ספיינג בעמידה למה?...

../images/Emo32.gif ספיינג בעמידה למה?...

אתם מוזמנים להתרווח בכורסא לשים ווליום ללחוץ על זה! ולהשען אחורה... צולם שלשום בסינגל של קולה Kule (אזור שוהם) למי שלא מבין ברכיבת אנדורו מדובר בשטח שטוח יחסית סינגל קל מאד ולכן גם מהיר וזורם אז אין כאן אטרקציות עבירות והארד אנדורו ספקטקולארי שימחיש מה זה אשכרה אנדורו גם לא רוכבים של השורה הראשונה אבל בכל זאת טעימונת קלילה להמוני העם שימו לב שאצילי השטח רוכבים 90% בעמידה ישיבת סבתא שייכת לטירונים חסרי נסיון וליונקי הפיח שעל כבישי ישראל עכשיו תבינו למה אני לא מסוגל לשבת בספינינג טבוע לי בדם שרק זקנות יושבות!

Tami661

New member
ומכיוון שהדם שלך הוא לא מי יודע מה

אז זה ממש לא משנה מה טבוע לך בדם ומה מוטבע לך על הברכיים
אגב... לי טבוע איפה שאמור להיות השכל (ולא כמו אצלך איפה שהוא בפועל...) שנהוג להקיף בעיגול את היוצא דופן ולא להיפך! עכשיו אני מבינה למה אתה לא מסוגל לשבת בספינינג

ennicka

New member
../images/Emo32.gif ווליום גבוה

חליל, מישהו שמע את מה שאמרת על ווליום גבוה באוזניות ועשה על זה כתבה. ואני תוהה לגבי השפעת הווליום בספינינג על השמיעה. אבל מצד שני הייתי בתותחנים, אז אני גם ככה כבר לא ממש שומעת

מדליק.

אבל אסור לשכוח שמדובר על רכיבה ממנועת, כך שמהרבה בחינות ההשוואה לרכיבת אופניים או ספינינג היא לא לעניין. ברכיבת אופניים בשטח, גם בסינגלים, מיעוט שבמיעוט של הזמן הוא בעמידה. לא מעט מחקרים מראים שרכיבה בעמידה מפחיתה יעילות מכנית (יחס השקעת אנרגיה/תמורה קטן יחסית לישיבה), ושכבר יוצאים לעמידה זה כשאין ברירה (שיפוע גבוה או רצון לפרוץ במהירות). כמובן שבספיננג זה פחות רלוונטי, כיוון שלא בהכרח אכפת מהיעילות. רוב האנשים יעדיפו לשרוף כמה שיותר אנרגיה מבלי שום קשר לוואטים שהם יפיקו מהאופניים (ממילא האופניים נייחות). כל עוד יודעים לרכב נכון ובריא בעמידה, אין אם זה שום בעיה, ואני בהחלט יכול להבין אותך. גם אני נהנה יותר מקטעי עמידה (במיוחד בטיפוס). [יתכן והודעה זו נכתבה ברצינות יתרה ואתה בכלל התלוצצת (חוץ מבקטע עם הזקנות) ]

עם יד על הלב... ../images/Emo13.gif

אתה צודק ספינינג בעמידה זה הדבר הכי מדהים שיש. הבעיה שלוקח זמן לפתח את היכולת הזאת של דיווש בעמידה ממושכת. לצערי, כמעט כל המדריכים לא מאמינים בספינינג בעמידה ולכן אני נאלצת לשבת והמיומנות שרכשתי של דיווש בעמידה הולכת ונעלמת... אני מוצאת את עצמי יושבת יותר ויותר כדי לדמות את הספינינג לרכיבת כביש... אבל הלב נמצא בדיווש למעלה. אין, אין על הדיווש למעלה עם

מישהו מצמיד לך אקדח לרקה ?

בתור מדריך , אני יכול להגיד לך שהרבה פעמים אני אומר שמי שאוהב לעשות את הקטע בעמידה ומרגיש עם זה בנח, יכול מצידי לעשות את בעמידה (הרי מבחינת מטרת כח/סיבולת זה לא ממש הבדל גדול). הסיבה שגם אצלי אין קטעי עמידה ארוכים מ3 דק' היא פשוט כי אני יודע שלהרבה אנשים לא נח עם זה והם ירגישו לא נעים לשבת. לדעתי אם את נהנית מהרכיבה בעמידה את יכולה לזרוק מילה למדריך לפני השיעור, ואם הוא לא אטום אז הוא יבין וזה לא יפריע לו. סך הכל, מעבר לאימון, ספינינג נועד גם להנאת הרוכבים (משפט קצת בעיתי).

כן ../images/Emo4.gif כבר איימו להעיף אותי משיעור

אם אני אדווש בעמידה. כנראה שכמעט כל המדריכים בהולמס רעננה אטומים.

אולי עוד מעט אני אדריך שם

ואז תוכלי לדווש בעמידה :) אני מדבר על אזור מרץ כשאני אומר "עוד מעט".

תגיד

לא יפריע לך שאתה בונה מערך של שיעור, מתוכנן לפי מסלולים,טווחי דופק, רכיבה נכונה בישיבה ,ועבודה עם עומסים בעמידה, וכל הקבוצה תהיה יחד איתך פרט לכמה "פיראטיים" שיבחרו לעצמם את אופן בעבודה וישברו את המירקם הקבוצתי של השיעור?? אין פה אטימות, יש פה ויתור על האינטגריטי של כמדריך וכמאמן הקבוצתי. כל אחד בוחר לעצמו איזו שליטה ומשמעת הוא רוצה בקרב מתאמניו.

אז אני כנראה קצת פתוח יותר

אולי המילה "אטימות" היתה חמורה מדי. אם מישהו היה בא לפני כן ואומר לי שככה הוא הולך לעבוד, אז הייתי מקבל את זה בהבנה מלאה. הרבה יותר מפריע לי זה האנשים שפתאום בשחרור מתחילים לעזוב את השיעור (גם כאן אם מודיעים לפני אז הכל בסדר). נניח שאתה מתכנן עבודה על 80% דופק כל השיעור ומישהו נורא רוצה לעשות את השיעור אבל זה פשוט לא היום שלו, תגיד לו לא להכנס?

מצטער. זה הסטייל שלי

משמעת ומוטיבציה אצלי מעל הכל. אין מקום לאימפרוביזציות וכ"א מה-שבז'-שלו. לכן אני מעדיף לאמן פעם פעמיים לכל היותר במועדון אחד, כדי לאפשר ל"עצמאיים" להביא את עצמם לידי ביטוי ולסחוט את תשומת הלב אצל מדריכים אחרים לא פחות טובים...

סוגיה קשה...

ספינינג היינו אימון קבוצתי ועם זאת מאוד אישי. לא לכולם את אותם היכולות פיזית ומנטלית. לי אישית קשה להיכנס לתבנית קבוצתית בשיעור. אחרי 4 שנים של שיעורי ספינינג יום יומיים אני יודעת טוב יותר מכל מדריך מה טוב לגוף שלי ומתאים לאימוני המטרה שלי. בדרך כלל המדריכים "זורמים" איתי, במיוחד כשאני מדוושת שעתיים ישיבה בלבד. המדריכים חייבים להיות פתוחים לקבל את העובדה שלמרות רצונם קבוצת המתאמנים שלהם היא הטרוגנית וצריך להענות לצרכים של כולם.

את יודעת שאני מחבב אותך?

את צריכה להיות פתוחה גם ולהבין שיש מריכים עם גבלות וחוקים... לפחות בחדר הספינינג.... לכבד אותם, להבין את ההשקעה, לתת לו קרדיט, ו"לזרום" איתו.

זאת הבעיה עם אנשים/מדריכים

כדי להגיע לאן ששואפים להגיע יש לפרוץ גבולות!!! רק בדרך הזאת אפשר להגיע רחוק!!! אם ההייתי מקובעת בגבולות שהיו לי בעבר, אני נחרדת לחשוב באיזה מצב הייתי היום. נותנת לכל המדריכים את הקרדיט אבל מצפה שיתנו גם לי קרדיט. להגיע לאן שהגעתי היום יש לפרוץ גבולות... זכור "רק המעז מנצח..."

Tami661

New member
אז אחזור על שאלתי... למה מותק? למה

כשה
נותן לך את מבוקשך, זורם איתך על פי הגדרתך, מבקש להיענות לצרכייך... את עדיין מתעקשת לשבת?
דיבורים לחוד מעשים לחוד את נהנית לעשות ספינינג מתוקתי חליל נהנה לרוץ בעמידה, הוא לא עושה ספינינג - נקודה. גם אני נהנית לרוץ בעמידה אבל רק פעם בשבוע, לשעה אחת וזהו!

אופניים דפוקות... ../images/Emo3.gif

סתאםםם
עכשיו אני באמת לא מבינה על מה את מדברת?
את רומזת שכשיש ריצה בעמידה אני יושבת?
אני נהנת לעשות ספינינג ועוד יותר נהנת לעשות ספינינג בעמידה! ואם אני כבר יושבת הרבה, אז רק לפני תחרות!

למעלה