שרשור ביקורת, תלונות וקיטורים

wranger

New member
../images/Emo26.gifשרשור ביקורת, תלונות וקיטורים../images/Emo36.gif

זה המקום להעלות את כל מה שמפריע לכם בתפוז וקשור לבלוגיה. אנא רכזו את הביקורת, התלונות והקיטורים בשרשור הזה בלבד: על מנת שנוכל להתייחס אליהם במרוכז, כדי שלגולשים אחרים יהיה קל לראות את התלונה שלהם כבר הועלתה, וכדי לא להכביד על דיונים בנושאים אחרים בפורום. שימו לב: בעיות טכניות ותקלות בבלוגים יש להפנות לפורום התמיכה הטכנית, ונושאים שלא קשורים ישירות לבלוגיה (פורומים, פליקס, קומונות וכו') ניתן להעלות בפורום תפוז משוב. תודה, טל ובצלאל.

abbale2

New member
אני רוצה להתלונן על הפירסומת של אירוקה

פשוט פרסומת גרועה שלא גורמת לי רצון לרוץ לקנות משקפיים לעומת זאת הפרסומת של אורנג' להופעה - כל הכבוד

מתחילה לפתח חרדת נטישה

מספר מקבלי העדכונים לבלוג שלי הולך ופוחת, כל פעם.. מצד אחד מבינה אותם: בתור מי שמעדכנת את הבלוג פעמיים ביום בממוצע, אני מבינה שהעדכונים שלי בוודאי מציפים את האימיילים ו/או תיבות המסרים. מצד שני יש בזה משהו קצת מבאס... זהו, סתם רציתי לשחרר קיטור, בלי שום פואנטה..

באיזה עדכונים?

האם מספר הנוטשים גבוה יותר במסרים או במייל? כי במייל (לפחות ב-gmail) אם בלוג מפרסם כמה רשומות זה מופיע באותה השורה. ב-RSS זה הכי נוח ומצידי בעל הבלוג יכול לפרסם כמה שהוא רוצה, זה יופיע באותה השורה. בכל מקרה, גם למי שמפרסם פעם בשבוע יש נשירת מתעדכנים. זאת תופעה מוכרת.

בעיקר במסרים

אם כי עד עכשיו היו לי 2 מקבלי עדכונים במייל ועכשיו יש לי אחד. אבל במסרים יש אמנם יותר מקבלי עדכונים אבל גם יותר "נשירה".

אוקיי

מי שנשר כנראה לא היה צריך להיות מנוי מלכתחילה. בזכות הנשירה רק מי שמעניין אותו להישאר - נשאר. אצלי החלוקה בין המסרים והמייל כמעט שווה. תאורטית הייתי מעדיף שכולם יהיו מנויים ב-RSS.

האמת היא..

אחרי שכתבתי את ההודעה הזאת, בינתיים זה הספיק להשתנות.. כשכתבתי את ההודעה היו לי סה"כ 5 מנויים, 4 במסרים ו-1 במייל. בינתיים נוספו לי עוד שניים, אחד נוסף למסרים ואחד למייל.. איזה מזל שיש שרשור קיטורים

אז גם אני רוצה לקטר

ואם לא רוצים להיות מנויים, אפשר להקליק על הקישור בחתימה לפוסט מצויין מאין כמותו(אבל מי אני שאעיד על עצמי).

המצב שלך עוד טוב !

אני על 7 מנויים מאז ומתמיד, והרשומות האחרונות שלי (בניגוד אלייך) שקודמו ע"י תפוז היו בשלהי העשור הקודם. ככה שאם זה עוזר לך להרגיש יותר טוב, תדעי שהמצב שלך הרבה יותר טוב משלי...

לא בטוח שיותר טוב

בשלהי העשור הקודם עוד לא היה לי בלוג... (כלומר היה אבל הוא לא היה פעיל). ו-7 מנויים זה באמת מספר המנויים הכי גדול שהיה לי עד עכשיו אבל כאמור הוא ירד.

אני יכולה להזדהות

עם שני הצדדים, גם עם העלבון של נטישת המנויים וגם עם העצבים של המנויה המוצפת. כקוראת וכמנויה במספר די גדול של בלוגים,אני לא שורדת שני עדכונים ביום. את צריכה להחליט אם את כותבת עבורך או עבור הקוראים. אם את כותבת עבורך, תשתדלי להתעלם מרשימת המנויים.

לגבי לכתוב עבורי

אני יכולה להגיד שאני כותבת עבור עצמי אבל תכל'ס זה לא באמת נכון. אם הייתי כותבת אך ורק בשביל עצמי, לא הייתי כותבת בלוג אלא יומן אישי במחברת או לכל היותר בוורד. אין לי ביקורת על אלה שעוזבים, גם אני עצמי לא אעשה מנוי על בלוגר שמעדכן כמה פעמים ביום או אפילו פעם ביום, בדיוק בגלל הסיבה של ההצפה, אבל עדיין יש בזה משהו קצת מבאס, כאילו הכתיבה שלי כבר לא מעניינת. יחד עם זאת אני לא עוצרת את עצמי מלכתוב גם אם זה כמה פעמים ביום.

אני מתעדכן מהרבה בלוגים

וחלקם מפרסמים לפחות 4 רשומות ביום. אם אין זמן אני קורא יותר מאוחר, או לא נכנס לרשומה. לא נראה לי שהסיבה היא פרסום של 2 רשומות ביום, כי התופעה מתרחשת גם אצל מי שמפרסם פעם בשבוע. אנשים מחפשים דברים כגון מתכונים, רכילויות, סיפורי אימהות ומשפחה, סיפורי חיים קורעי לב או יומני בגידה. "סתם" אנשים רגילים לא מעניינים אותם, גם אם יש להם משהו הרבה יותר מועיל לדווח עליו. ויש כאלה (לא אני) שלא אוהבים להתעדכן אלא פשוט מבקרים מידי פעם בבלוג ורואים מה חדש.

עצה טובה...

אהבתי את העצה שלך..."את כותבת לעצמך או עבור הקוראים"...משפט מפתח שכולם צריכים לאמץ.

goldy

New member
הזרקת ריגוש בע"מ

אני הפסקתי לצפות בתישקורת בגלל שהיא מיועדת לבני 70+: באמת ובתמים נדמה להם שאם השידורים לא מעצבנים עד כדי גרימת אולקוס, אז לא יהיה מי שישאר לצפות בפרסומות. תעיפו את ההמלצה לרשומה של האלימות נגד המורה: לא בא לי לחזור להתנהגות רעה רק כי זה ברור מאליו שכולנו זהים לבני 70+. זה לא 'סתם' דיווח על אלימות אלא נכתב בכוונה כדי קודם לעצבן, וככזה לא מתאים לקהל שלכם, שאני בטוח שלפחות 99% ממנו מתחת לגיל 70.

למעלה