"ניתוח טכני" אמת , שקר , או חובה .

rafipips

New member
../images/Emo268.gif"ניתוח טכני" אמת , שקר , או חובה .

דעתי האישית - אמת וחובה , בתנאי 1 = מגמה יומית מובהקת . אם המגמה היומית לונג ואני סוחר בשעתי או לא משנה מה , אני לא יחפש שורט בשום צורה . וזה עובד יפה . מי שמחפש בניתוח טכני שינויי מגמה ותיקונים וקומבינות , מהר מאד מחליט שניתוח טכני לא עובד . מי ששם סטופים לפי מה שלימדו אותו הקורסים של הברוקרים , מהר מאד מחליט שניתוח טכני לא עובד . סטופ צריך להיות 100 פיבונאצי גם אם הוא ענק , כל סטופ יותר קצר רק לעסקה שכבר ברווח . או לעסקת הימור . הגיבו בבקשה בצורה עניינית .

EURUSD22

New member
האסטרטגיה שאני עובד לפיה מבוססת כולה

על ניתוח טכני. שמתי לב שגם הפרסומים של הנתונים הכלכליים והתגובות של השוק "מתיישרים" לפי הניתוח הטכני (דוגמה טובה היא המסחר בשבועיים שעברו שבהם היו נתונים זהים להם השוק הגיב באופן סותר). אני מניח שאם לסוחר יש אסטרטגיה טכנית שעובדת יפה הוא יסכים שניתוח טכני זה חזות הכל ולהיפך. בתחילת המסחר שלי אחד הסוחרים אמר לי משפט מעניין - ככל שלומדים יותר מפסידים עוד. באותו זמן הייתה לי אסטרטגיה טכנית פשוטה שהניבה רווחים נאים. מספר ימי מסחר בחודש הניבו כמה עשרות-מאות פיפסים. כשהתחלתי ללמוד ולהכיר את שוק הפורקס, לקרוא מאמרים, להוסיף כלי ניתוח וכו', התחלתי להפסיד. כבר לא סמכתי על האסטרטגיה "הפשוטה" שהייתה לי. גם היום, לאחר שבניתי לי אסטרטגיה משלי אני לפעמים מתפתה לחשוב ללמוד עוד כלל, עוד מתנד, עוד כלי ניתוח טכני, לקרוא עוד מאמר בכלכליסט, עוד חוות דעת של גורו השקעות.אבל ברגעים כאלה אני עוצר את עצמי. נאמן לכלל "מה שלא שבור לא מתקנים", אני דבק באסטרטגיה שיש לי ולא מוסיף עליה (עד לרגע ההארה הבא). ולכן, בשורה החתונה, עבורי הניתוח הטכני הוא חזות הכל. הוא עובד מצויין ובצורה עקבית. האם יגיע היום שבו הוא כבר יפסיק לעבוד? יתכן. בינתיים - כבר כשנה - הוא מוכיח את עצמו.

BMWTRADING1

New member
ניתוח טכני=שקר

פיבונאצי, סדרת פיבונאצ'ימתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית קפיצה אל: ניווט, חיפוש במתמטיקה, סדרת פיבונאצ'י היא הסדרה שאיבריה הראשונים 1 ו-1, וכל איבר אחר בה שווה לסכום שני קודמיו. הסדרה, שאת איבריה מקובל לסמן באות , מוגדרת ברקורסיה על ידי התנאים . לפעמים מתחילים את ההגדרה באיבר . איבריה הראשונים של הסדרה הם 1,1,2,3,5,8,13,21,34 . המספרים בסדרה נקראים מספרי פיבונאצ'י. הסדרה קרויה על שם לאונרדו פיבונאצ'י שתיאר אותה בספרו "ספר החשבוניה" בשנת 1202. פיבונאצ'י השתמש בסדרה כדי לתאר את מספר הצאצאים של זוג ארנבים אחד, אם מניחים שכל זוג ארנבים שהגיע לגיל חודשיים, ממליט מדי חודש זוג נוסף. באוכלוסייה כזו, מספר זוגות הארנבים בחודש ה-n-י שווה ל- . למעט הסדרות החשבוניות וההנדסיות, ושילובים שלהן, סדרת פיבונאצ'י היא הדוגמה הפשוטה ביותר לסדרה המוגדרת ברקורסיה זאת אומרת פיבונאצי זוהי הוכחה!!! אם 1+1=2 זו הוכחה!! אם אני מותח סרגל פיבונאצי על הגרף וכל קו על הסרגל הוא רק בגדר יכול להיות שאולי כאן או כאו או כאן יקרה משהו למחיר אז זה לא פיבונאצי. זו תרמית שמוכרים להמונים וזה נראה טוב על הגרף!!! המשך יבוא..........

rafipips

New member
תנסה פעם פיבו עם שלוש נקודות 0 , 100 , 50

מה שזה נותן לך - תמיכה התנגדות ונקודת אמצע , או אם תרצה יעד לתיקון

BMWTRADING1

New member
תגיד לי מה לא הבנת?????

פיבונאצי זו הוכחה מתמטית!!!! מה זה משנה 0 100 50? או כל מספר אחר???? זה לא פיבונאצי זה הטעייה של עולם הניתוח הטכני!!!!!! אם זה או זה או זה או זה או זה ????? זה לא פיבונאצייייייייייייייייייי.

rafipips

New member
כנראה שאתה לא הבנת אותי

לא מעניין אותי מה הפיבונאצי אמור או צריך לעשות ,או מה הוא מנסה להוכיח באופן כללי , מבחינתי במסחר אם הוא נמתח נכון , הוא מסמן לי תמיכה והתנגדות אחרונים , שזה האפס והמאה , נותן לי מדידה של יעדי רווח , מודד לי את טווח ונזילות המסחר , והוא משמש כ 20% מאסטרטגיה שאני עובד איתה כבר כשנה וחצי , והיא עובדת יפה . אז מה שאתה לא יודע להשתמש נכון אל תשלול . אני מבין את העמדה שלך ביחס לניתוח טכני וברובו אתה צודק . אבל אני יספר לך ולכולם מה זה ניתוח טכני מבחינתי . ניתוח טכני - מסחר אך ורק בכיוון המגמה . אם לקחתי 30% מהמגמה מבחינתי הצלחתי אני נכנס מספר פעמים בתוך המגמה אחרי תיקונים . כל פעם לוקח קצת . זה מבחינתי היעד של הניתוח טכני , "כל אחד ישתמש בכלים שמתאימים לו ויזואלית , כדי להגיע ליעד פתיחת עסקה נכונה". ואם תנסה את זה תראה שזה עובד יופי . את הכלים אתה תבחר . ומגמה נמדדת וחייבת להיות זהה גם בטווח הארוך וגם בטווח עליו אתה עובד . בהצלחה

matanbil

New member
פיבו באמת הוכחה כאחת השיטות הגרועות

יש מספיק אינדיקטורים טובים פיבונאצ'י היא שיטה גרועה שלא מוכיחה את עצמה

BMWTRADING1

New member
אני יודע לעבוד עם פיבונאצי...

רק לפי התשובה שלך , אני מבין שלא הבנת כלום ממה שרשמתי. זה בסדר תמשיך ככה. אני יכול לעשות לך שיעור על פיבונאצי ועל תבניות פיבונאצי שישאיר אותך בהלם. אני מומחה בגלי אליוט..... בפעם האחרונה זה שטויות ואין לזה משמעות במסחר!!!!!

napipi

New member
יש הרבה בעיות עם מה שאתה כותב

1."אם הוא נמתח נכון" זו הבדיחה הגדולה ביותר במסחר ע"פ האינדיקטור המאולץ הזה. רק בדיעבד אתה יודע אם נמתח "נכון" או לא. בפועל, בעת כניסה לעסקה אין לך מושג. אין לך גם מושג מה הגרף הנכון ביותר לשימוש באינדיקטור הזה 2. האסטרטגיה עובדת יפה, אולם מהווה רק 20% מהעסקאות שלך? אם זה עובד יפה אז למה לא 80%?? האסטרטגיה הזו לא עובדת בצורה אמינה בכלל. 3. "אם לקחתי 30% מהמגמה הצלחתי...נכנס ולוקח קצת" זה מראה לי שאתה עובד ללא תכנית וללא יעדים ברורים כי אתה לא יכול לדעת מראש מה יהיו 30% מהמגמה. אתה נכנס בצורה אימפולסיבית, הגרף מתחיל לגמגם אז אתה בורח, נכנס שוב, גונב כמה פיפסים וכן הלאה. 4. "מגמה נמדדת וחייבת להיות זהה גם בארוך וגם בטווח הנוכחי" זה קשקוש שאין גדול ממנו. כל מילה מיותרת

rafipips

New member
ממש לא

זו אסטרטגיה מסודרת ועקבית עם מעל 70% הצלחה , ולא נכנס ובורח אני נכנס עם סטופ וטייק ברורים ביותר , ולא דוגר על המסך . אז תסיקו פעם מסקנות חיוביות ופירגון במקום לשלול כל דבר . הרי לא באתי למכור לך שום דבר . ואני לא מרצה בשום חברה . ואני לא מנהל תיקים של אף אחד . ואני לא מוכר נקודות כניסה לפי הקבלה . אז באמת תהיו רציניים פעם . יכול להיות שקשה לאנשים להאמין שיש גם דברים שהם לא יודעים .

ferrytale

New member
לגמרי. אם אין הסברים, עדיף לא לרשום!

או שתנמקו או שפשוט לא תזרקו באויר, זה לא עובד ככה!

צב200

New member
אין אמת

יש סטטיסטיקה גם מגמות יומיות משתנות . ואז אתה נופל. השאלה היא מה יש יותר- מגמות או דשדוש. על כל כמה פעמים שיש מגמה תתפס בדשדוש לפעמים- מגמה חזקה ולפעמים דשדוש ארוך. גם מגמה שעתית מורכבת ממגמות של 5 דקות וזה עובד עד שזה משתנה רק שבמגמה יומית אתה עובד יותר בשיקול דעת ,פותח עיסקאות לעיתם יותר רחוקות לוקח קצת יותר פיפסים,אבל ביותר זמן. יש עוד סוג של סטטיסטיקה: באילו נקודות אנשים מוכרים/קונים בגלל שרבים משתמשים בניתוח טכני הם ישימו סטופ בנקודות התנגדות חזקות וזה ידחוף את המחיר לגבי 100% פיבונאצי-זה גם דעתי. וסטופ ענק =עיסקה יותר קטנה ולא יותר סיכון

amirvx

New member
ניתוח טכני עובד מצויין

אך הוא לא שווה כלום ללא ניהול כספי נכון (יחס סיכון-סיכוי, ניהול חשיפות וכו'). לא צריך לפוצץ את הגרף באינסוף מתנדים טכנים, כיוון שאז נסתרת מאיתנו התמונה האמיתית - "מרוב עצים לא רואים את היער". הניתוח הטכני עוזר לנו להבין את הפסיכולוגיה של הסוחרים, כפי שהיא מתבטאת בשינויי המחירים (נרות יפנים). הניתוח הטכני כשלעצמו מהווה בסיס למסחר מוצלח, אך לא יותר מ- 20%-30% ממרכיב ההצלחה. היתר נובע מיכולת מנטלית לעמוד בחוקים ובניתוח שלך, וכמובן הניהול הכספי שציינתי בהתחלה. החכמה היא לנתח כך שהניתוח יביא לאורך זמן תוחלת של מעל 50%, ואם תשמור על יחס סיכוי-סיכון גדול מ-1 (לטובת הסיכוי), תהיה רווחי לאורך זמן. בהצלחה אמיר

arihadar

New member
הכל סיפורי סבתא בלי שום הוכחות

גם בפסגות בלבלו לי את המוח ככה על הנתוח טכני וזה ממש לא עבד. חבל על הזמן והכסף להתעסק בפורקס הזה.

amirvx

New member
לא מדוייק

ואין קשר פורקס, מניות או מסחר בראשי בקר. ניתוח טכני זה ניתוח טכני, וכמו שאמרתי הוא מהווה אחוז יחסית קטן מההצלחה במסחר, אך בסיסי ודרוש להצלחה. הרי בפועל מה קורה? רובנו יודעים לעשות ניתוח בסיסי שיוביל אותנו לאיזור ה-50:50. הבעיה היא, שב- 50 אחוז המופסדים, הסוחר יודע להפסיד 100 פיפס, וכשהוא מרוויח הוא לוקח 10 פיפס בלבד- ניהול כספי שגוי. המפתח הוא לנהל את הכסף בצורה נכונה, אך זה קשה מבחינה מנטלית, ובדיוק מהסיבה הזו הרוב נכשלים במסחר והופכים אותו לקזינו. זה שהגופים השונים משתמשים בפרסומות אגרסיביות זה דבר אחד (שאגב הרגולציה שבפתח תשים לזה סוף כנראה), אבל להגיד שהכל הבל הבלים? ממש ממש לא, ואת זה אני יודע להגיד מנסיון אישי. יש כסף במסחר- לא פשוט להגיע אליו. אמיר

arihadar

New member
אתה בעל אינטרס שמרויח מלימוד אז ברור

אתה מאותם מלמדים מוכרי אשליות. הצמדים לא נותנים לך יותר רווחים מהפסדים אפילו תשים יחס סיכון סיכוי. זה שוק אקראי בלי שום הגיון. גם אם תשים 50 פיפס הפסד ומאה פיפס רווח זה לא תמיד נותן לך מה שאתה מבקש. הכסף מגיע רק לרמאים המלמדים והברוקרים מהונאת האנשים.

amirvx

New member
אתה טועה ואל תשמיץ סתם

אני ממש לא מלמד ולא מוכר אשליות. אתה מתעקש לריב בגלל התסכול שלך. להיפך, אני אומר שקשה להרוויח ממסחר, אז איפה פה יצירת האשליה? אני שוב חוזר ואומר שזה שוק קשה מאוד, לא רק פורקס אלא מסחר בני"ע בכלל. לך ולרבים יש נסיון מר ולכן אתה מתוסכל ובצדק. יש ברוקרים שפועלים בדרכים לא ישרות, ויש כאלה שהם ישרים. אני אישית יודע מנסיוני שאפשר להרוויח כסף ממסחר. כמה, למה, ואיך זה כבר נושא אחר לדיון. לבוא להגיד אי אפשר בכלל..זו טעות. אבל שוב- זה קשה , מסיבות מנטליות בעיקר. לגבי הערתך על הפיפסים- הסוחר לא יודע אם טרייד יעבוד או לא. הוא כן יודע שלאורך זמן יש לו סטטיסטיקה שעובדת מעל 50% , וניהול כספי נכון משלים את עשיית הרווח. בהצלחה, אמיר

למעלה