ני פרירייד

הופעות השליחים לסוף השבוע

9.6 (חמישי, 22.00): השליחים בליל 3 אגדות הרוק יצדיעו ללהקות: PINK FLOYD LED ZEPPELIN DEEP PURPLE בבארבי ת"א. 10.6 (שישי, 22.00): השליחים חוזרים לקמלוט הרצליה לבצע את מיטב היצירות מכל התקופות של להקת הרוק הגדולה בכל הזמנים "פינק פלויד": WISH YOU WERE HERE, ANIMALS ,THE WALL ועוד... כמו תמיד, פרטים מלאים על ההופעות באתר שלנו: http://bluesmsgr.listen.to

Elinor BC

New member
והיום בשיעור פיזיקה, גם למדנו על פפ

הפעם, על עטיפת האלבום של דארק סייד.. על המנסרה(או מנשרה), המורה הסבירה לי באופן אישי, כי כמו תמיד לא הייתה התעניינות רבה מצד התלמידים. וגם ראינו סרט על צבעים ואור, והיה אחד הקטעים על זה.. והראו את זה בכל מני ניסוים, שאחד מהם היה המשולש של הפלויד. איזה כיף זה! כל שיעור מדבר על משהו שקשור לפ"פ... אתמול בספרות, היום בפיזיקה.
יאי!

afon

New member
לאן מערכת החינוך הדרדה?

מלמדים על פינק פלויד במקום מה שצריך...

One Echoe

New member
מה רע בללמד על פינק פלויד?

הלוואי שזה היה הדבר שמדרדר את החינוך, אמן.

afon

New member
אכן רע

אלפי ילדים יצעדו עם שלטים "אנחנו לא צריכים חינוך" הם יהרסו את הערכיות ואת המוסר של הנוער עם המסרים הניאו פאשיסטים שלהם!

One Echoe

New member
השיר הספציפי הזה לא ממש מייצג

את פינק פלויד. מה גם שאם צוללים עמוק לאלבום, ואפילו לא כ"כ אלבום, מבינים שזה לא בדיוק מה שווטארס מתכוון להגיד. החינוך פעם היה זוועתי ועל כן ווטארס צדק בשורות האלו. זה שתלמידים לא יודעים ללמוד פינק פלויד ולא יבינו את זה נכון, זה משהו אחר.

afon

New member
נכון

לא הייתי מגדיר את פינק פלויד כלהקה פרועה, או אחת שעבירה מסרים מדרדרים או קיצוניים. למרות שבתחילת דרכה היא כן הייתה חלק מ"זרם הנגד" והעבירה מסרים אנטי מיין סטרימים.

שאלת תמה..

אלו להקות הייתם מגדירים כ"פרועות", עם מסרים קיצוניים? אני זוכרת זמנים שבהם הפלויד נחשבו ללהקה 'קיצונית' בהחלט, בעיני התקשורת הישראלית...

melancholy man

New member
לא בדיוק

אבל בכל מקרה, האם היית מגדירה את הביטלס כלהקה רדיקלית או פרועה?

itaikuskus

New member
במונחים של היום מובן שלא

כשהם היו מכסחים בהמבורג עם מעילי עור ורוקנרול מקפיץ, זה בהחלט היה פרוע. חוצמזה, ביטלס יכול מאוד להיות, הולידו את ההבי מטאל עם helter skelter ולא חסרים אמירות או רמיזות בשירים שנחשבו אז רדיקליות.

melancholy man

New member
גם היום וגם בתקופתם

הביטלס היו תמיד מיינסטרים, תקופה מסויימת הייתה להם חדשנות מוסיקאלית והם היו חלק ממהפכה מוסקאלית אבל קשה להצמיד להם תארים כמו "פרועים" או "רדיקליים", במיוחד כאשר משווים ללהקות הגארז' האמרקאיות מאותה תקופה, או אפילו לכוכב כמו ג'רי לי לואיס. כאשר מדברים על להקות ענק משנות השבעים כמו לד זפלין, למשל, מילת המפתח היא דווקא הדוניזם ולא רדיקליות, הלהקות הללו מעולם לא איימו על המיינסטרים, הם לכל הפחות ניצלו את מעמדם ככוכבי רוק בשביל לחיות חיים פרועים, אבל לא היו רדיקליים. להקות רדיקליות באמת, היו להקות הגארז' של אמצע ושלהי שנות השישים, כמו MC5, הסטוג'ס או מעליות הקומה ה 13, ובבריטניה להקות "פריק ביט" מהסוג של המי והסטונס (שאינן עונות להגדרה פריקביט בגלל הפרסום, אבל בהחלט באופי), ולחילופין, ממשיכות דרכן של להקות אלו, משני צידי האוקינוס בשלהי שנות השבעים: להקות הפאנק, כדוגמת הסקס פיסטולס (גם אם אצלהם חלק מהזמן מדובר ברדיקליזם מתוזמר ומחושב מראש) הראמונס ועוד.

אני דווקא חשבתי יותר על המובן

הבורגני-ישראלי של "פרועה ורדיקלית" ולא במובן היותר פוליטי ואובייקטיבי. בתור אחת מזקני הפורום, אני זוכרת, למשל, את המחזמר "שיער" שהועלה בגרסה ישראלית, ונחשב ללא ספק לפרוע ורדיקלי בעיני הציבור (דהיינו, הוריי והשכנים). המחזמר היה, כמובן, מיינסטרימי לחלוטין בחו"ל ושווק לקהל "מרובע". באותן שנים, הפלויד ולהקות דומות הוצגו בארץ כלהקות "מחתרת". די היה בשערות ארוכות ושמועות על סמים, ע"מ להחשב קיצוני ורדיקלי. פשוט תהיתי מה נראה כיום כ'פרוע ורדיקלי', בעולם שבו סממנים כאלו לא גורמים לאף אחד למצמץ.

melancholy man

New member
אה..אז תגידי ../images/Emo13.gif

במובן הזה אני בספק אם אפילו להקות בלאק/דת/גות'/רוצחי חתולים לארוחות בוקר/מאטל למינהן נחשבות היום באמת פרועות, מצד שני, יש כאלה שאביב גפן מוגזם מידיי עבורם, טוב בתור מורה אני אמור להיות מנותק מהנוער לא?

deePink

New member
אפשר לשאול...

באיזה מקצוע? מוזיקה? או יותר מקורי?

למעלה