לזהות לפי אופן השיחה כמה לקוח מסויים הוא דיי רציני ושם המשחק פה הוא בין היתר כושר שכנוע דינמיקה נכון שהצד השני לא יכול לדעת שהוא עיוור ושיש לו אמצעי עזר כמו מקלדת ברייל אבל עדיין הוא יכול לבצע את העבודה באופן מלא והוא עובד אמביציוני לטובת המנהלים שלו והעובדים שאיתו. ואתה צודק שאמרת ש. כבני אנוש הרבה יותר חשובה התקשורת. תהיו מספיק כנים עם עצמכם כמה אנשים הם סובלניים וסבלנים להיות קשובים ולהבין ולדבר טיפה יותר לאט או לחזור כמה פעמים על משפט או שיחה וכמה מוכנים לשמוע את המילה מה? מה? מה ? מה? מה? או תחזור שנית כי לא הבנתי זה בדיוק מה ש qwerty27 החסרון מתבטא הרבה יותר בחירשות מאשר בראיה. מה שנכון נכון.

Dannyk

New member
אב העיורים לא רואים

אני כחירש אני מאמין שהעיוורים יש להם חיסרון גדול בלראות את החיים

כיסוף

New member
../images/Emo12.gif

ולך כחירש אין חסרון לשמוע את החיים???? ואני מתכוונת הכל הכל הכל בלי מכשירים בלי מנורות בלי מתורגמן כל מיני? הנה קיבלת אותה תשובה. מסקנה שני המצבים נמצאים באותה סירה ויוצאים מפסידים חלק מאחד מחמשת החושים משובש . וזה לא אומר שהם לא הסתדרו במשך החיים שלהם כל אחד וצורת ההסתגלות שלו וההסתכלות שלו לחיים.

Dannyk

New member
הצעה

למה לא לקחת בן אדם נורמלי ולהכריח אותו לבחור בין חירשות לעיוורות מעניין אותי במי הוא יבחר

כיסוף

New member
כלומר ?

ואתה חושב שאדם נורמלי צריך להכריח אותו לבחור בין חרשות לעיוורון? תאמין לי אדם בריא ונורמלי הוא לא יבחר באף אחד מהם.... בן אדם נורמלי יגיד תודה לאלוהים שהוא נולד עם כל חמשת החושים ושהוא בריא ואין לו את הצרות האלה על הראש
אף אחד לא רוצה להכניס ראש בריא למיטה חולה ובטח ובטח לא לאבד שמיעה טוטאלית ולא עיוורון אלא אם כן זאת יד הגורל שהשתנה משהו במהלך החיים. ממש לא ברור לי העניין של הבחירה

qwerty27

New member
כיסוף, השאלה היא כמובן....

הֶפוטטית ולא מתיימרת לשקף מציאות. ברור שאף בר דעת לא יבחר מרצונו החופשי להיות חירש או עיוור. השאלה שלי נועדה לבדוק מה ניתפש כיותר חמוּר, מגביל, מתסכל, קשה וכו' - העיוורון או החירשות. כאשר שאלתי את השאלה הזו באוזני האנשים הרואים והשומעים התשובה הייתה חד-משמעית: חירשות ניתפשת כלקות הרבה יותר קלה מעיוורון, והסיבה לכך היא שהאנשים הרואים והשומעים תופשים את העיוורון כדבר המגביל ביותר עלי אדמות מבחינת חיי היומיום. וכך גם אני חשבתי. אחרי שקיבלתי תשובות הפוכות לגמרי מאנשים חרשים וגם מעיוורים, התחלתי לעכל, שאולי אנחנו, הרואים והשומעים, לא מסוגלים בשום צורה שהיא לדמיין אפילו מה זה להיות חסר יכולת קומוניקציה עם הסביבה הנחשבת "נורמאלית". וזה בדיוק מה שאני מנסה לעשות כאן: אני מנסה למצוא דרך להבין ולהרגיש משהו מהתחושה הזו של חוסר קומוניקציה או קומוניקציה "מישנית" לראשית הקיימת סביבנו יום יום שעה שעה.

צלף

New member
למה אני צריך קומניקציה עם כולכם ../images/Emo46.gif

מה אני צריך לשמוע את כל ההבלהבלה שלכם, אתם תגידו לי כל דבר מה לעשות , איך להתלבש, תפטמו לי את המוח בפירסומות בסופרמרקט במה אני חייב לקנות, תבלבלו לי את המוח ברכילות, לא תודה, לכו השומעים תשגעו את עצמכם מרוב קומניקציה, ומרוב להקשיב לכולם בסוף אתם לא יודעים להקשיב לעצמכם , ואני אשתמש בעיני, ואכתוב לכם מתי שארצה קומניקציה...

כיסוף

New member
UUUUUUUUUU

אני בשוק אני בהלם אני עמוממממממה YYYYY יאאאאאאאאאאאאאאא
כוללה דיון על חירשים או עיוורים העיקר הבריאות, ותצחקו אל העולם ושלא יהיה יותר גרוע ושחלק יגידו "מודה אני לפניך" אם בא להם כמובן
הנה הנה מהר מהר משהו להרגיע ת'מצףףף אלוהים נתן לך במתנה/איתן מסורי אלוקים נתן לך במתנה דבר גדול, דבר נפלא אלוקים נתן לך במתנה את החיים על פני האדמה נתן לך את הלילה והיום אהבה תקווה וחלום קיץ, חורף, סתיו, אביב נשמה טובה להביט סביב נתן לך שדות ירוקים פרחים ועצים מלבלבים נהרות, נחלים וימים שמים, ירח, כוכבים אלוקים נתן לך במתנה דבר גדול, דבר נפלא אלוקים נתן לך במתנה את החיים על פני האדמה נתן לך חגים ושבתות ישראל ארץ האבות ידיים וראש להגשים חלומות נתן לך את כל הנפלאות נתן לך דברים כל-כך יפים להביא לעולם ילדים להאזין לשירים, לראות צבעים הו, מה רבו מעשיך אלוקים אלוקים, תן לי רק עוד מתנה מתנה קטנה, אך נפלאה אלוקים, תן לי רק עוד מתנה את השלום על פני האדמה...

למעלה