שרשור הכרות

Mr Peiser

New member
../images/Emo26.gif שרשור הכרות ../images/Emo36.gif

חלכל חברי הפורום בואו ספרו לנו על עצמכם! מי אתם, בני כמה, באיזה אופן אתם קשורים לפסנתר..וכל מה שבראש שלכם!

Cornholyo

New member
אני...

טוב אז אני ניר בן 15 ממרכז הארץ אני מנגן על פסנתר שש שנים, מנגן ג´אז ועובד עם נגנים מכל הארץ בהרכבים מזדמנים ונגנים מהסביבה בהרכבים ממוסדים יותר (כמו הקונסרבטוריון או מגמת המוזיקה של התיכון בו אני לומד). ברשותי פסנתר סאוט´אר גרמני (למי שמכיר) שנקנה לאחרונה ב40,000 שקלים. צורמת לי מאוד ההתעלמות של חברי הפורום מההודעות בנושא ג´אז שלי - אין לי בעיה שאתם מנגנים קלאסי (להפך אני ממש מכבד את זה) רק יהיה נחמד אם תגיבו (ותממשו) חלק מהמלצות וההודעות שלי (זה גם יגרום לכם הנאה בסופו של דבר כי בסך-הכל מדובר במוזיקה טובה במקומות מעולים). כל מי שמעוניין לקנות פסנתר בקרוב ממולץ לשאול לדעתי כי ליפני שלושה חודשים עשיתי חקר שוק מקיף לצורך קניית פסנתר והפסנתר נקנה אבל הידע קיים ויכול לשמש אותכם ולחסוך זמן [email protected] אפשר גם בעיניינים אחרים... אז נדבר ביי..

דניעל

New member
שמחה להציג את עצמי בשנית

שמי יעל. למדתי נגינה בפסנתר במשך שנתיים בגיל שבע עד תשע. החוויה הסתיימה בפיצוץ עז והכרזה שלפסנתר אני לא מתקרבת יותר בחיים. מתברר שההכרזה היתה מיותרת. בגיל 15 חזרתי ללמוד עם מורה, והמשכתי עד סוף התיכון. בתקופת הצבא (הייתי קל"ב) ניגנתי קצת להנאתי, בעיקר שירים עם ליוי על פי אקורדים (מספרים של גיטרה...) ואחרי שהתחתנתי ועזבתי את בית הורי השגתי מפתח לאודיטוריום של בית ספר עם רשות מהמנהל להשתמש בפסנתר ששם. היום, עשר שנים אחרי סוף התיכון, אני מנסה לחזור לעניינים. לפני שנתיים קניתי פסנתר משכנים שעברו דירה (Ehrbar בן קצת פחות ממאה שנים). ניגנתי המון, עד שנולד הבן שלי, ומאז כמעט לא התקרבתי לפסנתר. מאז שמצאתי את הפורום הזה, התעורר בי הרצון לנגן שוב. הגעתי לתווים של המארש הטורקי של מוצארט, בעקבות קישורים כאן בפורום, ואני מתאמנת עליו קצת כל יום. אני קוראת בפורום כל יום, וחבל לי שהוא לא פעיל קצת יותר. אין לי נושאים להעלות, אבל כמעט כל נושא שעולה מעניין אותי ומרחיב את ידיעותי. גל, למה אתה לא מציג את עצמך? אשמח להכיר גם אותך.

Mr Peiser

New member
אוו קי הנה אני מציג..

טוב אז שלום לכולם קוראים לי גל בטח אתם כבר יודעים, אני מנגן סך הכל על כלי מקלדת איזה 5 שנים התחלתי מאורגנית שנה וחצי שנתים בערך ואחר כך עברתי לפסנתר. סך הכל פסנתר זה אחד הנושאים שמענינים אותי ביותר היום ובזמן האחרון בכלל ולכן רציתי להקים את הפורום הזה שזה יהיה נושאו מכיוון ששכנינו מלמעלה (בפורום כלי נגינה) קצת הזניחו אותנו... וזה הכל בערך..

ליעל

יעל, טוב לשמוע שהנגינה לא נגמרת כשמסיימים חוק לימוד חובה... אני למדתי 10 שנים, עד סיום התיכון. בשירות המשכתי לנגן במתנ"ס שהיה ליד דירת השירות בה גרתי. באוניברסיטה השתתפתי ב-2 הרכבים, ומאז די הזנחתי את הנגינה. לפעמים זה קצת חסר לי אבל כרגע אני מרגישה שאין לי כל כך סבלנות לשבת. אז מדבריך אני מבינה שזה בא בתקופות ולא הולך לאיבוד. אני צודקת?

עבם

New member
ליעל, שוב

סליחה על החתימה בהודעה הקודמת. השתמשתי בטעות בשם של אחי. שבוע טוב! ע´.

seafox

New member
שלום לכולם

אני יוני,מאילת בן 17 וחצי, מנגן על פסנתר מגיל 7 או 8 מנגן ג´אז[התחלתי ללמוד קלאסי ורק ב3 שנים האחרונות התחלתי לנגן ג´אז], ומוזיקה קלה [בתחום הרוק] כולל בלוז,מנגן על גיטרה באס גם כן באותו תחום אבל זה לא קשור לפורום הזה. בהקשר למה שקורנהוליו רשם אני מוכן להתייחס לכול פנייה של ג´אז במה שקשור לפסנתר כי ואמנם רוב הנגנים כאן הם באמת נגנים קלאסיים אבל אל תנעלו על נגינת הסגנון הזה כי זה מאוד לא טוב.כמובן שאני שאין לי עכשיו כיוון לקלאסי גם לא טוב אבל כל יצירת ג´אז שאני מנגן אני נותן לה כיוון קלאסי גם כן. אני מנגן בכמה הרכבים,בהרכב אחד היינו אמורים להופיע בפסטיבל הג´אז בים האדום שנה שעברה אבל לא הופענו מסיבות טכניות. אני מופיע גם כן בפאבים באילת אבל בתור באסיסט. וזהו. בכל מקרה,נחמד להכיר

dark eyes

New member
שלום קוראים לי קובי

אני מהצפון. אני בן 16 ולומד כבר 9 שנים פסנתר מגיל 6 התחלתי
. אהבתי את הפסנתר עוד מאז שאני זוכר את עצמי הייתי אוהב להתייחד אני והוא לבד באורות כבויים. אני אוהב לנגן קלאסי. ואני ממש חורש על עניין הפסנתר אימון שלי לא נקרא אימון כי אני לא יכול לעבור לידו בלי לשבת לאיזה שעה לפחות ולנגן בכיף בגלל זה אני נמנע מלהתקרב לסלון למטה הרבה פעמים
. לאחרונה התחלתי מאוד לאהוב את שופין אני ממש אוהב אותו ואת היצירות שלו הוא היה גאון ממש. אני מתחבר למוזיקה שלו ותמיד יש לי את המוד המתאים לנוקטיורן יפה ואפילו לאימפורמפטו או אפילו סקרצו נגנתי אחד ואני מסיים את השני עוד מעט
. הפורום הזה יכול להוות רעיון מעולה לעם שלנו הפסנתרנים. מה לא

שלום שלום

היי לכווווווולם שמי גל אני בת 16ה מאיזור הצפון. אני לומדת בבית ספר לאומנויות...אני מנגנת פסנתר בערך כשמונה שנים. אני ממש שמחה על היוזמה שגל לקח והקים את הפורום המדהים הזה!!! כל הכבוד!!! אני אשמח לעזור לכל אחד שייצתרך עזרה.... שנה טובה גל

Yardbird

New member
היי היי לכולם

שמי נעמה, אני בת 15 מרמת גן. אני לומדת במגמת מוסיקה בתיכון בו אני לומדת וגם לומדת בקונסרבטוריון. התחלתי לנגן לפני 5 וחצי שנים על אורגן חצי מקצועי, לאחר שנה שנתיים בערך עברתי לפסנתר קלאסי ולפני שנה התחלתי ללמוד ג´אז לאחר שנחשפתי לזה במגמה, וכרגע זה התחום שאני מתרכזת בו. אני בהחלט מקווה שיהיה לי במה לתרום לפורום :)

איך קוראים לי?

אני בן 27. מנגן יוצר מלמד ומקליט בהמון כלים וסגנונות. בקיצור - כל החיים שלי הם מוזיקה פחות או יותר. פסנתר שעמד אצל מכרים והבת הבכורה שלהם שהתחילה ללמוד עליו הם אלו שנתנו לי את הפוש הראשוני להתחיל לנגן. לאחר שנתיים בערך רכשתי אורגנית וגם קיבלתי שיעורים. לבר מצווה קנו לי פסנתר שעליו למדתי עוד קצת - אבל בעיקר אני אוטו דידקט, כך שהשיעורים עם המורים השונים לא נמשכו לנצח. לצערי, לאחר כמה שנים התברר שהפסנתר עשה את שלו, ואי אפשר לכוון אותו יותר. זנחתי בצער את הפסנתר, אבל אחרי הצבא נכנסתי ללימודים גבוהים, ובין היתר קיבלתי שם שיעורים פרטיים (כולל הרבה אימון על מיטב הכלים באמת) על פסנתר, פסנתר פטישים, וצ´מבלו. כשגמרתי את הלימודים נפרדתי שוב מהפסנתר אבל קניתי אולפן כולל סינטיסייזר. עם זאת יצא לי לנגן על פסנתר פה ושם, בעיקר במקומות שלימדתי בהם. לאחרונה הורים של תלמיד לשעבר התקשרו כדי להתענין בהקלטה, ותוך כדי שיחה התברר גם שהם רוצים להוציא את הפסנתר מהביית. בגלל הסיטואציה והמחיר וכו´ יצא שרכשתי את הפסנתר הסביר הזה במחיר מציאה, ומאז אני מתאמן עליו להנאתי בקביעות. אה כן, גם אני שמח שהפורום הזה נפתח.

matanbu

New member
ME ME ME

אני מתן, בת 16 בקרוב, מאילת, ניגנתי מכיתה א עד ו והפסקתי, לפני חודש התחלתי ללמוד במגמת מוזיקה (אני מנגנת בגיטרה (או מנסה לפחות)), וזה הדליק אותי מחדש על הפסנתר, ככה שחזרתי לנגן לפני חודש (ברמה יחסית טובה)... וזהו:) נעים מאוד לכולם...

Mr Peiser

New member
Welcome ../images/Emo24.gif

ואם זה מענין אתכם אני בן חמש עשרה וחצי...

D.G OD

New member
טוב.. אני מניח שהגיע תורי ../images/Emo13.gif

אני בן 16 מהרצליה. הסיפור שלי בערך כמו של מתן. למדתי מ-א´ עד ו´ (בערך). בכיתה י´ חזרתי לנגן סתם לכיף. בינתיים אני יותר מתמקד ב"חירבושים" מאשר נגינה רצינית. אני לא כל כך אוהב מוזיקה קלאסית ומעדיף מוזיקה קלה וג´אז. בברכה,

SmellyOne

New member
עוד גל..!

שלום לכולם, אני עוד גל לאוסף ! אני עוד מעט בת 14, מיישוב קטן ונידח ליד אשדוד, למדתי אורגנית עם מורה פרטית בגיל 6 למשך שנה בערך והפסקתי (עד היום אני מצטערת על זה!) מאז המשכתי להתאמן לבד ולהתעסק גם בכלים אחרים (גיטרה ותופים) היום אני בדילמה קשה האם פסנתר זה "הכלי שלי" או שמא אלו התופים :| על תופים אני לומדת ועל פסנתר ממש ממש בקרוב!! אני מקווה שזה לא מאוחר מדי להתחיל ללמוד פסנתר.. :\ אשמח גם לקבל עצות לגבי קניית פסנתרים, אני מחפשת פסנתר יד שניה עם צליל חד, אבל לא חד מדי, שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות. על איזה פסנתר אתם ממליצים? וכמה בערך אתם חושבים שיעלה? תודה מראש.. (וסליחה שהכנסתי את זה בשרשור של הכרות! :) לאחרונה נתפסתי מנגנת על פסנתר באודיטוריום של ביתספר כאשר הכניסה אליו הייתה דרך החלון... (ואני אומרת נתפסה כי עד אז ניגנתי ככה שנתיים בלי שאף מורה ת/יכנס :) נ.ב. מה זה צליל חם??

Mr Peiser

New member
היי גל

אני אשמח להמליץ לך על פסנתר אם תוכלי לומר מה בערך התקציב שלך. לא נורא סולחים לך שנכנסת בשרשור הכרות...

Mr Peiser

New member
היי גל

אני אשמח להמליץ לך על פסנתר אם תוכלי לומר מה בערך התקציב שלך. לא נורא סולחים לך שנכנסת בשרשור הכרות...

SmellyOne

New member
אממ...

לא ממש הקצבתי לעצמי בשביל זה אני פה כדי לדעת את תחום המחירים של מה שאני מחפשת...

Mr Peiser

New member
או קי סבבה אז זה הולך ככה

בעיקרון הפסנתרים הנחשבים ליקרים יותר הם הפסנתרים האמריקנים והאירופאים. הפסנתרנים הללו מועדפים על ידי הרבה מאוד נגננים, בדרך ככל הצליל שלהם עמור ויפה יותר וגם הגודל שלהם מבחינה פיזית גדול יותר. פסנתרים כאלה מיד ראשונה יכולים לעלות בסביבות ה 20 עד 50 אלף שקל. פסנתר יד שניה אירופאי יכול לעלות גם בין ה 8 - 12 אלף שקל. פסנתרים יד שנייה הרבה פעמים טובים מאוד. אם המחירים האלה לא בתקציב שלך, אז יש כמובן את הפסנתרים שבאים מהמזרח (היפנים וחבריהם) שנחשבים לבלעלי צליל חד יותר, לפעמים יותר קומפקטים כאלה... והמחיר שלהם נמוך יחסית גם מיד ראשונה בין 6 ל 20 אלף שח. כמובן שתמיד תוכלי למצוא מציאות של פסנתרים ב 2000 שח... אבל כדי לבדוק טוב טוב אם רוצים לקנות פסנתר כזה.. דרך אגב רק ליתר בטחון דיברתי כאן רק על פסנתרים ניצבים.

למעלה