התייעצות. מצטערת שיצא ארוך

פרח 11

New member
../images/Emo32.gifהתייעצות. מצטערת שיצא ארוך

אמא שלי היא אישה קשת יום, חולנית מאוד לוקחת איזה 8 סוגי כדורים כל יום באופן קבוע. תמיד יש לה את הרצון לעזור לכל הילדים שלה, לפנק אותם וכו'. זאת לאחר עבר מאוד קשה איתה מבחינת הקשר שלה עם הילדים שלה. יש לה אופי בזבזני וזה הפך להיות חריג כבר. היא רק קונה ומבזבזת את מה שאין לה. היא מקבלת קצבה מביטוח לאומי וחיה בבית קטן, צפוף ממש בלי איכות חיים. אתמול אחותי בישרה לי שאמא שלנו קנתה לנו תכשירי איפור וטיפוח לפנים בשווי 3000 ש"ח. כל זאת מהכסף שאין לה. שאלתי איך היא משלמת, כי אין לה שיקים או כרטיס אשראי והיא ענתה שבמזומן כל חודש והסוכנת שמכרה לה תגיע לקחת את הכסף. אני מיד אמרתי לאמא שלי שאני לא מקבלת את זה והיא בתגובה כעסה התחילה לצעוק וניתקה לי את הטלפון בפנים. בערב באתי אליה ואמרתי לה שתחזיר את המוצרים כי זה נורא יקר ואני מעדיפה שתעזור לי עם הכסף הזה בדברים יותר חשובים כגון קניות לבית. היא הגיבה בצורה קיצונית, צעקה בכתה ולבסוף נאלצתי לומר לה שאני מקבלת את המוצרים האלה רק כדי שתירגע. מיד אח"כ חזר לה המצב רוח. אבל אני לקחתי את זה בלב כבד אני לא שלמה עם זה, מה אני יכולה לעשות לדעתכם? מאוד מפריע לי מה שהיא עשתה. מילא אם היה לה כסף אבל אין לה. מצטערת על האורך ומודה לכל מי שקרא עד כאן.

וואו איזה קטע

טוב כנראה שבאמת לאימך יש יותר לב אוהב מאשר כסף בכיס, אני בטוחה שהיא עשתה זאת באמת מאהבה ורצון לתת, לפעמים גם כשאין רוצים לתת במיוחד שיש לב רחב וטוב, מה גם שילדים זה הכי כיף לתת ולעזור.. את צודקת אכן היה עדיף שתעזור לך במשהו אחר חשוב אם המוצרים לא נחוצים לך, אבל המעשה נעשה מטוב ותם לב, ועכשו מה שנותר זה להתאחד ולשבת לשוחח עם האמא היקרה ולהסביר לה שהמצב הוא ככה וככה.. ולא לשכוח להודות לה קודם כל על המוצרים ועל מה שהיא

פרח 11

New member
אני הודיתי לה אבל בכל זאת...

כבר אין לי מה לומר לה ואין לי דרך לשכנע אותה! היום זה איפור ומה יהיה מחר??? אני דואגת שהיא לא תעשה איזה טעות בשל שיקול דעת מוטעה שאי אפשר יהיה לתקן אח"כ.

*יערית

New member
כ"כ מכירה את הסיטואציה

לא מחוברים למציאות,אמא שלי שרק יצאה לפנסיה ביזבזה את כל כספי הפיצויים על שיפוצים ועל קניות{שלא יחסר לה כמובן}ואני תוהה למה ?הרי הבית שלה היה נראה מצויין מי צריך יותר מזה? רק אתמול יבבה לי שהכל נגמר לה והיא לא יודעת איך היא תחייה מהקיצבה שלה...אז לא רציתי לדבר בכלל על השטויות שהיא נוהגת לעשות עם כסף... שתהנה מכל רגע שעשה לה טוב.. הראש שלהם לא חושב נכון ,הנה היא עוזרת לי עם הילדים ואני הבטחתי לשלם לה בכל חודש משהו סימלי זה מאוד יעזור והיא עדיין לא מכונה לקחת ממני כסף..אומרת לי "זו המתנה עבורך" אז נכון שכאן היא מקלה עליי...אבל את הכסף הגדול היא מתקשה לשמור לתקופות "קשות" יותר. מה אומר לך פרח...אפשר לשנות הורים?

פרח 11

New member
באמת אי אפשר לשנות הורים

וגם לי אמא שלי בוכה אח"כ איך היא תחייה מהקצבה ושאין לה כסף לשלם חשמל. זה מרתיח אותי!!!

blonda3

New member
פרח-עצוב לשמוע../images/Emo10.gif

אמך כנראה חולה. את צריכה לפנות לרופאת המשפחה שלה או לפסיכיאטר ולהתייעץ. שלחתי לך מסר. ולא לצעוק עליה אני לא בטוחה שזה בשליטתה.

פרח יקרה

יש לך אמא מקסימה ובכלל לא חולה ,היא בריאה ופשוט עשתה לך את מה שכנראה רוצה לעצמה.... הנתינה שלה זה האושר הקטן שלה ,צריך לדעת לקבל בכדי לאפשר לה את השמחה שבנתינה גם אם זה נראה בזבוז.

פרח 11

New member
זהו שכמו שכתבתי קודם ליערית

שאח"כ היא בוכה לי בטלפון ואומרת שאין לה איך לשלם חשמל. היא באמת אישה מקסימה, אומנם היא קשה ולא קל להסתדר איתה, אבל אני מאוד אוהבת אותה. כמו כן, גם דואגת לה שלא תבזבז על משהו יותר גדול ושלא יבואו אליה כל מיני סוכנים הביתה ויחתימו אותה על מסמכים שיכולים להכניס אותה עמוק בבוץ. היא חיה לבד.

פרח 11

New member
בלונדה

הרופאת משפחה מודעת למצבה הבזבזני (היא גם קנתה לה יום אחד מתנה לחג), אני לא בטוחה כמה זה עוזר. חוץ מזה מה אני יכולה לעשות עם המוצרים הללו? היא לא מוכנה לקבל אותם בשום אופן. אני אנסה שוב לדבר איתה היום מקווה שיילך טוב. אני חושבת שזה ממש לא כיף לקבל ככה מתנה בהרגשה כבדה כזאת, כי אני מודעת לכך שזה מכסף שאין לה.

azaria

New member
אולי תוכלי לדבר עם זאת שמכרה לה?

תסבירי את המצב. ותסקשי שתבטל את העסקה מן הכיוון שלה. משהו כמו "נגמר המבצע הזה, סליחה על אוגמת הנפש. תחזירי את המוצרים מלבד שנים שלושה. זה יכסה את מה שכבר שולם. וכך לא יהיו תשלומים נוספים. (מי שמע על סוכן שמגיע הביתה כל חודש לאסוף תשלומים במזומן?!) אם לא יעבוד בטוב, תוכלי גם להזהיר את הסוכנת הממולחת שאימך לא ממש בעניינים מבחינה כלכלית. אין לה כסף לשלם על הקניה הזו. למעשה קשה לה לשלם אפילו על החשמל, אז בכלל לא בטוח שיהיו "תשלומים הבאים"... אז כדאי לה לסוכנת להציל מה שאפשר, כל עוד אפשר. כמובן שכל זה לא צריך להיות בידיעת אימך. תמיד אפשר שהסוכנת תמשיך לבוא ולגבות את התשלומים ומיד תתן אותם לך כדי שתחזירי אותם לאימך ללא ידיעתה. כך יישמר כבודה וגם כספה.

פרח 11

New member
עכשיו דיברתי עם אמא שלי פעם נוספת

והיא אמרה לי שכסף בשבילה זה חומר, אין לה מה לשמור אותו. אני אמרתי לה בתגובה שדווקא כן יש לה סיבה לשמור אותו- בכדי לשלם את חשבונות החשמל ושאר המיסים. היא בתגובה תקפה אותי ואמרה לי בצעקה כזאת "זה הכסף שלי ואל תתערבי לי בעניני הכסף שלי". בקיצור, יש לי מן תחושה כזאת שאין עם מי לדבר ובטח שהיא לא רוצה לומר לי איך מגיעים לסוכנת הזאת. בנוסף היא אמרה לי שהסוכנת הזאת היא בעצם בעלת העסק שנכנסת לבתים ומוכרת בבתים. מכירים משהו כזה?

פרח, אני מסכימה עם יונה

אמא שלך אשה בריאה ולא חולה, חלילה. היא פשוט אוהבת אתכם ושיקול הדעת של על מה לבזבז את הכסף מוטעה, אבל בוודאי לא סימן למחלה חלילה. אני חושבת שאין לך הרבה מה לעשות אלא להמשיך לדבר כמה שתוכלי עד שתביני שאת עומדת בפני שוקת שבורה. אין ברירה. באמת היא אפשר להכריח אותה לנהוג אחרת. מקווה שתתגברו על זה ובעיניי, הנתינה שלה נפלאה, למרות שהיא שוגה בכיוון שבו כדאי לנתב את הכסף. אבל את לא תשני אותה כבר בגילה.

פרח 11

New member
באמת שאני מרגישה כל מה שכתבת

כבר כל נסיונותיי נדחו ויתרה מזאת אני מקבלת ממנה תגובות תוקפניות ולעיתים מעליבות. בכל אופן, שלא יהיה גרוע יותר...

rolan

New member
פרח ושחר

לשתיכן יחד.... ראשית, שחר, לא מסכימה איתך שאין מחלה כזאת "בזבזנות" - יש ועוד איך... אין זה אומר שאימה של פרח לקתה בה, אך היא קיימת... אליך פרח יקירתי... אמך כנראה אסירת תודה לכם (זאת בהסתמך על קריאת המשך השרשור) ורוצה לתת לכם עוד ועוד.... הגבול הדק (או שמא עבה?) בין לתת מה שביכולתי לתת לבין מה שידי משגת, הוא הבדל שלא כל אחד מצליח לראות, בעיקר אם רצונו חזק ורגשותיו מבולבלים. לא מכירה אותך, או את אימך, אבל שיחה שקטה ונינוחה על הנושא יכולה לעורר אצלה מחשבות נוספות. אולי אם תגידי לה, שאת מסתדר מצוין ואת מעדיפה (למשל) שתעזור לך בדברים אחרים (שלדעתך היא מסוגלת), שלא כדאי שתכנס להוצאות כספיות גדולות כל כך, בעיקר משום שאין לה יכולת כלכלית שכזו... ברור לי ששיחה מעין זו, לא תהיה קלה, אולי אף מסובכת, אך לדעתי הכרחית.

פרח 11

New member
רולנצ'וק

את השיחות מהסוג הזה אני עושה איתה כל פעם, אבל זה לא עוזר. דוגמה: לפני שבוע היא צלצלה ואמרה לי שהיא רוצה לקנות לנו פירות הביתה. אני ישר אמרתי לה לא אנחנו כבר קונים אין צורך. לאחר יומיים היא היתה אצלי ורצתה לתת לילד תפוז, אז אמרתי לה שאין ושאני אקנה למחרת. היא בתגובה כמעט בכתה לי ואמרה לי שהיא נפגעת מכך שני לא רוצה לקחת ממנה. אני הסברתי לה שאני לא רוצה לקחת ממנה מכיוון שאני לא מרגישה טוב עם זה שיש לי לקנות בעצמי (אומנם לאחר שיקולים של מתי בחודש : אחרי או לפני המשכורת) ואילו אני יודעת את מצבה הכלכלי ושהנטל יפול עליה. היא הבינה את זה. יופי חשבתי לעצמי. אז מה היא עשתה? הלכה וקנתה מוצרי טיפוח ואיפור והפעם בלי לשאול אותי. יש לציין, כי שיחות ומצבים מהסוג הזה, יש לי איתה כל הזמן מאז שעזבתי את הבית שלה. וכן, מאוד יכול להיות שיש לה את מחלת הבזבזנות כי מאז שאני זוכרת אותה היא היתה בזבזנית.

../images/Emo20.gifפרח לדעתי צריך

להסתכל על זה מנקודת מבט נוספת. יכול להיות שהיא רואה אצלך קשיים אולי שאפילו אינם קיימים. ומרוב אהבה ודאגה היא רוצה להקל עלייך. אולי היא שמה לב שאינך יכולה להוציא על מוצרי קוסמטיקה על עצמך ולכן רצתה להעניק לך זאת כדי שלך יהיה טוב. אני בטוחה שהיא מודעתצ לקשייה אבל הדאגה והאהבה לך אולי מורידים מהאחריות על הוצאותיה. לא נראה לי שאמך אישה חולה

פרח 11

New member
אסתי,

היא גם אמרה לי שהיא רואה שאני לא מתאפרת ואני נראית מוזנחת, היא רוצה שעכשיו אני יותר אטפח את עצמי וכך גם ארגיש טוב יותר לפי דבריה. למרות שאני מרגישה טוב אבל היא אומרת שכך אני ארגיש יותר טוב
. זה מתחבר לי למה שאמרת.

למעלה