ההתנתקות מרחוק....

Mירב

New member
../images/Emo32.gifההתנתקות מרחוק....

סלחו לי מראש שאני מעלה פה נושא
(יש מי שיודע למה...). סתם מתעניינת איך אתם מרגישים בימים אלו כאשר בבית העולם מתהפך (כן, גם למי שאין לו קרובי-משפחה שמתפנים - הרי כל המדינה על הרגליים.), להיות רחוקים, לחיות את חיי היומיום האמריקאיים (או חו"ל אחר), כאשר מה שקורה בארץ זה לא בדיוק בראש מעיניהם של הסובבים אתכם... לי זה קצת קשה. כולם במצב טבעי של "אין חדש תחת השמש", דואגים לשטויות הטריויאליות כדוגמת ליגת הפוטבול הוירטואלי, ואפילו שוכחים לשאול אותי מה קורה ואיך אני מרגישה ומה עובר עלי בימים אלו... רק צדיק אחד נמצא בסדום וזה כמובן הבוס שלי שדווקא התייחס והתעניין בצורה מאוד-מאוד יפה ומכובדת. איך זה אצלכם? מתייחסים? שואלים? או שמתעלמים?
סתם כי בא לי לחלוק...

billc

New member
הבוס שלך יהודי?

כעקרון אני בטוח שיש בעובדה שלי כמה יהודים( בטח בהנהלה
) בכל מקרה אין אף ישראלי. ולא אף אחד לא שואל. אני מנסה להתרחק מפוליטיקה, אבל הרוב יודעים כבר שאני מישראל. מעניין אותם בגדול שאני יהודי מישראל. אבל אף אחד לא מתעניין בבעיות היומיות של ישראל. תזכרי דבר אחר, יש לכל אחד את הבעיות שלו. לאמרקאים יש כרגע מלחמה....

CANADA1979

New member
well, I tried to watch some TV but

my roomate doesn't care about politics what so ever, he is russian who grew up (from the age of 14) in Canada. He is not jewish and doesn't care much about any sort of politics. We had a small argument but he barely knows what he is talking about cause from the one hand he was critisizing us occupying the land and from the other hand he is critisizing us evacuating the land... He believes that if u occupied a land then it's the other nation's problem since so many nations in the history, occupied other nations... anyhow, as i said, he doesn't know much... Also, we are so stressed about our other things in life since we are both moving to the west coast and we are packing like crazy and we are also going to drive there.... which means, me and him on a road trip for five days!!!!​

Benkok

New member
לא רוצה לנפץ לך את הבלון...

אבל גם כאן (ארץ הקויידש) לא "כל המדינה על הרגליים"... אמנם יש שידורים חיים 24/7 והתקשורת מחפשת עימותים פוטוגניים, אבל ברחוב לא מורגשת תכונה מיוחדת. קצת יותר מודעים לנושא אבל בהחלט לא נותנים לזה להשפיע על השיגרה.

saritoosh22

New member
בן, אני מבינה שאתה בארץ כרגע

לא יודעת באיזה חבל ארץ אתה, אבל בשיחות שלי עם הארץ (חברים ומשפחה), כל מי שאני מכירה טוען שהאוירה בארץ כרגע דיי קשה, התל אביבים שלי טוענים שלכולם יש תחושה של גוש בגרון. ללא שום קשר לדיעות פוליטיות, המחזות והמראות קשים. לחלק נכבד מהעם יש קרובי משפחה חיילים/שוטרים שנאלצים להתמודד עם הפינוי, יש דאגה ויש מתח. נכון, שבארץ לא נותנים לזה להשפיע על השגרה (מה כן משפיע על השגרה בארץ מוכת טרור שכזו?), אבל דברים לא כתמול שלשום ברחוב הישראלי היום.

Mירב

New member
והם לדעתי גם לא יחזרו להיות....

משהו במרקם החברתי שהיה התנפץ... חוצמזה שהרבה אנשים יזדקקו לטיפול פסיכולוגי....

saritoosh22

New member
זהו טיבעם של חיים

משהו במרקם תמיד משנה, צריך לדעת לנוע עם השינוי. גם היום המרקם החברתי הוא לא אותו מרקם חברתי של שנות השישים, השבעים וגם לא השמונים. במיוחד בישראל, שכ"כ הרבה דברים קורים בה/לה בתקופת זמן כ"כ קצר.

Benkok

New member
את מבינה נכון...

אני נמצא באזור המשולש (ראשל"צ-רחובות-יבנה) לצערי מה שתיארת די רחוק ממה שקורה כאן באמת. התמונות בטלוויזיה אמנם קשות, אבל ה"עם" שלנו נהיה כל כך ציני ועייף, שלא מקדישים לנושא הזה יותר מידי זמן מעבר לשיחה המתחייבת. דבר נוסף, ההזנה התת ורידית של השידורים הישירים מהגוש (ערוץ 1, 2, 10 כמעט ולא משדרים שום דבר אחר) יש איזה שהוא סוג של מיאוס. אחרי 3 ימים של חיבוקים, ליטופים ושירה הדדית התגלה היום פרצופו המכוער (מאוד) של הציבור המתבצר. להגיד לך את האמת, עם כל הסימפטיה, הכאב וההבנה שיש לי למפונים, אני לא חושב שהייתי עומד במה שהחיילים והשוטרים האלה עומדים בו. (ולא כי הייתי מסרב, אלה כי הייתי מאבד עשתונות...) בייחוד בגלל שרוב ה"התבצרות וההתנגדות" הם אך ורק למראית עין (בעקבות הסיקור הנרחב) בכל רגע נתון מתארגנות "קומבינות" בין המפנים למפונים - אנחנו נצא אבל תנו לנו להיראות טוב, כאילו נלחמנו עד שלא היתה לנו ברירה... אני רק מחכה שאיזה מג"בניק יאבד את הסבלנות שלו...לא רוצה אפילו לחשוב מה יקרה שם...

Mירב

New member
אתה אומר שלא היית עומד בזה...

ושהיית מאבד עשתונות... כך גם אומר הכתב פה (משפט אחרון) אבלללל!!: חשוב לזכור שהחיילים אומנו במשך חודשים. ודאי שללא אימון - ("אילוף", כפי שנאמר בכתבה - וזו, אגב, מילה שעברה גם בראשי כשראיתי את המראות בטלויזיה) - גם הם לא היו עומדים בזה, והיו וודאי מגיבים אחרת... אתה יכול רק לדמיין את המהומה הכפולה והמכופלת שהיתה הולכת שם אם היו שם מאות חיילים ושוטרים משתוללים ללא רסן!?!?! טוב מאוד ש"אילפו" אותם, ואני בטוחה גם שזה ישפיע עליהם לטווח רחוק - על איך שהם יגיבו בעתיד לסיטואציות בין-אישיות... אולי זה יוריד במעט את ה-EDGE הישראלי החמום?... ו
בן:, לגבי ה"עובדה" שהכל רק "מראית עין" לתקשורת ו"קומבינות": אתמול בערב צפיתי שוב ב-CNN, אשר נחשבת אנטי-ישראלית, ושים לב שאפילו CNN הביאו את דבר ה"מראית עין" כפרופגנדה ערבית
(הם הראו: "כך זה נראה בטלויזיה הירשראלית" ואחרכך: "כך זה נראה בטלויזיה הערבית" והביאו שתי דוגמאות לדיווחים מטלויזיות ממדינות ערב, כאשר באחת מהן אומרים שכל הסיפור הוא הצגה למדיה) עצוב שאתה, כישראלי, אומר את מה שאומרים אויבייך...

מזכיר לי שהבעל בית שלי התעניין פעם

איך חגגתי את חנוכה. הייתי צריך להסביר לו שרק בצפון אמריקה זה כזה חג בלי פורפורציה כי הילדים צריכים חג "מגניב" לאזן את הכריסטמס, ושבישראל זה איזה חג זעיר ודביק.

billc

New member
דרך אגב משדרים ערוץ 10 באינטרנט

http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=ch10

האמת שלי.....

מההתחלה הייתי בעד ההתנתקות, כאשר הייתי קורא באינטרנט (אתרי "וואלה","למה נט"ו-"NRG" ) על כל ההתפרעויות וחסימות הכבישים של פורעי החוק- הרגשתי הקלה... היה לי יותר קשה להזדהות עם פורעי חוק שמפזרים שמן רותח וברגים על כביש מהיר ומסכנים חיים של נהגים חסרי ישע, מאשר עם אנשים אשר נשארים בביתם ומנסים לקבל את רוע הגזירה שעליהם להיעקר מבתיהם. אני לא יודע להסביר למה אני בעד ההתנתקות. אולי זה בגלל שלא גרתי שם מעולם ולכן אני לא מרגיש שזה שייך לי. אולי זה בגלל שאני רוצה להאמין שאם יש קמצוץ של סיכוי שחיים יחסכו אז שווה לפנות. אולי זה בכלל כי אני לא מאמין שהאדמה מקודשת וחשובה יותר מהחיים. אבל אני כן יודע שבתוך ליבי פנימה, אני מרגיש שזה הדבר הנכון. -----------------*------------------- למען האמת, אף אחד לא שאל אותי מה דעתי על ההתנתקות, ולכן זוהי הפעם הראשונה שאני חווה את דעתי בפומבי. תודה שקראתם עד הלום. א. B.I.S.S

billc

New member
בכל מקרה זה כנראה הולך להיות קשה

לשני הצדדים. אני מדבר על החיילים והתושבים.

סלסרו

New member
ולקשר את זה לפורום...

התחזית שלי היא שעקב הפינוי % הגירושים יעלה בקרב המפונים.

סלסרו

New member
ברור, תמיד אמרתי שנישואים הם

גורם מס' 1 לגירושים מי שמודאג משיעור הגירושים הגבוה, שידאג שפחות אנשים יתחתנו ובא לציון גואל

billy milligan

New member
בחיי שלא מרגישים

לא בירושלים, לא במודיעין ולא בשדה יצחק. אמנם יש שידורי רדיו וטלויזיה רצופים, אבל עולם כמנהגו נוהג. אולי שבוע הבא באנגליה ירגישו יותר, מי יודע?

למעלה