עובדים עלינו

sharonmx

New member
מחר חוזרים לעבודה ../images/Emo10.gif

זהו. נגמר. חלפו שלושה וחצי חודשים ומחר אני חוזרת לעבודה. היתה חפיפה עם המטפלת - עבר בסדר גמור. סידרתי את התיק. קניתי לי קפה וסוכר טריים. מצאתי את תג העובד שלי שהיה דחוף באיזה ארון. אני קצת מחכה לזה- חסר לי האתגר האנטלקטואלי שבעבודה, ולפעמים בבית קצת משעמם. אבל לעזוב אותה? היא כזאת מתוקה וכיפית, והחיוכים שלה ממיסים אותי בכל פעם מחדש. היה לי כיף בבית. יהיו לי בדיוק שלוש וחצי שעות איתה ביום. כל מי שמדבר איתי בטלפון בטוח שמחר אני לא אחזיק מעמד יותר מחצי יום. למה? אני דוקא חשבתי לחזור ליום מלא בבת אחת (תמיד אני יכולה ללכת באמצע היום, לא יקרה כלום). זה הופך אותי לאמא רעה? סתם הרהורים לשעת לילה מאוחרת...

שקמי

New member
דמי אבטלה, פיצויים ועו"ד

שלום בנות, רציתי לברר כמה נקודות בנושאים האלה. יש פה מישהי שהתפטרה כדי לטפל בילדים וקיבלה פיצויים על כך? מה עם דמי אבטלה? ראיתי עכשיו איפה שהוא שאין זכאות למתפטרת לדמי אבטלה. יש למישהי נסיון עם העניין הזה? כי אני די בניתי כל זה, זה דופק לי כמה תכנונים... אם יש פה מישהי עורכת דינית שתוכל לעזור לי עם העניין הזה, להבהיר את זה קצת. אני עובדת מאד רחוק מהבית, שעתיים נסיעה באוטובוסים. אני לא רוצה להמשיך לעבוד שם, זה נראה לי מטורף, אני רוצה לחפש משהו קרוב יותר לבית. נראה לכן שאני אהיה זכאית לאבטלה במקרה כזה?

פישית

New member
פיטורין

שלום בנות פיטרו אותי בדיוק 45 יום אחרי שחזרתי מחופשת לידה נתנו לי עוד חודש השאלה שלי האם מגיע לי בפיצויים עוד 45 יום נוסף לפיצויי הרגילים וכמה זמן אני יכולה לחתום בלישכה?

lulyK

New member
../images/Emo32.gifעל אבטלה ופרילנס../images/Emo26.gif

עקרונית אני כאית לדמי אבטלה. עד עכשיו לא הלכתי להרשם בלשכה. מפה לשם עשיתי כמה עבודות פרילנס שעוד לא גביתי עליהן את הכסף (כמו שאתן רואות יש פה תבנית....). השאלה - אם אני מקבלת את הכסף על העבודות אני מאבדת את זכאותי לדמי אבטלה? לחכות עם זה?

Arfilit

New member
התפטרות

בסמוך לאחר הלידה (לא זוכרת כמה חודשי) לצורך הטיפול בילד = פיטורין לענין פיצויי הפיטורין. לא יודעת על דמי אבטלה.

אפרת12

New member
אני חושבת שזה תלוי בעיתוי

לפי דעתי כדאי לחכות עם התשלום - זה יהיה הכי בטוח. אני מקוה שיש פה מומחייות יותר גדולות ממני. ודרך אגב - אני חושבת שיש פה או בוואלה פורום שיכול לעזור.

lulyK

New member
ועוד שאלונת, אם כבר.

אני בבית ולא משלמת ביטוח לאומי (כי אני אשה נשואה...). על עבודות הפרילנס אני מוציאה פטור ממס על שכר אמנים. אני אמורה לשלם גם ביטוח לאומי? (שכרגע יורד מהמשכורת של בעלי?)

mummy

New member
שתי תשובות ותהיה

מבחינת החוק, אם את במעמד של עצמאית, וזה מה שאת כרגע, אז כן, את צריכה לשלם על עצמך ביטוח לאומי. הפרילאנס זה הגדרת יחסי העבודה שלך עם המעביד, זה לא משהו שרלוונטי להגדרה שלך מול רשויות המדינה. לגבי האבטלה, בעקרון, מה שהחוק אומר זה שאם את עובדת חלקי, בכל צורה שהיא, את אמורה להצהיר על ההכנסות האלו וינכו לך את הסכום שקיבלת מהסכום שמגיע לך כדמי אבטלה, ככה שבסך הכל ההכנסות שלך יהיו בגובה דמי האבטלה שמגיעים לך. זה אולי נשמע דבילי, לא ממש מעודד עבודה כל עוד את מקבלת את הקצבה (כי מה זה משנה אם עבדתי או לא אם בסוף קיבלתי אותו סכום) אבל ככה זה כרגע... אבל נדמה לי שכדאי לבדוק את סוגיית הביטוח הלאומי בלי קשר להכנסות שלך. אם אני לא טועה, כדאי לך לשלם על עצמך ביטוח לאומי, כדי לצבור, או לשמור זכויות שבבוא העת תוכלי לממש. למשל כשתגיעי לפנסיה, או חלילה אם יקרה משהו בדרך (טפו טפו טפו) ביטוח לאומי זה גם ביטוח על תאונות עבודה ואחרות (טפו חלילה חמסה). כרגע כל עוד את לא משלמת, גודל הקצבה שלך בכל אחד מהמקרים יקטן, וחבל. בייחוד אם אין לך במקביל איזה ביטוח מנהלים או ביטוח פנסיוני אחר (למשל קרן מקפת) שאת ממשיכה לשמור על הזכויות שלך בו למרות שאין אף מעביד שמעביר כספים על שמך. אני לא בטוחה שיריב משלם עליך ביטוח לאומי. יכול להיות שאני טועה, אבל לדעתי הוא משלם על עצמו סכום שונה, בגלל שהוא נשוי לאישה שלא עובדת (לא יודעת אם יותר או פחות), ובטוח שנקודות הזיכוי שלו משתנות בגלל הסטטוס התעסוקתי שלך, אבל זה כבר עניין של מס הכנסה ולא של ביטוח לאומי. בקיצור - שווה בדיקה נוספת.

אפרת12

New member
אני חושבת שפיצויים משלמים על שנים

מלאות זמן החתימה בלשכה הוא בהתאם לגילך

פיצויים משולמים לפי חודש לשנת עבודה

+חלק יחסי לפי חלק שנה מעבר לזה. אבטלה משולמת לפי גיל,עד 35,ושני נפשות שתלויות בך,100 ימי אבטלה. מעל זה 138 ימים. יש כמה ימי חתימה שנקראים ימי המתנה ובהם לא משולמת אבטלה (חוץ ממנין הימים)

yaelia

New member
תמתיני

לא כל כך יפה, ויש שיאמרו לא כל כך מוסרי, אבל אני חושבת שמאוד כדאי לקבל דמי אבטלה ולגבות אחרכך את הכסף. זה לא שאת מחזיקה בצד הון קטן מעבודות הפרילאנס שלך. כל עוד זה ברמה של עוסקת זעיקה ועבודה פה, ועבודה שם, חכי קצת עם השכר על העבודות האלה. את דמי האבטלה את בטח יותר צריכה לשלוות הנפש שלך. כשתתפרנסי אך ורק מפרילאנס ותרוויחי המונים, תוכלי בשמחה לוותר על דמי האבטלה. הו, אני נשמעת ערלת לב מאוד. ברור לי שזה מה שאני הייתי עושה כפרילאנסרית. ועוד משהו, תפטרי מההרגל הרע של לא לגבות את מה שמגיע לך כי זה רק ככה בחפיף, עבודה קטנה פה, ועבודה קטנה שם וההיא חברה של חברה ולא נעים לי. אם זאת אמורה להיות הפרנסה שלך, אין לא נעים. חברות לחוד ועבודה לחוד. (אני מעבירה עכשיו קורסים בבי'ציות אם מישהי מעוניינת
)

lulyK

New member
אני מרשה לעצמי לחכות רק בגלל

שאלו עבודות מול תאגיד גדול..... אם היה מדובר בחברות אני מניחה שכבר הייתי גובה את הקפה באורנה ואלה שהייתי לוקחת כתשלום

yaelia

New member
../images/Emo6.gif

אני כל כך לא טובה בלגבות את המגיע לי, שלקח לי שנים ללמוד בדרך הקשה לעשות את זה, אנשים שניצלו את כישוריי על ימין ועל שמאל. עד שנפל לי האסימון שחברים או כאלה שמתקראים חברים רוצים בהצלחתך, ולכן מוכנים לשלם עבור שרותייך. לי אישית אין בעיה עם ברטר ולאו דווקא תשלום בכסף, אבל אני עומדת על כך שהזמן שלי והכישורים שלי שווים משהו, גם אם "כל" מה שאני עושה זה לאפות או לערוך לו תסריט או עבודות לאוניברסיטה. אסרטיביות אגרסיבית נשמע יותר טוב?

יש לך זכאות לדמי אבטלה, אבל רק

לאחר תקופת המתנה של 45 יום, אם אני לא טועה. תבררי את זה כי יכול להיות ששינו בזמן האחרון את תקופת ההמתנה. את גם זכאית, על פי חוק, לקבל פיצויי פיטורין מהמעסיק (מי שמתפטרת 9 חודשים לאחר לידה זכאית לפיצויי פיטורין). אני לא עו"ד, למדתי את הדברים האלה בעבר במסגרת ניהול משאבי אנוש.

sael

New member
אני התפטרתי 8 חודשים לאחר הלידה

וקיבלתי פיצויים (הפיצויים הם בתנאי שאת עובדת שם יותר משנה). גם לאבטלה את זכאית (בתנאי שעבדת מעל מס' מסויים של חודשים שאני לא זוכרת מה הוא) אבל רק לאחר 90 יום. כלומר, את צריכה להתחיל ללכת לחתום בלשכה כמה שיותר מהר, ורק אחרי 90 יום שבהם את חותמת כל שבוע ולא מקבלת שום כסף, רק אז את מתחילה לקבל את הכסף שמגיע לך לפי הזכאות שלך.

בימבילי

New member
באמת?אפשר ללכת ללשכה ישר

אחרי הפיטורים ולקבל את הכסף אחרי 90 יום? ואם התחלת לעבוד באמצע - יש לך זכאות לחלק היחסי עד תחילת העבודה?

למעלה