הארי פלונטר!

aniviel

New member
../images/Emo32.gif הארי פלונטר!

יצאתי עם חברים שלי בשביל לחגוג את סיום המתכונת בספרות, התכוונו ללכת למסעדה ובדרך ראינו את הסינמה סיטי והחלטנו בספונטניות ללכת להקרנה של חצות של "הארי פוטר והאסיר מאזקבאן" סרט נחמד ביותר, הטוב ביותר מבין השלושה בינתיים ללא ספק! כמה קטעים מאוד מלהיבים. כמובן שאני עדיין לא מבינה איך אנשים יכולים להשוות בין זה לבין שר הטבעות, אבל ללא ספק נהניתי! מישהו במקרה כבר הספיק לראות את הסרט ובא לו לעזור לי להבין משהו בקשר לסיריוס בלאק?!!

אפרת85

New member
חחח הארי פוטר...

סתם שאלה,אבל זה לא סרט של ילדים קטנים? כאילו הלכת לזה עם חברים שלך? חחחח..

טולקין מול הארי פוטר?..נקודה למחשבה

יש בעייה שהמון אנשים מנסים להשוות כל הזמן בן הספרים והסרטים של טולקין לבן סידרת ספרי וסרטי הארי פוטר. ויש כאן טעות חמורה. הסיבה שמשווים בנבם היא שהסרט השני של שר הטבעות-שני הצריחים יצאה במקביל לסרט השני של הארי פוטר-וחדר הסודות. וככה גם עם הסרט הראשון של הארי פוטר ושל שר הטבעות. אין כל משמעות להשוואה הזו טולקין יצר את הטרילוגיה שלו לפני שגב' רולינג נולדה בכלל ואולי היא לקחה דברים "העתיקה" מהטרילוגיה אבל זה לא אומר מה יותר טוב הוא יותר יפה ומי העתיק. נקודה למחשבה... שני הסדרות מתמקדות בסיפורי פנטזיה שונים והפוכים אחד מהשני ואין כל צורך להשוות בנהם. אני קורא את שר הטבעות וגם את הארי פוטר ולא קרה לי שום דבר. כייף לי לקרוא את שני סוגי הספרים, זה לא מבטל או מוריד את ערכו של האחד.הסדרות (הארי פוטר והטרילוגיה של טולקין) יצאו בזמן אחר מתוך, השקפת עולם ורעין אחר טולקין שאב ואסף את הרעיונות שלו ממקום אחר וכך גם גב' רולינג. מתוך כך אין כל מקום להשוואה גם אם אתה חובב מושבע של טולקין/הארי פוטר, אדם צריך להיות מספיק בוגר ופתוח כדי להנות מהכול כי בסה"כ הכל זה ספר(וגם סרט). הסרטים באו להיות איזה עטיפה,בונס, ראיה אחרת של הדברים לספר כלומר הסרטים באו כתוספת יפה וצבעונית לספרים ולא צריך להשוואת, או למצוא את היתרונות והחסרונות בספרים של טולקין והארי פוטר ...גנדאלף יותר חזק מדמבלדור..... רון חבר יותר טוב של ארי מאשר סאם לפרודו...וכו.. זה שטיות פשוט שטויות בסה"כ זה ספר וסרט שנוצר למטרה אחת שהקוראים יהנו!. ולא צריך כל הזמן להגיד מה אתה רואה את הארי פוטר זה לילדים וזה לא שווה להארי פוטר וכו....הדברים הללו באו מתוך רצון להגן על טולקין והטרילוגיה שלו. אני חושב מה זה השטיות האלה מי צריך להגן על טולקין הספרים שלו והסרטים עומדים בזכות עצמם וכך גם הארי פוטר. לכן אנו צרכים בסה"כ להנות מהדברים ולקרוא מה מאנחנו אוהבים כי זה ספר שבא בשבלנו!!!! תזכרו את זה!!!!

maglor

New member
אני מודה

הארי פוטר הוא נחמד מאוד ואכן ניתן ליצור כמה הקבלות בינו לבין טולקין, לא רבים אך ניתן, הדימיון הכי גדול לדעתי הם הנאזגול והסוהרסנים (כמו שהם תורגמו לעברית). המראה שלהם דומה מאוד ויש להם תכונות דומות, למרות שהם פועלים בשיטות ויוצרים תחושות שונות.

aniviel

New member
הצלקת...

של הארי שכואבת שהוא קרוב לוודמורט, והצלקת של פרודו מהנאזגול... צר לי אבל זו ממש גניבה!!

Y. Welis

New member
אין סופר פנטסיה שכותב היום שלא

הושפע מטולקין בדרך כלשהי - שרה"ט הוא אחד הספרים הנמכרים והאהובים באנגליה. הרבה סופרי פנטסיה השאילו ממנו דברים, ויש להניח שגם היא - בצורה זו או אחרת (אם כי כל עוד היא לא אמרה שזה רעיון שהושאל מטולקין, הייתי נותן לה ליהנות מהספק).

הוא נתן לה השראה...

והיא המציע מידע לעצמה שעזר לה לכתוב את הספר! ואני עדיין חושב שגם טולקין "העתיק" מסדרה מוכרת. D & D או משהו כזה...

Chakotay

New member
את עובדה!!!! עובדה ידועה!

ו D&D זה Dungeons And Dragons וזה התחיל כמשחק אם אני לא טועה.

למעלה