פורום דיני עבודה

תיגמול על הצלחה

מתי לדעתכם נתן לתגמל עובדים באופן לא שוויוני על הצלחה בפרויקט? האם המעסיק יאלץ להצטדק בפני מי שלא יהנו מהבונוס? האם יש לכרוך את התיגמול על ההצלחה במתנה לפסח? בהעלאת שכר מסוימת?

הילית111

New member
מצאתי עבודה

צהרים טובים לכולם\ אז ממש שניה לפני שאיבדתי תקווה והייתי מיואשת מאוד בניסיונותיי למצוא עבודה שתאפשר לי גם לבלות קצת זמן עם הבייבי שלי וגם להרוויח שכר נורמלי אז מצאתי עבודה ואני מתחילה מחר. מחר כי מי שעושה לי חפיפה לא תהיה הרבה זמן. מדובר על עבודה שאני בקשר איתה כבר כמה שבועות – כולנו יודעים הרי שלכל משרה יש המון מועמדים וזה ממש לא קל מדובר במשרה אדמיניסטרטיבית במוסד חינוכי קרוב לבית בשעות נוחות שיאפשרו לי להוציא הילד כל יום בארבע מהגן !!!! אין מאושרת ממני. והבוס שלי אדם מבוגר שניראה לי ממש נחמד באינטראקציות שהיו לי עימו עד כה. מקום נעים שקט שונה מאוד ממה שעבדתי בעבר הרבה קשר עם אנשים ומשפחות. לגבי השכר שוב זה לא מה שהרווחתי אבל יש תנאים טובים ויחסית לשוק ולשעות שאני עובדת זה בסדר גמור . בתקווה כמו שיש לכולם שאחרי שיכיר אותי יעדכן לי השכר. אבל קודם כל להתחיל אני ממש שמחה ומאחלת לכולם באמת לא להתייאש כי אני הייתי מאוד קרובה לכך. אגב את המשרה הזו הגעתי אליה דרך הגוב מאסטר. שכחתי להוסיף שיש גם כמה שעות יום שישי פעם כן פעם לא –בנושא זה לא הסכים לוותר לי . הסכים לוותר על אחה"צ.... שאחהצ לא הסכמתי בשום פנים ואופן. לגבי אחהצ זו שעוזבת תעבוד אחהצ –מדובר על אחהצ אחד. במשך הזמן מקווה שהיא גם תעבוד שישי וגם אם לא אני אסתדר עם שישי למרות שהייתי רגילה לא לעבוד. בשישי זה שלוש שעות יאפשר לי להוציא הילב ב 12 רציתי לקבל עזרה בשני נושאים הראשון לגבי חוזה עבודה יש לנו הסכמה כמובן על השכר והתנאים הבסיסיים פנסיה קרן השתלמות וכו אבל המנהל שלי ביקש ממני לבוא עם טיוטה של חוזה עבודה שהוא יעבור ונאשר אותה אשמח לקבל קישור לחוזה עבודה סטנדרטי שאני אשנה מן הסתם לפי הסכומים אצלי. ובכלל למה צריך לשים לב בחתימת חוזה עבודה ? נקודה נוספת המשרה הזו דורשת אנגלית ברמה מאוד מאוד גבוהה. יש לי רמה גבוהה של אנגלית מעבודתי הקודמת אבל אני רוצה לחזק אותה. לגבי כישורי שיחה באנגלית –אשמח לקבל קישור לאתר חינמי שיכול לעזור לי בחיזוק האנגלית השיחתית אפילו לא שיחה עיסקית אלא שיחה עם אנשים על ענינייהיום באנגלית. חשוב לי לחזק את זה. ברור לי שזה גם הרבה תירגול אבל אולי אתר עם טיפים וכו משהו שיעזור לגבי קריאה וכתיבה באנגלית אני ברמה גבוהה אבל שוב רוצה לחזק גם לכך אשמח לקבל קישור לכמה אתרים (בבילון אולי ? לא זוכרת) שיעזרו לי בנושא כתיבה באנגלית מבחינת איות והגהה. שאני אוציא חומר כתוב באנגלית כשהוא מאה אחוז. יש בטח ים אתרים כאלו אשמח לכמה אתרים טובים וידידותיים שאני אכניס לפיבוריטס אצלי בעבודה וגם בבית. תודה מראש לכל מי שיעזור ושיהיה בהצלחה לכולם במיוחד לאמהות שלהן הכי קשה למצוא עבודה-מניסיון אני חודשיים חיפשתי

morani24

New member
פיטורים

פוטרתי מעבודתי לפני שבוע ונתנה לי הודעה מוקדמת של 15 יום, בעלי אומר שאני צריכה להמתין את הימים האלו וכמו כן לחכות לחודש הבא לקבלת הפיצויים ועוד. השאלה היא האם אני צריכה לגשת ללשכת העבודה כדי לחתום אבטלה או שאכן אני צריכה לחכות?

../images/Emo32.gif פורום דיני עבודה

בשאלות של דיני עבודה, חוזים וכו' נא לפנות לפורום דיני עבודה.

asslan

New member
הרווח הכפול- ספר חדש אודות מנהלים ועובדים

קשה לך עם מי שמנהל אותך? הוא לא מבין? לא נותן לך גיבוי? לוקח את כל הקרדיט לעצמו? "הרווח הכפול" הוא הספר הראשון בישראל שמכשיר עובדים בכל דרג להתמודד עם הקושי והאתגר של בנייה וניהול מערכות יחסים מוצלחות עם הבוס. זה הספר שידליק לכם את האור בחדר המדרגות ויגביר את הסיכויים שלכם להישאר במקום עבודתכם....... "הרווח הכפול" מביא לראשונה בעברית גישה ניהולית חדשנית שהתפתחה וזכתה להצלחה עצומה בארצות אירופה וצפון אמריקה ונקראת MANAGING UP. גישה זו חושפת את הארגון ואת האנשים העובדים בו לגישה חדשה ושפה חדשה ומציעה פתרונות מוכחים ויעילים להצלחה אישית וארגונית כאחד: managing up מאפשרת לכל עובד בארגון, ללא קשר להיררכיה שבה הוא פועל, לנהל את עצמו באופן אפקטיבי מול המנהל שלו. כל עובד, כל מנהל מחלקה / חטיבה, גם מנהל בכיר ומנכ"ל יכולים למקסם בעזרתה את הסיפוק האישי וההישגים שלהם, לחזק ולהוביל את עצמם ואת הארגון להישגים מרשימים. "הרווח הכפול" מאפשר לך לנהל באפקטיביות את הקשר מול המנהל שלך ובכך: • להגיע להישגים ולתוצאות עסקיות גבוהים ומשמעותיים יותר • לנצל את הידע שברשותך על מנת לייצר יתרון תחרותי לארגון • לנהל מִמשקים אפקטיביים עם עובדים ומנהלים כאחד • לפתח קריירה אישית מוצלחת • ליישם את שיטת managing up נאוה שם-טוב יער ומארא רבינוביץ תירוש, בעלות "פרספקטיבה", מסייעות לארגונים מובילים במשק להוביל ולנהל בהצלחה שינויים ארגוניים. "פרספקטיבה", מתמחה בייעוץ וליווי ארגוני במגוון תחומים ופעילויות: החל מפיתוח וגיבוש סדנאות למנהלים ועד הטמעת מערכות מידע. www.perspectiva.org.il מחיר: 74 ₪, ניתן להשיג ברשתות הספרים או ישירות מהחברה בטל. 03-9032730

ניקול20

New member
בעבודה החדשה שלי....

התחלתי עבודה חדשה, משהו שם קצת מוזר לי.... לא מילאתי טפסים בכלל. הם יודעים עליי רק שם מלא,טלפון,כתובת. זה בסדר? את המשכורת הם אמרו שמקבלים ב-15 לחודש. זה בסדר? הבנתי גם שזה התאריך שהם אומרים,אבל באמת זה לא קורה ומאחרים בקביעות עם המשכורת בשבוע-שבועיים. אם בכלל..... כי שמעתי גם שכל כך הרבה מתחלפים שם העובדים,וכל כך מהר שהם לא מקבלים את המשכורת של הכמה ימי נסיון עד שהם עוזבים (אם הם לא מתחילים עם תביעות ובלאגן). אני סוף סוף מצאתי עבודה שמתאימה לי....אחרי חיפושים ארוכים. מה לעשות עכשיו עם כל המידע הזה?????.. חייבת עצות..... תודה!!!

שאלתך

קשורה לפורום דיני עבודה. למיטב ידיעתי את צריכה למלא טופס 101. אם הם מאחרים עם המשכורת זו הלנת שכר.

צריכה עזרה קצת אחרת../images/Emo13.gif

אני עושה עבודה מחקרית (כחלק מסיום התואר הראשון שלי), בקרב אנשים שעובדים במקומות עבודה "גבריים" או "נשיים" כלומר, גברים שעובדים במקום עבודה שמזוהה עם בנות המין הנשי (למשל מורים, אחים, מטפלים וכו') ונשים שעובדות במקום עבודה שמזוהה עם בני המין הגברי (למשל טכנאיות,מתכנתות, מאבטחות, וכו'). השאלון אנונימי וניתן להעלות אותו לפורום חזרה כתגובה להודעה הזו, או לשלוח למייל: [email protected] תודה!!

איך אפשר להגן מפני "חטיפת" לקוחות ע"י העובדים

אני בעל עסק,נותן שירותי נקיון ויש לי קו של מבנים ומשרדים שלקח לי המון זמן ומאמץ לבנות אותו. עד עכשיו עבדתי לבד.כעת העסק עומד לפני הרחבה ואני מתכוון להעסיק עובד/ים. אני אדם שמאמין במילה של אנשים,אבל בכל זאת,תיאורטית,כל אחד שיעבוד תחתיי יכול לפתוח תיק במע"מ ולהציע את עצמו בפני הלקוחות שלי במחיר נמוך יותר. נשאלת השאלה כיצד אוכל להגן על עצמי בפני תרחיש שכזה האם להחתים את העובד על התחייבות (ועל אזה סכום)? או שמא עלי להחתים את הלקוחות שלי על התחייבות? או גם וגם... אשמח לעצה מכם,או להכוונה של טופס התחייבות שכזה שאפשר למצוא ברשת. תודה ומועדים לשמחה

dror2311

New member
הורדת היקף משרה

שלום. אשתי עובדת כיום במשרה בכירה בהיקף מלא. היא שוקלת לרדת לתקופת זמן מוגבלת (כחצי שנה) ל-60% משרה (3 ימי עבודה מלאים בשבוע). מבנה התגמול הנוכחי שלה הוא: 1) משכורת 2) רכב צמוד (לא ליסינג!) 3) טלפון צמוד 4) ביטוח מנהלים 5) קרן השתלמות 6) ימי חופש כיצד ייפגע כל אחד מהמרכיבים שציינתי בכפוף לאישור הבקשה? האם מקובל לבקש המשך הפרשות סוציאליות מלאות גם אם השכר ירד? תודה!

lilachmyara

New member
פיצויי פיטורין בגין התפטרות

בחוזה העבודה שלי רשום שאני זכאית לפיצויים אם אני עוזבת את העבודה מכל סיבה שהיא, יש לי ויכוח עם המעסיק על גובה הפיצויים מאחר והתפטרתי מה עליי לעשות, למי עליי לפנות

lions queen

New member
../images/Emo118.gifשלום שאלה

אני עובדת בבית מלון חודש וחצי ובקרוב עליי לבצע ניתוח שגורר אחריו שבוע מנוחה בהמלצת רופא. האם מגיע לי חופשת מחלה? זה בתשלום כלשהו? תודה מראש

GALGRIN

New member
יחסי עובד מעביד שהעובד מוציא חשבוניות למעביד

שלום רב . ידוע לי שי מספר פסקי דין שבהם נקבע כי ייתכן התקיימותם של יחסי עובד מעביד גם כאשר העובד מוציא חשבוניות למעביד. מהם פסקי הדין המרכזיים? אם אפשר לקבל את האיזכור המלא .תודה

שאלה על תנאים של עבודה

שלום, מצאתי עבודה חדשה, העבודה היא עבודה במקום שנחשב ממשלתי ולכן זה גורר שעות עבודה מצויינות (8 עד 16 או 7 עד 15) אבל משכורת יחסית נמוכה מאד. הם נותנים פנסיה אבל קרן השתלמות מוכנים לתת רק אחרי שיש קביעות (אפשר לקבל קביעות רק אחרי 3 שנים, ולפי מה שאני מבינה זה לא מובטח במאה אחוז גם, הקביעות כלומר). שאלתי - איך אני יכולה לשכנע אותם לתת לי קרן השתלמות כבר עכשיו? האם בד"כ נהוג לסגור את כל התנאים כבר בהתחלה ואם לא נסגר הכל מההתחלה אז זה אבוד? זו עבודתי הראשונה ולכן אני לא כ"כ יודעת איך הדברים מתנהלים. שאלה אחרונה - מה נהוג לבקש מלבד פנסיה וקרן השתלמות? תודה !!

gili100a

New member
חינם - שאלות ותשובות ממומחים - מומלץ !

היי רציתי להמליץ לכם על אתר חדש שנקרא 'פורום קהילת העסקים הישראלית' יש שם פורומים שעוסקים בכל תחום הקשור לעסקים - המנהלים של הפורומים ישמחו לענות על כל שאלה שתשאלו - בחינם !!! מומלץ ! www.xurl.co.il - האתר בהרצה גלישה מהנה, עסקים פורים!

avital42

New member
חוזה עבודה

אני שולחת לך חוזה עבודה סטנדרטי הורדתי את מקום העבודה, ימי חופשה ניתן להתמקח לא חייבים להיות ע"פ הטבלה. חייבים ע"פ החוק לשלם פנסיה, אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות אם האנגלית אני לא יודעת לעזור לך המון בהצלחה כל הכבוד

למעלה