מבחן... בספרות...

Astridּ

New member
האמ..

כל אחד לדעתי אם השיטה שלו של הלימוד, שיטת הבית ספר לא יעילה, כולנו יודעים את זה
. אבל בכל אופן- שיהיה לך בהמון המון הצלחה

לפני הבגרויות... ../images/Emo110.gif

המוסד החינוכי הטיל מטלה על תלמידת כיתה ח' (נקרא לה X, סתם בשביל היופי המתמטי שבדבר): בחרי ספר מתוך רשימת הספרים שאנו מספקים לך, קראי אותו, והכיני עליו דו"ח קריאה. בעת כתיבת הדו"ח התייחסי לתוכנו של כל פרק, לרגשותייך ומחשבותייך בעקבות כל פרק, ולציפותייך מהפרקים הבאים. X, שתחייה, לא אוהבת לקרוא. היא מקבלת את המטלה בהסתייגות. היא בוחרת ספר, אך - אבוי! - הספר משעמם את בת ה-13, מפני שנבחר ע"י צוות שבראש מעייניו עומד השיקול של מה-תלמיד-בכיתה-ח'-צריך-לקרוא, ולאו דווקא השיקול של מה-תלמיד-בכיתה-ח'-רוצה-לקרוא. העובדה שעליה להגיש דו"ח אחריה שניתחה כל פרק - לא בדיוק עוזרת להגברת החיבה שהיא רוכשת לספר. העבודה הזו יכולה הייתה לעזור ל-X להכיר את עולם הספרים הנהדר: יתכן שאם הייתה קוראת ספר מעניין, שמדבר על נושאים הקרובים לליבה, הייתה ממשיכה לספרים דומים או לספרים אחרים בסדרה. ייתכן שיום אחד אף הייתה קוראת ספרים שבני גילה 'צריכים' לקרוא, מתוך - שומו שמיים! - רצונה החופשי. אבל לא אלו הטיעונים המנחים את צוות המורים, וכך, הסיכוי ש-X תקרא ספר אחר בזמן הקרוב - קטן משמעותית. ~ מבוסס על סיפור אמיתי.

stush

New member
מבוסס על הרבה סיפורים אמיתיים../images/Emo41.gif

וחבל שכך...

אוי אוי אוי-כמה שזה נכון../images/Emo7.gif

יקירתי- את כל כך כל כך צודקת וכל כך כל כך נוגעת בדיוק בחלק מהדברים שמחרידים אותי במערכת החינוך... אני מבטיחה שכשאני אקים בי"ס הוא לא יהיה כזה אבל בינתיים אתם צריכים לשאת בעול
באשר לx האומללה- יש עוד מה להציל? האם את, כאוהבת אדם וספר יכולה להראות לה שיש בעולם גם ספרים יפים וטובים הגורמים, רחמנא ליצלן, הנאה לקוראיהם? אשמח לעזור גם-אם זה לא יפחיד אותה מדי... ואגב, טוב לראותך שוב אחרי זמן מה-חסרת לי(וגם בריתוש חברתך...)

Britush

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

טוב לדעת ששמים לב כשאני לא נמצאת.
לא הייתי כאן זמן-מה בגלל דבר איום בשם מבחן בהיסטוריה, שלמדתי אליו במשך כ-5 ימים. אבל בעוד 12 שעות הוא יהיה מאחורי, ואז - טיול שנתי. הידד.

סנדרין

New member
זה נורא נכון. ../images/Emo142.gif

פשוט נורא. כלומר, יש כל כך הרבה ספרים שהם *גם* מעניינים, *גם* מתאימים לגיל 13 ו*גם* חינוכיים, ואיכשהו תמיד בוחרים רומנים על תקופת הפלמ"ח.

1אריאדנה

New member
לא מסכימה.

תסתכלי, לדוגמא, על הספרים לבגרות- בעל זבוב,החטא ועונשו, העבד, ועוד כל מני שבעיני טובים מאוד וכרגע אני לא זוכרת כל כך. אם משהו בסדר במערכת החינוך הדפוקה הזאת, אז אלו הספרים לבגרות

stush

New member
........../images/Emo41.gif

יכול להיות שאלו באמת ספרים טובים... (וחלק מהם באמת טובים!) אבל אני מכירה אנשים שקוראים ספר רק אם מכריחים אותם מבי"ס ולפעמים אפילו זה בקושי.. וכשנותנים להם לקרוא ספרים ישנים, עם שפה ישנה ולפעמים גם ספרים ארוכים, לא משנה עד כמה הספר טוב וכמה הנושא מעניין, זה לא יעזור כי כשהם יתחילו לקרוא את הספר יהיה להם קשה והדעה שלהם על הספר תקבע... גם זה, מקרה אמיתי..

סנדרין

New member
בספרים האלה יהיה לי מושג עוד שנה ><

...אני פשוט מכירה יותר מדי בקרוב את הספרים של כיתה ט'. את בעל זבוב תמיד רציתי לקרוא.

1אריאדנה

New member
לא יודעת../images/Emo4.gif

אותי אף פעם לא הכריחו בביה"ס לקרוא ספרים *ממש* גרועים. כן, היו כמה לא מתאימים, במיוחד בהתחשב בעודה שרוב הילדים לא קוראים, אבל לא ספרים שממש יכולים לדכא כל אפשרות שילד מסוים יקרא מתישהו. ברוב הפעמים הייתה בחירה, ורק פעם אחת הכריחו אותנו לקרוא ספר מסוים ללא אפשרות לבחור. אני חושבת שיש זילזול מסוים בנוער של היום, שגם הנוער חלק ממנה. ההסתייגות הזאת מכל מאמץ (כמו שSTUSH אמרה, בקשר לספרים שבוחרים לתת לקרוא בבית ספר) מפריעה לי. ולדעתי רוב הספרים באמת לא עד כדי כך קשים ומאוד מותאמים לגיל. אפשר דוגמאות לספרים שעליהם דיברת (לstush)? כי אצלי אף פעם לא נתנו ספרים מסובכים עד כדי כך. ד"א, בעל זבוב זה באמת ספר שכדאי לקרוא

Britush

New member
כנראה שהמטרה שלהם ../images/Emo42.gif

היא לגרום לאנשים גם לקרוא, וגם לדעת דברים על תקופת הפלמ"ח. הרעיון עצמו לא רע - רומנים הסטוריים \ ביוגרפיות אכן מלמדים הרבה יותר מחודש שלם של שיעורי היסטוריה (
), אבל כשמכריחים אנשים לקרוא דברים ולנתח אותם, הם לא ייהנו.

stush

New member
היה טוב!../images/Emo41.gif

אפילו אפשר להגיד שחסית קל...
החיים טובים בלי מבחנים בספרות!!!!

Astridּ

New member
../images/Emo132.gif גם אני עמוסה במבחנים

הפסדתי יותר מדי בצפר, ויצא ככה שכל יום השבוע יש לי מבחן
גם אני מחכה שסוף השבוע יגיע- החיים יהיו טובים בלי מבחנים בכימיה, ביולוגיה, לשון פיזיקה וספרות

stush

New member
רק רציתי להגיד...../images/Emo41.gif

שהיום קבלתי את המבחן שלי בספרות בחזרה, קבלתי 79... נורא התאכזבתי כי הרגשתי שאני יודעת את החומר ברמה של 90... בכל מקרה מקווה שיהיה יותר טוב במבחן הבא
בכל מקרה בהצלחה לכל מי שיש לו מבחנים בזמן הקרוב ואני יודעת שיש עומס, אבל אל תדאגו, בסוף זה יגמר!!!(ואז יהיה צבא, ואז אוניברסיטה, ואז עבודה, ואז פנסייה, ואז באמת הכל יגמר
חחחחחח...)

למעלה