שרשור בקשות תווים
|ימין

Bandersnatch

New member
טוב לגבי הסימן הזה..

הסימן הזה אומר שהאקורד מוקטן. הוא שווה ערך ל-Cdim. עוד סימן שמופיע בשתי צורות: +C (מוגדל) = Caug. צרפתי קישור לאתר שמכיל מלא אקורדים וסולמות. באתר שהבאתי לך אני חושב שיש את המילים ממש לא את הסימנים. לגבי הסגנונות, לומדים את זה אצל מורה. אני אישית לא למדתי, אבל המליצו לי ללכת ללמוד סגנונות שזה אומר איך ללוות בכל מני סגנונות: רומנטי, סמבה, קלאסי, רוק, ג'אז, בלוז וכו'. אני מניח שזה מה שזה אומר בגדול, לגבי הג'אז והבלוז אני לא כל כך בטוח כי הם בעצמם מורכבים בצורה יוצאת דופן מבחינת הביצוע, ההרמוניה והתאוריה שמאחורי מה שאתה מנגן (לכל אקורד מתאימים סולמות שעליהם אתה יכול לאלתר וכו' וכו' וכו'). אני אישית לא לומד אצל מורים אז אני יודע ממש מעט בנושא, הכל מהמורים שנמצאים במגמה בבית הספר שאני מדבר איתם פה ושם.

guyp2

New member
תודה..! האתר מעולה..

יש לך מושג איפה יש גירסא מקוצרת לאקורדים נפוצים שניתן להדפסה..?

guyp2

New member
עוד שאלה.. ../images/Emo9.gif

איך אני יודע את הסולם של השיר..? כדי שאני אוכל לאלתר מנגינה..

guyp2

New member
או שזה סולם לכל אקורד..?

מה שמסבך את זה ממש..

Bandersnatch

New member
בגדול.. נסה פשוט לראות על אילו

תווים האקורדים הולכים. בדרך כלל בשירים החדשים, הפופ והרוק אז כולם על אותו סולם ואז זה לא בעיה למצוא את זה. מקסימום, נסה פשוט לאלתר בכמה נסיונות לפני שאתה מופיע ממש ותראה מה הולך ומה לא הולך. יש הסברים יותר מפורטים לגבי אלתורים שמתאימים לאקורדים ממש אבל זה כבר תאוריה. זה תחת הסבר על האילטורים לג'אז. לגבי גירסה שכוללת את הכל לא מכיר. בכל אופן אם תנגן הרבה זמן תלמד להכיר אותם בעל-פה, או שתלמד איך בונים אותם (את כל הסוגים) ואז אחרי כמה פעמים זה הולך מהר מאוד. בהצלחה

guyp2

New member
אוף..! עוד שיר שלא ממש הולך..

רובי וויליאמס - שיס ז'ה וואן.. האקורד השני לא מתאים..! ניגנתי את זה עם חלק מהאקורדים מאולתרים..

guyp2

New member
יש לך המלצות לשיר מודרני, ש..

ממש יפה לנגן אותו בפסנתר..? כמו.. טרבל של קולדפליי.. (זה ענק.. ניגנתי את זה.. :))

'shes the one'

יש לי את הספר של רובי (מתחרטת שקניתי) אני לא יודעת מאיפה לקחת את האקורדים אבל אם האקורד הראשון הוא Bb אז השני הוא Ebmaj7 לפי זה תבדוק את הבעיה דרך אגב,ליתר ביטחון אח''כ זה Cm ואז F וזה כל השיר אם אינני טועה בהצלחה

חצי טעות? ../images/Emo13.gif

כשיש עיגול עם קו בתוכו, הכוונה לאקורד חצי מוקטן, כלומר, אקורד מוקטן + טרצה גדולה. אז CØ הכוונה ל: C - Eb - Gb - Bb ( טרצה קטנה + טרצה קטנה + טרצה גדולה).

Bandersnatch

New member
אז החצי מוקטן זה בעצם ה

Bb?! כי אני יודע ש-Cdim זה: C-Eb-Gb. בכל מקרה, מצטער על הטעות (כבר אמרתי שאני לא מתמצא בחומר?!
)..

Bandersnatch

New member
../images/Emo45.gif סחתיין על התווים והיוזמה ../images/Emo13.gif

אני לא מכיר את השיר הזה (אלקה את עצמי אחר-כך
) אבל סחתיין על ההשקעה

למעלה