לכפרות

IRBaB00n

New member
../images/Emo32.gifדרושים יחצנים; וודסטוק 2005

לפסטיבל הופעות מחווה לסגנון רוק ובלוז שנות 60-70 (פינק פלוייד, ביטלס, הנדריקס ג'אניס ג'ופלין וכו') דרושים יחצנים רציניים מאיזור השרון - עדיפות לאנשים בעלי נסיון צרו קשר בתיבה האישית או במספר 0523757927 או באיסיקיו 103129314

One Echoe

New member
סתם שתדעו.

הצום בכלל לא אמור להיות קל. אני לא מבין למה כולם מאחלים צום קל.

אולי כי לא רוצים לומר חג שמח?

או אולי כי צום קל הוא סימן שאלוהים אוהב אותך? או כי אף אחד לא באמת צם וכולם מנשנשים כל הזמן? או אולי כי הפואנטה של הצום הפכה עם השנים לתחרות של למי יהיה צום קל יותר (גיבור גדול)? בכל מקרה...אני חוזה לאפיה שלי...העוגות בתנור..
חג שמח!!

זה מנהג משונה ליום כיפורים

שמקויים כיום רק ע"י חרדים במאה שערים ואולי עוד מקום או שניים: לוקחים תרנגולת (לאשה) או תרנגול (לגבר), (או עוד תרנגול/תרנגולת אם מדובר באישה בהריון), ועדיף תרנגולים לבנים ("אם יהיו חטאיכם כשנים - כשלג ילבינו", ישעיה א יח) בערב יום הכיפורים, בבוקר, לוקחים את העוף ומסובבים אותו מעל הראש ואומרים נוסח ברכה: "זה חליפתי, זה תמורתי, זה כפרתי. זה התרנגול יילך למיתה, ואני אכנס ואלך לחיים טובים ארוכים ולשלום". את הברכה אומרים שלוש פעמים, בעוד העוף המסכן מסתחרר באוויר. לאחר מכן שוחטים את העוף. המנהג הזה הוא פגאני במקורו, ודעתם של חלק מגדולי ישראל לא היתה נוחה ממנו, (כולל ר' יוסף קארו והרמב"ן). כיום, כאמור, זה מנהג די נדיר. רוב עמך מסתפקים במתן צדקה (כסף) ככפרות, תוך אמירת ברכה דומה ("זה חליפתי תמורתי כפרתי. זה הכסף ילך לצדקה ואני אכנס לחיים טובים ולשלום".

vegetable man

New member
רק זה??

ומה עם זה שמורחים את דם העוף על המשקוף? או שזה כבר קשור לפסח, אנלא זוכר כבר...

oribarak

New member
אמא'לה, היא גם מצטטת פסוקים מהתנך!

אבל טוב לדעת תמיד ידעתי על המנהג, אבל לא ידעתי למה הוא מסמל..

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif בכיתה א',

הביצפר שלי היה מול בניין כלל [לאנשים הלא ירושלמים, שזה כמעט כולם, זה האזור של השוק ושל שכונות חרדיות] וצמוד לביצפר שלי היה בצפר של דתיים, וןביום כיפור הסתובבה לנו תרנגולת עם ראש כרות בבצפר. היה מאוד מגעיל, אני עוד זוכרת אתזה. ><

נימרודל

New member
חחחח!

את יודעת למה הן יכולות ללכת גם בלי ראש? זה די מגניב, גזע המוח שלהן נשאר שלם... חיחי... אגב, אבא שלי עושה לנו את הקטע עם המעות, ואז הכסף הולך לתרומה באמת, זה לפי דעתי לא כזה רעיון רע.

למעלה