lacrimosa girl
New member
../images/Emo29.gif השיר השבועי לאזוכרת איזה מספר ../images/Emo29.gif
הערות העורכת: המחשבים בבצפר סאקס. והיה לי יום חרא עד עכשיו אז מצטערת מראש. אז ככה: השיר השבוע הוא שיר מאוד, מאוד שנוי במחלוקת. אני מבקשת לא להדרדר לפסים אישיים נגד כל אדם שהוא. ונכון, השיר השבועי הוא
Eva
קישור לליריקה: http://www.nightwish.com/en/band/lyrics?id=70
הפרשנות שלי לשיר: חשבתי שזה במקום, אתם מוזמנים לסלוח לי ולדלג לשאלות אם אין לכם כוח לקרוא את זה. השיר מתחיל בתיאור מצב- בוקר, מוקדם, שלג חרישי, זריחה דוממת, ורש של כל שם אחר- לדעתי הכוונה לחלום-של-בוקר, אווה עוזבת את נחל הברבור שלה/ברבור הנחל- הכוונה לדעתי היא לדמיון...במשך כל השיר, אווה מוצגת לנו כילדה מאוד שונה- אין לה חברים;היא תמימה ומתוקה וחולמת. הלב שלה הוא התמים ביותר, הנחמד ביותר שגורם לי, תומאס, הצופה, להתבייש בעצמי. היא הולכת לבד- כנראה לבצפר או משהו, אני יודעת? אבל לא שוכחת מי היא; בעולם הזה שילדים בני שמונה מדברים על סקס כאילו הם בני 18 [זה בשבילך, אלונה;] היא תמימה, חולמת, לא מודעת, לא בוגרת, אבל לא שוכחת מי היא. והפזמון- מספר לנו עליה עוד קצת: היא עפה, הכוונה כנראה מדמיינת, חולמת את העולם, במשחק הילדים באכזרי הזה אין לה אף חבר שיקרא בשמה...היא לבד, היא לא כמו הילדים הממזרים הקטנים של העולם בתקופתנו; אתם חושבים שתומאס קרא את הדיון האחרון בפורום על הנושא הזה? אווה מפליגה הרחק; שוב, לדעתי זאת מטאפורה מאוד עדינה לחלומות ודמיון...רק אני חושבת על אן שרלי? ואז כמובן, תומאס עם הדחפים הפדופיליים שלו: הטוב שבה הוא שדה החמניות שלי. שדה של פרחים- מתייחס לתמימות שעוד נותרה בנפשו של תומאס ובלהבלהבלה. ואז, בתהליך אכזרי, יורדים על אווה: היא נדחפת לתהומות של בושה ע"י אנשים שמלגלגים עליה. ילדה קטנה, כל החיים לפניה. אבל היא לא מאבדת את התמימות שלה: מתבגרת, אבל עם זכרון אחד של מילה טובה אחת היא תישאר כמו שהיא- מתוקה, תמימה- לאורך המפלצות, הכוונה אותם אנשים שוראים בה מוזרה, חריגה. זה זמן לעוד חלום-נועז אחד; לפני שהיא בורחת לעולם שלה, קרן גן עדן, נהרוג אותה עם הלב האוהב שלה- תומאס לדעתי מתייחס בעקיפין לתהליך ההתבגרות שלו...מילד תמים ומאושר הוא הפך למבוגר מדוכא שיודע שהעולם המתוק שחלם עליו לא קיים, וולט דיסני שקרן זקן וגנב זכויות יוצרים. בלב האוהב שלו הפיל אותו- וגם את אווה. עכשיו, בקשר לשם של אווה- הכוונה לדעתי היא לחווה, Eve... שהיתה הכי תמימה בעולם עד שנגסה מהתפוח, עד שהתבגרה; תומאס משתמש בה כמטאפורה לתמימות הכי תמימה שקיימת. אז, לסיכום, השיר הזה הוא בעצם ביקורת על הילדים-של-היום ועל תהליך ההתבגרות האכזרי שלהם. תומאס כבוגר מסתכל מתוסכל ונפעם על התמימות הזאת של אווה. ולשאלות:
1. מה אתם הכי אוהבים בשיר?
2. מה מהליריקה הכי נוגע בכם?
3.מה המשמעות של השיר עבורכם?
4. מה דעתכם על הקול של אנט [לא טאריה.
] בשיר?
5. מה דעתכם על שאר חברי הלהקה בשיר?
6. למי הייתם מקדישים את השיר?
7. אם היה לשיר קליפ, איך הייתם רוצים שהוא יראה?כנראה שיהיה לו, זה הזמן להתנבא!
8. תנו ציון לשיר.
9. מה הייתם משנים בשיר?
10. איזה שיר אתם רוצים שיהיה בשבוע הבא? שאלות ספיישל:
1. מה דעתכם על הסולו של אמפו?
2. לאן לעזאזל נעלם מרקו, ואם אתם יודעים גלו לי עכדי שאוכל ללכת לחטוף אותו?
3. מה דעתכם על תומאס בשיר? איך אתם מעדיפים אותו, פסנתר או קלידים?
4. יוקה?
שבוע טוב לכולם!
הערות העורכת: המחשבים בבצפר סאקס. והיה לי יום חרא עד עכשיו אז מצטערת מראש. אז ככה: השיר השבוע הוא שיר מאוד, מאוד שנוי במחלוקת. אני מבקשת לא להדרדר לפסים אישיים נגד כל אדם שהוא. ונכון, השיר השבועי הוא