ות ושועלים

itaikuskus

New member
לבקשת ציף

אלווין לי היה גיטריסט (וסולן) להקת ten years after שחוץ מחומר מקורי, הייתה מנגנת גרסאות קאברים יצירתיות ומורחבות לקטעי בלוז ורוקנרול מוכרים. יכולת האילתור והטכניקה הנהדרת שלו, הכריזמה שיש בו והטאץ', גורמים לי להתענג על כל צליל שהגיטרה שלו מוציאה. ג'ון פוגהרטי היה גיטריסט (וסולן) להקת creedence clearwater revival הנהדרת. בכיתה י' היינו הולכים לשבת בספריה, למטרה אחת בודדת, שהיא-לחטט בעותקים ישנים (משנות ה90 יעני) של guitar world ולבדוק אם יש שם דברים שוים (והיו). נפלתי על תמונה על עמוד שלם בשחור לבן של גיטריסט על רקע אולם מלא, והבעת פניו אומרת הכל. זה היה ג'ון פוגהרטי, הוא חי את המוסיקה, כל תו שהוא ניגן בעזרת אצבעותיו (בדיוק כמוני, אנחנו לא צריכים מפרטים), כל תא עור שהוא חרך, וגם היה לו קול מדהים בנוסף.. ג'ף בק היה בין השאר הגיטריסט של yardbirds בשנים הכי פרודוקטיביות שלהם ויחד איתו הם הוציאו את roger the engineer המהולל. הוא הכניס קצת מוזרות לאולד סקול בלוז, ונתן סטנדרטים חדשים למה בדיוק צריך לעשות עם הגיטרה שלך. יש איזה סרט ישן שאינני זוכר את שמו שבמהלכו גיבור הסרט נקלע לאולם שבו היארדבירדז מנגנים...כריס דרייה,קית' ראלף,המתופף שאני לא זוכר,ג'ף בק וגיטריסט צעיר בשם ג'ימי פייג' (שאליו אני אגיע בהמשך), הם עשו את the train kept a rolling ובמהלך השיר מתחילים רעשי לוואי במגבר של בק, במהר מאוד מאבד את סבלנותו,עושה עם הגיטרה חור במגבר, מרסק את הגיטרה כאילו היא מקרטון וגורם לקהל לריב מכות על השברים. נהדר. פיט טאונסנד היה ועדיין גיטריסט להקת the who, שעליהם אין צורך להרחיב את הדיבור. פיט נתן הופעות פומפוזיות וכתב שירים נהדרים, התלבש מהודר ומצחיק, רקד על הבמה וריסק את הגיטרה כל פעם מחדש לחתיכות. תנועת הפריטה שלו, כאילו הוא מכדרר כדור באולינג היא אחת מאבני הדרך לגיטריסטים ברוקנרול, ובכלל הוא הוציא מהגיטרה שלו צלילים שלא נשמעו קודם, הרבה בעזרת הפידבק המאסיבי שקיבל מהמגבר. ג'ימי הנדריקס שהוא ג'ימי הנדריקס, שינה את פני המוסיקה מקצה לקצה. הוא הפך את הגיטרה החשמלית מכלי שמלווה ומרכיב חלק מ"להקת קצב" לכלי מוביל ללא גבולות ומעצורים. סיפור חייו הטראגי מוסיף למיתוס ולייצוב שמו כ"גורו" של כל גיטריסט מתחיל שמכבד עצמו. שלושת האלבומים של the jimi hendrix experience הם מדהימים לטעמי, ומומלצים מאוד. ריצ'י בלקמור התפרסם כגיטריסט deep purple, ואת שורשי הנגינה הבלוזיים שלו הביא לרוק הכבד שהלהקה ניגנה. התוצאות היו מדהימות, למרות שהיום אני פחות תופס מהלהקה, והעבודה שלו שאני יותר אוהב זה אלבומי הלהקה לפני תקופת הרוק הכבד שלהם (היו 3 כאלה), deep purple in rock, שזה אלבומם הראשון כלהקה שעושה רוק כבד (את השינוי הביאו הסולן החדש איאן גילאן והבסיסט החדש רוג'ר גלובר), ואת שני האלבומים הראשונים של rainbow, הלהקה שהקים בלקמור אחרי שנטש את פרפל. טוני איומי היה גיטריסט black sabbath והוא אולי היחיד שהצליח לגרום לי לפחד קצת בשלב מסוים. אין שום דבר מסובך בריפים שהוא ניגן, אבל הצורה והדרך שבה הוא גרם להם להשמע, הדיסטורשן המאסיבי, המקצב, והטון-הכל ביחד גרם לזה להשמע כמו סוף העולם. אף אחד אחר לא היה יכול לנגן אקורד G ולגרום לו להשמע כמו מוות. מומלץ לשמוע את 3 האלבומים הראשונים של סאבאת'. סיד בארט היה..גיטריסט להקת פינק פלויד בתחילת דרכם, וכן, אני מחשיב אותו כאחד הגדולים ביותר, בגלל שלמרות שלא נתן שום סולו שילדון מתבגר יקבל עליו חלומות רטובים כמו comfortably numb, הוא היה מאוד מיוחד, עם צורת נגינה לא קונבנציונלית, שימוש בעזרים כגון סלייד או סתם בקבוק בירה, צליל הריברב והקולות המוזרים שהגיטרה שלו הפיקה. הוא תמיד הוערך על השירים שכתב, אבל הגיע הזמן שיבינו, שאף אחד לא ניגן ככה לפני. דיק דייל הידוע כking of surf guitar, ומוכר לכם מנעימת הפתיחה של ספרות זולה miserlou. בהיותו שמאלי, הוא ניגן הפוך (ואני מתכוון הפוך. לשם השוואה-הנדריקס השמאלי ניגן ביד שמאל אבל עם סדר נכון של מיתרים. דייל פשוט הפך את הגיטרה), עם טכניקת הטרומולו המיוחדת, והווליום הגבוה, והריברב, והכל ביחד פשוט מדהים. דיויד גילמור היה גיטריסט להקת פינק פלויד מ68 ועד עכשיו. אני לא מרגיש צורך להרחיב עליו. ג'וני ראמון היה גיטריסט להקת the ramones, ואם תשמעו את האלבומים שלכם, תגכחו ותגידו-הוא אחד הגדולים? אני יכול לנגן את זה! השאלה היא לא האם מישהו יכל לנגן ככה אלא-האם למישהו היה האומץ לנגן ככה עד אז? לראות אנשים כמו קירק האמט (מטאליקה) מדברים כשעיניהם נוצצות ואומרים שג'וני גרם להם ללכת על שלהם עד הסוף ולא לפחד, אומר את שלו. אולי הלהקה שהשפיעה על הכי הרבה הרכבים היום. רון אשטון היה גיטריסט להקת the stooges, השימוש שלו בוואה וואה בשילוב עם צליל הפאז, הריפים הנהדרים שלו, המאסיביות והעוצמה שבצליל הגיטרה שהוא נתן השפיעו אמנים רבים ובעצם כך נולד הפאנק רוק. רובי קריגר היה גיטריסט להקת the doors, שבה הוא נחשב בהיררכיה מתחת למוריסון ומנזרק, אבל בעצם הוא חשוב לא פחות, עם הצורה המיוחדת שבה הוא ניגן, מספיק לשמוע שירים כמו unhappy girl,when the music's over,my eyes have seen you,end of the night וכו' כדי להעריך באמת כמה הוא היה חשוב שם. זהו אני לא זוכר יותר ביינתים, נראה לי זה מספיק.

מומלץ לקרוא ../images/Emo45.gif

יופי של כתיבה, קוסקוס. זה לא אומר שאלו דווקא הגיטריסטים האהובים עלי, אבל הצלחת לתת תאור יפה של יכולותיהם ואיכויותיהם של הגיטריסטים האלו, בדרך שאני מקווה שתגרום גם לאחרים לרצות לשמוע אותם. ישר כח!
אגב, תחשוב אם אתה רוצה להפוך את זה למשהו יותר ארוך, אולי מאמר על גיטריסטים בכלל, עם הנ"ל כדוגמאות... סתם רעיון למשחבה.

itaikuskus

New member
מאמר על גיטריסטים?

מין ביוגרפיה של אבולוצית ציבור הגיטריסטים ברוקנרול מצ'אק ברי עד ג'ק ווייט? יכול להיות. ותודה.

itaikuskus

New member
הבטחתי ג'ימי פייג'

ג'ימי פייג' התפרסם כגיטריסט הyardbirds איתם הוציא את האלבום little games אבל אתם מכירים אותו כגיטריסט להקת led zeppelin. חוץ מלשכב עם ילדות קטנות, הוא עשה דברים שהיו מעבר לבינתי, ולד זפלין היא אחת מלהקות שהזמן והתדירות שמיעה קטנות עליהן. אנגוס יאנג הוא גיטריסט AC/DC , והוא לא משהו שלא שמעתם כבר, אני מכניס אותו כאן רק בגלל דבר אחד-האדרנלין וההופעה. הבחור שהתלבש כמו סקול בוי ורץ כמו השפן של אנרג'ייזר תוך כדי הד-בנגינג מאסיבי תוך כדי הופעה, גרם לציבור להתאהב בו ולכל מי שרואה את אייסידיסי בויאייץ' 1 לגחך ולומר לעצמם "יאללה איזה גבר". מספיק להיום מחר אולי אני ארחיב על גיטריסטים קצת יותר ניו-סקול.

melancholy man

New member
אם אפשר רק...

אריק קלפטון ואגב, כל הכבוד שהזכרת את דיק דייל, בהחלט ראוי.

itaikuskus

New member
לא יודע

אני מת על קרים, והיארדבירדז בתקופתו גם עשו אחלה דברים אבל הוא אף פעם לא ממש קלע. לא יודע למה יש לי כזה אנטי אליו. בקרים הוא עשה אחלה עבודה, אבל כשמסתכלים על ההשוואה הבלתי נמנעת לאקספריינס של הנדריקס זה נראה גירסה מאופקת ובנאלית.

Coon Jew

New member
אחי! כל מילה...בול! חוץ מ..

הגיטריסט של הראמונס...אני לא חושב שאפשר להכניס אותו למאתיים הגיטריסטים הטובים בהסטוריה, חוץ מזה שעצם העובדה שהראמונס משפיעים על הרבה להקות של ימינו רק אומרת לך שבשנות האלפיים יש לנו חרא של מוזיקה..מה לעשות, בתור אחד ששילם 100 יורו על פסטיבל רוק שבו כל הלהקות הגדולות מופיעות בו...אני יכול להגיד לך בוודאות שחוץ משלושה ארבעה הרכבים..לא נהניתי מכלום..והייתי מכפיל את הסכום של הכרטיס רק בשביל לראות הופעה אחת של אחת מהלהקות שציינת!

itaikuskus

New member
היום יש המון זבל

זה נכון, אך גם לא מעט דברים טובים. אמנים משפיעים על אמנים אחרים לטוב ולרע. הראמונז היו גדולים, וחלק מלהיות גיטריסט טוב זה להשאיר את החותם שלך. ג'וני ראמון לא היה אינגווי מלמשטיין, אבל הוא היה הרבה יותר חשוב ממנו.

melancholy man

New member
תאמין לי

קודם כל זה ענין של טעם, בעיני קריים לא היו שום דבר מאופק ובאלני אבל נעזוב זה. אין סיבה ודרך להשוואה בין הנדריקס לקלפטון, הם עשו דברים שונים לגמרי, בכל מקרה, תנסה לשמוע הופעות חיות של קלפטון (גם עם קריים וגם עם דרק והדומינוס ואולי בעיקר בקרירת הסולו שלו משנות השיבעים), בכל מקרה, בין אם אוהבים אותו ובין אם לא, אי אפשר להתעלם מזה, שקלפטון הוא אחד הגיטריסטים הכי חשובים ברוק העולמי.

DOCTOR ROBERT

New member
YAY!

היום הלכתי לשיעור הגיטרה הראשון שלי! למדנו 2 אקורדים שאפילו לא אמרנו לנו את השמות שלהם וגם 4-5 תווים בודדים (שיעור קצר, 50 דקות) ולמה אני מספר את זה דווקא כאן? כי בזמן שהיתמאנו על אחד האקורדים, הוא ניגן את SOYCD על גיטרה קלאסית- כמו ב DVD בהופעה של גילמור, רק בלי הוואה-וואה וכל האפקטים, וזה יצא נורא יפה!

"השיכור" מגיע לקמלוט ת"א 10.9.05

"השיכור" (מיקי מיראל) מגיע לקמלוט ת"א (רח' שלום עליכם 16) למופע קברט רוק צועני מקורי עם שירים מהנשמה. את "השיכור" ילוו "שליחי הבלוז". המופע יתקיים במוצ"ש 10.9.05 בשעה 21.30. כניסה: 30 ש"ח. להזמנות בטל' 03-6298666. פרטים נוספים באתר של מועדון קמלוט ת"א.

idrz

New member
אולי יש פה מישהו שמבין בזה.

ברשותי פטיפון של חברת שארווד ונתקלתי בבעיה איתו. חיברתי את הפטיפון בעזרת כבל בננה רגיל (יציאה אדומה ולבנה) למגבר שלי (Prosund) (חיברתי את הכבל ליציאת הAUX) והבעיה היא כזו : אני מצליח לשמוע צליל רק אם אני מגביר את עוצמת הוויליום במגבר עד למקסימום וגם אז הצליל נשמע חלש. האם יש דרך להגביר את המוזיקה דרך הפטיפון עצמו ? אשמח אם תוכל לעזור לי או להפנות אותי למקום מתאים. תודה רבה!!!

סביר להניח שהרמקול שלך נדפק

כי זה קורה המוןן כשהרמקול דפוק או שהכבל שלך לא תקין אז תבודק את שניהם כשתחבר את הרמקול למערכת או משו ואת הפטיפון לרמקול אחר

idrz

New member
לא זאת הבעיה

בדקתי בכשלושה מגברים שונים עם שלושה סטים שונים של רמקולים, בשלושת המקרים היה צריך להגביר את הוויליום למקסימום כדאי לשמוע.

pink floydror

New member
אין שום בעיה ברמקול

תבין, העניין הוא כזה האותות של הפטיפונים הם מאוד חלשים, ויש להם חיבורים מיוחדים שקולטים אותם ומשדרים אותם בעוצמה סטנדרטית בהתאם למערכת שלך..החיבורים הם גם שתי היצאיות של הבננות האדומה והלבנה, אבל זה מאוד תלוי באזיו מערכת אתה משתמש, אני לדוגמא בשביל הפטיפון משתמש בישנה, כי לה יש את היצאיה הזאת (מעל היציאה כתובה המילה Phono, ככה מזהים את היציאה, ויש לידה גם אפשרות הברגה, לחוט החשוף שיוצא מהחיבור של הפטיפון). אם אין לך את היציאה הזאת, תתייעץ באחד הפורומים, "סאונד והפקה" או "אודיו והקלטה ביתית", ותבדוק אם יש לזה פתרון גם במערכות החדשות יותר, כי בחדשה שלי אין...

pink floydror

New member
הכוונה

לא להשתמש ביצאיה הלבנה - אדומה שאתה משתבש נגיד מתיכ שאתה מחבר את המחשב או את הקומפקט.. ואם מדובר במגבר, אז הסבירות שהיציאה תהיה קיימת, גבוהה יותר..כי במבגבר שלי למשל יש..בהצלחה

dondons

New member
הבעיה היא ...

שלפטיפון אין PRE AMP (קדם מגבר) כזה שמגביר את הקול לפני שמגיע למגבר שלך..כניסת AUX היא כניסה יבשה, אם יש לך כניסת PHONE \PHONO אז חבר לשם ופתרת את הבעיה, אם אין אז אתה יכול לקנות (בגרושים) קדם מגבר פשוט(זה לא יותר משניים שלושה רכיבים) שיעשה את העבודה, את יכול לנסות בחנות "דקדה" אלקטרוניקה, דיזנגוף סנטר למעלה.

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

לשמר את הזכרון למען הדורות הבאים - פורום שואה - הנצחה ותיעוד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1355
נפגעתם בתאונת דרכים או עבודה? בואו לברר על האפשרויות העומדות לרשותכם בפורום דיני נזיקין http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1358
גם לסנופקין, סנורקה ומאי הקטנה מגיע - פורום המומינים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1362
פורצים את מעגל הבורות סביב המחלה - פורום אנדומטריוזיס http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1363 אל תפסיקו לגלוש עכשיו לפורום של הזמרת והשחקנית לירז צ'רכי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1364 מי הלהקה שתזכה להופיע על הבמה המרכזית של פסטיבל בראשית? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1366 המשך גלישה נעימה בתפוז
אנשים

yanivhazan

New member
היום "שליחי הבלוז" בקמלוט הרצליה.

מישהו היה בהופעה שלהם? ראויים?

itaikuskus

New member
צריך איזו הופעת אופרת סבון

גילאן ובלקמור קוברדייל ובלקמור דיו ובלקמור דיו ואיומי אוסבורן ואיומי גילאן ואיומי יוז ואיומי יוז וגילמור פייג' ופלאנט פייג' וקוברדייל אני ואתה.

למעלה