סדנאת ריבועים בהמשכים...

88hentai88

New member
../images/Emo26.gifסדנאת ריבועים בהמשכים...

או כמו שקראנו לזה קודם... שיעורי בית לקראת הסדנא הקרובה... חומרים דרושים: ארבעה צבעים רצוי מאותו סוג של חוט, אני בחרתי בחוט הלה HELA , בצבעים תכלת, סגול בהיר, צהוב אפרוח, ופוקסיה. מסרגה מתאימה. מספריים. הריבוע: נתחיל עם חוט התכלת, שש עיני שרשרת וניסגור לטבעת. שורה 2- חוט תכלת- 7 עיני שרשרת, *עמוד לתוך הטבעת, 3 עיני שרשרת, לחזור מ * חמש פעמים, לעשות עוד עמוד לתוך הטבעת לגזור חוט ולסגור סריגה להחביא את הזנב שנישאר. ניקח חוט סגול, נדקור את המסרגה בעמוד האחרון ונמשוך את החוט הסגול, ניסרוג *שלוש עיני שרשרת ועמוד לתוך הטבעת, ונחזור מ * שלוש פעמים נוספות. נסיים את השורה עם 3 עיני שרשרת ועין שטוחה בעין שרשרת הרביעית מהשבע הראשונות שסרגנו עם החוט התכלת בתחילת השורה. נגזור חוט נחביא זנב. שורה 3- ניקח חוט צהוב, נחבר אותו כמו שמוסבר לחבר חוט בשורה מס 2. נתחיל בקשת הראשונה שיש לנו בצבע התכלת ונשם נחבר את החוט הצהוב, נעלה 3 עיני שרשרת, ניסרוג לא עד הסוף 3 עמודים,ניסרוג עוד עמוד ובהוצאת הלולאות האחרונה שלו נוציא את כל הלולאות שעל המסרגה. * חמש עיני שרשרת, נמשיך לקשת הבאה נסרוג 4 עמודים לא עד הסוף, בחמישי ניסגור את כולם. לחזור מ * בכל הקשתות בצבע התכלת, נסרוג עוד 3 עיני שרשרת נחתוך חוט ונחביא זנב. נעבור לחוט בצבע הפוקסיה. נחבר לעין האחרונה מהצבע הקודם, *3 עמודים סגורים יחד בקשת הבאה בצבע הסגול, 3 עיני שרשרת, לחזור מ * בכל הקשתות בצבע הסגול. לסיים עם 3 עיני שרשרת ועין שטוחה בעין השרשרת השלישית שעשינו בתחילת שורה עם הצבע הצהוב. ניגזור חוט ונחביא זנב. שורה 4- נחליף לצבע התכלת, נחבר חוט בקשת האחרונה (בצבע הפוקסיה) ניסרוג 3 עיני שרשרת ובאותה קשת 4 עמודים נוספים. 2 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הצהובה הראשונה, 5 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הצהובה הבאה, 2 עיני שרשרת, 4 עמודים בקשת הצהובה הבאה, 5 עיני שרשרת ועוד 4 עמודים באותה קשת, 2 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הצהובה הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הצהובה הבאה, שתי עיני שרשרת, 4 עמודים בקשת הצהובה הבאה והאחרונה. 2 עיני שרשרת, ניגזור חוט ונחביא זנב. נחבר חוט בצבע סגול, נחבר אותו לעיני השרשרת וניסרוג 1 עין שרשרת נוספים, מעל קבוצת העמודים הראשונה בצבע הפוקסיה, ניסרוג 3 עמודים סגורים יחד, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הראשונה בצבע הפוקסיה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד מעל קבוצת 3 העמודים הבאה מהשורה הקודמת, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, 3 עמודים סגורים יחד מעל קבוצת שלושת העמודים מהשורה הקודמת, 2 עיני שרשרת ועוד 3 עמודים סגורים יחד באותו המקום. חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד מעל קבוצת העמודים הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, 3 עמודים סגורים יחד מעל קבוצת העמודים הבאה, חמש עיני שרשרת, לסגור בעין שטוחה, בעין שרשרת השלישית שסרגנו עם החוט התכלת בתחילת שורה.

88hentai88

New member
המשך....

שורה 5- ניקח צבע צהוב, ונחבר אותו בקשת הסגולה האחרונה שעשינו, נסרוג 3 עיני שרשרת, ועוד 2 עמודים באותה הקשת. מעל ארבעת העמודים משורה קודמת [בצבע תכלת] ניסרוג עמוד אחד מעל כל אחד מהם, 5 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת התכלת של חמש עיני השרשרת מהשורה הקודמת. חמש עיני שרשרת, עמוד אחד מעל כל עמוד תכלת הבא, 3 עמודים בקשת, חמש עיני שרשרת ועוד 3 עמודים באותה הקשת, עמוד אחד מעל כל עמוד תכלת הבא, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת של חמש עיני השרשרת מהשורה הקודמת בצבע תכלת, חמש עיני שרשרת, עמוד אחד מעל כל עמוד הבא, 3 עמודים בקשת הבאה. לגזור חוט ולהחביא זנב. לחבר חוט פוקסיה, עין שרשרת אחת, באותה הקשת לסרוג 3 עמודים סגורים יחד, 5 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הסגולה הבאה, חמש עיני שרשרת,חצי עמוש בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת,חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, 3 עמודים סגורים יחד, שתי עיני שרשרת, 3 עמודים סגורים יחד בקשת הבאה. חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, 3 עמודים סגורים יחד, חמש עיני שרשרת, לסגור בעין שטוחה בעין שרשרת השלישית בצהוב שסרגנו בתחילת השורה. לגזור חוט להחביא זנב. שורה 6- נחליף חוט לתכלת. - נחבר אותו לתוך הקשת האחרונה בפוקסיה, 3 עיני שרשרת, 2 עמודים באותה הקשת, עמוד מעל כל עמוד הבא מהשורה הקודמת, 2 עיני שרשרת חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת חצי עמוד בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, עמוד מעל כל עמוד הבא, 3 עמודים בקשת הבאה, חמד עיני שרשרת, 3 עמודים באותה הקשת, עמוד מעל כל עמוד הבא, 2 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת,חצי עמוד בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, שתי עיני שרשרת, עמוד אחד מעל כל עמוד הבא, 3 עמודים בקשת הבאה, 3 עיני שרשרת, נגזור חוט ונחביא זנב. נחליף לחוט סגול- 2 עיני שרשרת, 3 עמודים באותה הקשת האחרונה בה סרגנו את 3 העמודים האחרונים בחוט התכלת. חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, כך עוד 4 פעמים, חמש עיני שרשרת, [3 עמודים , 2 עיני שרשרת, 3 עמודים ,] כל מה שבסוגריים בקשת הבאה, חמש עיני שרשרת, חצי עמוד בקשת הבאה, כך עוד 4 פעמים, חמש עיני שרשרת, לסגור בעין שטוחה בעין שרשרת השלישית שסרגנו בחוט התכלת בתחילת שורה. לחזור 3 עיניים שטוחות אחורה, לאמצע הקשת האחרונה. שורה 7- 3 עיני שרשרת, 2 עמודים באותה הקשת,עמוד אחד מעל עמוד ראשון, 2 עיני שרשרת, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, 2 עיני שרשרת, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים. 2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, 3 עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים,2 עיני שרשרת, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, 2 עיני שרשרת, עמוד אחד בעמוד אחרון, 3 עמודים בקשת הבאה, 3 עיני שרשרת, 3 עמודים באותה הקשת, עמוד אחד בעמוד הבא, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, 2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, 2 עיני שרשרת, לדלג 2 עמודים, עמוד אחד בכל אחד משלושת העמודים הבאים, 2 עיני שרשרת לדלג 2 עמודים עמוד אחד בעמוד אחרוןף 3 עמודים בקשת הבאה, 3 עיני שרשרת, לגזור ולהחביא זנב. נחליף לחוט תכלת, נחבר לעין שרשרת אחרונה בסגול, 2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת האחרונה בה סרגנו, 2 עיני שרשרת, * עמוד אחד בקשת הבאה, עמוד מעל חצי עמוד, עמוד אחד בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, לחזור מ * עוד 4 פעמים, עמוד אחד בעמוד אחרון מבין השלוש משורה קודמת, 3 עמודים בקשת הבאה, 4 עיני שרשרת, 3 עמודים באותה הקשת, עמוד אחד בעמוד ראשון, *2 עיני שרשרת, עמוד אחד בקשת הבאה, עמוד מעל חצי עמוד, עמוד אחד בקשת הבאה לחזור מ * עוד 4 פעמים, 2 עיני שרשרת, עמוד מעל עמוד אחרון, 3 עמודים בקשת הבאה ואחרונה בשורה 2 עיני שרשרת ולסגור בעין שטוחה בעין שרשרת שלישית מאלו שסרגנו בסגול התחילת השורה. שורה 8- נחליף לחוט פוקסיה- נחבר בקשת האחרונה משורה קודמת, 3 עיני שרשרת, 3 עמודים באותה הקשת, *2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה, לחזור מ * עוד 5 פעמים, 2 עיני שרשרת [ 4 עמודים, 5 עיני שרשרת 4 עמודים] כל שבסוגריים בקשת הבאה. * 2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה, לחזור מ * 5 פעמים נוספות. 2 עיני שרשרת, 4 עמודים בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת, להחליף לחוט צהוב , 2 עיני שרשרת, 4 עמודים באותה הקשת, * שתי עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה לחזור מ * עוד 5 פעמים, 2 עיני שרשרת, [ 4 עמודים, 5 עיני שרשרת 4 עמודים] כל שבסוגריים בקשת הבאה. * 2 עיני שרשרת, 3 עמודים בקשת הבאה, לחזור על כך 5 פעמים, 2 עיני שרשרת, 4 עמודים בקשת האחרונה, 4 עיני שרשרת לסגור עם עין שטוחה בעין שרשרת שלישית מתחיל השורה, בצבע פוקסיה. שורה 9- כמו שורה 8 רק בצבעים סגול ואחר כך תכלת, את החזרות של ה 5 פעמים מעלים ל 6... שורה 10- כמו שורה 9 רק כאן הכפולות יהיו של 7 והצבעים כמו בשורה 8. ניסגור ונחביא זנבות. ליצור כאלו לפחות 4.

88hentai88

New member
אציין רק

ששורה 10 היא לא חובה... תלוי בגודל הריבוע שתרצו...

deah

New member
שרון יש לך אולי תמונה של הריבוע

מהסדנא, לי זה עוזר אם אני רואה איך זה נראה

88hentai88

New member
בגלל שאין לי כרגע

סוללות למצלמה הדיגיטאלית את תאלצי לחכות כמוני עד מחר בבוקר =(

באמת למה לא אמרת כמויותהיתי אצל טלי

אבל גם אני באתגר עם כל הלחצים שיש לי בעבודות. ולך שרון יש לי פרויקט שאת חייבת לעשותשומרת לך אותו לא קשה בכלל.

10הילה10

New member
גם אני אשמח לדעת כמויות כדי שאוכל

לקנות מחר...ואז כבר לא תצטרכו לחכות לי...

88hentai88

New member
בקשר לכמויות,

אני חושבת שרק חבילה מכל צבע, כי המטרה כאן היא ללמוד טכניקה ולא ממש לעשות שמיכה, מי שרוצה כמובן יכולה, אני חושבת שזה תלוי בגודל השמיכה אבל ניראה לי שלמשהו ממוצע של מטר על מטר יהיה צורך בשתי חבילות מכל צבע לכל היותר. את זה יש להכפיל במספר המטרים שרוצים. אני חושבת שכדי קודם להתחיל עם הנסיון, עם הלימוד, כי ברור לי שגם ככה על הריבוע הפשוט הזה יהיו הרבה שאלות ובעיות, ואחרי שתופסים את הפרנציפ לעבור ליצירת ריבוע אישי ומעניין, יותר מסובך ומורכב לפי בחירה...

tova האחת

New member
שרון.אני מבקשת אם אפשר תרשים.

כמוכןשאלות?שורה ראשונה: סה''כ יש12 עמ?(כולל העמ' שעשוי מ7 שר'?).שאלה שניה:שורה 3:אם הבנתי יש קבוצה שעשויה סה''כ מ5 עמ?.ואחכ,בסגול הקבוצה רק מ 3 ?

iris3111

New member
טובה'לה אין תרשים. זו שמיכה שראיתי

באחד האתרים היפנים,סינים מה שלא יהיה. ביקשתי אם אפשר הסבר או סדנא משרון ו.... לא עמדה בפיתוי השמיכה יפהיפיה. בקיצור תתחילי ותיראי לאן תגיעי.... אני אתחיל רק ביום שני.....

אני אתחיל ברגע שאראה תמונה של

הריבוע המדובר שאדע מה אני אמורה לסרוג ומה אמור לצאת מזה. תודה.

88hentai88

New member
נכון אבל הריבועים שלנו

יהיו מעט שונים... קצת יותר קלים לעבודה כזאת ראשונה.

10הילה10

New member
מצויין, אבל תחכו לי... תסרגו לאט

אני עוד צריכה לקנות את החוט המתאים...

למעלה