נאציזם

O r c h i d

New member
../images/Emo26.gifנאציזם../images/Emo36.gif

אני מאמין שהתופעה הזאת די עברה מן העולם... אבל אני בטוח שהיא עדיין קיימת בכמה מקומות. לאחרונה התחלתי להתעניין בזה יותר ויותר. האם זה עדיין קורה? מה המניעים לזה? שתפו אותי בכמה מקרים כאלה.

Rey Mysterio13

New member
אמממ

יש הרבה פחות נאצים מבעבר, והם גם הרבה פחות פעילים מבעבר אבל אל תשכח שיש גם את הקו קלקס קלאן (שיותר שונאים את האפרו אמריקנים מאשר את היהודים אבל עדיין X: )

נממ הקלו קלאקס קלן

שואף ליצור אמריקניזם טהור. זאת אומרת שרק יהיו אמריקאים [לבנים!!!] ושאר האנשים שם צריכים לחזור למקומות שקשורים אליהם. בגלל זה הם פוגעים בשחורים,ביהודים,בקטולים ובעוד אנשים. הקלו קלאקס קלן פוחד שאמריקה תהיה "מלוכלכת" ע"י אנשים שלא אמריקנים טהורים בנפשם ובדמם.

Rey Mysterio13

New member
ומה זה נאצים? X:

אותו דבר רק שאצל הנאצים זה גרמנים ולא אמריקאים...

תמיר1991

New member
לא בדיוק, אבל בערך -

הנאצים היו פאשיסטים אשר דגלו באנטישמיות קיצונית כנגד כל מי שאינו ארי, בסוציאליזם - שוויון חברתי בין כל בני הגזע הארי בגרמניה ובאמונה בדרך המנהיג. כך גם ה- KKK - תנועה פאשיסטית, שכמו שאמר עמרי, חרטה על דגלה הגעה למצב של "אמריקניזם טהור" - פאשיזם "מתקדם" של האמריקאים הלבנים הפרוטסטנטים בארה"ב. מובן שאין לכך שום אחיזה במציאות, כיוון ש- 70% "בלבד" מהאמריקאים הם פרוטסטנטים, ולא ניתן לגרש בשום אמצעי קרוב למאה מיליון איש - אז בינתיים הם מאמללים את חייהם. עצוב.... תמיר.

תמיר1991

New member
../images/Emo41.gif

ותיקון קל - 70% מהאמריקאים הם *לבנים פרוטסטנטים - ואלו היחידים שהם מעוניינים שישארו. תמיר.

זה עדיין קורה

עד כמה שידוע לי קיימים אירגונים ניאו-נאצים כמו הפנתרים השחורים (או משהו כזה.. יכול להיות שטעיתי בשם) וגלוחי הראש באירופה. לצערי האנטישמיות בחיים לא תעבור מהעולם.

תמיר1991

New member
אכן, טעית בשם -

"הפנתרים השחורים" היא מפלגה ישראלית משנות השבעים שטענה נגד קיפוח בני עדות המזרח בישראל. ואני מסכים איתך, אכן - נידונו לחיות עם האנטישמיות, לפחות כל עוד אנחנו כאן. תמיר.

a e q u i t a s

New member
נושא אנטישמיות הוא מאוד רחב

נושא האנטישמיות הוא רחב מאוד, וכולל הרבה מאוד פרדוקסים - הערבים הם גם עם שמי, האם אנטישמיים מכוונים גם כנגדם, התשובה כמובן היא לא, שאלה למה... נהוג לחלק את אנטישמיות לשתי חלקים, כמובן באופן גס - אנטישמיות מסורתית ואנטישמיות מודרנית: נאו-נאצים הם אנטישמים מודרניים שבעצם נבנו על יסודות האנטישמיות המסורתית שבעצם היתה בימי הביניים - הרדיפות, אינקצוזיה (סליחה על האיות הלא נכון בטח), יהודים שותים דם של ילדים בפסח וכו... גורמי האנטישמיות המסורתית כמעט ונכחדה מהעולם, הנוצרים כבר לא רואים ביהודים כאויבים, אולי רק הנצרות הקתולית אבל גם בתקופה הזו - נכתב אמנת נוסטרא טאטא - Nostra Ætate שבעצם הסירה מידי היהודים כל אחראיות לצליבת ישו וקראה באופן חד משמעי לגינוי כל מקרי אלימות ואנטישמיות - כל זה אושר על ידי אפיופיור פאלוס השישי. לכן מה שכרגע מאוד מטריד זה נושא האנטישמיות החדשה, המודרנית שבעיקר תוצאה של הסתה מתמשכת בעולם הערבי, מוסלאמי וגורמי שמאל - אנרכסטים ואנטי-גלובלצזיה וניאו-נאצים כנגד ישראל ויהודים בכלל. אני לא מאמין שאנטישמיות תחלוף מהעולם, אם זאת הסיבות התיאלוגיות, משמע דתיות כבר לא אלמנט באנטישמיות, אלא פעולותיה של ממשלת ישראל - כך שהנושא היום הוא גרידא פוליטי. ראה תמונה - אנטישמיות מודרנית - יש בא אלמנטים פוליטיים, מדיניים. ובהודעה הבאה, תראה אנטישמיות מסורתית...

a e q u i t a s

New member
תמונה שנייה - אנטישמיות מסורתית

אנטישמיות מסורתית.... מתקופת ימי הביניים - שים לב יש שם מוטיבים תיאלוגיים, כובע, זנב כמו של שטן וקרניים... בניגוד לתמונה הראשונה.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

הרחבה נהדרת לנושא שלא כיסיתי בהודעתי. דבר זה מעט שנוי במחלוקת, אבל אני לפחות מקבל אותו. תמיר.

a e q u i t a s

New member
אשמח אם תרחיב על השינוי במחלוקת?

אנטישמיות היא חלק שאסור להתעלם ממנו מפוליטיקה ובדינמיקה העולמית

תמיר1991

New member
לא זו הייתה כוונתי -

השנוי במחלוקת הוא שהאיסלאם הוא הדור החדש לאנטישמיות - כיוון שעדיין מרבית האנטישמיות בעולם היא נוצרית - אמנם זו המוסלמית מתגברת, אבל עדיין קשה להכריז עליה כניו ג'נריישן כשעדיין הנוצרית חיה ובועטת. תמיר.

a e q u i t a s

New member
טיפה מעקב אחר התקשורת הערבית

טיפה מעקב אחר התקשורת הערבית, בעיקר הממלכתית וגם במדינות איתם נחתם הסכמי שלום, יש תעמולה שטנית מרושעת וסדירה כנגד היהודים, בעיתונים, טלוויזיה ובחדשות. עשרות תוכניות טלוויזיה - מראים את היהודים כחבורה של מוצצת דם, גנרלים שמנים כאלה שאונסים ילדות פלסטיניות קטנות וכו. יש לי הרגשה שאילמלא המוסלאמים והשפעתם על התקשורת הבינלאומית האנטישמיות הנוצרית היתה יורדת בצורה דרסטית. שאתה רואה טנק ישראלי כנגד ילד פלסטיני זורק אבן, זה מעורר אצל אנשים רגשות של סימפטיה ואצל אנשים אחרים זה מעורר שנאה תהומית כלפי ישראל - לכן הערבים, בעיקר הפלסטינים יש חלק מאוד גדול בליבוי והעצמה של אנטישמיות המודרנית שבעיקר נגזרת ממוטיבים ישראלים, ציוניים פוליטיים ופחות ממוטיבים תיאלוגיים דתיים. היום לא תראה יהודי מוצץ דם של ילד נוצרי בפסח, אלא תראה את העכביש הישראלי טווה רשת ומכריע את הממשל האמריקאי לעשות כרצונו... ללא ספק, אני מאמין שהמוטיבים השתנו ללא היכר. אף על פי שאנטישמיות הנוצרית חייה ובועטת ללא ספק.

תמיר1991

New member
אם כך, האמת כרגיל באמצע../images/Emo8.gif

אני חושב שניתן להכריז על דור חדש, אבל בלי "להספיד" את הישן, ולזכור שהוא עדיין כאן, לצערנו. תמיר.

תמיר1991

New member
../images/Emo41.gif שלום ענבל../images/Emo13.gif

בתור חובב גדול של היסטוריה שכשיגדל ירצה להתמקד בנאציזם, יש לי כמה וכמה תשובות בשבילך. המניע לנאציזם, הוא קודם כל - שנאת העם היהודי. אם בשל שנאת חינם, אם בשל הישגים יוצאי דופן של העם היהודי, או אם בשל רצון לתלות באחר אשמה על מצב נתון במדינתך. העם היהודי ממשיך להצליח ושנאת החינם ממשיכה להתפשט, והכשלונות של מדינות ערב, למשל, מביאות אותן לתת את האשמה עלינו. לכן, האנטישמיות והניאו-נאציזם עדיין קורות, במסגרת אגודות כמו הKKK, למשל. שואות המשיכו לפרוץ לפני השואה "שלנו" (הארמנים) וגם אחריה - השואה בסודן, השואה ברואנדה, ועוד. שואה נגד העם היהודי או נגד עם מערבי לא תפרוץ יותר, כיוון שהעולם המתועש למד את הלקח - ולא תהיה שואה נגדו. כרגע עלינו לנסות לבער מקרי שואות בכל העולם, ובמקביל להגן על עמנו, הרגיש והפגיע - שעדיין סובל מפוגרומים בכל מיני מקומות, חילול קברים יהודיים בניו-זילנד ובצרפת, למשל - או פגיעות באנדרטאות לזכר השואה, באיטליה ובגרמניה. כמו כן, הכוח של המפלגה הלאומנית והאנטי-יהודית (ולא רק) של צרפת בראשות לה-פן - המקביל לכוח של מפלגה בת 15 מנדטים כאן, הוא בעוכרינו. אם תרצה ללמוד עוד על הנאציזם, אתה מוזמן להיכנס לאתר יד-ושם - אוצר בלום אודות שואת יהודי אירופה וצפון-אפריקה. תמיר.

נאציזים אינו קשור לאנטישמיות כלל

לא תרגעו אני לא מכחיש שואה... וכן, לנו כיהודים מנקודת מבט מאד אישית, נראה כאילו הנאצים והשואה ואנטישמיות הם אותה התופעה. השואה היא יחודית בניגוד למה שאתה מציין, כי מעולם לא עסק עם בהשמדה *מסודרת* של עם אחר, על חשבון משאבים יקרים שהיו נחוצים לו (כמו רכבות). זה טירוף מערכות אישי של גרמניה והיטלר. ו"שואה" כמו שאתה מתאר אותה (רצח עם) בהחלט ממשיכה להתרחש, והעולם המערבי לא למד את הלקח. ראה יוגוסלביה. דרך אגב, גם בנושא זה יש לנו זכות ראשונים - עמלק...כמו גם בפיגועי התאבדות (שמשון הגיבור) הנאציזם היא תופעה הרבה יותר מענינת מסתם שנאת הזר, שבעבר היתה אנטי-יהודית והיום מופיע כשנאת המוסלמים, שנאת הטורקים, הרוסים, המקסיקנים - לא חסר. נאציזים כתופעה - של חברה מודרנית מתועשת ומשכילה שתהפוך למכונת מלחמה פאשיסטית המקריבה את מיטב בניה (13 מיליון גרמנים) לטובת מנהיג על - היא ככל הנראה תופעה גרמנית יחודית (האיטלקים לא לקחו את מוסליני באותה רצינות), למרות שסטאלין ברוסיה היה לא רחוק, וזה עשוי להרחש שוב. השילוב של העם, ההפסד במלחמת העולם הראשונה, הפיצויים שנדרשו, המצב הכלכלי, וכו', הוא שילוב יחודי מספיק שספק אם יחזור בעתיד הנראה לעין. את הכמיהה למנהיג חזק, מוחלט, גם על חשבון המצב החברתי, וגם אם הוא ידוע כשקרן, מושחת, מסוכן, לא פועל לפי כללי הדמוקרטיה - אתה יכול לראות בהצלחת שרון. המרחק בין רצון העם לבחור בשרון לבין בחירת הגרמנים בהיטלר, קטנה הרבה יותר ממה שהיינו רוצים להאמין. אני בטוח שגם על היטלר היו מי שאמרו בזמנו שהוא אמנם אלים ומסוכן, אבל המצב הכלכלי-בטחוני דורש איש חזק והוא היחיד המתאים. והיה כמובן שמאל שתמך בהיטלר מבחוץ, באמונה שהוא עושה את הדברים הנכונים ושאפשר לשלוט בו. להבהרה: אני לא עושה השוואה בין היטלר לשרון!! אני עושה השוואה בין הבחירה האומללה של העם הגרמני בהיטלר לשלטון והבחירה של העם היהודי במנהיג. אישית, אני מעדיף לראות את הנאצים באור יותר "אנושי" ולתהות מה גורם לאנשים כמוני וכמוך להתנהג בצורה הזאת. כמובן, להתייחס אליהם כ"מפלצות שאינן בצלם אדם" זה הרבה יותר קל אבל לא משכיל ולא חכם.

למעלה