השיר השבועי לאזוכרת איזה מספר

lacrimosa girl

New member
../images/Emo29.gif השיר השבועי לאזוכרת איזה מספר ../images/Emo29.gif

הערות העורכת: המחשבים בבצפר סאקס. והיה לי יום חרא עד עכשיו אז מצטערת מראש. אז ככה: השיר השבוע הוא שיר מאוד, מאוד שנוי במחלוקת. אני מבקשת לא להדרדר לפסים אישיים נגד כל אדם שהוא. ונכון, השיר השבועי הוא
Eva
קישור לליריקה:
http://www.nightwish.com/en/band/lyrics?id=70
הפרשנות שלי לשיר: חשבתי שזה במקום, אתם מוזמנים לסלוח לי ולדלג לשאלות אם אין לכם כוח לקרוא את זה. השיר מתחיל בתיאור מצב- בוקר, מוקדם, שלג חרישי, זריחה דוממת, ורש של כל שם אחר- לדעתי הכוונה לחלום-של-בוקר, אווה עוזבת את נחל הברבור שלה/ברבור הנחל- הכוונה לדעתי היא לדמיון...במשך כל השיר, אווה מוצגת לנו כילדה מאוד שונה- אין לה חברים;היא תמימה ומתוקה וחולמת. הלב שלה הוא התמים ביותר, הנחמד ביותר שגורם לי, תומאס, הצופה, להתבייש בעצמי. היא הולכת לבד- כנראה לבצפר או משהו, אני יודעת? אבל לא שוכחת מי היא; בעולם הזה שילדים בני שמונה מדברים על סקס כאילו הם בני 18 [זה בשבילך, אלונה;] היא תמימה, חולמת, לא מודעת, לא בוגרת, אבל לא שוכחת מי היא. והפזמון- מספר לנו עליה עוד קצת: היא עפה, הכוונה כנראה מדמיינת, חולמת את העולם, במשחק הילדים באכזרי הזה אין לה אף חבר שיקרא בשמה...היא לבד, היא לא כמו הילדים הממזרים הקטנים של העולם בתקופתנו; אתם חושבים שתומאס קרא את הדיון האחרון בפורום על הנושא הזה? :) אווה מפליגה הרחק; שוב, לדעתי זאת מטאפורה מאוד עדינה לחלומות ודמיון...רק אני חושבת על אן שרלי? ואז כמובן, תומאס עם הדחפים הפדופיליים שלו: הטוב שבה הוא שדה החמניות שלי. שדה של פרחים- מתייחס לתמימות שעוד נותרה בנפשו של תומאס ובלהבלהבלה. ואז, בתהליך אכזרי, יורדים על אווה: היא נדחפת לתהומות של בושה ע"י אנשים שמלגלגים עליה. ילדה קטנה, כל החיים לפניה. אבל היא לא מאבדת את התמימות שלה: מתבגרת, אבל עם זכרון אחד של מילה טובה אחת היא תישאר כמו שהיא- מתוקה, תמימה- לאורך המפלצות, הכוונה אותם אנשים שוראים בה מוזרה, חריגה. זה זמן לעוד חלום-נועז אחד; לפני שהיא בורחת לעולם שלה, קרן גן עדן, נהרוג אותה עם הלב האוהב שלה- תומאס לדעתי מתייחס בעקיפין לתהליך ההתבגרות שלו...מילד תמים ומאושר הוא הפך למבוגר מדוכא שיודע שהעולם המתוק שחלם עליו לא קיים, וולט דיסני שקרן זקן וגנב זכויות יוצרים. בלב האוהב שלו הפיל אותו- וגם את אווה. עכשיו, בקשר לשם של אווה- הכוונה לדעתי היא לחווה, Eve... שהיתה הכי תמימה בעולם עד שנגסה מהתפוח, עד שהתבגרה; תומאס משתמש בה כמטאפורה לתמימות הכי תמימה שקיימת. אז, לסיכום, השיר הזה הוא בעצם ביקורת על הילדים-של-היום ועל תהליך ההתבגרות האכזרי שלהם. תומאס כבוגר מסתכל מתוסכל ונפעם על התמימות הזאת של אווה. ולשאלות:
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה.
] בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא!
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שאלות ספיישל:
1. מה דעתכם על הסולו של אמפו?
2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו?
3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים?
4. יוקה?
שבוע טוב לכולם!

Itay Simons

New member
המ

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? המ. לא סגור על זה
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? לודע..לא התלהבתי מהליריקה 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? אין עדיי
צריך להכיר אותו יותר 4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה. ] בשיר? לא רע, אבל זה כי זאת בלדה
אהבתי את אנט יותר כשהיא שרה בעוצמה :) 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? ממ פסדר 6. למי הייתם מקדישים את השיר? Oo 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא! המ...בטח כמו התמונה הזאת שהם הכינו...משו שייראה כמו משחק מחשב ארור
8. תנו ציון לשיר. 7 9. מה הייתם משנים בשיר? הייתי מוסיף....חיים
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?לודע.. שאלות ספיישל: 1. מה דעתכם על הסולו של אמפו? מציל קצת את המצב 2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו? הלך לנוח
3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים? תלוי באיזה שיר...והוא אחלה :) 4. יוקה? כפרעליו.
אבל גם הוא לא בולט יותר מדי..

jackmo

New member
קודם כל הפירוש שלך מדהים כל הכבוד

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הליריקה והאויירה בכללי 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? כמעת כל השיר 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? גאונות (?) 4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה. ] בשיר? טוב אבל לא הכי בשל 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? נותנים לה את הבמה להצליח היא רק צריכה להישרק בפרופורציות ושהכסף והתהילה לא יעלו לה לראש כמו טריה בקיצור שתישאר סוג של תמימה
6. למי הייתם מקדישים את השיר? אממ.. זה אולי טיפשי אבל לפעמים אני מסתכל על הכלבה שלי והיא ממש מזכירה את אווה במבט של החשיבה התמימות וכאלה 7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא! אממ.. בעל קסם גותי?
8. תנו ציון לשיר. 8.5 9. מה הייתם משנים בשיר? הוספת אופה לא תזיק 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שאלות ספיישל: 1. מה דעתכם על הסולו של אמפו? טוב... 2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו? 3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים? תלוי באיזה הקשר... בשיר הזה פסנתר 4. יוקה? מאמי^^

lacrimosa girl

New member
טרילילי.

1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
הפתיחה יפה. גם הקטע מעבר. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
היא חביבה, לא משהו 3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
^ 4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה. ] בשיר?
היא בסדר....קצת חסרה לי העוצמה שהיתה לטאריה אבל שיהיה. 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
איפהאיפהאיפה מרקו?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא!
בטח משהו בסגנון נימו 8. תנו ציון לשיר.
8 9. מה הייתם משנים בשיר?
מכניסה יותר אמפו ויוקה ומרקוווווו 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא?
הששש. שאלות ספיישל: 1. מה דעתכם על הסולו של אמפו?
נוראי
הצליל עצמו מעיק והכניסה שלו לא קשורה בגרוש ._. אכזב אותי 2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו?
3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים?
אני מעדיפה אותו על קלידים והרבה, כמו אושנבורן, אבל הוא חמוד על פסנתר :) 4. יוקה?
איפה הוא בשיר? זה בעיקר תומאס, אורקסטרה ואנט. כנראה זאת הסיבה ששחררו אותו ראשון...כדי שיכירו את אנט, הרי את נייט אנחנו מן הסתם מכירים
וד"א, תיקון לליריקה; הם שינו את הכתובת, הממזרים. http://www.nightwish.com/en/band/lyrics?id=68

lacrimosa girl

New member
^__^

כשכתבתי את זה ישב לידי איזה בחור אחד מי"ב ובהה בי ואח"כ בהה במסך וכולו כזה "מה לעזאזל היא מנסה לעשות??!!!
" ועכשיו הוא כאן והוא בוהה בי

Liquid Dreams

New member
אני אענה קצת אחרת../images/Emo9.gif

*פעם ראשונה שאני טורחת בכלל להגיבXD סליחה:X* אממ בדיוק היום היה לי שיעור היסטוריה משעמם אז ניתחתי גם
יצא לא ממש דומה, אז אני כן רואה טעם לפרסם את זהP: אז אני לא אענה על השאלות
שתי השורות הראשונות מתארות לנו את הסיטואציה בה מתרחשת השורה הרביעית, כלומר: אווה עוזבת את ביתה, סוג של אגם ברבורים - המרמז לנו שאווה היא כמו ברבור, טהורה, טובת לב, תמימה אולי - בזמן בוקר חורפי ומושלג. Kindest heart which always made me ashamed of my own- לבה הטוב של אווה תמיד גרם לאחרים להתבייש בעצמם, אולי גם לקנא בה על טוב לבה. בדרך כלל מצב כזה גורם לאנשים להתאכזר אל האדם הטוב ללא הצדקה, ואם זה העניין אולי זה מה שגרם לאווה לעזוב, כי לא היה לה טוב איפה שהיא הייתה בגלל האנשים האלו. נאמר שאווה הולכת לבדה אך לא בלי שמה, כלומר, היא בודדה ואין לה עם מי ללכת, אבל יש לה את עצמה. "אווה עפה הרחק, חולמת על העולם הרחוק מכאן"- ככה אני בוחרת לראות את שתי השורות הללו. אווה חולמת על עולם רחוק שבו יהיה לה טוב, שבו לא יתאכזרו אליה בשל שונותה.. היא מקווה להגיע לשם. "במשחק הילדים האכזרי הזה אין חבר שיקרא בשמה"- ילדים אחרים מתנהגים אל אווה בצורה משפילה, ונהנים מזה. זה משחק בשבילם, והעובדה שאווה היא הקורבן לא מזיזה להם ממש. אין לאווה אפילו חבר אחד שלא יתעלל בה ויאהב אותה כמו שהיא. "הטוב שבה יהיה שדה החמניות שלי"- חמניות, סאנפלאוור, פרחי שמשP: לדעתי זה אומר שכן יש מישהו שחושב שיש בה טוב, וסבור שהטוב שבה יוכל להאיר את חייו, או משהו כזה XP "Mocked by man to depthas of shame"- אני לא בטוחה איך לתרגם את זה, אבל המשמעות ברורה ומוכרת לי כל כך... הילדים ההם לעגו לאווה, עד כדי כך שאווה כבר לא מאמינה בעצמה, היא מתביישת במה שהיא, היא לא מאמינה שהיא באמת בסדר. מההכרות שלי עם המצב[דאמט.], לא משנה כמה יגידו דברים טובים וכמה יתכוונו אליהם, האמונה בהם לא תהיה קיימת. הדברים הטובים הם לא אלה שנצרבים, ואחרי שכבר הכניסו לאווה לראש שהיא לא מספיק טובה ושהיא גם לא תהיה מספיק טובה אף פעם, הכל שקע בתוכה והיא באמת מאמינה בזה. "ילדה קטנה עם החיים לפניה"- לאווה יש עוד את כל החיים לפניה,וכבר היא נחשפה להשפלות והתעללות מצד אחרים.. ילדים הם עם אכזר, ואווה סבלה המון בגלל זה. "For a memory, one kind word, she would stay among the beasts"- גם את זה אני לא בטוחה איך לתרגםXP אממ, אני חושבת שזה מנסה להגיד משהו כמו: לאווה יש תקווה עדיין שמישהו עוד יגיד לה משהו טוב על עצמה, והתקווה הזו היא שגורמת לה להשאר במקום הזה, עם האנשים[החיות לכאורה{אושלא}], שהיא כל כך לא רוצה להשאר איתם. "עוד חלום נועז"- אווה חולמת, מקווה ומאמינה שהכל עוד ישתנה, מה שלא כל כך נראה שיקרה... "בריחתה- קרן של עדן"- הבריחה שלה מהמקום בו היא סובלת תהווה עבורה רגע של עדן, של הרגשה טובה, של הקלה. "אנחנו הורגים דרך לבה האוהב"- הם פוגעים בה דרך עצמה, דרך הלב שלה.. אווה טובת לב ותמימה, ולכן כשמגיע מישהו ומעמיד פנים שהוא רוצה להתחבר איתה, היא מאמינה לו ונותנת לו להתקרב אליה, אבל לבסוף הוא פוגע בה מקרוב, או משהו:X [כל פעם שכתבתי "אווה" רציתי לכתוב "אני" 0.0] טוב, זהו:X לדעתי זה יצא עילג למדיXP תוך כדי העתקה מהדף שיניתי הרבה את הניסוחים שיצאו ממש גרועים על הניירXP

lacrimosa girl

New member
אינטרפטציה

אין לי מושג איך לתרגם את זה...סוג של פרשנות. אני חושבת. O_O

blacknwhite

New member
דבר ראשון-../images/Emo24.gif

סתם ככה, כי בא לי
דבר שני- גם הניתוח שלך (למרות שלא מאוד שונה משל עלומה באמת) מדהים. כל הכבוד לשתיכן! דבר שלישי- לא יצא עילג. ממש לא.

Liquid Dreams

New member
זה כי שיניתיXP

היית צריכה לראות איך כתבתי על הדף.. משהו נוראי>-> שיניתי כל כך הרבה דבריםXD ככה זה כשמקשיבים בהיסטוריה ומתעמקים תוך כדי בשיר בניסיון להוציא ממנו את המיץ 0.0

Super Alonit

New member
כמה צפוי.../images/Emo6.gif

ורגע, רגע! מה זה עלילות השווא האלה על וולט דיסני, גאון הדור?! מה זה הזילזול זה? הוא נפש טהורה ואומנותית במיוחד.
אה, כן,
שאלות!
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר? הוא קסומי. 2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם? A kindest heart which always made Me ashamed of my own ו- For a memory of one kind word She would stay among the beasts 3.מה המשמעות של השיר עבורכם? לפני הפרשנות שלך לשיר לא היה לי מושג... ובתכלס, תומאס הידרדר!
מה, נגמרו לו הרעיונות לליריקה? או שרק לי זה מזכיר את נימו? איווה מפליגה לאנשהו, נימו מפליג לו הביתה, נימו מזיין את השכל על השם שלו, או משהו, ואיווה לא עוזבת בלי השם שלה ובשניהם יש אסוציאציות חורפיות- בנימו גשם ופה חורף. יאללה תומאס, אתה מוזמן למצוץ לי אם זה הכיוון של הליריקה שלך!
4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה
] בשיר?
הוא יפה ומתאים לשיר. 5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר? המפ. מוזיקת רקע קסומה להפליא. אבל הם אהבלים בכל מקרה. 6. למי הייתם מקדישים את השיר? לטאריה?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה? כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא! תהיה בו אנט. איכס.
ועכשיו ברצינות, אני מדמיינת נחל קפוא וקסומי, עם ברבורים לבנים, הכל מכוסה שלג, וילדה עם שמלה לבנה הולכת שם. בהתחלה הכל קסום ומופלא אבל בבית השני מתחילה סופת שלגים, נו, כי רואים שהמצב שלה מתחיל להיות פיכסה. ותהיה את הלהקה איפושהו בשלג, אנאערף. הנה! שוב אסוציאציות לנימו! גם הוא היה בשלג! הא לכם! 8. תנו ציון לשיר. אני עדיין בשברון לב מאז עזיבתה של טאריה, אז 8 על הקול של אנט, 3 לתומאס על הליריקה, ובתכלס המוזיקת רקע קסומה להחריד אז מגיע לה 10- ממוצע: 7. יצא לי מס' עגול
9. מה הייתם משנים בשיר? את הליריקה העקומה הזאת! והייתי עושה אותו קצת יותר כייפי, הוא כזה מתוק ונמרח, אין בו שום עוצמה בסוף, כמו שבד"כ יש בשירים של נייט. 10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? Epica- Blank Infinity.
שאלות ספיישל!
1. מה דעתכם על הסולו של אמפו? הא? היה סולו של אמפו? כי אני שמעתי קצת רעשים ברקע ואנט. 2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו? הו, הוא במיטה שלי, חכי אני אקרא לו.
3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים? הוא אחלה, אבל על הליריקה מגיעה לו כאפה. :] 4. יוקה? הוא לא קיים בשיר... טוב נו, רק קצת, לקראת הסוף. כפרעליו. :] ובתכלס! שיר טוב, אבל אבל... אני צריכה את הזמן שלי כדי לעכל אותו.

למעלה