למי שעוד לא מכירה את הבלוג

mise

New member
כן, גם את זה ביררתי

אמנם החוק הוא כזה, אבל הבנתי שעד כה לא אכפו אותו ומספיק להם אישור מכל רופא שהוא, לא חייב גניקולוג. החוק גם אומר שעל כל מילדת עם רשיון לתת הצהרה בשבועה לאחר כל לידה ובכ"ז, זה לא נדרש. אבל הם יכולים להתחיל לאכוף את החוק כבר ממחר, אני לא רוצה לקחת סיכון.

mise

New member
רק רוצה להבהיר את

"לקחת סיכון" - להיות מטורטרת שנים בבתי משפט בגלל סירוב לביצוע בדיקת רקמות. הייתי עושה את זה אם היו לי כוחות נפש, אבל אני בטוחה שזה יבוא על חשבון השפיות האימהית שלי.

יוקטנה

New member
אני חשבבתי שבישראל

כל אדם הוא חף מפשע עד שהוכחה אשמתו. לפיכך, כשאני באה לרשום את התינוק, אז מבחינתי ומבחינת החוק הוא שלי אלא אם הוכח אחרת. אם המדינה רוצה להוכיח שהוא לא שלי, שפשעתי באופן כלשהו, בבקשה! שהם ישלמו על בבדיקת רקמות! מה, לא? למה אני צריכה להתרוצץ ולהוכיח את חפותי, במקום שהם יוכיחו את אשמתי? (לא שאני מתכוונת לעשות בלגן מהסוג הזה - לצערי ולבושתי אין לי אנרגיות להילחם בטחנות רוח)

mise

New member
ישלמו?

זה הדבר האחרון שמפריע לי.. אני לא מעוניינת לבצע בדיקות מסוג זה לא בעצמי ולא בילדי.

יוקטנה

New member
טוב, הרעיון הוא כמובן

שהם יצאו מההנחה הטפשית שאת צריכה להוכיח את החפותך, בעוד שהאמת היא שהם צריכים להוכיח את "אשמתך", אם הם חושבים שיש כאן אשמה... אבל לי, אישית, לא היתה בעיה לעשות בדיקה כזו. לא יותר מאשר הצורך להביא "הוכחות" אחרות לכך שהתינוק הוא באמת שלי. אגב - מישהי ראתה את התכנית על תופעת ה"כימרה" שהיתה בשישי בערב ב"יס"? (לא זוכרת איזה ערוץ) מדובר באישה שבדיקת דנא הראתה שהיא לא אמא של הילדים שלה, ובסוף מסתבר שהיא נולדה כנראה משתי ביציות מופרות שהתחברו ברחם בשלב מאוד מוקדם של ההריון (לפני היום הרביעי מזמן ההפריה כנראה) והפכו לאדם אחד! מסתבר שאפשרי שאדם אחד יהיה בעצם שני אנשים שונים, כך שהשערות ישאו דנא אחד, הדם ישא דנא שונה, וכן הלאה. אותה אישה כנראה נושאת מטען גנטי שונה רק ברחם שלה, ככל הנראה. מדהים!

אני ראיתי את התכנית הזו - ממש מפחיד

אפילו לקחו לה את הילדים והכריחו אותה ללדת עם מישהו מטעם בית המשפט בחדר שיוכל להשגיח שאכן התינוק יוצא לה מהXXX ושהיא לא עובדת על אף אחד. זה היה די מזעזע כל הסיפור הזה, ובסוף הסיפור הזה עם הדנא המחולק. מסכנה. ול-MISE, בדיקת רקמות (לא שאני חושבת שאת צריכה להגיע לזה, אבל בכ"ז) זו אחת הבדיקות היותר פשוטות שאפשר לעשות. צריך רק להעביר מקלון בתוך הפה ולאסוף רקמת אפיתל מהחלק הפנימי של הלחי. לא צריך לדקור ולא בטיח.

mise

New member
"לא רוצה! אמר פילון,

בקרקס להיות מוקיון. רוצה להיות פילון פשוט, אפור!" זה מה שעלה לי לראש, רוני. המשפט הזה מהסיפור שהבת שלי אוהבת לאחרונה. זה עניין עקרוני. בדיקת רקמות? על מה ולמה? למה שאני אכניס לתינוקי שלי מקל ואאסוף לו רקמת אפיתל מהלחי? אני מבינה את נושא הבדואיות. אז קודם כל, אני לא בדואית. יש לי ת.ז. ואני יהודיה, ישראלית וכו'. אני גם לא נראית בדואית. אפשר להגיד שכבר מבחינה זו פתרתי להם את הבעיה. אז מה הם רוצים? אפשר לעשות את זה פשוט יותר - תמונות הריון, בדיקה ידנית של רופא אחרי שבוע מסוים (שזה מה שהם מבקשים, בנוסף לבדיקה אחרי הלידה), עדות של שני אנשים מהימנים (לצורך העניין - לא בדואים) על היותי בהריון וכו'. יש כאן התעקשות שהיא מעבר לבעיית הבדואים ואני מרגישה שזה חלק מהשליטה שהם רוצים על הלידות, החיים, המוות, החינוך. איך מישל פוקו קרא לזה? פיקוח ובקרה? מקוה שאני לא משבשת אותו..

../images/Emo6.gif הרסתותי עם הבדואים...

אני מבינה אותך ביותר ומסכימה עם מה שאת אומרת, ומקווה שלא תיאלצי להגיע למצב כזה. ובכ"ז, אני חושבת על עצמי אם הייתי שם והיו דורשים ממני בדיקת רקמות, הייתי שוקלת את הבדיקה הפשוטה מול חודשים או שנים של מלחמות בבתי משפט, ואני חושבת שהייתי מעדיפה להמנע מהשני
עד כמה שהנושא הזה לא הוגן ולא הגיוני.

למעלה