ילדים זה כאן

בדרך כלל (חוץ ממקרים יוצאי דופן)

עושים אמבטיה, משחקים עוד קצת ואז בקבוק מוצץ יד על המצח ושינה. אין לו בעיות הירדמות בכלל. הבעיה מתחילה סביב 1 בלילה (פעם זה היה סביב 2 וזה הוקדם...) הוא נרדם סביב שמונה וחצי מתעורר ב-11 לאכול ואז מ-1 כבר כמעט לא ישנים. לפעמים סביב 4 הוא נרדם טוב עד 6.

yaelia

New member
שיהיה בהצלחה

את מאוד אמיצה. אני גם ממליצה על טקס לפני השינה. שירים, חיבוק, וכמו שחברה שלי הסבירה לי פעם - יש בעיות שהוא צריך להתמודד איתן לבד, בעיקר כי את לא יכולה לפתור לו אותן (לא מרוע לב חלילה).

isidora

New member
בהצלחה ../images/Emo24.gif

כל הכבוד לך על ההחלטה והנכונות שיהיה בהצלחה ויעבור בקלות

yaelia

New member
שאלת אוכל

הלל בן תשעה חודשים ועדיין בלי אף שן לרפואה (וגם לא התחלה של). חוץ ממטרנה הוא אוכל ירקות ופירות מרוסקים, ואני נותנת לו גם להחזיק פלח של פרי ביד או חתיכת גזר/פלפל. מה עוד לתת לו לאכול שלא רק מרוסק-דייסתי, או שלא להקדים את מה שממילא יבוא עם השיניים. אני צריכה עצות בנושא. הוא לא אכלן גדול (בלשון המעטה), ולמען האמת די מתעצל על כל מה שהוא לא דייסה/מטרנה שהוא מכיר.

dorlim

New member
אוכל אצבעות...

אם הילד מוכן ורוצה לאחוז דברים בידיים ולאוכל אני בעד וזה רק בתנאי שהוא מוכן לכך (מושיט ידיים לאוכל שלכם וכו') מאחר והילד מעל 9 חודשים ואפשר כבר לתת גלוטן אז אפשר לתת עוגיות לתינוקות. מבחינת ירקות ופירות - אני בעד לנסות הכל ובתנאי שמשגיחים ב-7 עיניים שהקטנטנים לא מכניסים חתיכות גדולות מידי. ובעוד חודש אפשר יהיה להוסיף מוצרי חלב (לא חלב ניגר!) בתאבון

yaelia

New member
תודה ../images/Emo140.gif

עוד לא מאוד מעניין אותו אוכל אצבעות אבל אני מנסה עליו כל מיני דברים. בסוף משהו יעניין אותו אז אני לא דואגת.

משוש30

New member
../images/Emo41.gifעדכון הלילה הראשון (לא לבעלות לב

חלש) אז ככה...ב-23 ניסיתי לתת לו אוכל תוך כדי שינה לא רצה. (הוא כבר די הרבה לילות לא אוכל בלילה אבל רציתי לכסות את כל האופציות...) באחת בלילה הוא התעורר בבכי. ניגשתי דיברתי איתו ליטפתי אותו והסברתי לו שהוא צריך ללמוד להירדם בעצמו. הבכי והצרחות נמשכו חצי שעה כשגיליתי שכשאני לידו מדברת אליו או נוגעת בו הבכי מתגבר וכשאני זזה הצידה הוא נרגע. בגלל שלא רציתי שהוא יחשוב שעזבתי אותו אז מדי פעם אמרתי משהו או ליטפתי והבכי התגבר. כשהבנתי שזה הסיפור ישבתי בצד לידו ואחרי כ-10 דקות הוא נרדם. ובנות נרדם באמת! פעם ראשונה מזה 5 חודשים ישנתי רצוף 3.5 שעות! ב-4 שוב התעוררות הפעם זה לקח שעה כי הוא התעורר וכל הזמן ניסה לקום ואני השכבתי אותו חזרה כשאני אומרת לו שאני אוהבת אותו ושזה לילה ובלילה ישנים. ככה אולי 50 פעם. בסוף שוב התרחקתי כשניגשתי ראיתי שהוא מצא את המוצץ והכניס לפה ונרדם. עד עכשיו הוא לא עשה את זה אז באמת הלילה אני אפזר לו כמה מוצצים. ב-6 נתתי לו אוכל והעברתי אותו למיטה שלי (בוקר!)וישנו עד 8...היה מאד לא פשוט אבל כל הזמן שיננתי שזה לטובת שנינו. וחוץ מזה בסופו של דבר שנינו ישנו הרבה יותר טוב מהרגיל. בבוקר הוא קם מחוייך כולו. שמתי אותו במיטה שלו לראות אם הוא מגיב אליה טוב או לא. הילד חייך היה מבסוט ושיחק עד שלקחתי אותו למטפלת. לעומת אתמול ששניינו היינו הרוסים מעייפות היום בבוקר הוא היה מרוצה וטוב לב. נראה מה יהיה הלילה. אני החלטתי שאני לא מוותרת ואני באמת משוכנעת שבסופו של דבר זה הוא ילמד להרגיע את עצמו ולהרדם חזרה לבד.

sipi1

New member
כל הכבוד !!!

אולי אני אתפוס יוזמה בעקבות ההצלחה שלך, ואנסה להסביר לילדון שלי מה עושים בלילה...

אנידס

New member
נשמע שאתם בדרך הנכונה. אגב, אני

בדרך כלל מציבה את כיסא בפינת החדר ולא קרוב למיטה ויושבת שם (היום אני אפילו לוקחת איתי ספרי לימוד ולומדת). בעבר אם היא היתה מתחילה לבכות כי היא לא מצליחה להירדם הייתי מרגיעה אותה בערך כך: שששש אמא כאן, שימי ראש ותחזרי לישון שששש כמו מנטרה. היום היא אפילו נותנת לי מדי פעם לעזוב את החדר כשהיא מנסה להירדם. בפעמים האחרות היא פשוט מרימה מדי פעם את הראש רק כדי לבדוק אם אני עוד שם והבכי נעלם (ואולי היא סתם מתעייפת מכפיפות הבטן המרובות שהיא לפני השינה
) בהצלחה בהמשך.

dorlim

New member
האמת פחות נורא מהכותרת (הבהלת

אותי
) ממשיכה להחזיק אצבעות

אמברון

New member
ששששש אל תספרי לאף אחד ../images/Emo8.gif

טפו טפו טפו, שקל בנעל, שום, בצל, חמסה... שרק ימשיך כך.

למעלה