אני רוצה שלא יהיה לי אכפת ...

boringvered

New member
../images/Emo41.gifאז עוד כמה דברים (ארוך)

קודם כל תודה רבה רבה רבה רבה רבה לכל מי שענה וחיזק והציע. כל השבוע הייתי בבאסה נוראית, ניסיתי כל הזמן להפסיק לחשוב על זה אבל זה לא עבד ולפחות היה לי אתכן, ויכוךתי לפרוק, לספר ולהתבטא ולקבל תגובות חמות ותומכות, כי באמת, הדבר שהייתי הכי זקוקה לו זה מקום לפרוק כי היה לי כל כך הרבה על הלב. אז תודדדדההההההה !!!! רציתי גם להתייחס לכמה דברים - שקלתי להפעיל את מכשיר ההקלטה של הטלפון בזמן השיחה וכמעט כמעט עשיתי זאת... אבל הוא מאוד נזהר בלשונו. עובדה שהוא לא אומר לי בפנים את נושא השעות כי הוא יודע שיש כאן עניין אתי, ושזה לא חוקי למנוע התקדמות מקצועית של אדם שהוא בעצמו מודה שהוא עובד טוב אך ורק בגלל שעות העבודה שלו. למרות שאני ממש לא רוצה להיכנע לתכתיב של מתן יותר שעות עבודה, אני מנסה לחשוב על איזשהו מצב ביניים. יש לי שתי אחיות שעובדות בהייטק ושתיהן אמהות. אחת מהן עובדת יותר מידי שעות, עמוסה, נוסעת המון בדרכים, ולא מעריכים בכלל בעבודה את מידת ההקרבה שלה שהיא בעצם העובדה שהיא בקושי רואה את הבת שלה. השניה היא אמא לשני בנים ואתמול כשדברנו היא אמרה לי שחבל שהיא לא ידעה אז את מה שהיא יודעת היום - כשהיא חזרה לעבודה לאחר הולדת הילד השני הסתבר לה שהיא הודחה מתפקידה כמנהלת צוות וזה למרות שלפני לידת הילד השני למרות שהייתה אם, נתנה המון שעות לטובת החברה בה עבדה. מאז, היא אמרה לי, היא הבינה באמת מה חשוב - וזה לא העבודה. אז נכון שהיא עובדת עדיין די קשה, אבל היא הקציבה יומיים בשבוע לעבודה עד 6-7 ושאר ימי השבוע היא יוצאת עד 4:30- וזה כשלפני כן הייתה יוצאת רק בסביבות 9-10 בערב הבייתה. הסתירה שהחברה נתנה לה פקחה את עיניה. היא גם אמרה לי אתמול שהיא מקנא בשעות העבודה שלי והאמת שאני ממש שמייחה שיש לי כאלו שעות ובאופן יחסי לאמא עובדת אני מבלה די הרבה עם הילדה. מה שהיא הציעה לי זה לתת יום אחד בשבוע של יותר שעות ולציין את זה כדרך אגב לבוס כדי שידע. גם רועי אמר שהוא יכול לעבוד יום אחד בשבוע מהבית אחה"צ ולקחת את גולי הבייתה. בקיצור, יש לי את האלטרנטיבה ואני אשקול את השימוש בה. בכל מקרה גם טרחתי להגיד לבוס באותה שיחה כשהוא שאל אותי בנושא השעות מה אני עושה אם צריך להישאר יותר - שכבר היה מקרה אחד של תקלה כללית שרק אני הייתי שם כדי לטפל בה אז בגלל שאני אחראית ביקשתי מבעלי שיקח את גל הבייתה כי אני לא יכולה לצאת, וגם כ'דרך אגב' סיפרתי לו שבעלי היה זה שנשאר שבועיים עם הילדה כשהייתה חופשה של המשפחתון... יש גם את הפאקטור של הזמן... ואילוצים... בתכל'ס הוא לא נתן החלטה סופית לגבי שום דבר, הפרוייקטים בינתיים בעיקר בשלב הדיבורים, ואולי הוא עוד ירגע... לא יודעת, לא אוהבת ספקולציות... בכללי, אפשר לשלב את העבודה עם הילדה בעיני גם במצב הנוכחי ואם צריך מתן שעות חריג זה לא דבר שלא ניתן אם זה לא על גדר הקבוע.... אבל קטונתי... וזהו - הילדה רוצה מיים ואני מסיימת את המונולוג כרגע
תודה ו
ות

dorlim

New member
../images/Emo24.gif (ארוך!)

הכלל הראשון ביחסי ציבור הוא לספר על מה שעשית, גם אם זה נראה טבעי/שולי וכו'. לכן חשוב מאד שסיפרת לבוס על אותם שבועיים בהם רועי לקח חופש מהעבודה והיה עם גל בבית
את צריכה להמשיך וליידע אותו בכל מעשה שכזה. אספר לך סיפור מנקודת מבט של מנהלת שלאחרונה נתקלה ב"בעיית אם עובדת" - יש לנו עובדת נהדרת, אחת הטובות בצוות שלה, שמאז לידת ביתה היא עובדת שעות מצומצמות ביותר ומחסירה המון (לצערי הילדה חוטפת כל וירוס שמסתובב באיזור), כתוצאה מכך ולמרות היכולות הגבוהות של אותה עובדת, לא ניתן לקדם אותה . יתרה מכך, לאחרונה היה צורך להבהיר במדויק מהן שעות העבודה שלה והתקבלה החלטה משותפת שהיא תוריד את אחוז המשרה שלה. ולמה סיפרתי לך את זה? כי אם חשוב לך להתקדם בעבודה (ואני מבינה שזה חשוב לך!) את צריכה לדעתי לשקול מאד בחיוב את האפשרות שהעלת להישאר יום עבודה אחד (לפחות) עד מאוחר. כאמא צעירה בעצמי, וכבעלת תפקיד שלא פעם דורש הרבה מאד שעות עבודה, אני יכולה לספר שמאחר והקידום המקצועי חשוב לי מאד, מצאתי את הפשרה בבית איך לתמרן בין שעות העבודה לשעות הבית בעיקר באמצעות חלוקה עם הבעל. למען הגילוי הנאות - שני נמצאת אצל הוריי והם עוזרים לנו המוווון וגם אחותי עוזרת. אבל כשנעבור דירה הסידור יתבסס כולו על חלוקה ביני ובין בעלי. בהצלחה

boringvered

New member
תודה על נקודת המבט השניה (שוב ארוך)

בכנות, אני מבינה שיש בעיה עם שעות אם, אבל מה שאני חייבת לציין זה שאני עובדת 8 שעות ביום ובאמת משתדלת לא להחסיר, והאירוניה היא שגם מנהל הרשת שלנו נותן 8 שעות ביום, הצרה היא שאני מתחילה מוקדם ומסיימת מוקדם ותמיד תמיד יש בעיה דווקא עם זה. יום העבודה במקום עבודתי הוא 8.5 שעות למשרה רגילה, 7.5 למשרת אם מניקה (אצלינו עד גיל שנה ואני לכן בקטגוריה הזו), ו- 8 שעות למשרת אם עם ילד עד גיל 13. מנסיון העבר, ברוב הימים אין הצדקה להשארות של יותר שעות... וזה מנסיון מעשי... הצרה היא איך שמסתכלים על זה ... אבל כן, אני שוקלת הוספת שעות יום בשבוע, אבל יש לי בעיה שנושא השעות מעולם לא הועלה בפני ואין לי מושג למה התכוון הבוס כאשר התלונן על זה בפני מנהל הרשת - האם הוא רוצה אותי בזמינות של 100%, או מספיק לו שהוא ידע שמידי פעם אני יכולה לתת יותר שעות, או שהוא רוצה שאני כל יום אצא בחמש... וגם, האם הוא באמת התכוון שהוא יקדם אותי אם אני אתן יותר שעות, או שהוא סתם אמר דברים להשתיק את מנהל הרשת... הכל מאוד לא ברור מפני שלא נאמר לי מפורשות... תודה על הפרספקטיבה שלך - בהחלט חשוב לי לראות את זה מנקודת המבט הנוספת. ורד

rona25

New member
ובהמשך למה שורד כתבה../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

תקראו את הדיון הבא בפורום להיות הורים אני מאוד מסכימה עם אחת הכותבות שיש לה גישה נכונה לדעתי שכאשר מביאים ילדים, יש צורך שבו אחד מבני הזוג עושה HOLD בקריירה שלו לכמה שנים לטובת גידולם בעוד השני רץ קדימה ומתפתח מבחינה מיקצועית אצלי זה מאוד מאוד נכון ואני זו שעשיתי את הבחירה הזו מתוך מחשבה שבגיל 40 אני אבצע את הפריצה קדימה מבחינת קריירה ופיתוח אישי אני מכירה גם מצב הפוך של שכנים בבנין שלי בו הבעל לחלוטין הוא זה שנמצא כרגע ב HOLD ןמרוצה מאוד מבחינת עבודה, ואישתו זו שמביאה את המשכורת היותר גבוהה וכמובן שועטת קדימה וכל הצדדים מרוצים
איך זה אצלכן אגב?

odeia

New member
../images/Emo124.gif נצל"ש ענייני קריירה ../images/Emo124.gif

אז אחרי שסיפרתי שאני פותחת בקריירה עצמאית (בשילוב עם שכירה) הגעתי לשלב קניית התוכנות המתאימות. כרגע אין לי אפשרות כספית. מי שיש לה או יודעת על מישהו שיש לו תוכנת חשבשבת ו/או עצמאית, שהוא לא משתמש יותר ומוכן לתת או למכור במחיר זול ביותר, אשמח לדעת על זה. תודה מראש ושבוע טוב.

למעלה