ביוסי
הרי ברור שאת כבר מספיק גדולה כדי להחליט האם לקחת מהחבר כסף או לא, וכיצד להגדיר את מערכת היחסים ביניכם. הרי ברור שאם את משוכנעת ונחושה - שום "עקשן" לא יוכל לדחוף לך כרטיס בכוח ולהעלות אותך למטוס. יש לי הרגשה שבאת לכאן לקבל חיזוקים להחלטה כזו או אחרת שאת בעצמך מעוניינת לקבל. אולי (אני לא יודעת, לא יכולה להיכנס לתוך הקופסה שלך) את רוצה לנסוע לארה"ב (הגיוני לגמרי), מתבעסת שאין לך כסף לממן את כל הטיול, איפשהו שמחה שיש לך אפשרות לנסוע בכל זאת, מאוד לא נוח לך עם זה, ואת רוצה שירגיעו אותך. יש מצב כזה? כי אם כן, זה מסביר מדוע את לא יכולה להגיד לחבר שלך "לא תודה". כי זה נורא קל, אני כרגע במצב של הקמת עסק חדש ומונעת מעצמי כל מיני דברים. בכל פעם כשבן זוגי לחיים נלהב לפרוץ איזה חסכון בשביל משהו לא חיוני - אני אומרת "לא תודה" והעניין נסגר. נראה לי שאת די מתנדנדת ורוצה לשמוע חיזוק הגיוני שיאפשר לך לנסוע לארה"ב עם מצפון שקט. אז הנה לך רעיון : קחי מההורים שלך 1000$, אל תקני בהם כרטיס אלא קחי אותם ביד. שהוא יקנה לך כרטיס. תשיגי 500$ נוספים, אפילו הלוואה מהבנק, לא נורא תחזירי. 1500$ אפשר לשרוד בארה"ב שבועיים. אם הוא רוצה משהו אקסטרה שיזמין אותך. אבל אף פעם אל תסעי בלי כסף משלך בכיס. לגבי הכסף שהוא נותן לך - תחליטי אם את רוצה להחזיר או לקבל כמתנה. אבל אם את רוצה להחזיר - אל תבדקי את התגובות שלו, פשוט תחזירי כשאת יכולה וזהו. אולי עדיף בשבילך שתגידי שאת לא מעוניינת "להחזיר בדברים אחרים", באילו דברים כבר אפשר להחזיר כסף, אלא פשוט להחזיר כשתוכלי ויאללה. בגדול אני יכולה להבין מדוע לא נוח למישהו לנסוע לחו"ל על חשבון מישהו אחר. אני אישית לא מסוגלת לקחת כסף מאף אחד, לא לחו"ל ולא למטרות אחרות, וזה פועל אצלי כך כל החיים. אבל זה לא חייב להיות בעיה לכולם, כל אדם ותחושתו היא. את בן זוגי כן הזמנתי כשלא היה לו, לפחות איזה 5 - 6 פעמים, וזה לא גרם לאף אחד לרגשי נחיתות או להידרדרות ביחסים.