כמו קיסרי ...
חלק בגלל סיבה רפואית (אצלי, למשל לא היה מקום בלסת לשיניים בצד שמאל לצמוח, ולכן הן עשו לי דלקות מטורפות בחניכיים, עם חום מאוד גבוה לשבועות כל פעם, ולכן בסופו של דבר אחרי שנתיים בחרתי לעקור אותן). לעומת זאת הרבה אנשים וגם רופאים שעושים זאת כי "לא צריך אותן" אבל אני לא מאמינה בזה, זה כמו ההצעה שהיתה בזמנו להוציא לכולם את התוספתן.... פעם אפילו רופא אחד הסביר לי שמבחינה אבולוציונית השיניים הללו לא נחוצות לנו, וזה עוד דבר שהזכיר לי את הקיסרי עם כל הנימוקים הפסבדו-מדעיים/אבולוציוניים ללמה זה מקדם את המין האנושי... אני לא רופאת שיניים אז זה לא מוסמך, אבל בהחלט צריך סיבה ולא אמורים לעקור סתם נ.ב. נזכרתי פתאום במשהו שאריק איינשטיין סיפר פעם על איך הוא זייף דלקת תוספתן בשביל גימלים ועשו לו את הניתוח, ונזכרתי גם באנשים שהיו איתי בצבא והוציאו שיני בינה מאותה סיבה (3 ימים לשן). תמיד חשבתי שזה הזוי. והיום אחרי שעקרו לי שתיים אני יכולה להגיד שלא הייתי צריכה שלושה ימי חופש להתאושש, זה לא באמת נורא. עוד נ.ב. לאם דניאל - עד כמה שאני מבינה לא צריך אנטיביוטיקה מונעת, מספיק לגרגר עם מי מלח. חוץ מזה תבקשי מהרופא/ה שיתפור את החניכיים מה שעוזר לאזור להתאחות מהר יותר, ולהיות פחות חשוף לדלקות