חשבת פעם אולי הטעות היא שלך?
הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים. אני תוהה: מדינת ישראל לא קמה ברצונו של הקדוש ברוך הוא?? הפיגוע כן, ומדינת ישראל לא? שימו לב לאבסורד שאתם נגררים אליהם, ומערבבים בין דברים. יש הבדל בין מסגרת, ובין התוכן. אם הקדוש ברוך הוא לא היה חפץ בקיומה של מדינת ישראל, היא לא היית קמה. ישראל לא היית מנצחת בכל המלחמות. מדינות ערב לא היו פותחות פתאום את השערים ליהודים. המדינה קמה, וכאדם מאמין בהשגחה פרטית, כמו גם בהשגחה לאומית, ויש מסובב, אני מאמין כי זה רצונו. ואני מתפלא מאוד על אנשים מאמינים, שממהרים להצביע על כל אדם ולצעוק "חוטא", בגללך כך וכך, יכולים לכפור בעובדה שהקדוש ברוך הוא מחליט על כל הנעשה בעולם. האם המדינה קמה נגד רצונו? ניצחנו נגד רצונו,? מדינות ערב פתחו שערים ליהודים נגד רצונו?. אם מישהו מאמין בכך אזי הוא הכופר. הכל נעשה ברצונו, חוץ מהחטאים שלנו. לגבי התוכן. זה כבר קשור ליראת שמים. זה בידינו. הקדוש ברוך הוא נתן לנו את המסגרת, המדינה והעצמאות, ואנחנו צריכים למלא אותה בתוכן, בחיים יהודיים. זה שאנחנו לא עושים זאת, זה חטא שלנו. כשעזרא ונחמיה עלו לארץ לבניית בית שני, הם נאבקו מיד במצב הדתי הירוד, שכלל אף נישואי תערובת ועבודה בשבת. אל לנו להלין על הקדוש ברוך הוא שמדינת ישראל היא מדינה חילונית, שמוסריותה יורדת מיום ליום, הוא נתן לנו את המסגרת. את התוכן, יראת השם אנו צריכים למלא. אנו וכל היהודים המאמינים שיושבים בגולה, וקוראים כל יום בתפילה "והשיבנו", , אך לא נוהגים כעזרא ונחמיה, לא עולים לארץ, ולא נאבקים לקיום חיים יהודיים כאן בישראל.