עדכון לגבי מגנזיום ורודיולה

• פותח הנושא sayv
  • פורסם בתאריך

mira ker

New member
מדוע הציור המודרני הסיט את הציור

הקלאסי כנותן תוקף לאומנות טובה. מי שבעצם החליט על זה היו דוקא סוחרי האומנות. במחצית המאה ה19 התרחבה מאוד הבורגנות הגבוהה. הייתה פריחה כלכלית, בנו המון בתים גדולים וכמובן שחלק מהבון טון היו ציורים נחשבים, וגם כהשקעה. ציורים קלאסים לקחו המון זמן לציירם. צייר קלאסי היה מסוגל לסיים ציור אחד בשנה. כי הציור בנוי מהמון שכבות. בעוד שהציירים המודרניים ציירו המון, והרבה פעמים בלי שכבות נוספות. הציורים שלהם באותה תקופה נראו לאנשים כמו סקיצות לציור ולא ציור מוגמר. הנציג מעניין של הציירים האלה היה ואן גוך, שבחייו הצליח למכור רק עבודה אחת. הוא נחשב בתקופתו לצייר שמצייר כמו ילד, ישר מהשפורפרת בלי לערבב, בצבעים נקיים. ב10 שנות עבודתו כצייר, הוא צייר מאות ציורים. לפעמים 3 ציורים ביום. אף צייר קלאסי לא היה יכול להגיע להספק כזה. השוק דרש המון ציורים, הסוחרים התחילו לשכנע את הקהל שציור מודרני הוא הבון טון האופנתי, למרות שרוב הקונים לא הבינו אותם, אבל קנו בגלל ההשקעה וההמלצות של הסוחרים. כך הם דחפו הסוחרים את הציור ה"מכוער" קדימה, כי פשוט היה אפשר לייצר ממנו כמויות, הרבה יותר מאשר ציור קלאסי. סוף שיעור ההיסטוריה של הציור המודרני. לא חובה לקרוא לילה טוף
מירה

sayv

New member
למדתי קורס על הסוציולוגיה של האמנות

ממש ממש מרתק... אם את מתעניינת או לא מכירה יש את הספר של הקורס של האוניברסיטה הפתוחה שאני ממליצה עליו, מרתק! שכתב המרצה הנהדר משה צוקרמן. בקיצור, הטכנוקרטיה של ההמונים- מכירה? אז ככה... למרות שבאמנות מודרנית יש יופי לדעתי, תלוי במה. והאמת- תפיסת היופי מעוצבת ע"י הרגל, וציור קלאסי אם אין לו רבדים נסתרים של ביקורת וכו'- שאני יכולה לעלות עליהם (ז"א לא התחכמויות של רוח התקופה- כמו לשנות לגילדה רמת מעלה את צבע הגלימה לצבע של גילדת הנפחים)- זה פשוט נראה לי קיטש.. עוד משהו שמדברים עליו בקורס- העובדה שהכל עכשיו זה קיטש בעצם. בגלל זה מחפשים (לפחות חלק) משהו שיוצא מהמוסכמות. את חייבת להסכים איתי שציור פורטרט מדוייק שלוקח שנה- לא ממש מתאים ברגע שכבר יש מצלמות, עיור, תיעוש?... זה כבר קונספט רומנטי... וואייי כואב לי הרוח משהו פחד... אני מפסיקה פה... לילה טוב!

mira ker

New member
כמובן שהיום זה כבר לא רלוונטי הציור

הקלאסי. כי יש מצלמות. אבל עדין...יש קסם בציור הזה, שמשום מה נחשב לקיטש. קיטש מעולה קשה לעשות.. ג'ף קונץ הוא אומן קיטש ידוע, שידוע יותר מנישואיו לצ'יצ'ולינה. התכנים של הציור שלו הם מודרנים לחלוטין, אבל הבצוע הוא קלאסי. יוצא לו סוג של קיטש מסוגנן עם קריצה למשהו נוסף. תודה על ההמלצה של הספר.

tiaa2

New member
|חסייב בור טוב, אני נורא שאננה, לא

מוכנה להכנס ללחץ מלחמתי...והפעם אני לא מוותרת. לא מורידה שערות מהפנים. שיתאימו לי מסיכה כמו שאני..... אני לא רוצה להזכר במלחמה המפרץ א' אז היה לי ילד קטן בם שנתיים ו10 ח' ו2 חתולים להבדיל. כיום החלטנו במועצת בוקר שנקנה אולי נילונים, אולי נדביק את החלונות, אבל זהו. יום טוב.....

sayv

New member
אנחנו אז עם 4 חתולים, היום עם 3...

לא מורידה שערות מהפנים? לחתולים?... :) אני לא מתנגדת, הרי יש מסכות שמתאימות לאנשים עם זקן, לא, אז למה הם ואת לא?... :)

mira ker

New member
איך אפשר לתכנן לעוד 20 שנה?

אולי בכלל לא נהיה כאן. אולי תפרוץ מלחמת עולם שלישית בגלל איזה טליבאן זה או אחר. אני פסימית בגלל הטילים. לא יודעת מה לעשות, להכין חדר עם ניילונים וגם לרדת למקלט? או רק לרדת למקלט. עוד לא התחלתי לעשות כלום. סתם נזכרת בטילים לפני 12 שנים שנפלו סביבי, כמעט כל יום, ושכונת מגורי הפכה לשכונת רפאים. ברררררררר מפחיד. ערב טוף מירה

mira ker

New member
תודה טיה, כל עוד הנכדים שלי פה

אני לא יכולה לעזוב את המרכז.

מרוצה

New member
אופטימיות.../images/Emo13.gif

סייב, שלום. אני שמחה על מה שכתבת בקשר לתרופות. אני הבנתי מהרופא שאיבחן אותי, לקחת את המינימום ההכרחי. אני בכלל נהנת לקרוא אותך, את כולכם פה. כמו שאת אומרת: לאט, וגומר. הרבה בריאות לך.

ששרון

New member
סיון, הסבר יותר ברור על "עמדתי "..-

לגבי תרופות כנראה לא הסברתי היטב- אין לי שום התנגדות לקבלת ויטמינים! אני בעצמי כמו שאת יודעת צורכת בי 12, פולית וכו, אסידופילוס קבוע מזה זמן ארוך ועוד...לפי הצורך (בצינון אכיניצאה, שום וכך הלאה...) מה שאמרתי זה שאני לא אוהבת להכניס לגוף שלי חומרים שיש להם השפעה חזקה, בלי איזה משוב או בדיקות, לוודא חוסרים לפני. לדוג', אני לא משתמשת הרבה בתרופות, ולמרות שהרבה פעמים שקלתי לנסות אלטרול במינון נמוך לכאבים, די נרתעתי בגלל המשמעות של להכניס את החומר הזה לגוף, וכך הלאה. לא אומרת שאני סגורה לא לנסות בהמשך, אבל מבחנתי זו לא עדיפות שאשמח לעשות. זו כן אפשרות, זה לא משהו שבא לי לקחת, מבינה? כנ"ל רדיולה, יכול להיות שזה נפלא, אין לי התנגדות, רק אמרתי, שצריך לקחת את הדברים הללו מאוד בזהירות, לוודא עם רופא מה מותר עימם מה אסור, כי הם ככל תרופה. וכמו שאנו זהירים עם תרופות, כך גם צריך להזהר עם צמחי מרפא, רפואה משלימה וכו. הם תרופות גם. לגבי השלמות של ויטמינים, כבר אמרתי לך שאני כן בעד, אני רק חושבת שלפני שמכניסים לגוף ערימות "על עוור", עדיף לעשות בדיקות דם ולראות מה יש חוסרים ומה אין. אצלי כמו שסיפרתי לך בדיקות הראו חוסרים מאוד משמעותיים של כמה דברים, אז אני משלימה אותם. עם פיקוח של רופא, עם בדיקות דם אחת ל... לראות מה המצב, וכן עם שינויים של המינונים בהתאם לבדיקות דם . בדיקה לאחרונה הראתה לדוג, שהבי 12 נהיה אצלי גבוה מדי! אז מייד רופא שלי אמר לי להוריד למינון אחר, וכך הלאה. זה הרבה יותר מורכב מסתם ויטמין, כי לכל ויטמין יש השפעת שרשרת על אינספור תהליכים אחרים חיוניים לגוף, ולעתים עודף של חומר עלול לייצר בעיות אחרות. לדוג, מאחר והבי 12 אצלי עלה מדי! זה העלה לי מדי גם חומר מאוד חשוב שנקרא הומוציסטאין בגוף, והרמות שלו אצלי עתה גבוהות מדי! והרופא אמר לי שזה לא בריא, ומייד לשנות הבי 12, וכך הלאה... (החומר הזה קשור במניעת קרישים בדם לדוג...) כך שכמו שאת רואה, אני לא נגד דברים, אלא אני בעד לעשות אותם עם בקרה נכונה. מקווה שעתה הסברתי את עצמי יותר בברור....
יללא בי שרון

sayv

New member
אני כבר לא ממש זוכרת מה בדיוק כתבתי

לך לפני כן, ומאחר שרק התעוררתי אין לי כח לחזור לקורא... :) אני זוכרת פחות או יותר- פשוט עשית עלי רושם מאוד מאוד מסתייג, אולי בגלל זה. אבל את צודקת 100%. הלוואי ואני אמצא רופא נורמלי כבר ואני אוכל לבדוק את הכל כמו שצריך. מישהו המליץ לי על רופאת משפחה פה ברמת אביב- שמכירה את התסמונת- לא מומחית אבל עם המון רצון טוב, לא עושה בעיות בבדיקות/הפניות וכו'- נראה לי שאחרי היחס המזלזל שקיבלתי מרופא המשפחה שלי- אחרי 40 דקות! של נסיעה עד אליו- אני אעבור אליה. חוץ מזה- אני מודעת היטב להשפעה של ויטמינים אחד על השני- למשל כשלוקחים אחד מה-B רצון לקחת B קומפלקס- כדי שהרמות של כל הקב' ישארו מאוזנות. לגבי פולית, B12 וכו'- אני הולכת לעשות בדיקות ממש בקרוב, סיפרתי לך- אני מקווה שאני אגלה חוסר אדיר- שכשיאוזן אחזור לקדמותי... :) תראי איזה פנטזיות... עוד- יש ויטמינים שפשוט לא בודקים, מלבד באופן פרטי ויקר, או במעבדה מיוחדת באחד הבתי חולים- שאין לי מושג איך מגיעים לשם.. יש ויטמינים מסיסים שלא נשארים בגוף בעודף- הגוף מפריש מה שלא צריך. יש ויטמינים שמומלץ לצרוך בכמות גדולה ממה שצריך כדי למנוע חוסר- כי הם תרפיוטים בכמויות גדולות יותר- למשל ויטמין C. יש את ויטמין E- שאי אפשר להשיג מספיק ממנו במזון אף פעם. בקיצור, אני לחלוטין בעד עמדתך, הלוואי והיו עושים בדיקה פשוטה שיכולה להראות הכל- כך היינו יכולים בקלות לאזן את כל הויטמינים ואני בטוחה שבמצבנו זה היה עוזר המון. מקווה שהרופאה החדשה תוכל לעזור לי עם זה.. או אולי הנטורופת החדש- כשסוף סוף אמצא אחד.. טוב, החזרתי לך במגילה.. :) בוקר טוב!

ששרון

New member
הלוואי באמת

את ממש צודקת אני גם מתה למצוא מקום שבו יבדקו לי את כל הויטאמינים, רגישות למזון, כ"כ הרבה דברים שצריך פעם אחת לבדוק כמו שצריך, אבל האמת שאין לי מושג איפה מוצאים את זה. אולי באמת ארשום שאלה בנושא בפורום של וואלה (ששם יש יותר משתתפים) בהחלט לעניין לגבי רופא שמתמצא בנושאים הללו-לא זוכרת אם אמרתי לך , ד"ר גדעון ערון מעולה, יושב בת"א. עוזר להמון חולים כן שמעתי המלצות על ד"ר דויד שדה, שיושב דומני ברחובות. גם מטפל בכל ההשלמות , נטורפטיה וכו. שרון

sayv

New member
היי, אני מחפשת רופא דרך קופ"ח

אין לי איך לממן פרטי. קודם שיהיה איזה רופא משפחה טוב- ואח"כ נבדוק מומחים.. אני מבינה ששני הרופאים שהמלצת עליהם פרטיים ומאוד יקרים.. לגבי רגישות- עשית בדיקת אלרגיות? זו בדיקה ממש פשוטה. אני לא בטוחה איך אפשר לבדוק רגישות לאוכל, לי בדקו רגישות לאלרגנים ויצא שאין כלום, אבל בכ"ז... אני אלרגית לאפרסמון, חצילים- ויש כל הזמן אלרגיות בעיניים... בקשר לויטמינים- יש מעבדת ויטמינים, נדמה לי שבתל השומר אבל אני לא בטוחה, שבודקים בה הכל. לא יודעת איך מקבלים או מי יכול לקבל הפניה לשם. שווה לבדוק.

my last sony0

New member
מאיפה כל הדברים האלה נדבקו אליך ?

תנסי טיפות עיניים נגד אלרגיות

מרוצה

New member
מירה.

אם עדיין את לא משתמשת בתרופות, אל תתחילי (חוץ מויטמינים) כי ניראה לי שהן לא מועילות. תרגישי טוב ותיהיי אופטימית.

למעלה