טיול לארה"ב

bioc1

New member
../images/Emo32.gif טיול לארה"ב

חבר שלי רוצה לטוס לשבועיים לארה"ב (איתי). הוא לא מוכן להתפשר על שום מקום אחר בטענה שאם הוא כבר לוקח חופש אז שיהיה שווה לו... אמרתי לו שאני לא יכולה להרשות לעצמי את הטיול הזה ושאולי נחשוב על יעד יותר זול אבל הוא עקשן. אומר שהוא מוכן לשלם עלי ואני כמובן לא מוכנה לתת לו לשלם עלי סכומים כאלה... אני הייתי באורלנדו אבל זה היה מזמן וזה היה טיול שקיבלתי במתנה מטעם אגודה של ילדים חולי סרטן...היה מאוד כיף והייתי רוצה לטייל שם אבל אין...אין לי כסף...רק טיסה זה 1000 דולר
בכל אופן אשמח לעצות ממי שהיה... לאן כדאי ללכת? שווה לקחת טיול מאורגן? באיזו חברה כדאי לטוס? איפה כדאי לישון? מבצעים??? והכי חשוב. כמה הסיפור הזה יכול לעלות לי?

magenta73

New member
ארה"ב מאוד גדולה...

שבועיים זה בעייתי, מכיוון שזה הרבה זמן בשביל להעביר בעיר אחת, אבל כלום זמן בשביל לעשות את הדבר הכי נחמד - קוסט טו קוסט... ומה שעוד בעייתי זה הכסף. זה יקר יקר יקר. ושוב - יקר! במיוחד אם מעורבים שם גם מלונות... חבל על הזמן יקר... בגדול - הייתי מציעה לכם לעשות טיול במזרח ארה"ב. נגיד סאן פרנסיסקו - לוס אנג'לס - לאס-וגאס. אפשר לשכור רכב ולסוע, לא כזה מסובך, ( 6 שעות מסאן פרנסיסקו ללוס אנג'לס. 6 שעות מל.א. ללאס-וגאס) או בטיסות. לישון - במוטלים. יש כאלה שיהיו גם 30 דולר ללילה. באיזו חברה לטוס?... אין לי הצעה ספציפית, למרות שהטיסה הכי כייפית שהיתה לי היתה עם וירג'ין איירליינס. תבדקי בדקה ה-90 אולי יש איזה מבצע, בגדול, טיול מאורגן לא ממש מתאים, לא לארה"ב ולא לגיל שלכם. לכי למטייל, הכי הרבה, קחי ספר על ארה"ב ותקראי קצת, בטח יש אינפורמציה על מלונות זולים וכו'. ושוב - יקר!!!!!!!!!!!!!!!!

Old Girl

New member
יקר יקר יקר

בדיוק! ד"א מוטלים ב - 30$, רק כדי לחדד את הנקודה, זה מחוץ לעיר ועם הרבה מזל. בעיר זה יהיה יותר יקר. בסן פרנסיסקו בזמנו ניסיתי למצוא מוטל והכי זול שמצאתי (שיהיה גם מתקבל על הדעת) היה 45$, וגם זה היה בשכונה לא משהו. מוטל ב - 30$ שהציעו לנו היה במרקט (המבין יבין), כולו מלא בהומלסים ונרקומנים. אמרנו : עד כה.

אצלך מתקבל על הדעת זה וילה:)

אצלי מתקבל על הדעת זה חדר ב180 BHT בתנאי צבא, לא צריך לגור במקום הכי יקר כולה צריך כר לשים עליו את הראש בלילה

Old Girl

New member
ידידי קודם כל

אתה בבנקוק, למרות הפצרותיי החוזרות והנשנות לעזוב מיד לכיוון איי הדרום. דיברתי על האיים, ואז 50$ ליום כוללים גם נסיעה למקום וכד'. חוץ מזה, ביוסי אמרה שבן זוגה מפונק, לא? נראה לך שאתה מדבר כמפונק?

Star_Dust

New member
הטיול מומלץ... אבל הוא במערב ארה"ב לא במזרח

אם אתם מתכוונים לנסוע בקרוב, אני הייתי הולכת על הטיול שהציעה מג'נטה. טיסה ללוס אנג'לס ומשם ברכב. לא הייתי מוותרת על נסיעה לסן דיאגו. בעיניי זו אחת הערים היותר יפות בארה"ב. הנסיעה מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו היא ממש חוויה. אני היית פורשת אותה על שלושה ימים ועוצרת בדרך בעיירות קטנות. יש באיזור מקומות מדהימים. וכמובן, אם את בחוף המערבי, לאס ווגאס היא חובה! אני לא מהמהמרים הכבדים ועדיין מוצאת מה לעשות שם יום-יומיים בכל ביקור. ללאס ווגאס הייתי טסה ולא עושה את הדרך ברכב. מדובר על טיסה של שעה לעומת נסיעה ארוכה יחסית בנוף מדברי חדגוני. לגבי טיסה לארה"ב, אני מעדיפה את חברת קונטיננטל. טיסה ישירה בחברה נעימה יחסית. לא הייתי הולכת על טיול מאורגן. לגבי הוצאות במהלך הטיול, אני מציעה לך לבקר באתר www.expedia.com מדובר באתר זול יחסית דרכו ניתן להזמין חדרים במלונות. אני מזמינה דרכם חדרים לכל הנסיעות שלי כבר כמה שנים ומעולם לא הייתה לי בעיה איתם. תהנו!

Old Girl

New member
תשובות

1. לאן כדאי ללכת? - תלוי מה ההעדפות שלך, ארה"ב ענקית וקשה לבחור. 2. שווה לקחת טיול מאורגן? - ממש, אבל ממש לא. המדינה הכי נוחה בעולם לתיירות, דוברת אנגלית (אלא מה), אין לך כסף. לא רואה סיבה אחת לעשות מאורגן. 3. באיזו חברה כדאי לטוס? - אם אין לך כסף, תעשי פשוט השוואת מחירים אצל הסוכן. 4. איפה כדאי לישון? - אם רוצים לחסוך כסף אז במוטלים, לא? אני בזמנו, כשהייתי צעירה כמוך ובלי כסף, שכרתי רכב ונסעתי אתו מאתר לאתר, בעודי לנה במוטלים בשולי הדרך. יצא לי די זול. 5. כמה הסיפור הזה יכול לעלות לי? - לא יודעת, אנחנו לא באותו גיל ודרישותינו מן הסתם שונות... אני בגילך הסתדרתי עם 100$ ליום לא כולל כרטיסים, כשחלק מהזמן הייתי בניו יורק היקרה בטירוף, אבל זה היה לפני 13 שנים ואני לא יודעת האם עדיין אפשר להסתדר עם אותו תקציב.

bioc1

New member
בקיצור...אני שולחת אותו לטוס לבד...../images/Emo160.gif

מ 2000 שקל שאני מרוויחה בחודש כשחצי מזה הולך על דלק ועוד 500 שקל על הוצאות שונות אין מצב שאני מממנת טיול כזה ולבקש מההורים אין לי רצון (ואומץ)...

Old Girl

New member
תראי

אם ארה"ב היא לא החלום שבוער בעצמותיך ואת סטודנטית שעובדת בחצי משרה, אני מסכימה שאולי כדאי לך לחכות עד שיהיה לך כסף, או עד שיהיה לך יעד שאת מוכנה למות בשבילו. החבר שלי, כשהיה ילד תפרן (כמוך בערך), היה נוסע לארה"ב מהגרושים האחרונים שלו, לפעמים ישן ברכב, אוכל רק אוכל מהסופר וכד'. אבל הוא היה חי ונושם ארה"ב. כנ"ל אחותי במזרח הרחוק, בעבר הרחוק. הייתה גרה בבקתה הכי עלובה בעולם, עם צינור של מים קרים ואחד הקירות היה סלע. אבל במקרה שלך, אולי שווה לחכות לעיתוי טוב יותר - בהתאם להרגשה ולצורך. הדרך היחידה לנסוע לשם, אם את לא לוקחת מההורים (אני יכולה להבין ולכבד), היא לקחת הלוואה. האם זה מוצדק? במקרה שלך לא בטוחה.

magenta73

New member
אתם יכולים לטוס לתאילנד

הדבר היחיד שיהיה יקר זו הטיסה, אבל זה גם המחיר של הטיסה לארה"ב, ואז המחייה שם - טוב, זה בדיחה... יש מספיק מוטלים ממש ממש זולים, לא חייבים מלון, ואחלה אוכל בכלום כסף וכו'. וחוץ מזה - כיף. באיים. תאילנד
...

bioc1

New member
איזה...הוא מפונק...

רוצה רק ארה"ב... חוץ מזה לשנינו בעיות רפואיות ולא נראה לי שתאילנד תטיב איתי ועם המעיים שלי...

Old Girl

New member
תאילנד

היא מקום מאוד מאוד מפנק, נוח, מעוצב בקפידה לפי הצרכים התיירותיים (לפחות באיים). המזון שם הרבה יותר בריא ואיכותי ממה שאוכל ישראלי ממוצע. אבל אם רוצים לשמור שם על תנאי מחייה שרגילים אליהם בבית - העלויות מתחילות מ - 50$ ליום (באיים), בלי כרטיס טיסה. בכל אופן זה לא רלוונטי אם החבר נעול על ארה"ב, כשבא לך על משהו - שום דבר אחר לא נראה רלוונטי.

ufffnick

New member
הייתי שם

אומנם במסגרת עבודה, אבל כל מדינת טקסס חרשתי מכל כיוון. קודם כל, זה האזור הכי זול שתמצאי בארה"ב, הכי צבעוני (ומייד אסביר) והכי מגוון. יש שם את מקומות הבילוי הסטנדרטיים של כל עיר גדולה. יש את אתרי התיור (המשומרים באופן קפדני וקנאי) של מלחמת האזרחים, ויש להם מעיין תיור קרבות. ממש נחמד. יש אתרי טראקים שלא יביישו את הרמה של טראיקים בדרום אמריקה. החל ממדבריות ועד לביצות הענקיות שורצות התנינים צפונית לניו אורלינס. יש את מרכז החלל העולמי ביוסטון. יש את סאן-אנטוניוס שזכורה לי לטובה מבחינת בנייה שמואד דומה לאירופה, ועד שימור עתיקות כמו מצודות וכד'. ויש (את העיר השניה שהכי אהבתי) ניו אורלינס. פשוט מדהימה. אה! ויש את הספינות של קולומבוס ליד נושאת המטוסים הראשונה של ארה"ב. כולן עוגנות ומשמשות מוזיאן בקורפוס קריסטי. שהיא לטעמי עיר החוף הכי נעימה מבחינת אווירה. אגב, בקורפוס קריסטי, זה המקום היחיד שלא תראי בו ישראלים. למעשה בפעם האחרונה שהייתי שם, אמר לי אחד המקומיים - "היתה פה לפני 3 שני אחת מישראל, אתה אולי מכיר אותה -שרון, או משהו כזה". רוב הדרום עמוס בחוות ענק ושדות ענק שהפסיקו לעבד מהרגע שמצאו שם נפט. ישנן המון עיירות ציוריות של "הדרום" כמו שרואים בסרטים, רובם לא מתויירות וממש אותנטיות. שווה לעצור באחת או שתיים בדרך ולהתרועע בפאב המקומי ובדיינר המקומי (באחת מהן אכלתי את עוגת הקוקוס המושלמת). כמה זול? כל עניין המזון סובב סביב 15 דולר לאדם לארוחה (וזה בהשתוללות ענקית - לדוגמא הארוחה הכי יקרה שאכלתי שם הייתה לובסטר שלם ענק, עם מלא תוספות ושייק ב- 25 דולר בערך). אם אתם בעניין של בשרים, זו המומחיות של אנשי הדרום, כל רוב הבקר שמיועד לשחיטה מגודל שם. לינה - מוטליפ הם ברמה של 4 כוכבים בארץ במחיר של 15 דולר ללילה בערך. ממש אין צורך במלון אם אתם בדרכים. ממליץ לשכור רכב ופשוט להסתובב. לבנות מסלול מראש שעוברים בו, עם אתרים שישמשו כ-"עוגנים" לטיול עם המון אקסטרא זמן בשביל פשוט להסתובב. ארה"ב האמיתית, זה מחוץ לניו יורק. הייתי בניו יורק ולא הרגיש לי שונה מת"א. תהנו המון!

bioc1

New member
ומה עושים אם החבר רוצה לשלם עלי את הטיול???

ההורים שלי מוכנים לתת לי 1000 דולר. נניח שזה יספיק לטיסה ולאוכל...זה טיול של 3000 דולר... אני לא יודעת איך לגרום לו להבין שאני לא מוכנה שישלם עלי...שאני לא רוצה להיות חייבת לו כל החיים...שזה פשוט לא יעבוד... הוא פשוט מסרב להבין וכועס עלי. אני חסרת אונים

belli80

New member
שייתגבר. וייתבגר.

הוא רוצה את הטיול הזה, נכון? לא את. והוא לא מסוגל לראות שקשה לך כלכלית עם זה. וכועס שאת לא מוכנה להיות חייבת ותלותית. את שומעת את זה?! כועס שאת לא מוכנה להכניס עצמך לחובות, להיות תלויה והכל בשביל שהוא יקבל את הצעצוע שלו? ילד מפונק שכמותו. אם הוא לא רואה מה האופציות שלו (התפשרות על מקום זול יותר או אפילו חופשה טובה בארץ.. מה רע?!) ולא רואה את הצורך להגיע לעמק השווה אז שייסע לבד. אולי משם תהיה לו פרספקטיבה טובה יותר על מה זה אומר להיות בן-זוג. להיות מסוגל לדחות את הסיפוקים המיידיים שלך על מנת שהחצי השני שלך לא ירגיש לחוץ בגלל הרצונות שלך, והכי חשוב- לא לתת לו להרגיש שהוא מעכב אותך. ליליה טוב

magenta73

New member
פיף...

הוא עקשן, הא?... פשוט תסבירי לו, במילים יפות, שאת לא מעוניינת בטיול שכזה, בו את תרגישי חייבת לו. שאת רוצה, בכיף, לטייל איתו, אבל לא רוצה להרגיש חייבת. ותודה רבה על ההצעה, אבל זה לא מתאים לך... ושאולי תמצאו משהו אחר, שמתאים לכיס של שניכם.

magenta73

New member
מה זה "לא מוכן להקשיב"?

סליחה? את לא בן אדם? לך אין רצונות? מחשבות? את לא נחשבת? עושים מה שהוא רוצה וזהו? סו הלפ הים גוד? ביו, זה לא לעיניין, את יודעת. הייתי אומרת לך לא להשליך את זה גם לדברים אחרים... בעצם, אני אומרת לך כן להשליך את זה גם לדברים אחרים ולבדוק טוב טוב את כול מערכת היחסים בניכם, אם היא שיוויונית, או אם היא - היז ויי אור דה היי-ויי... או שאולי, את בעצם כן רוצה? רק מתביישת/מתייבשת מהעובדה שהוא ישלם?

belli80

New member
נו?

וגם אם היא כן רוצה. נניח שזו האמת. אז למה לגרום לה "להתבייש או להתייבש"? למה לא פשוט לראות מה זה גורם לה ולעזוב את זה כבר?! פשוט, המשפט האחרון שלך קצת סתר את תחילת דברייך. לפי הגישה שבו, לפחות..

למעלה