לנטיעות

wish i was here

New member
אתה מתנהג כמו תינוק

זה לא שיעור הבעה פה ואני יכתוב איך שאני רוצה....אני לא הולך להכנס פה לציונים שלי בבגרות בלשון כי זה חסר טעם ולא המקום אבל תאמין לי שאם היית רואה אותם היית רואה שנאי דווקא יודע לכתוב. אני אעביר עליך ביקורת כמה שאני רוצה,אתה לא תציב לי מגבלות

עד כאן

תשמעו, אם אתם רוצים להחליף מהלומות, תצאו בחוץ. דהיינו, תעשו את זה במסרים. כאן, זה סתם תופש מקום ומעכיר את האווירה. עוד הודעות ברוח/לשון כנ"ל, מצד מאן דהוא, והוא ייקרא לבירור אצל הגננת.

לא

תופש זאת הגירסא היותר משכילה של תופס. כמו שמאן דהוא היא הגירסא היותר משכילה פלוני אלמוני. הן בד"כ בשימוש ע"י כל מיני אנשים פלצנים שחושבים שזה מרשים מישהו כשהם רושמים ככה.

FunkyMonk

New member
לא לא לא,

תופש זו המילה העילגת שלרוב נוטים להשתמש בה בחוסר הבנה. מלבד העובדה ש"תופש" פשוט נראה גרוע לעומת "תופס", אין זה נכון כלל כיוון שהשורש הינו ת.פ.ס ולא ת.פ.ש. לאחרונה שמתי לב שמורות ללשון נוטות לאמר כי "ניתן להשתמש הן בש' והן בס'" - הוכחה לרמת הלימודים בארץ, וכשאני מדבר על לימודים אני גם מדבר על רמת המורות. תופס היא הצורה הנכונה של הפועל, בעוד שימוש בש' אינו נכון כלל וכלל. לא מצאתי ולו ספר אחד אשר מתורגם בו "תופש". אבל באמת - בלי קשר לאיך צריך לכתוב את זה, "תופש" זה פשוט מכוער.

היופי הוא בעייני המתבונן

ובלי קשר לאם זה יפה או לא, אין כאן טעות לומר "תופש" ו-"לתפוש", פשוט ברוב הפעמים משתמשים בצורה "תופס" ו"לתפוס". תפתח מילון מילון ותראה לפני שאתה ממהר לשלול דברים.

FunkyMonk

New member
כפי שאמרתי,

מבחינתי החסרון העיקרי הוא שזה ממש מכער את הכתיבה. (כי זה מכוער >< )

The Walrus

New member
לאחר בדיקה מאוד קצרה ב-בבילון

הוא מכיר את המילה "תופש". הבבילון כמובן הוא לא אמין, אבל נראה לכם שאני יחפש באבן שושן בכלל הויכוח שלכם?? ככה או ככה, ציף יוצאת לא טוב - לפי אלעד היא אחת מ"כל מיני אנשים פלצנים שחושבים שזה מרשים מישהו כשהם רושמים ככה", ולפי פאנקי זאת "מילה עילגת שלרוב נוטים להשתמש בה בחוסר הבנה". ובאמת אני לא מאמין שביזבזתי דקה וחצי בלכתוב את ההודעה הזאת, ואני יותר לא מאמין שאתם מתווכחים על נושאים דביליים כאלה. זה סתם תופש\תופס (מחק את המיותר) מקום, וזה לא עושה טוב לאף אחד.

../images/Emo13.gif

ותתפלא שאני לא משתמש בבילון, גירסת הניסיון שלו נגמרה לי לפני הרבה מאד זמן, לצערי. אוצר המילים שלי מספיק גדול בשביל שאני אדע שניתן לרשום תופש ותופס, קצת פרגון.
אני מעדיף לנסח את תגובותיי בשפה פשוטה ושוות נפש, על מנת שכל מי שקורה את התגובות שלי יבין אותן ואני מציע לכולם לעשות כך.

לא ממש הפנמת את המסרים שלי

מהימים האחרונים, או שפשוט לא אכפת לך. בכל מקרה, שיהיה לך יום טוב.

למעלה