שרשור תגובות בנושא הסכם הפשרה

ronpel

New member
הסכם פשרה בג"ץ אגרת מבני ציבור

היום הגענו לסיכום וחתימת הסכם פשרה בין המועצה , וועד הישוב ועמותת לוחמי צהל שיביא למשיכת העתירה ולהעברת 2,375,000 ש"ח לצורך מבני ציבור ותשתיות חדשות בישוב. אני חושב שההסכם הוא טוב לכל הצדדים ויאפשר כניסה לביצוע פרוייקטים שכה חיכינו להם בישוב. הוועד ידון בקרוב וישתף את התושבים בקביעת סדרי העדיפויות לשימוש בתקציב . בברכה רונן פלג

amime

New member
מה משמעות הסכם הפשרה

כמה כסף העמותה נדרשה לשלם? כמה כסף המועצה נמנעה מלהעביר ליישוב? תכל'ס - בהסכם פשרה יש רווח ויש הפסד - מה הרווח של הישוב מההסכם הזה ומה ההפסד. אלו דברים קטנים, זוטות, אך חשוב לדעת עליהם לפני שמברכים על המוגמר.

ronpel

New member
פרטים

בבגץ נידונו שני סכומים : 1,100,000 שח בגין מבני ציבור עמותה שלב א (תשלום מעבר להקמת שני כיתות גן ברחוב הגבעה - 159 יחידות דיור- סה"כ אגרה פר תושב עמותה - יותר מפי 2 מתושבי אופק רכסים) ו כ4,000,000 שח אגרת מבני ציבור שנדרשו לשלם תושבי עמותה שלב ב באמצעות חןק העזר החדש שנחקק ב2000 ( לשם המחשה משמעות סכום זה היא כי תושב עמותה שלב ב נדרש לשלם פי 6 יותר מתושב של אופק רכסים ) בגץ בדיון הקודם כבר הביע את דעתו כי החוק נחקק עם פגמים רבים וגם עו"ד שלנו וגם של המועצה הביעו את דעתם כי יש סיכוי סביר שהחוק כנראה יבוטל ולא תהיה אפשרות לגבות שום אגרה על פיו. הפשרה היא כי שלב א' ישלם 50% מן ה,1,100,000 = 550,000 + 1,825,000 שלב ב ( פי 2.777 מתושב אופק רכסים ) + העתותב תבצע את כל הבמפרים בויכוח שבשלב ב . בעקבות הפשרה מושכת העמותה את העתירה - החוק ממשיך להתקיים ונותן למועצה אולי אפשרות לקתנו כך שיעמוד במבחן בגץ ויאפשר לגבות אגרה רציונאלית בעתיד מיזמים חדשים שיגיעו לישוב. בברכה רונן

leamnon

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

הי רונן ! עד כמה שאני יודע המחלוקת לגבי הכסף היתה רק לגבי אגרת מבני ציבור החדשה (עמותה שלב ב') אלו אותם 4,000,000 ש"ח שהזכרת . העמותה ניצלה את המחלוקת הנ"ל והכניסה לחשבון גם 1,100,000 שכבר היתה הסכמה לגביהם. כמו-כן מה גורל הכסף של שאר היזמים ? דולגין ? השאלה העיקרית היא, האם נצליח לבנות את כל מבני הציבור + גינות שמתוכננים ע"פי התב"ע לשלב א של היישוב ? ואם שאר מקור הכסף יגיע ממקורות אחרים - דיינו. אבל איך אומרים, שלא תגידו שלא אמרנו לכם ... ביי אמנון

ronpel

New member
חשוב לדייק

אמנון הי להלן העובדות המדויקות : גם כסף של שלב א הוקפא ע"י בגץ - טענת העמותה הייתה שהכסף נגבה בכפיה כתנאי לקבלת היתר הבניה עבור שלב ב' ולכן הסכימו לשלם אותו - הוא אכן שולם אך מייד הוצא עליו צו ע"י בגץ. יתר הכסף הקיים הוא רק של דולגין ומגרשים שנמכרו על ידו לבונים פרטיים. בניגוד לנאמר לי בקבלת התפקיד- גיליתי כי כסף זה יושב בקופת המועצה זה זמן רב ללא ריבית וממתין לנו . הוא אף פעם לא הוקפא בבגץ וחבל שלא השתמשנו בו עד היום !! מדובר בכ700,000 שח !! גזבר המועצה עצמו והוועד שלנו שכח מקיומו ורק לאחר מחקר עמוק מצאתי אותו. עכשין שיש לנו סוף סוף כסף ( כ3 מיליון שח ) צריך לשבת ולעשות חושבים טוב טוב איך בונים איתו את מבני הציבור הדרושים לפי סדר עדיפויות . במקביל אני פועל מול משרד הבינוי והשיכון לקבלת תקציב מעבר לתקן 100 שקיים ( 770 א"שח) כדי להגדיל את המתנ"ס בשטח בי"ס. לא ברור לי מה בדיוק הכוונה ב"שלא תגידו שלא אמרנו לכם" ?? אתה חושב שגביית אגרה מתושב שלב ב בגובה פי 10 מתושבי אופק רכסים היא הדרך לבנות את מבני הציבור בישוב? בברכה רונן

sagitram

New member
שאלה לגבי שלב ב' ../images/Emo35.gif

הי רונן, מה מספר יחידות הדיור בשלב ב'? תודה, שגית

sagitram

New member
אגרה לשלב ב'

הי רונן, ניסיתי לחשב מתוך הפרטים שציינת כמה צריכה משפחה בשלב ב' לשלם, אך התוצאה לא עולה בקנה אחד עם הנתונים שסיפקת: ציינת ש - 1100000 לחלק 160 משפחות בשלב א' = 6875 זה יותר מפי 2 מתושב אופק רכסים - כלומר אופק רכסים שילם בערך 3437. אם שלב ב' מונה 119 משפחות ואנו צריכים לשלם 1,825,000 אז כל משפחה צריכה לשלם 15336 שזה פי 4.46 מתושב אופק רכסים ולא 2.777 כפי שציינת. או לחילופין 2.777 כפול 3437 = 1135801 - מהיכן הילקחו 700000 נוספים? מהי הסיבה להפרש? תודה שגית

ronpel

New member
יותר מסובך

שגית שלום בתוך הסכומים הנ"ל כלולים גם נושאים שלא קשורים לאגרת מבני ציבור .המטרה היתה גם לחסל נושאים שנויים במחלוקת גם בנושא תשתיות . על פי חישוב שלנו ושל המועצה סה"כ הסכום שדרשנו היה כ 3 מיליון ש"ח - העמותה הציע בשלב ראשון 1.7 מיליון שח ובסוף הגענו לסיכום כללי של 2.375 - ולכן חלק מן הכסף של שלב ב' שסוכם -כנראה מתוקצב בעמותה כעבודות תשתית ולא ע"י אגרת מבני הציבור. אין בידי את החלוקה הפנימית בתוך כספי העמותה - אני מציע שתפני אליהם לקבל פירוט. בברכה רונן

leamnon

New member
ליתר דיוק

רונן לגבי 1,100,000 ש"ח סכום זה כבר היה בקופה תקופה ארוכה הוא הוקפא בבג"ץ רק במרץ שנה שעברה באותו זמן שהגיע מועד הפרעון של שלב ב. הלקח לענין זה ,שכבר אז היינו צריכים להשתמש בו. חוץ מזה לא הבנת מה ששאלתי, מבחינתי שכל הכסף למבני הציבור יגיע מהמועצה. - אבל האם הוא באמת יגיע ? הסכום שהמועצה דרשה משלב ב' לדעתי מוגזם (היא ניסתה לתקן טעויות שעשתה בזמנו עם אופק רכסים). אבל חוץ מזה כל מה שקשור בדרור אינו מריח טוב ...

idopel

New member
"כל מה שקשור בדרור אינו מריח טוב?!?

אמנון אינני מכיר את דרור ואינני חבר עמותה אבל אני רואה תוצאות של העמותה בראשה הוא עומד(במיוחד לאור עמותות אחרות ע"ע לפיד):בניה ותשתשיות ברמה גבוהה דבר שגם אני נהנה ממנו כתושב היישוב. כצופה מבחוץ (למרות הביקורות הרבות ששמעתי) דרור הרים פה פרויקט מאוד מרשים.

leamnon

New member
דרור

הי עידו אני לא מתווכח עם העובדות שציינת , גם אני נהנה מהם כתושב. למרות שבדרך יש נטייה לשכוח דברים (אני בטוח שלתושבי העמותה בעצמם יש קופה מלאה) אך כתושב היישוב זכורים לי מס' מקרים של אטימות וחוסר התחשבות ופגיעה ממשית בתושבי המקום 1.את תמונת איכלוס הגנים ברח' הגבעה , אתה זוכר ? 2.את המלחמות שהיינו צריכים לנהל אל מול הבנייה בלילות ובשבתות,הרס תשתיות קיימות (בורות בכבישים-רח' אהוד,כניסה ליישוב. חפירה והרס ברח' אלעזר ללא אישור של אף אחד,ניקיון כבישים,במפרים ברח' הגבעה והרשימה עוד ארוכה ) נראה אותך משיג אותו ומנסה להתלונן על משהו? - מה אתה רוצה ? מי אתה בכלל ? למה אתם מפריעים לי? וכן גם עיכוב כספים שאנחנו כתושבים (כלל התושבים) היינו צריכים להנות מהם מזה זמן. דרך אגב זה לא אומר שאני נגד ההסכם שהתגבש אבל בכל מקרה אני חושב שבהחלט יש מקום לשאול את השאלות שעמי העלה במקור . במיוחד לאור העובדה שתושבי העמותה של שלב ב היו מעוכבים כמעט שנתיים ללא כל סיבה ממשית.(והשאלות הם בהחלט גם אל מול המועצה) ביי אמנון

ronpel

New member
עובדות

אמנון אין ספק שהיו מלחמות - אך לכל מלחמה יש שני צדדים ולא בטוח שידינו היו תמיד נקיות מאינטרסים . גם מול אופק אני זוכר הרבה מלחמות ( תאורת רחוב, שביל בין הגבעה לאלעזר שעד היום לא בוצע רמת תשתיות נמוכה , בנית קירות תמך מבולדרים שנגסו מאות מטרים ממגרשים , מסירת הגן ברחוב יהודה באיחור ועוד ) אבל לכל זה אין קשר לפשרה שנעשתה לגבי נושא ספיציפי של אגרת מבני ציבור בלבד וכך צריך לבחון זאת. בברכה רונן

leamnon

New member
../images/Emo82.gif

נכון כל היזמים חוגגים על חשבונינו ומנצלים את חוסר ניסיונה של המועצה שלנו (אין לי ספק שבראשל"צ לדוגמא זה לא היה קורה). לענין הפשרה ,אגרת מבני ציבור של שלב ב היא אכן שנויה במחלוקת ואולי יש אפילו בעיה עם החוקיות שלה. לגבי שלב א (אותם 1,100,000 ) לדעתי זה לא חוקי להגיע לפשרה בכלל על סכום זה ,הסכומים האלו נחתמו בחוזה עם העמותה והם למעשה לא כיבדו את החוזה. אני מציע להפסיק ולהוריד מסדר היום נושא זה - לפחות מעל גבי האינטרנט. שבוע טוב ! - אמנון

idopel

New member
הסכם פשרה - כל הכבוד

לפי מיעוט התגובות כנראה שלא מבינים את גודל ההישג. הישוב זכה בתקציב עצום שעד היום היה מוקפא ועלול היה להיות כך עוד שנים רבות. בנוסף הטיפול המשפטי היה מצריך הוצאות משפטיות מצד היישוב. גם מבחינת חברי העמותה סגירת הנושא מהווה הישג גדול. טוב לדעת שכשמים יריבויות אישיות בצד ניתן לפתור בעיות ע"י פשרה ולא בבג"ץ

hagitshani

New member
../images/Emo45.gifעל מנת לשמור על אובייקטיביות

גם אנחנו מצטרפים לאיחולי כל הכבוד ויישר כוח. חגית ואבי שני

amime

New member
גם אתם לא אובייקיבים

כחברי העמותה אינכם יכולים להיות אובייקטיבים שכן הסכם הפשרה חסך מכם כסף רב. הטוב שבהסכם זה הוא החסכון העצום בזמן ובהוצאות משפט לכל הצדדים, ולא פחות מזה, החסכון במתחים פנים ישוביים. החיסרון הוא שהישוב הפסיד ללא ספק כסף רב. אבל כמו כל הסכם פשרה - יש בו צדדים טובים ורעים ואנחנו צריכים לנסות ולהתענג על צדדיו הטובים, ולשמוח במה שיש.

אברהםג

New member
ואתה עמי, אתה אובייקטיבי????, בתור

תושב הישוב "הישן" שמשלם שישית (1/6) מתושב העמותה ,לא הייתי מגדיר אותך כאובייקטיבי משום שגם לך נחסך כסף רב ע"י הסכם הפשרה הזה. האם נראה לך הוגן שעל כל שקל שאתה תשלם למבנה ציבור,ישלמו תושבי העמותה (על אותו מבנה בדיוק)שישה שקלים? או אולי אתה מתנדב עכשיו להשלים את חמשת השקלים הנוספים על כל שקל שנדרשו תושבי העמותה לשלם? באם תשובתך שלילית,הרי שגם ממך נחסך כסף רב ולכן בו לא נחלק מדליות למי שיותר אובייקטיבי,אלא נשמח בפשרה שחסכה כסף רב לכולנו!

למעלה