מחשבות נסתרות

בהחלט יתכן שמדובר בשחקנים משוחדים

רציתי רק לדעת אם ישנו אולי הסבר הגיוני נוסף. בכל מקרה מה שברור זה שהוא לא באמת קורא מחשבות ככה שבכל אופן מדובר באיזה טריק מתוחכם, איכשהו הוא עבד עליהם בדיוק כמו שבאותו מופע עבדו גם על אבא שלך בעיניים, כמו בכל מופע קסמים בעצם... כשהיינו קטנים חשבנו שהקסם במופע באמת אמיתי, עכשיו כשגדלנו קצת אנחנו מחפשים את ההסבר האמיתי. משתמש בצלילים

SilentMike

New member
האיש הוא פשוט מנטליסט.

קשה לנו להאמין, אבל קוסמות טבעית לגמרי יכולה להוביל לדברים שנראים כניסים ונפלאות. קוסמים מהסוג ש-"קורא מחשבות" וכו', נקראים מנטליסטים. אבל הם לא קוראים מחשבות ממש, אלא קוראים פנים. הם רואים את התגובה של האדם שמולם ומסוגלים אינסטינקטיבית "להגיד" לו את מספר תעודת הזהות שלו בצורה שנראית לנו מדהימה. אבל אנחנו שוכחים שהם מאוד מאומנים בזה. זוהי יכולת שהם שכללו לדרגת אומנות. תחשוב על זה. בהנחה שאתה לא אומן פלסטי או משהו בסגנון, אתה באמת יכול לקלוט שפסל יכה בפטיש ואיזמל בגוש סלע ענקי ויגמור עם דגם ריאלסטי של אדם ספציפי? בעיני זה כמעט בלתי נתפס שאנשים מסוגלים לעשות דברים כאלה. זה לוקח המון כישרון טבעי שלי אין, והמון למידה ואימון. ההבדל היחיד הוא שפה אנחנו רואים שזה טבעי למרות שאנחנו לא מבינים את זה בעצם, ובתעלולי קוסמים אנחנו נוטים להאמין בכל מיני שטויות על כוחות מסתוריים. אותו הדבר גם נכון לגבי אומני לחימה והדברים שהם עושים, להטוטנים שזורקים 7 כדורים באוויר ואף-אחד מהם לא נופל, אנשים שלימדו את עצמם לזכור רצפים בני עשרות ספרות וסגפני הגוף והנפש שמסוגלים להוריד את הדופק שלהם כמעט ל-0. זה skill. אפשר להיכנס באינטרנט לאתרי קוסמות וללמוד את הטריקים. אפשר להתאמן שעות, אפשר להבין, ואם המזל בירך אותך בכישרון אפשר גם להגיע לרמה דומה לזו של הראל. הראל אגב המליץ על לימודי NLP כחלק מהמסלול למנטליסט המתחיל.

הרשה לי לחלוק עליך, בבקשה

גם אדם מוכשר מאד עושה טעויות לפעמים. האיש הזה לא עושה טעויות בכלל. שיעור ההצלחה שלו הוא מאה אחוז, ובעיני הוא חשוד כמשתמש בתעלולים של מאחזי עיניים מן הסוג הפשוט. אמנם גם בתעלולים האלה הוא לא עושה טעויות, אולם הסיכוי לטעות בהם הוא קטן (או שאהוד שילון לא מעורב בהפקה).

לא עושה טעויות? מאיפה לך ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האם עלה בדעתך שאולי שאת הטעויות שהיו לו הוא פשוט לא הראה לך אלא רק את ההצלחות שהיו לו? עלה בדעתך שאולי הוא ניסה באותו יום לגשת ל 120 אנשים ולבצע עליהם את הטריקים שלו, על חלקם הצליח, על חלקם לא, אך בעריכת התוכנית הוא שם רק את המיקרים המוצלחים? ולא הבנתי איך קבעת שיש לו מאה אחוז הצלחה? רק על סמך התוכנית? משתמש בצלילים

אם הוא היה מראה לנו את הפספוסים, לא

היינו נדהמים. נכון
ומכאן אני רואה שתי אפשרויות: א)יש לו פספוסים, ובעצם הוא כאחד האדם; ב) אין לו פספוסים והוא עושה להטוטים. את האפשרות שהוא קורא מחשבות מנטליסט או בעל חושים שישיים אני דוחה היות שהוא לא העמיד עצמו לרשות המדע.

אם כך לא הבנתי

מדוע טענת קודם ש "האיש הזה לא עושה טעויות בכלל. שיעור ההצלחה שלו הוא מאה אחוז"
נמרוד הראל הצהיר בגלויי שהוא לא באמת קורא מחשבות ושמדובר רק בטריקים המבוססים ברובם של דמיון מודרך ועל NLP כך שאין כאן בכלל שאלה של האם הוא באמת קורא מחשבות או לא - הוא בעצמו אמר שהוא לא. לגבי הטריק שבו הוא כביכול קרא את המחשבות של אותן בחורות, אני מניח שההסבר לכך הוא אחד מההסברים הבאים - 1. הבחורות שוחדו לפני התוכנית ופשוט שיתפו איתו פעולה (שחקניות) 2. הוא צותת להן בדרך כלשהי בזמן שישבו לשולחן (בעזרת עוזר שישב בשולחן ליד, או בעזרת מיקרופון שהוסתר תחת השולחן בעוד מועד) ולאחר שדלה משיחתן פרטים חשובים הוא הגיח פתאום מולן ו"קרא את מחשבותיהן". משתמש בצלילים

22ק ו ס ם

New member
לפעמים זה פשוט מזה

הרבה פעמים בתוכניות כאלו מבקשים מאנשים למלא טפסים עם פרטים שונים על החיים שלהם לפני התוכנית. הם כמובן לא חושדים בדבר אבל אז בתוכנית משתמשים בזה כ"קריאת מחשבות".

סליחה. הייתי צריך לדייק

האיש לא מראה לנו את הטעויות שלו ומתעורר הרושם שהוא אינו עושה כאלה. ראה את הצעתו החביבה של ק ו ס ם, ושמע גם את הסיפור הבא: לפני הרבה שנים (זה היה ביום "המהפך" של שנת 1977) שימשתי מזכיר קלפי. כל בוחר היה מגיש לי את תעודת הזהות שלו, ומקבל אותה בחזרה עם תום הצבעתו. בתעודת הזהות מצויין תאריך הלידה. כשהחזרתי למצביעים את התעודה פניתי אליהם בשאלה: "נכון שאת/ה מזל כך וכך"? התדהמה שהצטיירה על פניהם שיעשעה אותי ואת חברי וועדת הקלפי עד שזה התחיל לשעמם.

"דמיון מודרך" ו"NLP"הן מילים גדולות

אני מאמין שהטריקים שלו פשוטים הרבה יותר. אני לא כל כך מקבל את הנחת ה"שוחד", כי מדובר בשיחוד מאות ואלפי אנשים במהלך כל ההופעות שלו, והסיכוי להתגלות גדול.

הבחורות האלו לא מילאו שום טפסים

הוא פשוט ניגש אליהן באופן אקראי (אקראי? לא בטוח...) בזמן שישבו לשולחן ושוחחו בינהן בבית הקפה, לכן יורדת מהפרק האפשרות שהוא תשאל אותן בדרך כלשהי לפני כן, לכן נראה שהאפשרויות שהצעתי קודם הן הרבה יותר סבירות, הוא כנראה השתיל בעוד מועד מכשיר ציטוט קטן בתחתית השולחן ואז מר הראל פשוט מאד ישב לו בשקט במכוניתו שחנתה בסמוך והמתין עד שהדג יתפס בפתיון. משתמש בצלילים

למעלה