רק טירונים,יונקי פיח וזקנות יושבים?
אדון חליל, אמנם אני רק מבקרת בפורום, אבל די צרמה לי ההודעה שלך, בתור טריאתלטית ורוכבת כביש/שטח (למרות שכרגע אני צריכה להסתפק רק בספינינג). אז כמה דברים: 1. עם הזמן, וככל שהשרירים יותר מתורגלים, עמידה לאורך זמן על אופני ספינינג נהיית יותר ויותר קלה. אומנם אני מסכימה שזו תחושה נהדרת ונותנת המון אנרגיה, אבל יעילות של ממש אין בזה. ז"א, זו עבודה אירובית בהחלט מאומצת, אבל אם אתה עומד כמעט כל השיעור, כבר עדיף לעשות אליפטיקל או פשוט לרוץ. סה"כ העבודה בשיעור ספינינג היא יותר על גיוון ומעבר בין עומסים שונים, בין אם זה בעמידה או בישיבה. ספינינג אחרי כמה זמן נהיה פשוט עוד אימון אירובי קליל (ולא משנה הרמה שלו). אולי שיעור כפול או משולש (3 שעות רצופות של ספינינג זה די מומלץ) יותר מאתגרים. 2. אומרים שעמידה בספינינג מדמה עליה באופניים רגילות (כביש או שטח). אם זה נכון, אז "אצילי השטח" כמו שאתה קורא להם, היו עולים בלי בעיה את העליה לנס הרים - והכל בעמידה... וזה לא בדיוק ריאלי - לפחות לא למרבית הרוכבים בכלל. אז האמת - רכיבה בישיבה על הילוך בעומס גבוה על אופני ספינינג היא זו שבעצם מדמה עליה. 3. רוכבי השטח גם לא תמיד ב-90% מהזמן עומדים. תלוי במתווה השטח, ולדעתי הסינגל של שוהם ממש לא משקף - כמו שאמרת, קל מאוד וגם זורם במהירות. 4. יונקי הפיח שעל כבישי ישראל (רוכבי הכביש למי שלא הבין) מביע קצת זלזול מצידך בהם. האומנם? לא מכירה אותך ולא יודעת על סמך מה אתה כותב את זה. אבל כמי שניסתה וטעמה משתי העולמות - גם שטח וגם כביש - אין כמו רכיבת כביש. אבל זו רק דעתי - ולא תשמע ממני שמץ של זלזול על רוכבי השטח, שמרביתם הם לא "רוכבים" אלא יותר בעלי אופניים שלפעמים יוצאים איתם, ולאן? לרכב בכביש... בקיצור אדון חליל, דיברת שטויות אבל לא נורא. סופ"ש נהדר. מאיה