פונצ'ו להורה עם מנשא

עינבלית

New member
../images/Emo32.gifפונצ'ו להורה עם מנשא

הכל התחיל כשקיבלתי מחברה לינק לאומנות הלידה (האתר) וראיתי פונצ'ואים ב800-900 שקלים, שעוטף גם את האמא וגם את הגוזל מקדימה/אחורה של האם. קצת נחנקתי מהמחיר אבל התלהבתי מהפטנט. אבל ללכת ולהוציא 800 שקל על בד המדהים ביותר שיהיה- לא יקום ולא יהיה. אז התחלתי את המסע בחיפוש ולימוד הכנת פונצ'ו פליז בעצמי. חיפשתי חנויות בדים, מחירי פליז, גזרות, רעיונות ומידות. אחרי כמה נסיונות הגעתי לתוצר- 160X130 מלבן, עם 2 חורים- לראש האם ולראש הילד, עם גימור שוליים של הבד וגימור תך שיניים לפתחים. הוראות ההכנה הן: למצוא חנות טובה, לקנות בד פליז (המחיר בעפולה הוא 20-25 שקלים למטר), לחתוך במידות הרצויות, לקפל לחצי את המלבן. 50 ס"מ מקצה הארוך- מודדים למרכז- זה המיקום לראש האם. 10~ ס"מ מהחור שגזרנו לראש האם- גוזרים חור נוסף לראש הילד. לסימון המעגל ההורי השתמשתי בצלחת בינונית (סלט
) ולסימון המעגל הקטן- בצלוחית מרק (מרקיה?). את השוליים של הפונצ'ו יש לתפור בתך שיניים אשר ימנע גלגול הבד סביב עצמו (לפליז יש נטיה כזו) ואת שולי הפתחים- גם, בכדי לשמור על המבנה שלא ימתח יתר על המידה. אלא אם רוצים פתחים גמישים ואז חותכים את שניהם בצלחת הסלט ולא תופרים בפנים - ככה שאפשר ללבוש מכל הכיוונים. ואם לא מתחשק להכין לד- אפשר לבדוק איתי אם יש לי ואני יכולה למכור במחיר סמלי- 50 שקלים כולל משלוח בדואר רשום או 40 באיסוף עצמי. אשמח לענות לשאלות!

אורניקי

New member
כל הכבוד! למה את מוכרת בזול?

המחיר שציינת בקושי מכסה את עלות הבד, ומה עם העבודה שלך? קחי לפחות מאה. סליחה שאני נדחפת. בכל מקרה התוצאה שבתמונה מקסימה.

מקסים

אבל איך מסדרים את זה על הילד לבד? (יש לי שכמיה עם פתח ענקי אני לובשת על שתינו יחד אבל לא ברור לי איך אצליח להלביש לה, מאחורה.

עינבלית

New member
מול מראה זה קל

אם הפתח ענקי דיו- את ממקמת על צוארך ואח"מעבירה דרכה.

עם פתח ענק אני מסתדרת

בד"כ בן ה-4.5 מסדר עליה, (לאחרונה אני לובשת מלמטה - יש גם רוכסן - ואז יותר פשוט לו) ואם הוא לא שם מסתדרת לבד מול מראה. אבל פתח נפרד? לא ברור לי איך.

אם את אומרת

עם הפתח-ענק שלי, אני מקושי מסתדרת.... ללפני שאני ארוץ לתפור לי שכמיה חדשה אני צריכה לשפץ אחת שיש לי, מקורית מצ'ילה, כך שנוכל ללבוש אותה יחד (כלומר - שאוכל ללבוש אותה...)

בטח שיהיה לך שימושי!!

קודם כל גם באביב יש ערבים קרירים ופונצ'ו זה יופי של דבר כי אם לא לובשים מתחת סוודר אז זה לא חם מידי. חוצמזה, לא מפסיקים ללבוש את התינוק בגיל חודשיים
תמרי שלי נולדה ביוני ועכשיו היא בת 7 חודשים (היום יומולדת
) ואני נושאת אותה לכל מקום ומאוד נהנים מפונצ'ו כזה זוגי. אחותי נושאת את בת השנתיים שלה על הגב ואמא שלי הכינה להם פונצ'ו דומה וגם הן מאוד נהנות!

nitsanem

New member
שחייה לתינוקות

התלבטתי ארוכות אם להודיע גם פה, כי אני לא יודעת אם ההזדמנות שאני רוצה להציע היא בגדר "פרסום", לדעתי לא, אבל לשיקולכן. אם חרגתי מכללי ההתנהגות המקובלים, אני מתנצלת, ומבקשת שתסירו את ההודעה. במסגרת קורס מדריכי שחייה לתינוקות של אוניברסיטת תל אביב, ועד סוף פברואר בלבד מתקיימים שיעורי שחייה לתינוקות *חינם*. באופן אישי אני חושבת שזו הזדמנות נדירה לעבוד במקום עם גישה מאד אחרת לשחיית תינוקות, גישה שמתמקדת בתינוק ובקשר עם האם. אני חושבת שהעבודה במים מהווה המשך טבעי וישיר לשהייה ברחם, ולבני/בנות המזל שבינינו להיוולדות אל תוך המים. האמינו או לא, בקורס למדנו גם על לידת מים ועל יתרונותיה!!! אם אתן מעוניינות, צרו איתי קשר במסר לקבלת פרטים מלאים. באופן אישי הילדה שלי (בת שבעה חודשים וחצי עוד מעט
) במים מגיל שלושה חודשים, ולו ידעתי שאפשר גם קודם (אפשר גם קודם!!!) הייתי מביאה אותה מגיל שבועיים...

nitsanem

New member
עד גיל ארבע (מגיל 0)

בסייג אחד: ספציפית בהתלמדות מעדיפים לא להתחיל שיעור ראשון עם גוזלים קטנים מדי, כי השיעור יכול להיות עמוס, וגם רצוי להתחיל עם מישהו מיומן ולא עם מדריך שטרם הוסמך.

אם פי 3

New member
בשביל לראות אותך כאן - שווה!

למרות שאישית, ראיתי שרוב התינוקות בגיל 3 ח' (כולל שלי) לא נהנים במים. בגיל 5-6 ח' כבר כן.

nitsanem

New member
שלום יקירה! ../images/Emo24.gif

תודה על הפרגון ועל ההרגשה הביתית. ומכיוון שלא בירכתי כשהתחלת לנהל את הפורום, אז: המון ברכות!!
האמת היא, לסוגיה שהעלית, שלא כך היא. מנסיוני בבריכה, התגובות של הילדים הם ראי של התגובות של האמהות. זה גם תלוי ב"נסיון" של האמא. כלומר, אם יש לה כבר ילד ששחה בתור תינוק, אז השני פתאום "ייהנה" יותר כבר בגיל שלושה חודשים (או שבועיים, לצורך העניין) ולא יצטרך "לחכות" לגיל 5-6 חודשים. אבל זה רק אספקט אחד של עניין יחסית מורכב. אני מתכוונת לפתוח דיון בדף שחייה_לתינוקות בבאופן_טבעי על סוגיות ממין אלה. (כאילו, ברגע שתהיה לי דקה ...

אם פי 3

New member
באנו לשיעור נסיון

עם הגמדנק בגיל 3 ח', אחרי נסיון מאד מוצלח עם הבכורים (כתוב עליו גם בדף ההוא) שהחלו בגיל 8-9 ח' (אז גילינו שזה לא נסיון ללמד תינוקות לשחות ולהיות מבוגרים, אלא דבר נפלא, שעוזר במיוחד לתינוקות שקשה להם בחיים - וכידוע, היה לנו אחד כזה). הוא לא נראה מאושר, וגם שאר התינוקות בקבוצה לא נראו לי נהנים במיוחד (למרות שלא נכנסתי לפסיכולוגיה של ההורים שלהם - ואין לי מושג מה היתה המוטיבציה, נסיון וכו'). המדריכה נראתה לי בסדר. לצערי, כשהגענו לגיל המתאים, התעצלנו לחפש שוב (בדיוק לא היה איפה שרצינו) - ואני מוכרחה לציין, שאותו ילד גם היום די נרתע מהבריכה בשבועות הראשונים של כל קייץ, ובאופן כללי, לא חיית-מים (על אף שנולד במים, ובניגוד לאחיו הבכורים) - אבל לא ברור לי האם יש קשר - לכך שלא נהנה בגיל זערורי או אולי להיפך - דווקא בגלל שלא היה בחוג.

nitsanem

New member
אני מסייגת ואומרת שאני עונה לך..

..לפי השקפתי. שהיא "קיצונית על פי הזרם המרכזי" כמו שאומרת מישהי... רב העבודה היום במים עם תינוקות (בלי בעיות התפתחותיות) היא... איך לומר... "לא כל כך טובה. בכלל לא כל כך טובה..."
בתור התחלה, כמו שאמרת, זה בפירוש לא נסיון ללמד אותם לשחות, אלא ללכת עם האינסטינקטים הטבעיים שלהם לשהיה במים, לחזק אותם, לפתח גמישות ותנועה זורמת, לתת להם בטחון עצמי, קשר יותר חזק עם המטפל, ועוד ועוד דברים טובים. רק דברים טובים... כלומר, אלא אם מצליחים לעשות לילד טראומה, שזה, מסתבר, בכלל בכלל לא קשה. לדעתי העניה, הכל מתחיל באמבטיה בבית. תינוקות מגיל אפס, צריך להרטיב להם את הראש והפנים בכל מקלחת. וכשאני אומרת את זה, את בוודאי לא מדמיינת לעצמך תמונה ובה תינוק צורח ומתפתל ואמא עם חיוך סדיסטי שופכת לו בכח מים על הפנים. נכון? אלא דווקא אמא בוטחת, מרטיבה תינוק רגוע ומחייך. אני יודעת שזה נשמע אפוקליפטי לחלק מהאמהות, אבל האמת היא שרב הפחדים של תינוקות מהמים מגיעים מהבית, ומגיעים מאיזו ציפיה חסרת בסיס של ההורים שהמים יפחידו אותם. שמגע של מים עם הפנים יפריע להם. הלא כשאנחנו יולדות במים, לרגע לא עולה על דעתנו שהעובדה שמים ירטיבו לילד את הפנים, תפחיד אותו או תפריע לו. הוא בא משם! אז זה נכון גם באמבטיה, ומגיל אפס. בקשר לתיאור שלך, אם רב התינוקות בקבוצה נראו לא מרוצים, כנראה שהמדריכה לא היתה כל כך בסדר... מה אני יודעת, לא הייתי שם, מי אני, וכו'... אבל כבר הייתי בשיעורים עם כמה ילדים בני שלושה חודשים ולמטה מזה, עם רמת מרוצות גבוהה. לא כדאי להכליל לפי זה. מאד סביר בעיניי שבגלל שלא היה לו קשר רציף עם מים, היום הקשר שלו פחות אינטואיטיבי. אבל מאידך, זה כבר גיל שהעבודה היא הרבה יותר קורטיקאלית, הרבה פחות באה מגזע המוח. העבודה בשלב הזה, ובעצם מגיל שנה בערך, כבר מערבת רגשות והבנה הרבה יותר גבוהים, ולכן הרבה יותר מורכבת ובאה ממקומות אחרים. לימוד השחייה הוא הרבה פחות אינטואיטיבי ואינסטינקטיבי והרבה יותר מובנה, והוא מובנה על פי המתודות העכשוויות (שמי יודע אם הן לא קשוחות מדי? בכלל נכונות? וכך הלאה)

צימעס

New member
צ'רקובסקי אומר

שהפחדים שלנו ממים הם שריד לפחדים מטורפים ימיים בגלגולים קודמים (רחוקים מאוד). מבחינתו - להצליל תינוק (ההטבלות האינטנסיביות שהוא עושה), או הנשימות במים שעושות אצלו הריוניות יציף את הפחדים האלה, וינקה אותם. עוד הוא מספר שדולפינים (הוא עבד במים עם תינוקות ודולפינים יחד) עוזרים לילדים להשתחרר מהפחדים.

למעלה