התייעצות. מצטערת שיצא ארוך

חמודה

גם אני אמא לילדה נשואה ויש לה הכל אבל תמיד נדמה לי שמשהו חסר לה ואני קונה למרות שלפעמים אולי היה כדאי שאקנה לעצמי. ככה זה אנחנו האמהות.דואגות כאלה. וזה נותן לנו סיפוק וגם להרגיש שצריכים אותנו ואנחנו חיוניים לילדים. ודווקא לנשואים שיש מי שידאג להם.....

blonda3

New member
כן-יש כאלו עסקים

יש חברות שמוכרות מוצרים בבית הלקוחות או שעושים חוגי בית או שמתקשרים ללקוחה הביתה וקובעים פגישה עם סוכנת.

אני,

הייתי מתעקשת שלא לקבל ולהמשיך להגיד שיש דברים יותר חיוניים בהם היא יכולה לעזור לך ולשאר הילדים עד שזה יכנס.

פרח 11

New member
אתמול ניסיתי את הגישה הזו

ואפילו אמרתי לה שגם אם זה יעלה לי בקשר שלי איתה אני לא אקבל את המוצרים. אני קיבלתי תגובה מצידה של בכי, עצבים, צעקות זה ממש גרם לי לחזור בי מדבריי ולומר לה טוב טוב אני לוקחת. אני ממש נמצאת במצב שבו אני לא רוצה לקחת משום שאני מכירה את מצבה הכלכלי אך אני מוכרחה לקחת עקב התגובות הקיצוניות שלה (כי אני באמת חס וחלילה לא יכולה לחשוב על כך שלא יהיה לי איתה קשר. מאוד חשוב לי הקשר שלי איתה).

פרח 11

New member
עידכון נוסף

יש לאמא שלי שיחות עם עו"ס. צילצלתי לעו"ס דיברתי איתה וסיפרתי לה. היא אמרה שלדעתה זה באמת מוגזם, אבל מבינה מהשיחות שלה עם אמא שלי כי היא לא רוצה להרגיש חייבת ורוצה להחזיר על כך שאני לוקחת אותה אליי לאכול כל ערב שבת כדי שלא תהיה לבד, לעיתים כשאנו יוצאים לטיולים, אנ לוקחים אותה איתנו שתהנה גם וזו בעצם הדרך שלה להוקיר לי תודה. בנוסף אמרה שאין לי מה לעשות כי זה עושה לה טוב ונותן לה להרגיש טוב גם עם עצמה. כשאני רואה את הדברים מהצד הזה אני בהחלט יכולה להבין אותה, אבל אי אפשר לבקש ממנה שלא תוקיר לי תודה בדרך הזו, כי אני אתקל בסירוב.

blonda3

New member
פרח-קשה לי להבין

את העוס"ית של אמך. לא מבינה את הגישה שלה. תסלחי לי אבל זאת לא הדרך ובטח כשאת מספרת שלאמך אין כסף לשלם חשבונות. אין לי מושג אם יש לך כוחות לטפל בנושא הזה עד הסוף אבל שתדעי שבמצבים כמו שאת מתארת כאשר יש חשש שלאדם במצבה של אמך אין שליטה על כספו וכו' יש אפשרות למנות לה אפוטרטפוס ולהיות בשליטה על כספו. היא מתנהגת כמו ילדה קטנה ולא אחראית. ואת -אם יש לך כח כדאי לך לנסות לטפל בנושא הזה ברצינות. ואם לא את אז אולי מישהו אחר מבני המשפחה. זה אולי לא מצב נעים אבל זה יכול למנוע מצבים עוד פחות נעימים בעתיד.

עלמה 3

New member
פרח, תני לאמא לתת לך ../images/Emo140.gif

זאת הדרך שלהם להביע את אהבתם, אין לך מושג מה זה עושה לה, איזה תחושת סיפוק. אמא שלי היא גם כזאת , ברוך השם יש לה, רק זה צריך להחלק עם עוד 4. אחים. היא אומרת שעכשיו שיש לה היא רוצה לתת. היא עושה לי בושות, בתחנת דלק, היא מגיעה אליי הביתה ומחטט בכל החשבונות מה שולם מה לא שולם ורצה לשלם. היא הבינה שקצצתי בחוגים של הילד והשנה הוא ילך רק לחוג אחד והיא נעמדה על הרגליים האחרויות. היא פשוט מודעת גם לקושי של תשלומי המזונות ואיזה נתח כבד זה. וזו דרכה לעזור, אך בהחלט את צריכה לשבת ולהסביר לה שהנתינה שלה צריכה לבוא ממה שיש ושאת תסתפקי בפרח אחד , תגידי לה שההשתולות הזו מעלה בך את החשש אך היא תגמור את החודש. אבל - תני לה לאהוב אותך/אתכם בדרכה שלה.

פרח 11

New member
עלמה

אין לך מושג כמה אני מזדהה עם הפדיחות האלו שאת מדברת עליהן. חוץ מזה, גם אימי נכנסת אליי הביתה ופותחת את ארונות המטבח וארונות הבגדים, תמיד בודקת מה חסר וכו'. לגביי הסבר על הפחתה בנתינה שלה, אולי אני צריכה לשנות גישה, לנסות דרך אחרת להסביר ושזה גם ייקלט. (תראי מה שרשמתי לרולן).

*יערית

New member
רעיון../images/Emo62.gif

אם כבר היא מוציאה כספים ואין דרך לעצור בה, אולי כדאי כבר להשמיע בדרך אלגנטית מה כן חסר לך ומה כן יעזור לך באוזניה, אולי היא תשים לב לכך{במידה ותחזרי על זה כמה פעמים..עם דמעות תנין
} ודרך הביזבוז שלה תשתנה.

פרח 11

New member
אם אני יעשה כך אני בטוחה שזה יצליח

אבל אז זה משאיר אותי באותו מקום שבו היא מבזבזת ואני צריכה לקחת. רק שהפעם זה בדברים שאני צריכה אותם וזו באמת יכולה להיות חצי נחמה. חשבתי על זה בדיוק

פרח

חשבתי כמעט כל היום אם לחשוף קצת יותר בכדי להראות לך טיפה יותר ברור כמה עצוב לאמא שרוצה לתת ואין מי שיקח....או לוקח עם פרצוף חמוץ. כפי שחלק יודעים אני כרגע לא עובדת והמצב הכלכלי די קשה,אני חייבת לציין שאני לא משתפת בכך את בניי הבוגרים בכדי לא להכביד עליהם,אך הם מבינים גם ללא הסברים. כל פעם שאנחנו נפגשים אני מנסה לתת להם משהו,וזה לא רלוונטי כרגע מה? זה יכול להיות גם הדבר הקטן ביותר,הם מסרבים בתוקף . פרח ,כל פעם שאני מציעה והם מסרבים הם מכניסים לי ללב סכין,כן סכין. אין כאב גדול יותר שילד לא לוקח ואת השמחה שבנתינה דוחה. שתדעי פרח שכל דחיה כזאת גורמת לי להרבה מאד דמעות וכאב המון המון עצב והרגשה של לא שווה. הדחיה שבקבלה היא מילה נרדפת בשבילי לאי קבלת האמהות שלי ,פסילה מלאה. לגבי אמך אני מבינה שישנם עוד דברים בסיפור ,אני כרגע מתייחסת רק לנושא הנתינה שלה,ותגובתך. בשבילי זה עונש אם הילדים מסרבים לקבל ממני משהו. סדרי העדיפויות-לכל אחד יש את שלו וזה בכלל לא משהו שכדי לשפוט,כן ,אנשים שאין להם מוצאים את האושר שלהם בבזבוז והוצאה שהיא לא תמיד רציונלית,זה בה ממקום של חסך גדול וסיפוק מידי.

פרח 11

New member
אוי מה שאת עשית לי עכשיו...

פשוט, את נתת לי להבין דבר מאוד חשוב בנוגע לנושא הזה. את הצלחת להרעיד לי את הלב. נשבעת לך. כ"כ נכונות המילים שאמרת, מאוד אמיתי וממש אמרת את מה שאימי אומרת לי, רק שאני לוקחת את זה למקום אחר ולא ממש מבינה אותה. יונה, תודה רבה לך על החשיפה האישית הזו את עזרת לי לראות דברים בצורה שונה. ולגביי המשפט האחרון שלך, אני מאוד מסכימה איתו. מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, את שלוות הנפש ואת החיים הכי טובים שתרצי לעצמך. אמן ואמן.

*יערית

New member
גם ברגע של שיתוף

מגיע לה ליונצ'....היא הזיזה הרבה גלגלים גם אצלי לפני כמה דק'...היא עושה זאת בחכמה ועם הרבה רגישות...לא קשה לפצח אותי אבל לא קל לחדור לשורש הבעיה איתי..והיא כנראה עם הטאצ' המיוחד לה...שברה אותי
כי בסיכומו של דבר...היא אכן יודעת להיות חברה,תודה גדולה ממני

blonda3

New member
יונה ?אפשר גם?../images/Emo24.gif

גם אני חושבת שאת נהדרת....
וגם אני הרגשתי מזדהה איתך ומבינה אותך ואת הכאב שתארת
וזה באמת כואב אצלי זה בדיוק הפוך. אמא שלי לא יודעת לקבל. עוד מילדותי היא לא ידעה לקבל ממני מתנות וכמה סכינים שחטפתי ממנה בלב חבל על הזמן... ועד היום אני פוחדת מהתגובות שלה כשאני מביאה לה משהו. ואם אני מביאה-אז קונה בסכומים מצחיקים אפילו זר פרחים גדול להחלמה מהירה פחדתי לשלוח לה...למרות שזה עדיין אצלי בתכנון כי היא תגיד לי-למה הוצאת כסף? גם הילדים שלי לא מרשים לי להוציא עליהם אבל אם אני קונה-הם דווקא יודעים לקבל ושמחים....ואותם אני לא שואלת...
מקווה שתצליחי לעבור פאזה איתם יונה ושהם ילמדו לקבל ממך..... ולפרח מקווה שתמצאי באמת דרך להתגבר על מה שתארת אני הייתי מתפלצת אם היו מוציאים עלי 3000 שקל לאיפור. כל חיי לא הוצאתי את הסכום הזה...... בקושי משתמשת במוצרי קוסמטיקה (יפה באופן טבעי
) וכן, ניצלו את תמימותה של אמך ואת חולשתה לבזבזנות.... ואני מאד מבינה את הקונפליקט ואת מה שהרגשת....

../images/Emo140.gifכדי למנוע ממנה הוצאות גדולות

כדי להוקיר לך תודה בקשי ממנה דברים קטנים.כמו חולצה לילד.יש זולים בשוק.כמו להביא באמת פירות. תגידי לה שאלה הצרכים האמיתיים שלך ואת מבטיחה לה שכשיהיה לך קושי להשיג משהו היא תהיה הכתובת שלך.

פרח 11

New member
נכון, זה כמו שאמרה

יערית וגם אני כבר התחלתי לחשוב שזה הפתרון הכי טוב שיכול להיות בנושא הזה וכך כולם מרוצים (אני קצת פחות אבל תמיד אקבל בברכה) וזו מסקנתי.

החתולית

New member
כמה שנים היא כבר אמא שלך ?

לא מעט, נכון ? :) יש לשער שכזאת היא וזהו זה ! את לא תשני אותה... מלבד זה, אני חושבת שכשמישהו קונה מתנה, הוא מחליט מה לקנות. יש בנתינת מתנות גם את החלק של הנותן, של מה עושה לו טוב לתת... כנראה שלקנות לך פירות ולקנות לך תמרוקים, עושה לה טוב. ועוד משהו... אם בכל פעם זה אותו הדבר... אולי עדיף לוותר ודי ? ככה ימנעו הדמעות, הצעקות והכעסים.

למעלה