בנוסח הבית

the xecutioner

New member
על קאמל שמעתי...

למישהו יש עוד המלצות על דברים בסגנון? אפילו שרק מזכירים..

זאת קצת בעיה...

כי הפלויד לא היו פרוג. בוודאי לא ב-DSOTM ו-WYWH. נסה להקות עכשוויות, מהשנים האחרונות: רדיוהד, סיגור רוס...

the xecutioner

New member
אני מכיר כל דבר ודבר שרדיוהד הוציאו

ואף פעם לא הבנתי מאיפה מגיעה ההשוואה שלהם לפינק פלויד

אני לא משווה ביניהם בדיוק...

ניסיתי לחשוב על שמות של להקות שעושות מוסיקה "אטמוספירית", במובן של יצירת אווירה מסויימת, והעברת המסר דרכו, יותר מאשר דרך המילים או דרך מבנה קובנציונלי של שיר פופ + גם השענות על כלים אלקטרוניים, על חשבון חטיבת הקצב המסורתית.

pink floydror

New member
המממ

ההשואה בין פינק פלויד לרדיוהד בהחלט דיי מוזרה, כי זה לא שרדיוהד חדשניים במידה מפתיעה ושלא היו דומים להם לפני כן.. הם בסך הכל שילוב של כמה סגנונות ביחד אבל לא משהו מיוחד מדיי , לומרות שהם אחלה להקה. משהו דומה לפינק פלויד..? לא נראה לי שיש כל כך...המליצו לך על אווזת השלג ועל Moondance, ואני לא מוצא שום קירבה בינהם ובין פינק פלויד .. לומרות שהאווזה זה אחד האלבומים האהובים עליי, זה משהו שונה לגמרי לדעתי.. הדבר היחיד שיכול להיות דומה זה להקות שהושפעו מפינק פלויד בתקופה יותר מאוחרת עם סממנים שממש מוכיחים השראה מפינק פלויד, אבל רוב להקות אלה לא מוכרות במיינסטרים כיום (לצערי הרב) מה שכן אני יכול להמליץ לך עליו זה על הלהקה "רוקפור" שאמנם לא נשמעת כמו דארקסייד וויש, אבל אם תקשיב/י לאלבומם הראשון של פינק פלויד The Piper at the gates of down (או שכבר הקשבת?) בכל מקרה, זה נשמע ממש כאילו לקחו את הדיסק ועיברתו אותו, השפעות ניכרות ואתה בטוח שאתה נמצא בתקופה הפסיכודלית של שנות ה60 (בדיעווד גם הבנתי שזה מה שרוקפור ניסו להשיג תוך כדי שימוש בכלים ואופן הקלטה מאותה תקופה).

רדיוהד

הם להקה ענקית ששינתה את המוזיקה של שנות התשעים והשפיעה כמעט על כל הרכב רוק שהקליט אחריה, היא לא סתם 'אחלה להקה' אבל אני לא רואה את הקשר לפינק פלויד, רבל סיגור רוס לעומת זאת הושפעו מפינק פלויד ומאד מומלצים. כל הקטע של רוקפור זה לנסות להביא סאונד פסיכדלי כמו בשנות השישים ואגב יש להם גירסאות לשירים מpiper ויש להם הופעה בצוללת בירושלים עוד שבועיים. ל-fact records למי שמכיר, חברת תקליטים ירושלמית זצ"ל, יש כמה דיסקים של space music ממש מגניבים. גם דיויד בואי הושפע מאד מpiper ומומלץ.

נראה לי שהתכוונתי ל- 'אבל'

סיגור רוס, אם אתה לא מכיר, הם להקה שעושה מוזיקה שהטקסטים הם מין ג'יבריש הזוי כזה

ממה שאני יודע זה לא איסלנדית

אבל זה לא מקור מוסמך, בכל מקרה הם ממש טובים, יש להם כל מיני קטעים שהם מנגנים על חשמלית עם קשת של כינור ויוצרים כל מיני סאונדים מגניבים

the xecutioner

New member
אמממ

"רבל סיגור רוס לעומת זאת הושפעו מפינק פלויד ומאד מומלצים" לא חשוב :) בקיצור איך כותבים את זה...?

תותחים ש

עובדים בימים אלו על אלבום רביעי באולפן שלהם באוקספורד. לגביי פלויד מסכים עם ציףציף- מוזיקה אחרת וצלילים שונים, סגנון חדשני אטמוספרי דומה. גם הגישה העוקצנית- בונו, סולן להקת יו.2 , סיפר בראיון למגזין Q, שבמהלך נסיונו לשכנע ראשי מדינות לוותר על החוב של מדינות העולם השלישי, הגיע לאחד ממוקדי הכוח: יו"ר ועדת התקציבים של הבית הלבן. היו"ר התברר כמעריץ של רדיוהד והתעקש לפתוח את השיחה הרת הגורל בדיון האם האלבום OK Computer עדיף על The Bends או להיפך. תום יורק, סולן רדיוהד, קיבל את הבשורה בתמהון: "מה, גם אנשים רעים אוהבים את המוסיקה שלנו?", שאל

מה עם...

Yes - Fragile ?? דיסק מעולה. ודי בסגנון, זה הכי קרוב ששמעתי... אתה יכול לנסות גם את King Crimson - In the Court Of The Crimson King עוד דיסק מעולה :)

אם כבר אם הכי מזכירים לי אותם

ושימו לב לניק שלי
... בהשראת השיר הראשון והאהוב באלבום של קרימסון.

יש גם להקה סקנדינבית בשם mum

שעושה מוזיקה שמיימית כזאת שמושפעת מסיפורי אגדות סקנדינביים, עם כל מיני שטיחי קלידיםשמימיים כאלה - מומלץ בחום, לדיסק קוראים finally we are no one

pink floydror

New member
לא יודע ..

לדעתי היא לא חידשה כל כך.. המשפיעה העיקרית על הרכבי הרוק מתחילת שנות ה90 היא מטאליקה לדעתי ללא ספק..אבל פה זה כבר הסתכלות אישית והכל. וגם פרג'יל וגם אין דה קורט ממש לא מזכירים לדעתי את פינק פלויד כל כך..אולי אין דה קורט טיפה, אבל לא באופן השוואתי.

למעלה