אז מה אוכלים כשר בשבת ??

../images/Emo27.gif אז מה אוכלים כשר בשבת ??

סוף השבוע הגיע ואיתו שרשור המתכונים (Vכשרים כמובן) לשבת ... אנחנו מחר בערב מארחים את המשפחה שלי ואישתי החליטה ללכת על ארוחה חלבית
אז מה אתם מבשלים/מכינים/אוכלים ?? סוף שבוע מקסים
 

מאיוש י

New member
פלפל תגיד מותר בכלל חלבי בערב שבת??

אני מאוד אוהבת חלבי אבל אבי אמר לי בערב שבת חייב בשר משום כבוד השבת חייב דגים ובשר.אומנם בדגים אני מחפפת כי אני לא סובלת דגים.אבל בשרי חייב לא?????
 
פעם ראשונה שאני שומע על זה ..

דגים אנחנו אוכלים גם בארוחות חלביות .. אבל חיבים לאכול בשר ? לא שמעתי על זה ..
 

יוכי68

New member
אומרים שאין שמחה בלי יין ובשר

ולדגים יש הרבה פרשנויות ביניהם: כל האוכל דג ביום "דג" ניצל מ"דג" (7 מדורי גיהנום)....... אני מקפידה לאכול דגים....בשר אני מכינה לארוחה השנייה אך לא תמיד אוכלים....בעיקר אם הכנתי עוגת גבינה.....
 

יוכי68

New member
אני מתכננת בע"ה להכין לשבת בל"נ......

צהריים: מרק ירקות עם כופתאות (התגעגעתי לכופתאות) ערב: דגים חריפים עם גזר וגמבה זיתים עם עוף + אורז למחרת: חמין חיטה....פרווה (כי מתכננת עוגות חלביות) אני רוצה לנסות להכין מעין עוגת שחמט משתי רולדות בשני צבעים (מרובעת) עם ריבת חלב וקרם חלבי. עוגת גבינה בשלוש שכבות עוגיות כלשהן (עוד לא הוחלט) לחם כמובן מעט סלטים בעיקר טריים: טחינה, מלפפון בשמיר, קולורבי וגזר, כרוב, תירס, זיתים ומלפפון חמוץ
 

יוכי68

New member
כן, אני מכינה מקמח מצה חמץ

ביצים, מעט שמן, מלח, א. מרק, פלפל ומים.......כולנו (חוץ מהבעלול) אוהבים את זה בטירוףףףףף........אבל לא יעזור כמה שאכין במהלך השעה ובדיוק אותו הדבר.....בפסח יש לזה טעם אחר...יאמי. אני בימי שישי מכינה לצהריים אחת מהאפשרויות הבאות: קובה, קוסקוס, כופתאות...או לחם חם שימא מהתנור עם סלטים ודי.
 

מאיוש י

New member
הילדים שלי מתים על קניידלאך

אבל אני לא מכינה להם רק בפסח. אני אומרת להם יש מאכלים שאוכלים רק בחג וצריך לחכות להם שנה שלמה כי אז הציפייה גורמת לכך שהן טעימים יותר חהחהחהחה אבל לפעמים אני נשברת ומכינה להם לא בפסח. שישי בצהרים זה תמיד משהו קליל כי אם אני מכינה קוסקוס או משהו כבד אחר כך אז בערב אין חשק לאכול קובה ומרקים רק בחורף, גם חמין רק בחורף וגם זה בקושי אני לא סובלת את הריח שזה עושה בבית....... ואת מה שזה עושה בבטן אחר כך..........
 

מאיוש י

New member
הקלתית לפאי שוקולד נכנסה לקירור

יותר מאוחר בע"ה נכין ויהיה דיווח יוכי יש למה לחכות.........
 

יוכי68

New member
מאיוש, גם לי בא להכין פאי שוקולד..יש לך

מתכון פשוט..נתקלתי בכמה......
 

מאיוש י

New member
יש לי מתכון של קרין גורן

זו פעם ראשונה שאני מכינה אותו, ספציפית, את רוצה את המתכון? אני לא הכנתי אותו עדיין זו פעם ראשונה נראה איך יצא אז אני לא יכולה להגיד לך אם הוא שווה אבל יש לי פאי אחר שווה אני אחפש את המתכון וארשום
 

מאיוש י

New member
../images/Emo215.gif בא לי קרמבו אולי נכין את הקרמבו?

יוכי מצאתי לך את המתכון ואני רואה שהוא של דודו הכנתי אותו והוא טעים וקל קלתית 100 גרם אבקת סוכר 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 300 גרם קמח וניל ביצה אחת לעבד לבצק לא לעבד יותר מדי ולקרר 3 שעות אחר כך להניח על תבנית פאי גודל 24 או 26 ולאפות רבע שעה לא מכוסה מלית 1 כוס סוכר רבע כוס שמנת מתוקה 60 גרם חמאה 150 גרם שוקולד מריר קצוץ 2 ביצים להמיס סוכר לקרמל בסיר נפרד לחמם שמנת לסף רתיחה ולהוסיף לקרמל להמיס חמאה ושוקולד ולהוסיף לקרמל להוריד מהאש להוסיף ביצה לערבב היטב לצקת על הקלתית ולהחזיר לתנור לעוד 20 דקות בתאבון
 

יוכי68

New member
מאיוש, תודה..אני אחפש עוד מתכונים

לגבי הקרמבו......מעדיפה לקנות......חחחחחחח
 

יפית מן

New member
םלטים מיחדים לשבת

סלט מקלוני אורז 1/2 חבילה מקלוני אורז להניח בקערה עם מים חמים בכיסוי מלא להוסיף מידי פעם מים רותחים עד שיתרכחו אין צורך לבשל על גבי אש,לסנו להכין רוטב 1/4 כוס רוטב סויה כף קטשופ שן שום כתושה 1/4 כוס מיץ לימון(רצוי טבעי) מלח. ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. *לערבב ולהוסיף רצועות גזר דקות ככל שאפשר. עירית קצוצה,אגוזי קשיו להגיש קר (טוב לשבת סעודת צהרים ולכל הזדמנות תנסו תקבלו מחמאות
 

יפית מן

New member
סלט כרובית

סלט כרובית 1 כרובית קטנה של חסלט (לא מבושלת) לשטוף,לסנן ולחתוך לחתיכות קטנות כפרחים,להוסיף 1 גזר מגורד 1/4 כרוב אדום חתוך דק שמיר קצוץ לתבל ב3-2 כפות מיונז 2-3 כפות מיץ לימון,כפית חומץ ומלח לערבב היטב ולהגיש קר
 

יפית מן

New member
יש לנו ידיעון הכפר וכל םעם יש שם מתכונים

ואני גוזרת ושומרת כל שבוע ביום חמישי יוצא הידיעון ואני גוזרת ושומרת ומיסמת כך שיש לי משם המון מתכונים כל פעם אני אכתוב ואתם תוכלו להעתיק מקובל עליכם?בשמחה אני מוכנה לכתוב כל שבוע מה יתחדש וזה מתכונים כשרים למהדרין בכבודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
 

חנהפ

Active member
בטח, למה לא?

כל הקיץ ארוחות שישי כל כך מאוחרות, תמיד חלבי ודגים
 

חנהפ

Active member
אצלנו השבת בהרכב חסר

אז אפשר להוציא קופסאות עם מעט מנות מהפריזר וכך אוציא בלינצ'ס במילוי תפו"א ואכין ליד רוטב פטריות סלטים -טרי פרוסות רוסטביף שוקיים עוף בצימוקים ושזיפים איזו תוספת שעדין לא החלטתי ןקראמבל תפוחים עם גלידת וניל בניחוח קינמון פרווה שאכין במכונת גלידה אצלנו -ארוחת בוקר ולא מוותרים על עוגת גבינה והסעודה השלישית תכלול מוסקה, לזניה שניצלים תפו"א אפויים בפרורי לחם ותבלינים רבעי בטטה שעועית ירוקה מוקפצת בשקדים וצ'ילי סורבה פסיפלורה ומבחר עוגות (רק להוציא מה שרוצים מהפריזר)
 
למעלה