שרשור תגובות בנושא הסכם הפשרה

amime

New member
דמגוגיה

ידידי האלמוני אברהם דמגוגיה כל כך זולה כבר מזמן לא שמעתי. ההבדל ביני לבין תושבי העמותה היא שאני קניתי מקבלן, ואם מישהו יחוייב בתשלום נוסף זה הקבלן. ומבחינתי שישלים את כל הכסף החסר. יתר על כן, אותו קבלן היה הראשון לקחת סיכון ולבנות את הישוב. אלמלי הוא לא היתה כנראה קמה העמותה, אבל זה ענין אחר. חברי העמותה בנו בעצמם ולכן כל חיוב שהעמותה תחוייב בו יוצא מכיסם. זה הסיכון בבניה מסוג זה ולכן זה כל כך כואב להם. מהסכם הפשרה הזה אנחנו, ואני מדבר על כלל הישוב, ולא על הותיקים, בהחלט יוצאים מופסדים, אבל אם תשים לב תגלה שאת ההחלטה על הפשרה קיבלו חברי הוועד ובראשם מי שקנה מאופק ולא חבר העמותה. אילו היה זה חבר עמותה, אין לי ספק שהסכם הפשרה הזה היה נידון בבתי המשפט עוד זמן רב. השורה התחתונה היא שאף אחד אינו יכול להיות אובייקטיבי בעניין הזה, ועם ההחלטה, טובה או רעה, נצטרך לחיות.

אברהםג

New member
דממוגיה זולה? נו באמת ,עמי, אתה אמנ

אמנם קנית מקבלן "ומבחינתי שישלים את כל הכסף החסר" אולם,אם הקבלן היה יודע מהו הסכום שידרש לשלם, הוא היה מגלגל זאת עליך,קונה הבית. אל דאגה, קבלנים הם לא ממש פילנטרופים. ומכאן נובע--->הדבר היחידי הזול ,הוא לא הדמגוגיה אלא המחיר ששילמת. אגב,ואני אסביר את זה שוב והפעם ביתר איטיות: כ ל ה י ש ו ב מ ר ו ו י ח ! ועוד משהו קטנטן,דווקא בגלל שחבר "אופק" הוביל את הפשרה ובחוכמה רבה,אם יורשה לי לציין,מדגיש את האקט החיובי שבכך ואת הרווח הגדול לישוב,בטווח הקצר וכמובן בטווח הארוך. ואני שמח,שגם אליך חדרה תובנת האובייקטיביות _או חוסרה...)

amime

New member
תשמע בחור

העובדה שאתה מסביר לאט אינה משכנעת שאתה צודק. היא לכל היותר מראה שאתה מוגבל. אז תפסיק להעמיד פנים שכל הישוב הרוויח כי אנחנו יודעים שזו פשרה שכולה הפסד ליישוב ורווח למי שבנו בזול באמצעות העמותה. אבל הויוח איתך הוא כל כך דבילי שראוי שיפסק.

idopel

New member
לא אוביקטיבי 2

עמי קשה להאמין שאתה חושב שהפשרה שהושגה היא "כולה הפסד ליישוב" אך כנראה גם אין דרך שתשכנע אותך אחרת, רק אומר משהו שאולי ישמע כסיסמת פוליטיקאים, מאחר ואני מכיר מקרוב את רונן וביודעי שהוא ניהל את המו"מ אני בטוח שהקו היחידי שהנחה אותו הוא טובת היישוב ולא טובתו האישית, לאור אותה היכרות אני גם בטוח שפשרה זו היא המקסימום שניתן היה לעשות במצב הנתון.

amime

New member
מותר לחשוב אחרת

עידו העובדה שרונן הוביל את הצעד היא זו המכרעת בעיני לקבל את הפשרה שהושגה משום שאני מכיר את רונן יודע ששיקוליו לא היו אישיים. ויחד עם זאת מותר לי לחשוב שזו היתה פשרה לא מוצלחת ושניתן היה להשיג יותר לטובת הישוב. אנחנו לא חיים בישוב שבו משטרת המחשבות מונעת דעות אחרות שבסופו של דבר הן מפרות את השיח הציבורי. נדמה לי שמקור כל הצרה בתרגיל שעשתה אופק למועצה, תרגיל ממנו אנו סובלים עד היום מהעדר תשתיות. לפי הסכם הפיתוח של אופק הם היו צריכים לבנות בשלושה שלבים ואחרי כל שלב לבנות מספר מוסדות. עיקר המוסדות היו צריכים להיבנות בתום השלב השלישי, אלא שאופק מכרה את זכויותיה בקרקע, ככל הידוע לי, לעמותה. השלב השלישי של הבניה הסתיים אולם מרבית המוסדות שהיו אמורים לקום לא קמו. למיטב הבנתי מכירת הזכויות כוללת גם מכירה של המחוייבויות. ואולי אופק עבדה בעינים גם על דרור הלוי. האמת, קשה לי להאמין. אז בהסכם פשרה ויתר וועד הישוב לעמותה על הרבה כסף, האם ויתרו להם גם על בניית כל מוסדות הציבור הכלולים הרשימה? ורדה קלל ביקשה שנראה סוף סוף את הישוב כישוב אחד. זו אכן המטרה של כולנו, ואולם מטרה זו תושג רק לאחר פירוק העמותה, פירוק שייעשה רק לאחר השלמת מחוייבויותיה, מתי שזה לא יהיה.

idopel

New member
אכן מותר

עמי איך מתגובתי הגעת ל"משטרת מחשבות"? (אגב זו שאלה רטורית אתה לא חייב לענות ....
)

ronpel

New member
אני לא בטוח שהפרטים שבידך נכונים

עמי שלום אני חושש שהפרטים שאתה מציג לא נכונים ומציגים תמונה שגויה - ולכן אולי נראה לך שהפשרה לא טובה. אני מאמין שאם תחקור את הפרטים והניירת כמוני תגיע למסקנה כי הפשרה כן טובה לכולנו. למיטב ידיעתי אופק לא היו אלה שמכרו לעמותה. לאופק גם לא היו התחייבויות ב3 שלבים . כל האדמות היו שייכות בעבר לאדם בשם שמוליק עינב - רוכש קרקעות ידוע והוא מכר הלאה למספר יזמים בינהם אופק , דולגין עמותה ועוד. כל יזם חתם הסכם בנפרד עם המועצה - (יש בידי העתקים אם תרצה לעיין)- בהם הם מתחייב לגבי תשתיות ומבני ציבור. לצערי המועצה לא היתה מספיק מקצועית ומסודרת בתחילת הדרך ולא חתמה על חוזים מספקים עם היזמים שיבטיחו את ביצוע כל העבודות ( זכור נושא תאורת רחוב שאופק לא הסכימו לבצע כי לא הופיע בחוזה) באופן דומה המועצה וכנראה גם הוועד נזכרו כי שני הגנים שנבנו עי אופק ושני הגנים שנבנו עי עמותה שלב א אינם מספקים וניסו עי חוק חדש להשלים את הפער . וכך הגענו למצב שדרשו מהם כ30,000 שח ממשפחה לעומת שווה ערך של כ3000 שח של תושבי אופק. לדעתי ולדעת רבים אחרים כולל במועצה זה היה תרגיל רע ולא מוצלח שהיה בסיכוי גבוה נכשל בבית משפט שהיה ולוקח עוד מספר שנים להגיע להכרעה ומשאיר את הישוב ללא שום תשלום של העמותה. לאור כל זאת פשרה על 2375000 שח שיגיעו תוך מספר שבועות ויספיקו כדי לבנות את רוב מבני הציבור והגן הציבורי לא נראית לי כל כך גרועה. בברכה רונן

amime

New member
רונן - אתה טועה

בשנתיים הראשונות לישוב הייתי בוועד וראיתי את כל ההסכמים שחתמו אופק עם המועצה. אינני יודע מי מכר לעמותה, אבל שלב ב' של העמותה אלו בוודאות קרקעות שהיו בידי אופק קודם לכן. יתכן והמכירה נעשתה בעסקה סיבובית, דרך גורם שלישי, אבל זה לא מפחית את המחוייבות לקיום התחיבויותיהם. יתכן וניתן לדרוש זאת מאופק ישירות, למרות שמכרו את הקרקע.

ronpel

New member
אשמח לקבל עותק

אני לא ראיתי הסכם כזה בשום תיק במזכירות ועברתי כמעט על כולם. הדרישות משלב ב היו רק על ידי החוק של אגרת מבני ציבור - לא היה שום הסכם או חוזה בנידון כמו שעשו בשנת 1998 עם שלב א ודולגין.אשמח שנבדוק זאת ביחד שוב. בברכה רונן

ronpel

New member
בואו נרגע

עמי ואברהם אני לא חושב שראוי לרדת לויכוח ברמה כזו. אציין רק שתי נקודות: הישוב לא הפסיד הרבה כסף כי לכל הדעות הסכום היה מופרז ( בכל ישובי המועצה היתה התנגדות חריפה לחוק ולגובה האגרה ) לראיה יש כנראה כוונה במועצה לבצע שינוי בחוק ולהוריד את גובה האגרה ל100 שח למטר שהוא הסכום ששימש אותנו בפשרה(במקום 240 ) ולנסות להעתיק את הפשרה שהשגנו גם לשאר הישובים. בואו נפסיק להתווכח ונרכז מאמצים בחשיבה נכונה על השימוש היעיל ביותר בכסף ובגיוס כספים ממקורות חוץ. בברכה רונן

ronpel

New member
ולשם האוביקטיביות

שכחתי לציין - זה נכון שלכל אחד מאיתנו יש אינטרס עקיף בנושא זה אך בשל האינטרס הישיר שיש לתושבי העמותה - חבר ועד תושב עמותה שלב ב לא השתתף או הצביע ו שאר חברי הוועד הצביעו לאורך כל הדיונים פה אחד - מה שכנראה מוכיח לאור זאת שלכל היזמים יש יצוג בוועד שהאינטרס שעמד לנגד עיננו היה טובת הישוב כולו - אני חושב שכבר מזמן הגיע הזמן להתייחס לכל הישוב כישות אחת ולא על פי היזמים. בברכה רונן

ronpel

New member
לא בטוח שזכיה מביאה את הכסף לישוב

חשוב להזכיר כי במועצה הועברה החלטה לא מזמן כי השימוש באגרה מבני ציבור במועצה הוא בנוהל משק פתוח כך שגם אם המועצה היתה זוכה במשפט ומצליחה לגבות את הכסף (לא בטוח שלצקים שקבלה יש בכלל כיסוי) יתכן ולא כל הכסף היה מגיע לישוב. אחד התנאים שדרשנו בפשרה הוא כי תהיה התחייבות בכתב ( וקבלנו) שכל הכסף שישולם בפשרה יכנס לפקדון נושא ריבית לטובת הישוב. בברכה רונן

עצוב שאחרי 3 שנים עוד לא התאחדנו

אני נדהמת לקרוא שחלק גדול מהתגובות בדקו את הרווח של כל אחד מהישובים: כפר אורנים השייך לאלו שבנו בעצמם או ע"י קבלן, וגבעת אהוד השייכת לחברי עמותת לוחמי צה"ל. אני, לתומי מסתבר, חשבתי שמדובר בישוב אחד:ישוב קטן ונחמד, תוסס, שופע פעילויות חברתיות ובעיקר עם הרבה אנשים נפלאים. אולי נקרא לישוב האוטופי הזה "מנורה" כי ככה קוראים לו במועצה. אז אני מזמינה את חברי 2 הישובים השכנים לעבור לגור ביחד בישוב החדש :מנורה. באמת כיף לגור שם. וכתושבת מנורה המאוחדת: ברכות על ההישג.

המבחן האמיתי.

בנתיים זה רק ההסכם ,חשוב ככל שיהיה, המבחן האמיתי זה הכסף בבנק. אני חשבת ,בהתבסס על ההיסטוריה של כל הצדדים, שלוועד שלנו עוד צפויה הרבה עבודה עד שכל הסכום יועבר לרשות היישוב.

למעלה