יום הולדת 65 לג'ון לנון

ואולי זו באמת הזדמנות

לומר עליו כמה מילים? מה דעתכם עליו, על יצירתו? מכיוון שדעתי כיום היא די ביקורתית, אני אשאיר אותה לאח"כ.

NIR Y

New member
אני מחכה

תאמת שלא יצא לי עדיין לשמוע יותר מידי מוזיקה שלו שלאחר הביטלס, אבל אין ספק שבזמן הביטלס היה אחד כותבי השירים הכי טובים שהיו אי פעם ואחד האהובים עלי אישית (כמובן שבעזרת קצת עזרה מחברים).

הנה

כשהייתי צעירה, בגיל הנעורים, ג'ון לנון היה אחד מה-role models שלי, דמות להזדהות ולחיקוי. הוא דיבר על כל הדברים ה"גדולים": על מלחמה ושלום (Give Peace a Chance), על אהבה (All You Need Is Love), על זיוף מול אותנטיות (Sexie Sadie, Mother ועוד). אלו דברים שקל להתחבר אליהם, בגיל צעיר: הדברים מוצגים כפשוטים, בשחור/לבן, במימדים גדולים מהחיים, בחד משמעיות, ללא ספקות. אחר כך, כשמתבגרים, מתחילים לראות גם את צבעי האפור, את המורכבות, ואז קשה לקחת את דבריו של לנון ברצינות. בנוסף, מכיוון שנכתב עליו המון מאז מותו, הוא כבר איננו כוכב הרוק החד מימדי אותו ראיתי בנעוריי; אני רואה אותו היום אחרת, בצבעים הרבה פחות סימפטיים. לנון האדם לא היה קדוש, ואפילו לא אדם טוב במיוחד, אם כי היו לו כוונות טובות, בחלק מהזמן. כל הדברים האלו, ועוד כמה, הביאו לכך שהיום אני לא ממש מעריכה את לנון, הן כאדם והן כאמן. את חלק מהדברים שהוא עשה בביטלס אני מאוד אוהבת, ואני מכירה בתרומה שלו להתפתחות הרוק, שהיתה לא מועטה, אבל בסולם העדיפויות שלי, הוא נמצא נמוך, יחסית.

afon

New member
פחות או יותר כמו ווטרס

הוא לא שווה יותר מדי בלי השאר. היצירות שלו אחרי הביטלס היו לטעמי טיפשיות למדי, קצת מעצבנות. אבל עם הביטלס הוא הוציא את המירב, ועל כך אני מעריך אותו.

avki

New member
סלח לי נעם חביבי, אבל אתה מזלזל

כרגע באחד מכוכבי הרוק הגדולים אי פעם. This will not do. הכתיבה של לנון וההלחנה שלו לאחר הביטלס הרבה יותר חזקה מהכתיבה שלו עם הביטלס. הכתיבה שלו עם הביטלס הייתה חלומית, אדירה, קוראת לטוב, מנהיגותית, אחוותית, וכייפית. האיזון המושלם נמצא בין כל הביטלס. ג'ון אמנם שווה פחות בלי הביטלס. אבל מה שהוא עשה אחרי הביטלס זה אחד מהדברים החשובים היפים המעניינים וייחודיים שהיו אי פעם ברוק, או באומנות בכלל במאה האחרונה.

frikin shin

New member
../images/Emo45.gif

אני לא יודעת אם אפשר להגיד שהמוזיקה שהוא עשה יותר טובה ממה שהוא עשה עם הביטלס - זה כבר טעם אישי. כי בהחלט הביטלס יחד - כל חברי הלהקה כל אחד הביא את הדבר שלו ויצא הכי טוב שיש. אבל להגיד שכל מה שג'ון לנון עשה אחרי הביטלס היה זבל?! זה כבר ממש ממש מוגזם! כי התרומה שלו אחרי הביטלס הייתה מאוד גדולה ומשמעותית בעיני. מזל טוב אי אפשר להגיד לו, כי המזל שלו לא היה כל כך טוב לכאורה
.. אבל אני באמת חושבת שהוא תרם הרבה למוזיקה ולאנשים
.

afon

New member
לא מזלזל

האמת היא שהוא דיבר הרבה ועשה קצת, להצתלם ערום בבית מלון לא יעזור לשלום העולמי. אני לא אוהב את החומר שלו אחרי הביטלס, פה ושם שיר או שנים, לא יותר, אבל זו כבר דעה אישית. לגבי חשיבותו והשפעתו פה יש ויכוח. אני לא יודע עד כמה הוא באמת השפיע על הרוק ברגע שהוא יצא מהביטלס, אני מניח שהייתה לו השפעה, אבל הוא לא באמת מימש אותה ולא באמת היה חלק מהסיצנה אחר כך. הוא לא השפיע כמעט על כל הדברים שהוא דיבר עליהם, אחווה שלום וחופש. הרעיונות הנ"ל כמעט וחלפו מהעולם עם סוף עידן הפסיכודליה וההיפים, והוא היה מהיחידים שעדיין ניסו לדבר בנאיביות על נושאים שכולם כבר הבינו שזה לא ראלי. לא נראה לי שבאמת הייתה לו כבר השפעה, לא על המוזיקה ולא על העולם. אותי החומר המאוחר שלו לא עניין לא ריגש ולא אתגר.

בשיעור רוק בבית ספר

ביום שישי האחרון (כן, כן, יש לנו שיעור רוק) דובר על הביטלס. אחד המורים הביא את Megical Mystery Tour. הוא השמיע לנו את I Am a Walrus ואמר שלנון כתב את השיר לאחר שהוא קיבל מכתב ממעריץ שכתב שהמורה שלו לספרות מנתח שירים של הביטלס בשיעורים. לנון כתב את השיר בכוונה שלא יוכלו לנתח אותו. יצא לו שיר שזועק לניתוח
שיר משעשע ונחמד. קצת מזכיר לי את הכתיבה של סיד. בחג ראיתי בערוץ MGM סרט עלילתי על לנון הצעיר ותחילת דרכה של הביטלס. סרט מעניין.

NIR Y

New member
וואלה מצחיק

אני מת על השיר הזה, ובכלל על המג'יקל מיסטורי טור.

new revolution1

New member
וואי כמה פעמים ראיתי את הסרט..

משדרים אותו הרבה, כמו כל סרט אחר. את הסרט לא כל כך אהבתי, קצת משעמם ולא תכליתי, גם לא ממש מושקע. אבל בהחלט רואים מה עבר על הביטלס וספציפית על ג'ון לנון :)

DOCTOR ROBERT

New member
יש לך שיעור רוק?

חתיכת מזליסט מניא ק ינעינךעלןנלךיכגענךלחכנעחלחלךנכעחלךנעלףחנעלחנדלךעףףחנכלחענכגדלףענלגחכענכף?#21#?#@$!%$?#%^^%^%$.H.עיחמחעיכעיכע!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

wish i was here

New member
אחד מכוכבי הרוק הגדולים ביותר

הוא בעצם הבן-אדם הקים את הביטלס,כשהם עוד היו ידועים בתור the quarry men בשנת 1958,ופעם אחת הם ניגנו בחצר כנסיה כשהם פגשו עוד בן-אדם,אולי שמעתם עלי,פול מקרטני.בהמשך כמו להקות בריטיות אחרו באותה תקופה הם יצאו להופעות בהמבורג שם נגן הבאס סטוארט סטארקליף עזב אותם ופול עבר לעמדת הבאס,מאוחר יותר כאשר הם ניסו את מזלם בחברות הקלטות שונות(אחת מהם דחתה אותם בטענה ש"להקות גיטרה הם בדרך החוצה") הוחלט גם להוציא את המתופף פיט בסט,מפני שהחברה לא אהבה אותו,והביאו במקומו מתופף שהם פגשו בהמבורג-ריצ'ארד סטארקי,הידוע בשם רינגו סטאר.בשנת 1961 הם הוציאו את please please me שכלל להיטים כמו love me do ו twist and shout שעד היום נחשבים ללהיטים ומושמעים לעיתים תכופות ברדיו.עד שנת 1966 זה היה עיסוקם-שירי פופ קלילים,עד שבשלב כלשהו הם התחילו להתמתח לכיוונים מוזיקלים שונים,כמו פסיכדליה(strawberry fields forever,lucy in the sky with diamonds),מוזיקה הודית(tomorrow never knows) ואפילו רוק כבד (helter skelter). בשנת 1969 הם התפרקו בנפילה רצינית באלבום let it be,זאת היתה תקופה בה חברי הלהקה היו כה מסוכסכים עד שהם לעיתים הקליטו בנפרד. אני חושב שאפשר להגיד שששלאחר יציאת האלבום let it be שנות השישים בעצם נגמרו במובן המוזיקלי. כל חברי הלהקה פרשו לקריירת סולו,ג'ון היה בין המצליחים,עד שהוא נרצח בשנת 1980 על-ידי מעריץ מטורף. ג'ון לנון ללא ספק היה בין התורמים העיקריים למוזיקה כפי שהיא מוכרת לנו כיום,ובין השאר גם על פלויד שלנו (בשיר let there be more light מוזכרת לוסי בשמי היהלומים).אין ספק שהמוזיקה שלהם תחיה עוד הרבה זמן.

למעלה