דבי!!!!!!

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
../images/Emo32.gifדבי!!!!!!

זוכרת שדברנו על רופאי שיניים ורופאים? את חייבת לראות את ההודעה הזאת-אפילו אני התרגזתי. שן בינה

debby12

New member
מנהל
אכן מרתיח

עניתי שם. נדמה לי שהפורום ההוא הוא פורום התמיכה במבקבקות - אז לא מתכוונת לחזור לשם לקרוא את הגידופים....

אני לא מבינה

עקרו לי שתי שיני בינה (בגלל שהן גרמו לי לדלקות כל הזמן - אין לי מספיק מקום בחיך בשבילן) ולא קיבלתי אנטיביוטיקה אחרי... פשוט גירגרתי עם מי מלח פעמיים ביום - וזאת היתה ההמלצה של הרופאה

nubi

New member
תאמיני לי

גם אני לא מבינה. אבל האנטיביוטיקה זה הבעיה הקטנה של הרופא הזה. (אמנם אני אחראית על פרקי ההריון וההנקה-אני מעבירה את זה לסטודנטים, אבל זה לא אומר שרופא שיניים, ועוד כירורג, לא אמור להתעדכן בספרות ולדעת מה בטוח ומה לא בהנקה).

mise

New member
למה עוקרים שיני בינה?

פעם ראשונה שאני נתקלת בזה..

אם פי 3

New member
חלק עוקרים

"סתם כי אין בהן תועלת" חלק - כשמתחילים חורים - וזה קורה הרבה בגלל המיקום הקשה לצחצוח (אם כי לא הבנתי למה לא לעשות סתימה כמו בכל שן אחרת) ולפעמים - הן צומחות עקום, כי כבר אין כל כך הרבה מקום בלסת, וגורמות לכאבים רבים - שיכולים להמשך שנים (בהפסקות, למזלי).

swann

New member
כנראה שלא. ע"פ הצילומים אין שורשים.

ואני כבר לא ממש ילדה.

debby12

New member
מנהל
רגע - זה מעיד משהו על הבינה?

סתאאאאם מתרשעת בהומור ציני.

mise

New member
כתבתי הודעה ארוכה

והיא לא נקלטה וגם נמחקה בנוסף לכל! טוב. אז ככה: לפי ד"ר עמרי אמודי, swann היא דוקא אשה מתקדמת, אנחנו הנחשלות. מעניין מי הגה את הביטוי "שיני בינה" ובכלל, למה הן צומחות דוקא בגילאים האלה ומה ההבדל בין אדם שצומחות לו בגיל 17 לזה שצומחות לו בגיל 25 לזה שצומחות לו בגיל 45. לי צומחת שן בינה כבר ארבעה ומשהו חודשים, או יותר. זמן קצר לאחר לידת בני. היא עושה בי שמות. בהתחלה חשבתי שזה פצע. כשזה התחיל, לא יכולתי לדבר ברור ובקושי לאכול. לפני זמן, כשנגעתי שם, פתאום גיליתי שן מבצבצת, חמודה. מנסה לפלס את דרכה מהחניכיים. גיליתי גם שיש לי שן בינה אחת שצמחה כנראה בלי שהרגשתי ונותרו לי עוד 3 (כולל זו שמתעללת בי כעת). לפחות יש סולידריות עם הילדים, אם כי, אני לא בטוחה שמדובר באותו סוג ועוצמה של כאב.

כמו קיסרי ...

חלק בגלל סיבה רפואית (אצלי, למשל לא היה מקום בלסת לשיניים בצד שמאל לצמוח, ולכן הן עשו לי דלקות מטורפות בחניכיים, עם חום מאוד גבוה לשבועות כל פעם, ולכן בסופו של דבר אחרי שנתיים בחרתי לעקור אותן). לעומת זאת הרבה אנשים וגם רופאים שעושים זאת כי "לא צריך אותן" אבל אני לא מאמינה בזה, זה כמו ההצעה שהיתה בזמנו להוציא לכולם את התוספתן.... פעם אפילו רופא אחד הסביר לי שמבחינה אבולוציונית השיניים הללו לא נחוצות לנו, וזה עוד דבר שהזכיר לי את הקיסרי עם כל הנימוקים הפסבדו-מדעיים/אבולוציוניים ללמה זה מקדם את המין האנושי... אני לא רופאת שיניים אז זה לא מוסמך, אבל בהחלט צריך סיבה ולא אמורים לעקור סתם נ.ב. נזכרתי פתאום במשהו שאריק איינשטיין סיפר פעם על איך הוא זייף דלקת תוספתן בשביל גימלים ועשו לו את הניתוח, ונזכרתי גם באנשים שהיו איתי בצבא והוציאו שיני בינה מאותה סיבה (3 ימים לשן). תמיד חשבתי שזה הזוי. והיום אחרי שעקרו לי שתיים אני יכולה להגיד שלא הייתי צריכה שלושה ימי חופש להתאושש, זה לא באמת נורא. עוד נ.ב. לאם דניאל - עד כמה שאני מבינה לא צריך אנטיביוטיקה מונעת, מספיק לגרגר עם מי מלח. חוץ מזה תבקשי מהרופא/ה שיתפור את החניכיים מה שעוזר לאזור להתאחות מהר יותר, ולהיות פחות חשוף לדלקות

nubi

New member
זה לא מדויק

היום אף אחד לא עוקר שיני בינה "כי לא צריך" (אני מדברת מהצד הרפואי). אצל הרבה אנשים שיני בינה בוקעות לא במנח נכון (למשל עם "הפנים" לכיוון הלחי, ואז הן פוצעות את הלחיים בכל לעיסה). לפעמים שיני בינה הן "חצי כלואות", כלומר הן לא בוקעות בשלמותן לחלל הפה ואז מצטבר אוכל ברקמה הרכה העוטפת את השן ומתחילים זיהומים וכאבים קשים. לפעמים בשיני הבינה יש חורים עמוקים. אני אישית (וכמוני יש הרבה רופאים) מטפלת בשיני בינה-אם צריך. רק אתמול עשיתי סתימה די עמוקה לבחורה שמשתמשת בשיני הבינה שלה. אם מדובר בשיני בינה שמשמשות חלק מהסגר והאדם משתמש בהן-אז לא ממהרים לעקור. אם אלו שיני בינה ש"עושות צרות"-אז כמובן שעוקרים.

הילהל

New member
לי יש את כולן

כל פעם שיצאה אחת הרופא עשה צילום, בדק שהיא יכולה להתקיים בסדר בפה, והשאיר אותה. סבלתי קצת מכאבים ודלקת בזמן הבקיעה - קיבלתי אנטיביוטיקה ומשככי כאבים. ויש לי את כל שיני הבינה איתי. האם זה עושה אותי נבונה...?

debby12

New member
מנהל
או - טוב שאת פה נובי

אפשר לקבל ייעוץ שיניים
לי היה את המצב הזה של חצי כלואות - הן בקעו באלכסון ואכן התחיל לי זיהום כזה (כאב קשה זה קצת מוגזם - זה הציק). קיבלתי אנטיביוטיקה ואמרו לי ש"חייבים לעקור כי זה ממילא יחזור". זה עוד היה בתקופה בחיי שבה עשיתי כל מה שרופאים המליצו פחות או יותר. ועוד יותר לצערי - הייתי בלימודים בחו"ל רחוקה מרופא השיניים שעליו אני סומכת. סירבתי בנימוס להצעה לעקור את שתיהן במכה כנהוג בארה"ב (בן דוד של בעלי נפטר ככה - עקרו לו 4 שיני בינה בבת אחת - כמו שנהוג באמריקה כדי לחסוך זמן כיסא - הגוף שלו נכנס לשוק והוא נפטר. הוא היה בן 19. ולכן זה לא היה נראה לי רעיון טוב). למרבה הצער זה הסתבך לכדי dry socket וזה באמת היה כאב קשה. בטלפונים חוזרים לרופא הוא אמר לי "זה שום דבר. זה כואב כשעוקרים שן - מה לא ידעת?". אחרי שבוע של סבל קשה הוא הסכים לראות אותי שוב ואז אבחן את הסיבוך הזה <היה מועיל לו היה מוכן לראות אותי קודם. אבל חבל לבזבז זמן כיסא כשלא מקבלים עוד כסף על זה....> הסיפור הזה התחיל אצלי תגובת שרשרת של בעיות רפואיות של כמה חודשים שבסופו קיבלתי/אובחנתי עם צליאק. ולכן אני מצטערת שבכלל הסכמתי לגעת בשיני הבינה. לתחושתי זה גרם לי נזק גופני בלתי הפיך <צליאק>. עכשיו משגמרתי לשעמם אותך... איך מגדירים "עושות צרות"? האם כבר בדלקת הראשונה ממהרים לשלוף אותן?

nubi

New member
זה תלוי כמה היא עושה צרות

אני אישית ממליצה לעקור אותן אם אני רואה שאין סיכוי שהן תבקענה באופן תקין לחלל הפה. אגב, מכתשית יבשה זה נורא כואב. מסכנה.

שָׂרָה

New member
דבי יקרה

קראתי באיזה מקום שטיפול carnio sacral יכול לעזור לבעיית הציליאק. לפעמים טיפול שיניים לא נכון פוגע בתנוחת העצמות הגולגולת וגורם לבעיות בריאות כרוניות. הטיפול הקראניוסאקרל עיסוי עדין של עצמות הגולגולת מחזיר הכל למקום והכל עובר. לברר אצל אוסתיאופאת

debby12

New member
מנהל
מסאז' בקרקפת נשמע כיף

שווה לנסות אפילו אם לא יעזור
. תודה על הטיפ

אםדניאל

New member
../images/Emo207.gif עקירת שם בינה בהריון

אני עומדת לעבור עקירה של שן בינה (גלויה) שבוע הבא. אני בחודש שביעי. לא יודעת אם הרופא ימליץ על אנטיביוטיקה או לא. אני לא נוהגת לקחת אנטיביוטיקה כמניעה ובכלל. (האמת שאני לא זוכרת מתי לקחתי בפעם האחרונה) מה הטיפול הכדאי אחרי העקירה ובאיזה מצב צריך בכל זאת להתחיל אנטיביוטיקה?

למעלה