בנות יקרות שלי! אני זקוקה

ufffnick

New member
נראה לי שיש מקום...

לפתוח את פינת הטיפ היומי בענייני משחקים. וכחובב מושבע של המון משחקי מחשב, עתיקים ומודרניים, נראה לי שאני יכול לסייע. השיטה העיקרית היא לדאוג שכצב ההכנסות וקצב ההוצאות יהיו על הרמה הגבוהה ביותר, וזאת מבלי לפגוע בפיתוח ומימדיו של הצבא. לדוגמא, הקצב האידיאלי להכנסות זהב מושג בבניית הטירה המרכזית קרוב ביותר למכרה, ושישה עבדים הולכים ובאים מהמכרה אל הטירה. שישה בדיוק זה המספר לקצב הכנסה הגבוה ביותר, בלי שאף עבד ממתין בכניסה למכרה, ואף עבד לא חוסם את האחר. כריית עצים בדיוק אותו העיקרון, רק שיש לשים לב שרמת הביקוש לעצים נמוכה יותר. בבניית צבא חשוב לרוץ כמה שיותר מהר את היחידות ה"חזקות" לדאוג שבפתיח יוחזק צבא מינימלי (מיד אפרט לאיזו מטרה) ויש לדאוג לפיתוח. פיתוח נעשה בעזרת מבני "טכנולוגיה" שמשדרגים יחידות קיימות ומאפשרים גישה לחזקות יותר. מומלץ קודם לבנות את מבני הטכנולוגיה שמשפרים את היחידות המינימליות ואח"כ את אלה שמאפשרים גישה ליחידות המתקדמות. בנוסף, כדי לא לפגוע באיזון הכלכלי, יש לבנות את המבנים ולבצע את השידרוגים אך ורק ליחידות בהן נעשה שימוש, ישנם המון יחידות שאין להן שימוש קבוע. מומלץ לבנות מערכת צבאית מעורבת, לדוגמא מספר פרשים, מספר קשתים ומספר רגלים שמאחוריהם יהיו קוסמים (המרפאים אותם באופן אוטומטי). ממש כמו בצבא מציאותי. כמו כן מומלץ לבנות מבני הגנה ותצפית, להשתמש במרגלים הבלתי נראים וכן בקסמים שדמויות משנה מאפשרות את הצבא המינימלי ההתחלתי בונים לשתי מטרות עיקריות, הגנה על הקיים, ולחיפוש אחר מקומות כרייה חדשים. כמו כן יש לשים לב שה"מנהיג" שאיתו כל המשחק מתנהל, אפשר לאמן ולקדם. כל קרב שהוא מעורב בו הוא מקבל נקודות "נסיון" (xp), שאיתן רוחש קסמים חדשים או מחזק קסמים קיימים (מומלץ מאוד להשתמש בהם). לכן, ממש בתחילת המשחק מומלץ לשלוח אותו יחד עם צבא קטן ברחבי המסך (רחוק מהאויב) כדי להלחם בשודדי דרכים ויצורים מיסטיים אחרים (הנחשבים למסוכנים פחות מהאויב) כדי שיוכל להתקדם ב"נסיון" שלו. בסופו של דבר מי שיש לו מנהיג עם רמת "ניסיון" גבוהה יותר, הסיכוי שלו לנצח גבוהה יותר זאת מאחר ויכולות המנהיגות שלו גבוהות יותר והם משפרים את יכולות היחידות הצבאיות הקרובות אליו בשדה הקרב. שיהיה בהצלחה. בלי קשר, יצרני המשחק הוסיפו סאונד מאוד משעשע, אם את "מטרידה" כל יחידה בשדה, מה זה מטרידה? לוחץ לבחירה שלה בקליקים מהירים הרבה פעמים, אז במקום משפט הפניה שלהם אלייך (השולטת במשחק) הן מתחילות לפלוט משפטים מאוד מצחיקים. לדוגמא, בזן שמייצג את העולם התחתון, ישנה דמות שבין שאר המשפטים שלה אומרת "i can see dead poeple". ככל שתטרידי אותן יותר כך תשמעי יותר מהמשפטים שנשתלו שם (סה"כ 5-6 לכל דמות). תכונה זו אופיינית לכל הסידרה הזו של blizzard הכל מהראשון, דרך starcraft ועד לנוכחי. תהני

למעלה