דבי!!!!!!

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
אנטיביוטיקה ורפואת שיניים

ע"פ הספרים, המצבים בהם צריך אנטיביוטיקה ברפו"ש אינם שכיחים. אבל לצערינו, כמו שרופאים כלליים מרבים להשתמש באנט', כך גם רופאי השיניים. אם שן הבינה מזוהמת, אם עוקרים לך יותר משן אחת או אם צפויה עקירה מסובכת וקשה-אז יש הצדקה לתת אנט'. בדר"כ מוקסיפן מספיקה. הבעיה היא עם אנשים שרגישים לפניצילין, והאלטרנטיבה היא אנט' בשם "דלאצין" שאינה מומלצת בהריון (אך מותרת בהנקה). אני מתארת לעצמי שלא תזדקקי לאנטיביוטיקה. בהצלחה!

אם פי 3

New member
ואם כבר "שאלות לרופאת השיניים"

אם אפשר (אם לא מתאים לך, פשוט תתעלמי): מה דעתך על מתן אנטיביוטיקה מניעתית בכל טיפול, לבעלי מומי לב מסויימים? (אני אף פעם לא זוכרת את השם של מה שיש לבתי, אך הומלץ לנו טיפול מניעתי בכל טיפול שיניים. עוד לא עמדנו במצב הזה (בת 7.5 עם שיניים בריאות) אבל אני לא לגמרי שלמה עם ההחלטה, ואוספת דעות).

nubi

New member
אנטיביוטיקה מניעתית

אין פה עניין של דיעה. יש פרוטוקול (של ה- american heart association)שחייבים ללכת לפיו. יש אנשים עם מצבים מסוימים שחייבים לקבל אנטיביוטיקה לפני פרוצדורות מאוד מסוימות ברפואת שיניים. המטרה היא להקטין את הסיכון לדלקת פנים-לב זיהומית. שוב, אני מדגישה, לפני סתימות פשוטות אין צורך באנט' מניעתית, אולם לפני ניקוי אבן, עקירות או כל פרוצדורה העלולה לגרום לדימום-חובה לתת אנט' מניעתית ע"פ הפרוטוקול. דלקת פנים-לב זיהומית היא מצב מסכן חיים, שכרוך באישפוז של מס' חודשים, אנטיביוטיקה למשך חצי שנה לפחות ולפעמים (וזה לא נדיר) ניתוחים להחלפת מסתמים. כך שאני ממליצה לך כן לקחת אנטיביוטיקה מניעתית-ע"פ הוראות הרופא.

debby12

New member
מנהל
סתם מהסקרנות - זה דחוף?

אני באופן אישי הייתי מעדיפה למשוך דבר כזה לאחרי הלידה, מתוך תחושה אישית שאם זה יגרום לך להרגיש רע/מצוקה -- העובר מרגיש את זה. זו ממש לא דיעה רפואית - סתם נטייה אישית שלי.

אםדניאל

New member
לא ממש דחוף

זו שן שצמחה לא במקום (הצידה) ומעבר לזה שהיא רחוק ועמוק ואי אפשר לצחצח אותה, מהרגע שהיא עלתה למודעות, קלטתי שמאז שהיא צמחה כל הלסת שלי לא נמצאת במצבה הטבעי וכל הזמן יש כאב קטן (כזה שלא מרגישים עד שמעלים אותו למודעות ואז הוא מציק נורא) ראיתי שבעברך עקירה טרואמתית ואני מבינה מאיפה השאלה שלך באה. בעברי עקירת שן בינה שהיתה ממש קלה ככה שבכלל לא חשבתי על סיבוכים. נראה לי שאחרי לידה עם תינוקת קטנה ויונקת זה יהיה עוד יותר קשה. אולי אני טועה....לא יודעת.

debby12

New member
מנהל
בכלל לא טועה ../images/Emo24.gif

זה מאוד אינדיבידואלי. כמו שציינת, סביר שאני סתם פסימית בגלל ההיסטוריה שלי.

vashti72

New member
דבי ו nubi סיפור הפוך!

היום הייתי אצל רופא שיניים. קודם כל הוא קיבל אותי באיחור - אמרתי לו שאין הרבה זמן כי היונקת בחוץ תיכף תתחיל לדרוש... אז הוא הציע שאני אצא להניק אותה לפני שהוא בודק אותי! אחר כך הוא הפנה אותי לרופא א.א.ג ואמר שאם הוא נותן לי אנטיביוטיקה שחשוב שאני אגיד לו שאני מניקה כדי שיתן לי אוגמנטין! לא רופא מדהים???

debby12

New member
מנהל
בכלל טורונטו נשמעת נפלאה...

גם ד"ר ג'ק ניומן אהובי הוירטואלי וגם רופא שיניים תומך הנקה. בחיי - אני אורזת את בן זוגי, צמד גמדות הבית והחתול-נשמה ובאה

אם פי 3

New member
כנ"ל

כלומר - לאו דווקא טורונטו, אני לא עד כדי כך מתמצאת, אבל קנדה. לא מגורים, אפילו רק טיול. מתישהו, כשאני אהיה גדולה.

למעלה