נאציזים אינו קשור לאנטישמיות כלל
לא תרגעו אני לא מכחיש שואה... וכן, לנו כיהודים מנקודת מבט מאד אישית, נראה כאילו הנאצים והשואה ואנטישמיות הם אותה התופעה. השואה היא יחודית בניגוד למה שאתה מציין, כי מעולם לא עסק עם בהשמדה *מסודרת* של עם אחר, על חשבון משאבים יקרים שהיו נחוצים לו (כמו רכבות). זה טירוף מערכות אישי של גרמניה והיטלר. ו"שואה" כמו שאתה מתאר אותה (רצח עם) בהחלט ממשיכה להתרחש, והעולם המערבי לא למד את הלקח. ראה יוגוסלביה. דרך אגב, גם בנושא זה יש לנו זכות ראשונים - עמלק...כמו גם בפיגועי התאבדות (שמשון הגיבור) הנאציזם היא תופעה הרבה יותר מענינת מסתם שנאת הזר, שבעבר היתה אנטי-יהודית והיום מופיע כשנאת המוסלמים, שנאת הטורקים, הרוסים, המקסיקנים - לא חסר. נאציזים כתופעה - של חברה מודרנית מתועשת ומשכילה שתהפוך למכונת מלחמה פאשיסטית המקריבה את מיטב בניה (13 מיליון גרמנים) לטובת מנהיג על - היא ככל הנראה תופעה גרמנית יחודית (האיטלקים לא לקחו את מוסליני באותה רצינות), למרות שסטאלין ברוסיה היה לא רחוק, וזה עשוי להרחש שוב. השילוב של העם, ההפסד במלחמת העולם הראשונה, הפיצויים שנדרשו, המצב הכלכלי, וכו', הוא שילוב יחודי מספיק שספק אם יחזור בעתיד הנראה לעין. את הכמיהה למנהיג חזק, מוחלט, גם על חשבון המצב החברתי, וגם אם הוא ידוע כשקרן, מושחת, מסוכן, לא פועל לפי כללי הדמוקרטיה - אתה יכול לראות בהצלחת שרון. המרחק בין רצון העם לבחור בשרון לבין בחירת הגרמנים בהיטלר, קטנה הרבה יותר ממה שהיינו רוצים להאמין. אני בטוח שגם על היטלר היו מי שאמרו בזמנו שהוא אמנם אלים ומסוכן, אבל המצב הכלכלי-בטחוני דורש איש חזק והוא היחיד המתאים. והיה כמובן שמאל שתמך בהיטלר מבחוץ, באמונה שהוא עושה את הדברים הנכונים ושאפשר לשלוט בו. להבהרה: אני לא עושה השוואה בין היטלר לשרון!! אני עושה השוואה בין הבחירה האומללה של העם הגרמני בהיטלר לשלטון והבחירה של העם היהודי במנהיג. אישית, אני מעדיף לראות את הנאצים באור יותר "אנושי" ולתהות מה גורם לאנשים כמוני וכמוך להתנהג בצורה הזאת. כמובן, להתייחס אליהם כ"מפלצות שאינן בצלם אדם" זה הרבה יותר קל אבל לא משכיל ולא חכם.