"ניתוח טכני" אמת , שקר , או חובה .

צב200

New member
זה היינו הך

אם יש לך שיטה שעובדת מעל 50% סטטיסטי אתה יכול להיות מורווח אך אם במציאות לא תיקח את כל מה שנותן הרווח,או לעבור משיטה לשיטה- אתה מאבד את הנתון הסטטיסטי וממילא את הבסיס לניתוח טכני. נ.ב. כתבתי בלשון נוכח,סליחה הכונה להוא...

amirvx

New member
סוחר שלא יודע לממש זה כבר משהו אחר

ישנם המון סוחרים עם אחוזי הצלחה גבוהים. הבעיה היא שהם לא יודעים לקחת את הרווח, או שלוקחים רווח קטן. שוב, הכל עניין של ניהול כספי. עוד לפני בכלל שמקישים על העכבר, ולפני שמדברים על אסטרטגיה, הסוחר צריך להבין מה גודל העסקה והחשיפה המתאימה לו, כנגזרת של ה -STOP

rafipips

New member
טבע האדם

כל אחד מוציא את התסכול שלו מההפסדים בצורה אחרת , כמו בגן , אחד בוכה , אחד נושך , אחד מתחבא , אחד מתלונן לגננת , וכ"ו וכ"ו . גם אנחנו כבוגרים עושים אותו דבר . " אין אחד שיכול להגיד שלא הפסיד במט"ח" גם אני הפסדתי כמה עשרות אלפים . את התסכול שלי אני הפניתי לטובת שנה וחצי של מסחר בדמו בכדי למצוא את השיטה הנכונה למסחר , ואת כללי המסחר המותאמים אלי , השכר לימוד ששילמתי היה גבוה . אבל.... כבר חצי שנה אני סוחר בעקביות ולא זז מילימטר מהכללים שלי , והתוצאות 70% נסגרות ברווח יפה . את הפסדי העבר עוד לא כיסיתי אבל אני בכיוון הנכון . מי שחושב שאין תקווה בשוק הזה , אז בבקשה שיעזוב את השוק הזה , וכן , יש גם עוד פורומים בתפוז , בטוח הוא ימצא איזה נושא שיתאים לו .

rafipips

New member
אז אתם אומרים שהכל סטטיסטיקה ?

והניתוח טכני הוא בסך הכל כלי סטטיסטי ? והאם לדעתכם הסטטיסטיקה עובדת ? או שאנחנו מהמרים נטו ?

amirvx

New member
לא הכל סטטיסטיקה

בכלל זו טעות לנסות להגדיר במשפט אחד איזשהי נוסחת קסם. כמובן שכדי להיות רווחי דרושה שיטת עבודה עם תוחלת של מעל 50 אחוזי הצלחה. מעבר לכך, חשוב עוד יותר לדעת לממש רווחים גדולים יותר מההפסדים. שורה תחתונה כמובן שהמטרה היא שתהא לך תוחלת חיובית. זה כרוך ביכולת ניתוח סבירה וניהול כספי אגרסיבי. אמיר

amirvx

New member
נכון אבל צריך להבין גם שיש מעבר לזה..

ניהול כספי אגרסיבי אפשרי כשיש לך שליטה מנטלית

amirvx

New member
זה יהיה דיון מצויין

מינופים נכנס גם לנושא ניהול הסיכונים וחשיפות. כשאמרתי שיש עוד "מעבר לסטטיסטיקה" במסחר, התכוונתי לכך שהסטטיסטיקה שלך תושפע מהיכולת המנטלית שלך לנהל טרייד בצורה עקבית.

napipi

New member
אנחנו מהמרים נטו

אבל יש כאלו שיודעים לזהות סוסים חזקים יותר מאחרים. זה הימור שלא שקול להטלת מטבע או לרולטה כי בנ"ל אין לך יכולת לשלוט בהימור לאחר והגלגל של הרולטה מסתובב. כאן יש לך יכולת לנהל עסקה לאחר שבוצעה. ואין סתירה בין "הסטטיסטיקה עובדת" לבין "מהמרים נטו" זה לא זה או זה, זה זה וגם זה. ההימור שלך יצליח אם תהמר בצורה נכונה סטטיסטית. אם אתה לא מבין את הנקודה הזו אז אתה לא תצליח

progcom

New member
אני חושב אמת אבל זה אינדיבידואלי....

כל אחד מה שמתאים לו... מה שיעבוד בשבילי לא יעבוד בשביל האחר. אין דברים מוחלטים בעולם הזה (חוץ ממוות)... אישית אני עובד עם ניתוח טכני דיי בסיסי, קווי מגמה, פיבו (לא הבנתי למה התחילו פה להשמיץ את פיבונאצ'י - אני בעולם המסחר כבר 7 שנים, עובד כמו בובה) וקצת מתנדים וזה עובד יפה כבר כמעט שנתיים במסחר במט"ח. אני גם חושב שניהול סיכונים הוא ה 80% והניתוח טכני הוא 20%... זה מה שעושה את ההבדל לרוב.

arihadar

New member
מה זה בדיוק ניהול סיכונים?

האם זה לפתוח כל עיסקה בגודל מסויים ולהגביל הפסד לל עיסקה לאחוז מסויים מהתיק? איך ניהול סיכונים כל כך חשוב מאחר שאם סטטיסטיקה טובה זה משתלם בכל מיקרה?

progcom

New member
אני לא אמרתי שצריך רק סטטיסטיקה טובה...

הניהול סיכונים שלך צריך להיות בנוי בהתאם לאסטרטגיה. וכן, ניהול סיכונים בגדול זה מה שאמרת... כמה אתה מוכן לסכן מהתיק מול פוטנציאל הרווח שלך. וברור שסטטיסטיקה טובה זה לא מספיק... כי אם יש לך חשבון מיני של 200$ ואתה פותח עסקאות על 0.1 לוט (כל פיפס = 1 דולר)... לא צריך לעשות הרבה בשביל לחסל את התיק... ולא משנה כמה הסטטיסטיקה שלך טובה.

nird1982

New member
כרגיל אין שום אמת במה שאתה אומר..

הכל סיסמאות שמלמדים בקורסים....... אם זה עובד זה עובד!!!! הגודל של העיסקה זה רק עוד מספר. אם אני יודע לקחת 50 פיפס ביום בצורה עקבית זה לא משנה כבר מה גודל העסקה.אבל כשאין שיטה בדוקה ופעם זה מצליח ופעם זה לא אז מדברים על סטטיסטיקה.

progcom

New member
את הסיסמאות מהקורסים כבר הספקתי לשכוח...

קודם כל אין דבר כזה לקחת 50 פיפס ביום... כשיש לך שוק שתלוי בכל כך הרבה גורמים אי אפשר לומר את המשפט "אם זה עובד זה עובד!!!!" גודל של עסקה זה לא רק עוד מספר... זה הכסף שלך... אם הכסף לא חשוב לך אז זה רק עוד מספר. את האמת אני לא חושב שיש על מה להתווכח פה כ"כ... מבחינתי זה כמו לשאול: "אלוהים - אמת או שקר?" אני חושב שקר, אתה חושב אמת, אתה מרוויח ממנו משהו... אני מרוויח מניתוח טכני משהו...

napipi

New member
מה בדיוק הבעיה?

גם מי שיודע לקחת 50 פיפס ביום, לא בהכרח עושה זאת בנסיון הראשון. סטטיסטיקה זה חלק מהעניין. אתה משתמש בביטוי הזה כאילו זו מחלה, אבל למעשה זה כלי עבודה. חלק מהפרמטרים של "שיטה בדוקה" הוא "אחוזי הצלחה".... זה מתחיל ונגמר בסטטיסטיקה.

תָּמִיר

New member
ניתוח טכני עובד היטב

עם זאת, יש תנועות שרק בדיעבד אפשר להבין את ההגיון שלהן. בנוסף, יש תנועות שקשורות לניתוח מאקרו ומנקודת הסתכלות מיקרו לא ניתן לזהות את ההגיון שלהן. ייתכן שרוב הסוחרים על נרות קטנים (חמש דקות, חמש עשרה וכיוצ"ב) לא טורחים לנתח את "הגדולים" ואז מופתעים לגלות תנועה שאינם יכולים להסביר באמצעות הגרף הקטן ומכאן קצרה הדרך לומר שהכל הימורים. אבל זו רק דעתי, תָּמִיר

למעלה